-
PGP737ng μέθοδος Catch & Release, αλλά θα χρειαστείς εξοπλισμό, τροφή, πατάκι-σκαφάκι χώρου αποσκευών και καύσιμα.
-
Ήμουν στη θέση σου +23 μετρώ, θέλεις 6-7 μήνες όλα τ' άλλα ημίμετρα ή παράνομα.
-
Ρίξε catnip κάπου αλλού στη βάση της σκάλας.
-
@pgp737ng said in Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε? [#2]:
@izz said in Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε? [#2]:
Είναι κάποιες &*#@ γάτες που ανεβαίνουν στο μπαλκόνι από την εξωτερική σκάλα του σπιτιού και κατουράνε συνέχεια το πλαστικό κάλυμμα της ψησταριάς.
Το πλένω συνέχεια και καθαρίζω το μπαλκόνι, αλλά με έχει κουράσει το ζήτημα.Τι να κάνω?..
Πιπέρι καγιέν..
Πιπέρι? Πως το βάζω?
Πλέγμα δυστυχώς δεν παίζει.Ρίξε πιπέρι καγιέν κάπου που θα μπορεί να μείνει για λίγες μέρες μόλις το μυρίσουν εξαφανίζονται
-
Αυτά κατουράνε γιατί με αυτόν τον τρόπο ορίζουν την περιοχή τους.
Οπότε η πιο λογική λύση, για να καταλάβουν ότι η περιοχή και το πλαστικό καπάκι της ψησταριά σου ανήκουν, είναι να τα κατουρήσεις εσύ.
-
Δεν καταλαβαίνουν τίποτα οι γάτες από μυρωδιές.
Εδώ ψάχνουν μέσα στους κάδους!!
Έχω δοκιμάσει ότι προτείνεται στο ίντερνετ:
--Χλωρίνη (μετά από 2 ώρες είδα γάτα να περνάει από πάνω, αμέριμνη)
--Ναφθαλίνη.
--Πιπέρια και σαχλαμάρες.Με ένα ελαφρύ αεράκι σκόρπισε, χώρια που πρέπει να ρίξεις ένα τσουβάλι!
Και άλλα που ξεχνάω.
Μερικές βραδιές που είχα όρεξη, καθόμουν στο μπαλκόνι με το λάστιχο, και τις κατάβρεχα χαχαχα!!
-
Δεν έχω κατοικίδιο, μακάρι να μπορούσα να πάρω με leasing έναν αρσενικό γάτο βομβαης, να δω αν μου κάνει γιατί είναι μεγάλη ευθύνη…
-
Είναι κάποιες &*#@ γάτες που ανεβαίνουν στο μπαλκόνι από την εξωτερική σκάλα του σπιτιού και κατουράνε συνέχεια το πλαστικό κάλυμμα της ψησταριάς.
Το πλένω συνέχεια και καθαρίζω το μπαλκόνι, αλλά με έχει κουράσει το ζήτημα.Τι να κάνω?..
https://www.skroutz.gr/c/4219/apwthitika-zwwn/f/1110762/akides.html
-
@jamesd said in Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε? [#2]:
Δεν έχω κατοικίδιο, μακάρι να μπορούσα να πάρω με leasing έναν αρσενικό γάτο βομβαης, να δω αν μου κάνει γιατί είναι μεγάλη ευθύνη…
Υιοθέτησε ενα αδεσποτο , ειναι και δωρεαν
-
@realzeus said in Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε? [#2]:
Και να πεσει καμια γατα πανω και να ξεκοιλιαστει
Απωθητικα σπρει εννοεις μαλλον -
@alexandros-k said in Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε? [#2]:
Και να πεσει καμια γατα πανω και να ξεκοιλιαστει
Απωθητικα σπρει εννοεις μαλλονΌχι ρε. Από ότι έχω δει αυτά είναι μαλακά και λυγίζουν. Έχω τον δικό μου γάτο που αγαπώ, δεν θα μπορούσα να προτείνω ξεκοίλιασμα ούτε για σκουλήκι, πόσο μάλλον για θηλαστικό!
Στην αρχή τον κυνηγούσα να φύγει, γιατί τότε ζούσε ακόμα η γηραιά κυρία του κήπου (ημίαιμο ελληνικό ποιμενικό), που δεν γούσταρε καθόλου τις γάτες. Αλλά μετά την ευθανασία της, τον συμπάθησα τον μπαγασάκο και τώρα γίναμε φιλαράκια. Όταν κάθομαι να δέσω τα παπούτσια μου, πηδάει στην αγκαλιά μου. Σε εμένα, που τον κυνηγούσα κάποτε... Είναι ωραία ζωάκια τελικά τα γατιά.
-
Αν ειναι ευλυγιστα , παω πασο . Μου φανηκαν μεταλλικα
Οι γατες ειναι απιστευτα πλασματα
Εχω δυο . 14 και 11 ετων -
Όλα τα πλάσματα είναι φανταστικά. Με το που έρχονται για να σου γυρέψουν λίγο φαΐ και ένα χάδι, πως μπορείς να τα βλάψεις; Ακόμα και τα σαλιγκάρια όταν βγαίνουν στην βροχή, προσπαθώ να μην τα πατάω.
Όταν πήγαινα στο Πολύκαστρο με 160+ το ξημέρωμα, 4-5 φορές είχα χτυπήσει πουλάκια και μετά στεναχωριόμουν όλη μέρα. Αφού έρχονταν οι υφιστάμενοι στην ΕΜΑ και με ρωτούσαν αν έγινε κάτι και εγώ ήμουν κατηφής...
-
Μία και συζητάμε για γατιά......
Στο χωριό έχω δύο γάτες ( θηλυκές ) και όποια άλλη βρεθεί στα πέριξ σε ημιάγρια κατάσταση, ταϊζεται . Η μία είναι σίγουρα αλανιάρα , κάθε περίοδο αναπαραγωγής φουσκώνει ..... Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έχει δύο γέννες σίγουρα , από όταν ξεκίνησε το άθλημα ηλικιακά , που δεν επιβιώνουν τα μικρά. Τη δεύτερη φορά , πρόλαβα και τα είδα , τα έφερε κοντά στο σπίτι , αλλά μετά από πέντε μέρες που ξανανέβηκα, τίποτα , πουθενά γατιά..... Τα σκυλιά μου δεν ασχολούνται, είναι παγερά αδιάφορα με τις γάτες , μη σου πω το αντίθετο , τα βρίσκουν κιόλας. Οι γάτες ταϊζονται , δεν περιμένουν από εμένα , πάει συγγενής καθημερινά όπως και για τα σκυλιά.
Γιατί ψοφάνε; Υπέθεσα ότι μπορεί να τα σκοτώνει κάποιο άγριο ζώο , αλεπού ή λύκος , αλλά τη δεύτερη φορά , της έφτιαξα και "γωνιά" να γεννήσει μέσα στην αυλή , οπότε άγριο αποκλείεται να μπήκε, λόγω σκύλων. Ερώτησης , έχω υποψία πλέον, ότι τα σκοτώνει ο αρσενικός ο γάτος, αν και ¨πτώματα" δε βρίσκω. Είναι συνηθισμένο κάτι τέτοιο σε γάτες;
Θέλω να αυξήσω τον πληθυσμό , καθώς είναι αναγκαίες οι γάτες ( φίδια , ποντίκια , κ.λπ.) αλλά δεν μπορώ. Να υιοθετήσω , αποκλείεται , καθώς οι συνθήκες είναι "άγριες" στο χωριό, οπότε κρίμα να βασανίσω άμαθο ζωάκι....
-
@civil357 said in Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε? [#2]:
Στο χωριό έχω δύο γάτες ( θηλυκές ) και όποια άλλη βρεθεί στα πέριξ σε ημιάγρια κατάσταση, ταϊζεται . Η μία είναι σίγουρα αλανιάρα , κάθε περίοδο αναπαραγωγής φουσκώνει ..... Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έχει δύο γέννες σίγουρα , από όταν ξεκίνησε το άθλημα ηλικιακά , που δεν επιβιώνουν τα μικρά. Τη δεύτερη φορά , πρόλαβα και τα είδα , τα έφερε κοντά στο σπίτι , αλλά μετά από πέντε μέρες που ξανανέβηκα, τίποτα , πουθενά γατιά..... Τα σκυλιά μου δεν ασχολούνται, είναι παγερά αδιάφορα με τις γάτες , μη σου πω το αντίθετο , τα βρίσκουν κιόλας. Οι γάτες ταϊζονται , δεν περιμένουν από εμένα , πάει συγγενής καθημερινά όπως και για τα σκυλιά.
Γιατί ψοφάνε; Υπέθεσα ότι μπορεί να τα σκοτώνει κάποιο άγριο ζώο , αλεπού ή λύκος , αλλά τη δεύτερη φορά , της έφτιαξα και "γωνιά" να γεννήσει μέσα στην αυλή , οπότε άγριο αποκλείεται να μπήκε, λόγω σκύλων. Ερώτησης , έχω υποψία πλέον, ότι τα σκοτώνει ο αρσενικός ο γάτος, αν και ¨πτώματα" δε βρίσκω. Είναι συνηθισμένο κάτι τέτοιο σε γάτες;
Θέλω να αυξήσω τον πληθυσμό , καθώς είναι αναγκαίες οι γάτες ( φίδια , ποντίκια , κ.λπ.) αλλά δεν μπορώ. Να υιοθετήσω , αποκλείεται , καθώς οι συνθήκες είναι "άγριες" στο χωριό, οπότε κρίμα να βασανίσω άμαθο ζωάκι....
O αρσενικος τα σκοτωνει ή τα πατανε αυτοκινητα . Φανταζομαι δεν εξαφανιστηκαν ολα σε μια μερα, αλλά ελειπε κι απο ενα καθε φορα, σωστα ?
Δεν αποκλείω να τα σκοτωσαν και τα σκυλια ομως
Θελουν προστασια τα γατακια μεχρι να γινουν 2-3 μηνων , αλλιως θα τα "ξαναχασεις"
Οσο για τα αδεσποτα , μπορεις να παρεις. Καλυτερα στο χωριο και να ταιζονται , παρα στους δρομους να πεθαινουν της πεινας και να τα πατανε αυτοκινητα -
@alexandros-k said in Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε? [#2]:
O αρσενικος τα σκοτωνει ή τα πατανε αυτοκινητα . Φανταζομαι δεν εξαφανιστηκαν ολα σε μια μερα, αλλά ελειπε κι απο ενα καθε φορα, σωστα ?
Δεν αποκλείω να τα σκοτωσαν και τα σκυλια ομως
Αυτοκίνητο , αποκλείεται , μόνο εγώ περνάω , άντε και ένα , δύο ακόμα οχήματα, όλη την εβδομάδα.
Τα σκυλιά , είναι μεγαλόσωμα , δεν ασχολούνται με τις γάτες , οι σχέσεις μεταξύ τους , άριστες, όσο μπορώ να δώ, τώρα , να πηγαίνουν τα άτιμα στα κρυφά , εντύπωση θα μου κάνει....
Θα ανέβω σήμερα με το χιονιά , αν περνάει. Η γάτα πριν τρεις μέρες ήταν σίγουρα ετοιμόγεννη, της είχα στρώσει τρεις διαφορετικές μεριές (μικρούς χώρους, καλυμμένους από κρύο , χιόνια και άλλα ζώα ) μέσα στην αυλή , μήπως τα γεννήσει εκεί. Έχω μεγάλη απορία να τα βρώ, αν υπάρχουν. Η δεύτερη απορία είναι και γιατί η άλλη γάτα , δεν γεννάει ποτέ! αλλά , εντάξει μπορεί να είναι επιλογή της ( λέμε τώρα) .....
Δε ξέρω , ίσως και να έχεις δίκιο, αλλά μέχρι και τις δικές μου τις λυπάμαι ( αν και επιμένω δεν πεινάνε , ταϊζονται καθημερινώς από συγγενή) , που δεν έχουν καθημερινή συνεχή ανθρώπινη επαφή , όχι να φέρω και γατάκι που δεν έχει δεί φίδι ή ποντίκι ή οποιαδήποτε άλλο άγριο ζώο και να το αμολήσω εκεί...
Ο δε γάτος , είμαι σίγουρος ότι είναι άγριος εκ γεννητής, τον έχω πετύχει σπάνια ( προφανώς σε περίοδο αναπαραγωγής) , δεν πλησιάζεται ούτε σε απόσταση αρκετών μέτρων , είναι αρκετά μεγαλύτερος των κοινών γατιών και περιέργως σε όλο το μαχαλά δε συναντάς άλλον αρσενικό οικόσιτο!
-
Είναι συνηθισμένο κάτι τέτοιο σε γάτες;
Ναι, αλλά συνήθως όταν δεν είναι δικά του.
-
Είναι συνηθισμένο κάτι τέτοιο σε γάτες;
Ναι, αλλά συνήθως όταν δεν είναι δικά του.
Δεν ειμαι σιγουρος, αλλά νομιζω σκοτωνουν και τα δικα τους, για να ξαναζευγαρωσουν με την γατα
-
@civil357 said in [Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε? [#2]]
Η δεύτερη απορία είναι και γιατί η άλλη γάτα , δεν γεννάει ποτέ! αλλά , εντάξει μπορεί να είναι επιλογή της ( λέμε τώρα) .....
Αυτη σιγουρα καποιο προβλημα θα εχει . Ολες ζευγαρωνουν (εκτος αν ειναι στειρωμενες)
Τα σκυλια ζηλευουν. Μονο και μονο γι αυτο τα υποψιαζομαι. Πρωτα να περιποιείσαι τα σκυλια και μετα τις γατες
-
Δοκίμασε να βγάλεις το κάλυμμα. Αν συνεχίσουν να κατουράνε μέσα στην ψησταριά, μάλλον τις ενοχλεί το ψήσιμο.
Όλοι έχουμε έναν κακό γείτονα.
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε? [#2]