-
@panormus772 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Εγώ γιατί έχω την εντύπωση πως αν κέρδιζε την εξουσία το ΚΚΕ ή αν πρόκανε ο Γιάνης και μας έβαζε στη δραχμή, την ίδια μέρα θα είχαν φύγει από μόνοι τους -παρ'όλη τη θεωρητική στήριξη της αριστεράς- όλοι αυτοί από την χώρα;
Καλό, αλλά μάλλον θα γινόταν το αντίθετο.
Θα έμεναν οι μετανάστες και θα έφευγαν οι γηγενείς, χα,χα,χα -
Ο θεός μας γλίτωσε και δεν έχουμε Αλέξη στην εξουσία!
Φανταστείτε τι θα γινόταν , θα είχαμε 2 ευρώ την βενζίνη και θα ζούσαμε με τα φτηνά προϊόντα των private label στα SM από τα δεκάδες επιδόματα φτώχειας που θα μοίραζε , αγοραστική δύναμη -40 % , θα έλεγχαν τους αρμούς της εξουσίας με υποκλοπές και μαφιοζικες πρακτικές , θα υπήρχε παντού λογοκρισία στα ΜΜΕ κλπ. -
Τώρα έχω εγώ απορίες.
Στην φωτό είναι Έλληνες λευκού βορειοευρωπαϊκού δέρματος μετά από ηλιοθεραπεία στο Ομονιστάν που λιαζόντουσαν;Το κόκκινο σκουφί είναι από τα Jumbo;
Θεωρώ δεδομένο ότι οι μπαμπάδες του κοινοβίου έβαλαν τα παιδιά τους να ανοίξουν, οπότε σε αυτό δεν έχω απορία. Στάνταρ. 100%.
Όπως δεν έχω απορία και για το αλέξι.
Κλειστό λόγω διακοπών. Samba De Janeiro... -
-
Οι Έλληνες δεν είναι μια φυλή, είναι 5-6 υποφυλές της λευκής που υπάρχουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης σε διαφορετικά ποσοστά όπως διαφορετικά είναι και τα ποσοστά από πόλη σε πόλη. Οι μόνοι που θεωρούνται παντελώς ξένη με την λευκή φυλή είναι οι Ρομά. Η Ελληνική υποφυλή κατά κανόνα είναι η Μεσογειακή της αρχαίας Ελλάδας που υπάρχει επίσης σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Τουρκία και Λατινική Αμερική. Στην Ελλάδα απουσιάζουν η Βαλτική υποφυλή οι καθαροί Σλάβοι όπως Πούτιν και οι Νορδικοί όπως Σκανδιναβοί, Δανοί και βόρειοι Γερμανοί.
-
Μια φορά στη μάταιη ζωή μου, έχω κατέβει στο κέντρο για πρωτοχρονιά.
Ήταν η αλλαγή από 1998 σε 1999 αν θυμάμαι σωστά.
Πήγα με ένα φίλο στο Σύνταγμα, και δεν βλέπαμε ούτε για δείγμα Έλληνα.Είναι τραγικό όμως, οι αριστεροί σαν το Σπρίτζη (ή κάπως έτσι) να συνεχίζουν να επιμένουν πως «Μαρία υπάρχει» ακόμα και μετά τη κωλοτούμπα που έκανε το Σπίγκελ.
Ειλικρινά, αυτοί οι άνθρωποι, αν μισούν τόσο πολύ τη χώρα που ζούνε, γιατί δεν μετακομίζουν στην τουρκία ή στο μπαγκλαντές, π.χ; -
Οι Πακιστανοί είναι ίδια φυλή με τους Ινδούς που είναι γνωστοί σε εμάς σαν γύφτοι ή Ρομά. Υπήρχαν στην Ελλάδα από το Βυζάντιο αλλά η πλειοψηφία τους, αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα τώρα έχουν έρθει το πιο πιθανό μετά το 1990 από τις πρώην ανατολικές χώρες. Οι παλιότεροι είχαν ενσωματωθεί στην πλειοψηφία τους με τους Έλληνες από την Τουρκοκρατία.
-
@bassstarlet said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Μια φορά στη μάταιη ζωή μου, έχω κατέβει στο κέντρο για πρωτοχρονιά.
Ήταν η αλλαγή από 1998 σε 1999 αν θυμάμαι σωστά.
Πήγα με ένα φίλο στο Σύνταγμα, και δεν βλέπαμε ούτε για δείγμα Έλληνα.Είναι τραγικό όμως, οι αριστεροί σαν το Σπρίτζη (ή κάπως έτσι) να συνεχίζουν να επιμένουν πως «Μαρία υπάρχει» ακόμα και μετά τη κωλοτούμπα που έκανε το Σπίγκελ.
Ειλικρινά, αυτοί οι άνθρωποι, αν μισούν τόσο πολύ τη χώρα που ζούνε, γιατί δεν μετακομίζουν στην τουρκία ή στο μπαγκλαντές, π.χ;Οι δύο σας δεν αποτελέσατε δείγμα Έλληνα;
Υπάρχουν αμφιβολίες περί ντιενεη; -
O πόλεμος πλέον φαίνεται να κλιμακώνεται με σαφή εμπλοκή του ΝΑΤΟ με βαρέα όπλα. Πλέον περνάμε σε καθαρά δυτικό οπλισμό εκτός του πυροβολικού και σε άρματα μάχης, ΤΟΜΑ, αντιαεροπορικά κλπ.
Παραδόξως οι ευρωπαίοι έχουν γίνει βασιλικότεροι του βασιλέως στην ενίσχυση των Ουκρανών, μάλλον βοηθάει ο ήπιος χειμώνας, ο καιρός δεν φαίνεται να έκανε το χατήρι
του Πούτιν και όλες οι προβλέψεις - "pronews" για κρύο, έλλειψη ενέργειας και την MWh στα 500 ευρώ πήγαν στον κουβά.
Συνεπώς δεν βλέπω κανέναν να ενδιαφέρεται να σταματήσει τον πόλεμο. Δυστυχώς. Οι Ρώσοι θέλουν
να διατηρήσουν τα κεκτημένα ή να πάρουν και περισσότερα, οι δυτικοί να ξεστοκάρουν πλέον παλιά όπλα
και να τους αποδυναμώσουν και οι ουκρανοί βεβαίως ζουν με την ελπίδα μπας και περισώσουν οτιδήποτε.Στα καθ' ημάς, οι Ουκρανοί κάνουν πλέον χρήση δυτικού οπλισμού απ ευθείας. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε ελπίδα
να ξεφορτωθούμε ρωσικό παλαιό οπλισμό που σύντομα θα καταστεί και μη συντηρίσιμος μάλλον χάνεται. Θα μείνουμε με τα 40 marder και όλα τα υπόλοιπα θα τα ρουφήξουν οι Ουκρανοί.
Ο φοβικούλης το έκανε το θαύμα του, μεγάλη πατατιά που θα βρούμε στα επόμενα χρόνια μπροστά μας... Οι Ουκρανοί με Abrams και Bradley κι εμείς με το υπερόπλο BMP
και το "κανόνι" που όλα τασ σφάζει και τα μαχαιρώνει... -
Δεν τελείωσε η παρέλαση των Ρώσων; Περίεργο. Εγώ νόμιζα ότι είχε τελειώσει από τον προηγούμενο Μάρτιο...
-
Πολιτικό το θέμα κατευθείαν απο την Ιαπωνία...
Δείτε τι λεει ο αναλυτής ... ανεβαίνουν οι τιμές ,οι μισθοί στα ίδια, ύφεση στις ΗΠΑ Κίνα ,τις δυο μεγαλύτερες αγορές για τα ιαπωνικά αυτοκίνητα , μαύρα τα νέα για το 2023 ... να μην λέτε δηλ οτι είμαστε ιαπωνόπληκτο φόρουμ ,τα λέμε όλα και για όλους!
-
Που πάει η κατάσταση; Σε γενικευμένο πόλεμο ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ με Ρωσία;
Δεν βλέπω διατεθειμένους τους ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ να αφήσουν τους Ουκρανούς στην μοίρα τους.
Αυτά τα τανκς στέλνει η Δύση στην Ουκρανία -Η σύγκριση με τα ρωσικά τεθωρακισμένα
https://www.iefimerida.gr/kosmos/ayta-ta-tanks-stelnei-i-dysi-stin-oykrania-i-sygkrisi-me-ta-rosika-tethorakismena -
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Που πάει η κατάσταση; Σε γενικευμένο πόλεμο ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ με Ρωσία;
Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος του ΝΑΤΟ. Να γίνει γενικευμένος πόλεμος, η Ρωσσία να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά (μικρά) και μετά το ΝΑΤΟ τι κάνει? Απαντάει με πυρηνικά και γίνεται ολοκαύτωμα ή παίρνει τον πούλο και βγαίνει από πάνω ο Βλαδίμηρος??
Προσωπικά πολύ φοβάμαι τον πυρηνικό όλεθρο...είμαστε πιο κοντά από ποτέ πιστεύω.
-
-
Όσο φοβούνται τον πυρηνικό πόλεμο οι Δυτικοί, λογικά άλλο τόσο τον φοβούνται και οι Ρώσοι. Άρα πάλι με τη λογική, αποκλείεται.
Ο μόνος τρόπος όμως να επικρατήσει η λογική είναι αλλαγή ηγεσίας στη Ρωσία. Ο Πούτιν τώρα δεν μπορεί να κάνει πίσω, θα εκτεθεί και θα ρισκάρει την υστεροφημία του.
Ένας νέος πρόεδρος χωρίς δεσμεύσεις και βαρίδια του παρελθόντος θα μπορέσει να κάνει περισσότερους συμβιβασμούς. Και οι δυτικοί πλεον δεν θεωρούν τον Πούτιν σξιόπιστο συνομιλητή, δύσκολα θα κάνουν συμφωνία μαζί του.
Ευελπιστώ μέχρι το τέλος του '23 να αποσυρθεί σε κάνα θέρετρο ο Πούτιν και να λυθεί το θέμα. -
@andya3 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Όσο φοβούνται τον πυρηνικό πόλεμο οι Δυτικοί, λογικά άλλο τόσο τον φοβούνται και οι Ρώσοι. Άρα πάλι με τη λογική, αποκλείεται.
Δεν είναι έτσι, γιατί ο Πουτιν:
α) κάνει κουμάντο μόνος του
β) δεν έχει λογική
γ) δεν φοβάται τον πυρηνικό πόλεμο, έχει εξασφαλισμένο καταφύγιο για αυτόν και την οικογένειά του -
@fanis75 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
β) δεν έχει λογική
γ) δεν φοβάται τον πυρηνικό πόλεμο, έχει εξασφαλισμένο καταφύγιο για αυτόν και την οικογένειά τουAν ισχύουν όλα αυτά γιατί δεν το έχει κάνει από τον Φλεβάρη του 22?
-
@fanis75 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
β) δεν έχει λογική
γ) δεν φοβάται τον πυρηνικό πόλεμο, έχει εξασφαλισμένο καταφύγιο για αυτόν και την οικογένειά τουΜα δεν πρόκειται να αποχωρήσει ουσιαστικά ο Πούτιν. Αχυράνθρωπο θα βάλει.
Το πολύ πολύ να του ρίξουν οι Ρώσοι εθνικιστές την ευθύνη για τη συνθήκη ειρήνης που θα υπογραφεί και να τον φάνε μετά. Klein.
Θα φύγει επισήμως ο Πούτιν. Δεν υπάρχει άλλη λύση για ειρήνη. Όσο τρελός και να 'ναι το καταλαβαίνει. Αφού αυτός δεν μπορεί να υπογράψει ειρήνη. Δεν τον παίρνει. Πόσο καιρό θα κρατήσει τη Ρωσία σε πόλεμο? Ρισκάρω πρόβλεψη τώρα, αλλά το πιστεύω πραγματικά. -
Μόνο ένας τρελός θα έκανε χρήση πυρηνικών στα σύνορα της χώρας του. Όποιος θα το έκανε αυτό στην ουσία θα ήθελε να αφανίσει και την χώρα του.
Μπορεί ο Πούτιν να θεωρηθεί τρελός (που δεν νομίζω να είναι) αλλά οι Ρώσοι σαν άνθρωποι δεν νομίζω να θέλουν χρήση πυρηνικών στα σύνορά τους.
-
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Μόνο ένας τρελός θα έκανε χρήση πυρηνικών στα σύνορα της χώρας του. Όποιος θα το έκανε αυτό στην ουσία θα ήθελε να αφανίσει και την χώρα του.
α) τα σύνορα είναι μακριά
β) μιλάνε για τακτικά πυρηνικά, δλδ πολύ μικρής εμβέλιας που ουσιαστικά δεν θα κάνουν μαία καταστροφή πέρα από μια ακτίνα 100-200χλμ από εκεί που θα πέσουν.ΥΓ: Προφανώς μακάρι όλα να είναι ένας φόβος του ΝΑΤΟ και να μην γίνει τίποτα. Το τελευταίο που εύχομαι ειναι να πέσουν πυρηνικά.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]