Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα
    • 1
    • 2
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 9 / 12
    Περί αυτοκίνησης
    32
    223
    5116
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • L
      lap @alexandros-s last edited by lap

@alexandros-s said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:

Πολύ ωραία όλα αυτά lap απλά δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου ως φίλο με οποιοδήποτε από αυτά τα ζώα. Εγώ θέλω πχ να συζητώ με τους ανθρώπους γύρω μου, Με τους γορίλες δε θα μπορούσα. Άσε που θα με έδερναν κι όλας.

Εννοείται πως θα εισαι φίλος με ανθρώπους που θα μιλάς και θα εκφράζεσαι στο επίπεδο που μπορείς να επικοινωνείς άνετα. Αυτό όμως δεν αποκλείει την δυνατότητα να είσαι φίλος και με ένα ζώο. Οκ θα σε συμβούλευα να μην πιάσεις φιλίες με γορίλες και πολικές αρκούδες διότι αν διαφωνήσετε ως φιλαράκια σε κάποιο θέμα συζήτησης σίγουρα εσύ θα είχες άδικο αλλά δεν θα το μάθουμε και πότε οι υπόλοιποι.

Υπάρχουν και άλλες πιο λαϊτ εκδοχες του ζωικού βασιλείου. Για παράδειγμα ένας πιγκουίνος!!!! Τζέντλεμαν και πάντα ντυμένος στην τρίχα!

Δηλαδή είμαστε προγραμματισμένοι να επικοινωνούμε με το είδος μας. Όμως έχοντας φίλο ένα ζώο ξαφνικά θα δεις ότι υπάρχει και ένας άλλος τρόπος επικοινωνίας και ανταλλαγής αγάπης, συμπόνοιας, ενσυναίσθησης, θαλπωρής κτλ που ίσως δεν την έχεις βιώσει με τον κλασικό τρόπο που στην δείχνουν οι άνθρωποι. Θα διαπιστώσεις πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι επικοινωνίας. Αυτές οι δύο αγάπες δεν είναι ανταγωνιστικές για εναν άνθρωπο, αλλά συμπληρωματικές. Δηλαδή δεν αντικαθιστά η μία την άλλη αλλά συμπληρώνουν την πληρότητα των συναισθημάτων που μπορείς να βιώσεις.

Αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό, δηαλδη η επικοινωνία και η ανταλλαγή αισθημάτων βαθιας αγαπης μεταξύ δυο διαφορετικών ειδών είναι ένα απίστευτο συναίσθημα. Δεν περιγράφεται με λόγια. Όπως ακριβώς και ο έρωτας μεταξύ δύο ανθρώπων δεν μπορεί να περιγράφει με λογια και είναι ακαταμάχητο ως συναίσθημα, έτσι και η ανιδιοτελής αγάπη μεταξύ δύο διαφορετικων ειδών δεν έχει ερμηνεία. Είναι μια βαθιά φιλία και αγάπη.

Από τα ζώα λοιπόν αυτό που μας λέει η εμπειρία αλλά και οι επιστημονικές μελέτες ο σκύλος είναι πιο κοντά στον άνθρωπο. Βασικά λιώνει για τον άνθρωπο και την φιλία του.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • C
        civil357 last edited by

Η σχέση ανθρώπου και σκύλου έχει αποτυπωθεί πλέον στο γονίδιο και των δύο ειδών. Από το πιο βαρύ , ότι το χάϊδεμα του σκύλου λειτουργεί καταπραϋντικά και για τα δύο είδη ( εκκρίνονται ένα σωρό χημικά "αγάπης" ) , μέχρι το πολύ απλό ότι ο σκύλος , είναι το μόνο ζώο που αναζητά την οπτική επαφή και τα οπτικά σινιάλα ( ερεθίσματα) .

Ένα ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ είναι το πείραμα της εξημέρωσης των αλεπούδων από τον άνθρωπο ( εύκολα, βρίσκεται στο youtube) . Οι τύποι λοιπόν πήραν καμιά 100 αρια αλεπούδες. Σε κάθε γέννα επέλεγαν να ζευγαρώσουν τα κουτάβια με την πιο φιλική συμπεριφορά προς τον άνθρωπο. Το αποτέλεσμα , εντυπωσιακό , η αλεπού άλλαξε μέχρι και την ουρά της ( έστριψε σα των χάσκι) και ένα σωρό άλλα στοιχεία και εξημερώθηκε πλήρως , σε πολυ λίγες γενιές.

Αυτό , λοιπόν φανταστείτε το επί χιλιάδων γενεών σκύλων ( κάπου το 20.000π.Χ. εξημερώθηκε), οπότε καταλαβαίνουμε όλοι το πόσο αλληλοεπιδράσαμε εξελικτικά ως είδος.

Τώρα , αυτά για το σκύλο , κυρίως και πολύ λιγότερο για τη γάτα, τα υπόλοιπα είδη , δεν είναι κατοικίδια ( χάμστερ, φίδια, κουνέλια, χελώνες και λοιπά ) , και κακώς κρατούνται παρά τη θέλησή τους...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • argyn
          argyn last edited by argyn

Ένας γνωστός προσπαθούσε να με πείσει ότι το ντομπερμαν του μπορούσε να ζήσει μια χαρά σε διαμέρισμα 70 τετραγωνικών με μικρά μπαλκόνια. Το σκυλί περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρας του κλειδωμένο σε ένα τεράστιο μεταλλικό κλουβί που είχε αγοράσει το αφεντικό του από κάποιο πετ σόπ. Όσες φορές είχα δεί το σκύλο σε κατάσταση βόλτας (πρακτικά γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο της πολυκατοικίας άντε και λίγο μακρύτερα) πήδαγε από στάση και αναπηδούσε σαν καουτσουκένιο μπαλάκι. Καιρό μετά έμαθα ότι το σκυλί δάγκωσε 2 από τα μέλη της οικογένειας χωρίς "εμφανή" λόγο.

1 Reply Last reply Reply Quote 6
          • L
            lap last edited by lap

Κανείς απλούστευσεις και ανακατεύεις φοβίες και σκέψεις σου βγάζοντας ένα ψυχογραφικο πόρισμα καφενειακου επιπεδου χωρις ουσιαστικές εμπειρίες.

Πρώτον ήταν λάθος ένα τόσο μεγάλο σκυλί σε ένα κλουβί, γενικά κανένα ζώο ότι μέγεθος και να έχει είναι λάθος να μπαίνει σε κλουβί. Σε αυτό πιστεύω όλοι συμφωνούν φιλοζωοι ή μη.

Δεύτερον είχες ποτέ σου ντόπερμαν, γνωρίζεις αν μετα καποια ηλικία είναι αυτό που λέμε βαριά και δεν πολυτρεχουν. Γενικά είναι υπέροχα σκυλιά. Όλη μέρα αράζουν και δεν πολύ γαβγίζουν. Σχεδόν ποτέ.

Τρίτον γνωρίζεις αν το σκυλί είχε κάποια αρρώστια, του έκαναν όλα τα εμβόλια, αν τους δάγκωσε ως παιχνίδι ή έχει συμβεί κάτι άλλο;

Τα ντόπερμαν έχουν εκ φύσεως από τις υψηλότερες νοημοσύνες. Είναι υπέροχα σκυλιά αν και όποιος τα δει για πρώτη φορά παθαίνει ένα σοκ και φοβάται. Το δε περπάτημα τους είναι εντυπωσιακό. Αριστοκρατικό θα έλεγα.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• L
              lap last edited by lap

Youtube Video

Είναι κάπως τρομακτικό σκυλί δεν αντιλέγω

Γενικά το τι παιχνίδι κάνουν τα παιδιά μαζί του είναι εμφανές. Ακόμα και ως ενήλικας αν παίξεις με σκυλί φτάνεις στα όρια της σωματικής σου αντοχής.

Μόλις του λένε να σταματήσει να πιέζει το παιχνίδι αμέσως σταματά.

Συμφωνώ όμως όπως έχω πει πως τέτοια σκυλιά είναι για κήπους.

Στο βίντεο είναι χαρακτηριστικό το πώς καθετε φύλακας δίπλα στο νεογέννητο

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• alexandros-s
                alexandros-s last edited by

Με τίποτα τέτοιο ζώο δίπλα στο παιδί μου! Όσο εξημερωμένο κι αν είναι. Όσο καλά δείγματα γραφής κι αν έχει δώσει, δεν παύει να είναι ζώο, δηλαδή εκ φύσεως άγριο, χωρίς επίγνωση. Όπως δε θα άφηνα έναν άνθρωπο με μανιοκατάθλιψη, ο οποίος έχει χρόνια να δείξει κάποιο σύμπτωμα, έτσι δε θα άφηνα κι ένα ζώο. Καλύτερα να με βρίζουν όλοι οι ζωόφιλοι, παρά να κινδυνέψει το παιδί μου.

Απορώ με τους γονείς! Για να πάρουν μερικά like και μερικές χιλιάδες θεάσεις, φέρνουν τα παιδιά τους σε κίνδυνο.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                • L
                  lap last edited by lap

Χαχα, είναι τρομακτικα σκυλιά στην όψη, συμφωνώ. Πρώτη φορά που είδα από κοντά έμεινα κάγκελο. Είναι πολύ μεγάλο και από το βίντεο δεν φαίνεται πόσο εντυπωσιακό είναι. Άσε που έχουμε δει έργα όπου παίζει τον ρόλο του τρομακτικού σκυλιού και κανείς συνειρμούς.

Τελικά πιο τεμπέλικο πλάσμα δεν έχω δει. Σε μυρίζει, και παρόλο τον φόβο μου που με είχε κατακλύσει αδιαφόρησε τελείως για εμένα.

Βέβαια εγώ ως σπαστικός τύπος άρχισα να το πειράζω για να το δω από κοντά. Απίστευτη υπομονή εκ μέρους του. Τελικά πήγε και κρύφτηκε μήπως και το αφήσω ήσυχο.
                  Ολόκληρη μέρα μια φορά γαβγισε και έβγαλε ένα βαρύ ήχο που αντιλαλουσε ο τόπος και ξανακοιμηθηκε.

Αλλα όλα αυτά είναι στο δικό μας μυαλό. Γενικα πιο τεμπελικο σκυλί δεν έχω δει, είτε υπάρχει είτε όχι στον χώρο δεν έκανε καμία διαφορά. Τουλάχιστον σε αυτό που είδα εγώ.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• G
                    gv2000 last edited by

εντωμεταξύ εγώ δεν φοβάμαι τα σκυλιά, στην χειρότερη θα καλύψω λαιμό...
                    όμως είναι απαράδεκτο οι ιδιοκτήτες να τα αφήνουν ελεύθερα να πλησιάζουν ανθρώπους που στην τελική δεν ξέρεις και τι φοβίες έχει ο καθένας. και λενε την κλασσική π!π@ "μην φοβάσαι δεν δαγκώνει"....
                    δαγκώνω εγώ όμως κυρία μου...

1 Reply Last reply Reply Quote 6
                    • L
                      lap last edited by

Έχεις δίκιο σε αυτό. Δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να μη φοβούνται. Είναι δικαίωμα τους να φοβούνται οπως και αυτής να μη φοβάται

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                      • alexandros-s
                        alexandros-s last edited by

Όσο τεμπέλικο κι αν είναι. Είναι ένα σκυλί και δαγκώνει. Έχω δει σκυλιά στα ξαφνικά να αγριεύουν χωρίς λόγο. Έτσι.

Συγκινητικές ιστορίες με σκυλιά υπήρχαν και θα υπάρχουν. Απλά δε μπορείς να βασιστείς στην εξημέρωση. Και κυρίως να βάλεις το νεογέννητο παιδί σου.

Ενδεικτικά παραθέτω μερικά links από επιθέσεις σκύλων σε μικρά παιδιά. Έχει σοκαριστικές εικόνες, όποιος δεν αντέχει να μην τις δει. Απλά μη μου ξαναπείτε για τα συναισθήματα των σκύλων! please!

https://www.protothema.gr/world/article/1244945/ena-pedahrono-paidi-ehase-to-hamogelo-tou-meta-apo-epithesi-tou-skulou-tou-prosohi-sklires-eikones/

https://www.ethnos.gr/World/article/240881/pitmpoylkatasparaxe7xronokoritsiskotosetopaidithnorapoyepaizeexoapotospiti

https://www.lifo.gr/now/greece/thessaloniki-skylos-dagkose-sto-magoylo-4hrono-koritsi

https://www.protothema.gr/greece/article/1301808/lagonisi-skulos-epitethike-se-13hrono-ton-traumatise-kai-sto-prosopo/

https://www.lifo.gr/now/greece/peiraias-skylos-epitethike-se-4hrono-se-parko-sto-nosokomeio-paidi

• bassstarlet
                          bassstarlet @antonakis last edited by bassstarlet

@antonakis said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:

Γάτες... το μεγαλύτερο καθίκι.
                          Το μόνο ζώο που σκοτώνει για το σπορ, σαν τον άνθρωπο.

Oι γάτες είναι σαν τις γυναίκες.Συμφεροντολόγες, θέλουν μόνο την καλοπέρασή τους, και γουστάρουν το σπίτι όχι εσένα!
                          Την πρώτη μου γάτα, την είχα βάλει στο πορτ παγκάζ δυό φορές (σε σεντάν, δεν έβλεπε έξω) να την μεταφέρω στο σπίτι που μετακόμιζα, και τις δυό επέστρεψε στο παλιό.
                          Γάτα με gps.

«Στην Ευρώπη, αντιστοιχούν τρία δέντρα σε κάθε κάτοικο. Στην Ελλάδα, αντιστοιχούν τρεις εμπρηστές σε κάθε δέντρο.» Αλέκος Σακελλάριος.

alexandros-k antonakis 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                          • alexandros-k
                            alexandros-k @bassstarlet last edited by

@bassstarlet said in [Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα]

Την πρώτη μου γάτα, την είχα βάλει στο πορτ παγκάζ δυό φορές (σε σεντάν, δεν έβλεπε έξω) να την μεταφέρω στο σπίτι που μετακόμιζα, και τις δυό επέστρεψε στο παλιό.
                            Γάτα με gps.

Τι αποσταση ? Σε χωριο?
                            Ενας ανθρωπος το πιο πιθανο θα ειχε χαθει, δεν θα ηξερε προς τα που να παει

• antonakis
                              antonakis @bassstarlet last edited by

@bassstarlet said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:

Oι γάτες είναι σαν τις γυναίκες.Συμφεροντολόγες, θέλουν μόνο την καλοπέρασή τους, και γουστάρουν το σπίτι όχι εσένα!

Τις γάτες τις σιχαινομουν, μέχρι που τα έφερε η μοίρα να έχουμε 3 στο σπίτι. Η κάθε μία με την προσωπικότητα της. Μια βασίλισσα, απλά περίμενε φαΐ και όλη μέρα μπάνιο ή ύπνος. Η άλλη χαδιαρα μέχρι αηδίας. Και η τρίτη, ασταμάτητη, μέχρι που ερχόταν βόλτες μαζί με τα σκυλιά, χωρίς να είναι καν δεμένη.
                              Βέβαια, τα χέρια συνεχώς γρατσουνιές.

Moments before detonation...

argyn 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                              • alexandros-k
                                alexandros-k last edited by

Ειναι λαθος το οτι οι γατες δεν δενονται με τον κηδεμονα τους
                                Βεβαια, οτι δινεις παιρνεις. Αν εισαι αδιαφορος και απλα τους πετας ενα ξεροκομματο , το ιδιο θα εισπραξεις

• S
                                  spi_duster last edited by

Καθε μερα γινονται κτηνωδιες απο ανθρωπους σε ανθρωπους και απο σνθρωπους σε ζωα. Τι να φτουρισουν τα λοιπα ζωντανα...

....

• argyn
                                    argyn @antonakis last edited by argyn

@antonakis said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:

@bassstarlet said in Ειμαι σκυλος στην Ελλαδα:

Τις γάτες τις σιχαινομουν, μέχρι που τα έφερε η μοίρα να έχουμε 3 στο σπίτι. Η κάθε μία με την προσωπικότητα της. Μια βασίλισσα, απλά περίμενε φαΐ και όλη μέρα μπάνιο ή ύπνος. Η άλλη χαδιαρα μέχρι αηδίας. Και η τρίτη, ασταμάτητη, μέχρι που ερχόταν βόλτες μαζί με τα σκυλιά, χωρίς να είναι καν δεμένη.
                                    Βέβαια, τα χέρια συνεχώς γρατσουνιές.

Μεγάλωσα καλοκαίρια και σχολικές διακοπές παρέα με κυνηγόσκυλα και ποιμενικούς, με συνέπεια το "φόλα στους γατόφιλους" να συνοψίζει την προσέγγιση μου στα περί των κατοικίδιων για χρόνια. Γερνώντας εκτιμώ όλο και περισσότερο τις γάτες - και όχι μόνον για λόγος ευκολίας συμβίωσης μαζί τους ή κομψότητας και χάρης στις κινήσεις τους. Υπάρχει κάτι το μυστηριώδες και ανεξιχνίαστο στην συμπεριφορά τους, κάτι σαν αίνιγμα που πρέπει να λύσεις για να μπορέσεις να τις πλησιάσεις. Πάντως νομίζω ότι το σκύλος-ή-γάτα έχει βρει την θέση του ανάμεσα στα βασικά υπόλοιπα διλήμματα της ζωής: βουνό-ή-θάλασσα, μελομακάρονα-ή-κουραμπιέδες κτλ

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                                    • georgekn
                                      georgekn last edited by

Σημερινό...😢

https://www.iefimerida.gr/zoi/skylos-oikogeneias-katasparaxe-koritsaki

P 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                      • J
                                        jamesd last edited by jamesd

Για τα ντόμπερμαν, αν και δεν έχω μεγάλο δείγμα, από 2 ιδιοκτήτες που ξέρω (ένας γείτονας οπότε το βλέπω/ακούω συνέχεια και ένας συγγενής), μόνο ήσυχο δεν είναι.
                                        Γαβγίζει συνέχεια όταν λείπει το αφεντικό του, τρέχει σαν τρελό μέσα στο σπίτι και είναι μέσα στο νεύρο-υπερκινητικότητα.

Ησύχο και ήρεμο σκυλί δεν το λες σε καμία περίπτωση. Μπελάς είναι...

• L
                                          lap last edited by lap

😥😞

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• ektoras
                                            ektoras last edited by ektoras

Σημερινό και τραγικό, να δούμε που θα φτάσει η κατάσταση.

Υπάρχουν και άλλα όντα άγρια στον πλανήτη, που ζούνε δίπλα μας και έχουν δικαιώματα........

https://www.zougla.gr/greece/article/pateras-viaze-ton-4xrono-gio-tou--simetixe-ke-i-presvitera-giagia-tou

Έχε το νου σου στον φθόνο και τους τοξικούς ανθρώπους.

alexandros-s V 2 Replies Last reply Reply Quote 4
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 9 / 12
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ