-
@lap said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Ξέρεις πόσο πάει το ποτάκι ταξιδευτη
Τι? Για Lap dance τον ρωτάς? ..
Το έπιασες? Lap dance 🤭 -
@fanis75 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Τε συ Λαπ ουτε εγω δεν χαλαω €1.200/έτος για ρούχα που εχω και κουστούμια, πουκάμισα κλπ.
Το βασικό εξοδο ειναι το σπίτι το οποίο ο υιος ταξιδευτή δεν το έχει, παρα πολυ σημαντικό.Λάθος... Ανά μήνα λέει ο γύρος
Edit : λάθος μετάφραση -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Χρόνια Πολλά και σε αυτούς που ένας κόσμος χωρίς ανισότητες είναι αντίθετος με την "ανθρώπινη" φύση τους!
Ωραία αυτα, πανε μαζι με ολα τα αλλα παραμύθια. Και τώρα ας επιστρέψουμε στον πραγματικό κόσμο!
-
Εγραψα..."ρουχισμό, ίντερνετ, κανένα ποτάκι, γυμναστήρια ,ταβέρνες"
Μη διαβάζετε ότι θέλετε.
-
@criuser said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Τις 500-600€/μήνα;
Δεν ξέρω....
Λίγο πάνω από 400 θα δίνει.
400 η δόση, 250 τα καύσιμα, 80 ασφάλεια και τέλη, 400 το ενοίκιο, 250-350 θέρμανσης και ρεύμα, 300-400 φαγητό,νερό, κοινόχρηστα 200 ευρώ ρουχισμό, ίντερνετ, κανένα ποτάκι, γυμναστήρια ,ταβέρνες κτλ
2100-2200 καθαρά το μήνα. Δηλαδή με τριετία ως εμπειρία ...2820 ευρώ μικτά....στην Ελλάδα....Μωρέ μπράβο εργατικότητα.
Και εννοείται δεν μένει τίποτα για ταξιδακια σε τουριστικούς προορισμούς να γεμίζουν τα ξενοδοχεία ή αποταμίευση ως νοικοκύρης να κοιτάξει το μέλλον του.
Ποιος εισαι ?Ο Σοϊμπλε?
-
Ενοίκιο-θέρμανση δεν πληρώνει. Τα άλλα ναι. Καύσιμα ούτε 100 τον μήνα. Φαγητό σαν καθώς πρέπει εργένης, παίρνει και κάτι από την μαμά.
Ρούχα 200 τον μήνα είναι υπερβολικά πολλά. Οπότε κατέβασε 1200 χαλαρά.
Ακριβώς επειδή δεν πληρώνει ενοίκιο στο σπίτι του, έχει την άνεση να πάρει το αμάξι, τώρα που δεν έχει άλλες υποχρεώσεις.Συμφωνω απολυτα μαζι σου .Και γω οταν πηρα το αμαξι ετσι περιπου τα σκεφτηκσ
-
Να ανέβει παρακαλώ σκαναρισμένη φωτοτυπία του φόρου εισοδήματος Ε1 2021 του υιού @criuser και επίσης να αναφερθούν και τα μαγαζιά που αγοράζει ρούχα, τα μπαράκια που πίνει ποτάκια και τις ταβέρνες που χλαπακιάζει μπριτζόλες.
Τέλος, να έχετε σε άμεση διαθεσιμότητα όλες τις αποδείξεις αγορών και πληρωμής υπηρεσιών του έτους 2022 για την περίπτωση που σας ζητηθούν.Χρόνια Σας Πολλά & Καλή Χρονιά
ΣΔΟΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ -
Εγραψα..."ρουχισμό, ίντερνετ, κανένα ποτάκι, γυμναστήρια ,ταβέρνες"
My bad…συγνώμη!
Σε καθε περίπτωση τα ελαστικά έξοδα (ποτα, έξοδοι κλπ) ειναι πολυ μεταβλητα. Το ανελαστικά, οπως το σπίτι, εφοσον τα εχει δωρεάν ειναι μεγάλο συν.
-
@storm said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Να ανέβει παρακαλώ σκαναρισμένη φωτοτυπία του φόρου εισοδήματος Ε1 2021 του υιού @criuser και επίσης να αναφερθούν και τα μαγαζιά που αγοράζει ρούχα, τα μπαράκια που πίνει ποτάκια και τις ταβέρνες που χλαπακιάζει μπριτζόλες.
Τέλος, να έχετε σε άμεση διαθεσιμότητα όλες τις αποδείξεις αγορών και πληρωμής υπηρεσιών του έτους 2022 για την περίπτωση που σας ζητηθούν.Χρόνια Σας Πολλά & Καλή Χρονιά
ΣΔΟΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥΜισθωτός είναι, τι να φοβηθεί από εφορία...
-
@alex-mix said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Τις 500-600€/μήνα;
Δεν ξέρω....
Λίγο πάνω από 400 θα δίνει.
400 η δόση, 250 τα καύσιμα, 80 ασφάλεια και τέλη, 400 το ενοίκιο, 250-350 θέρμανσης και ρεύμα, 300-400 φαγητό,νερό, κοινόχρηστα 200 ευρώ ρουχισμό, ίντερνετ, κανένα ποτάκι, γυμναστήρια ,ταβέρνες κτλ
2100-2200 καθαρά το μήνα. Δηλαδή με τριετία ως εμπειρία ...2820 ευρώ μικτά....στην Ελλάδα....Μωρέ μπράβο εργατικότητα.
Και εννοείται δεν μένει τίποτα για ταξιδακια σε τουριστικούς προορισμούς να γεμίζουν τα ξενοδοχεία ή αποταμίευση ως νοικοκύρης να κοιτάξει το μέλλον του.
Ποιος εισαι ?Ο Σοϊμπλε?
Όχι ένας απλός ρεαλιστής.
Πάει πολύ να χλευάζει κανείς τους νέους για γκρίνια, για τεμπελιά κτλ αλλά στα δικά του παιδιά όταν ανοίξουν τα φτερά τους να φοβάται να τα αφήσει να ζήσουν όπως και οι υπόλοιποι συνομήλικοι τους.
Ο ταξιδευτής έχασε το ηθικό πλεονέκτημα να σχολιάζει τις δοκιμασίες των νέων στην σημερινή εποχή. Περιμένω και τους υπόλοιπους που λένε μεγάλα λόγια. Σας είχα πει όταν μεγαλώσουν τα παιδιά σας να διαβάσετε αυτά που γράφετε εδώ και να δείτε το τι λέτε.
-
@storm said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
ΣΔΟΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥΜισθωτός είναι, τι να φοβηθεί από εφορία...
Ότι και αν αποφασίσει να πάρει καλοτάξιδο να είναι και να το χαρεί!!
υ.γ.1 βασικά να πάρει κάτι Γαλλικό...
υ.γ.2 #mono_vitara να πάρει, πάλι καλά θα είναι
υ.γ.3 ας πάρει και Γαλλικό και #mono_vitara για να είναι όλοι ευτυχισμένοι... -
Πάει πολύ να χλευάζει κανείς τους νέους για γκρίνια, για τεμπελιά κτλ αλλά στα δικά του παιδιά να φοβάται να τα αφήσει να ζήσουν όπως τα υπόλοιπα παιδιά.
Ο ταξιδευτής έχασε το ηθικό πλεονέκτημα να σχολιάζει τις δοκιμασίες των νέων στην σημερινή εποχή. Περιμένω και τους υπόλοιπους που λένε μεγάλα λόγια. Σας είχα πει όταν μεγαλώσουν τα παιδιά σας να διαβάσετε αυτά που γράφετε εδώ και να δείτε το τι λέτε.
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, εγκαλείς - κατηγορείς τον ταξιδευτή γιατί μπορεί να προσφέρει στο γιο του κάποια από τα βασικά αγαθά; Γιατί πρέπει να περάσει δύσκολα ο γιος του; Για να γίνει άντρας;
Σοβαρέψου...
-
Ξεμέθυσε και ξαναδιάβασε τι εγραψα
-
Ξεμέθυσε και ξαναδιάβασε τι εγραψα
Μια χαρά είμαι. Ίσως εσύ έχεις αδυναμία χειρισμού της ελληνικής γλώσσας... Γι' αυτό εξάλλου έγραψα " αν κατάλαβα καλά".
-
Δεν είχα πάρει χαμπάρι για κάποιο λόγο το θέμα με το χαμόγελο του Παιδιού τις προηγούμενες μέρες.
Μιλάμε για κανονική Μαφία με πλήρη κάλυψη από την ηγεσία;
Έχουν όντως φάει μέχρι και τα πόμολα τα δεξιά λαμόγια και τώρα το πάνε τόσο παραπέρα όσο δεν παίρνει αφού δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να τους σταματήσει;Γιατί για να βγαίνει να κάνει τέτοια ζημιά με τέτοια απροκάλυπτα ψευδή η κα Μιχαηλίδου αυτό είναι απόλυτα οργανωμένο.
Αν δεν αποδειχθεί το παραμικρό από αυτά που ισχυρίστηκε πρέπει να φύγει με κλωτσιές η κυρία αυτή από το πολιτικό προσκήνιο γιατί αλλιώς θα επιβεβαιωθεί το περί μαφίας.
(Μεγάλο πουλεν και αυτή αν τη θυμάστε, μεγάλο βιογραφικό, είχε αποκαλεσει τους αριστερούς ψυχοπαθεις και αμέσως ο Μητσοτάκης την αναβάθμισε) -
Δεν σχολιάζουμε το παιδί, σχολιάζουμε τα δύο μέτρα και δυο σταθμά στην ηθικολογία μας
Το παιδι καλά ζητάει ότι ζητάει. Και καλά κάνουν και του τα δίνουν.
Δεν είναι αυτό το θέμα που θίγω.
Εγώ θίγω το ότι για τους νέους των άλλων οικογενειών αναφέρουμε πως τους έκαναν τεμπέληδες, πως είναι γκρινιάρηδες, πως η ζωή είναι πολύ πιο εύκολη από ότι αναφέρουμε, πως ζητάνε αυξήσεις στον μισθό τους γιατί είναι κακομαθημένοι και ότι αγαπάνε τα επιδόματα όχι γιατί δεν τα βγάζουν πέρα αλλά γιατι δεν είναι εργατικοι.Μόλις όμως έρθει η στιγμή των δικών μας παιδιών τότε όλα αλλάζουν. Και δεν μπορούν να ζήσουν μόνοι τους, και δεν μπορούν να αναπτυχθούν χωρίς έναν ολόκληρο (και καλό μάλιστα) έξτρα μισθό ως παροχή ή χαρτζιλίκι για βοήθεια και εντάξει νέοι είναι θα τα καταφέρουν κάποια απροσδιόριστη στιγμή μόνοι τους.
Υπόψιν τα εισοδήματά τους εάν η χώρα περάσει όπως τα προηγούμενα έτη δεν θα ανέβουν πάνω από 20% και με δύο παιδιά μαζί.
Εύχομαι να μην συμβεί αυτό και η χώρα να πετάξει στον οικονομικό τομέα. Αλλά υγεία να έχουμε και θα τα λέμε και τότε.
-
Ο Λαπ έχει το γνωστό άγχος για την γενιά των 33-43 που πέρασε ζάχαρη πριν την κρίση τα φοιτητικά τους χρόνια και ζορίστηκε στα εργασιακά της, όπως και όλοι οι άλλοι.
Αντίστοιχο ζόρι πέρασαν οι σημερινοί 60-70 που βρέθηκαν στην κρίση στα 50+ και ήταν οι πρώτοι που έχασαν τις δουλειές τους, χωρίς ελπίδες να ξαναβρούν εύκολα.Ο γιός μου γίνεται 30 φέτος, δουλεύει σε μία ιδιωτική εταιρεία και στα 30 του θα πάρει ΤΟ ΠΡΩΤΟ του αμάξι, καθότι σαν φοιτητής από το 11 και μετά όπως όλη η γενιά του είχε χαρτζηλίκι 50-100 τον μήνα και αυτό όχι πάντα και δούλευε κιόλας επισκευάζοντας και συντηρώντας υπολογιστές, όταν η γενιά του Λαπ, ως φοιτητές, πήγαινε στα μπουζούκια Δευτέρα με Τετάρτη μόνο γιατί από Πέμπτη μέχρι Κυριακή, πήγαινε η πλέμπα. Και το χαρτζηλίκι τους ήταν από 20-50 την ημέρα, ενίοτε και 100, ενώ είχαν και δικό τους αμάξι, από τον μπαμπά που έβγαζε και αυτός τότε πολλά λεφτά, ως δώρο που πέρασαν στο πανεπιστήμιο. Κλασσικά πράγματα, δεν τα κατηγορώ. Ετσι ήταν τότε οι εποχές για όλους μας.
Αυτή η γενιά στην κρίση βρέθηκε να ψάχνει μισθό, το χαρτζηλίκι που έπαιρνε την προηγούμενη δεκαετία.
Μην το αρνηθείς Λαπ, το βλέπω στα παιδιά των φίλων μου, που είναι σε αυτή την ηλικία.
Απλά η επόμενη γενιά σαν του γιού μου, μοιάζει με την δική μας, που οι περισσότεροι αν όχι όλοι, φοιτητές δούλευαν τότε, τουλάχιστον τα καλοκαίρια, ενώ για μπουζούκια και τέτοια, δεν υπήρχε περίπτωση. Ταβερνάκι και ντίσκο στην καλύτερη.
Αρα Λαπ ηθικό πλεονέκτημα εγώ ποτέ δεν ζήτησα. Ούτε σε κατηγόρησα που μας λες ότι έκανες σπουδές και μεταπτυχιακά που αυτά κάποιοι τα πλήρωσαν, αλλιώς θα πήγαινες σε επαλ και θα δούλευες από τα 15 όπως κάνουν όσοι δεν μπορούν.
Μην ανοίγεις τέτοιες συζητήσεις λοιπόν, γιατί το προσωποποιείς και δεν έχει νόημα.
Ας πάμε λοιπόν στο παραμυθάκι κόστους που ανέβασες.
400 το ενοίκιο να το δεχτώ, αν και άμα περνάς δύσκολα παίζει και η συγκατοίκηση. Θέρμανση και ρεύμα σε μηνιαία βάση 100 ευρώ το πολύ, κοινόχρηστα 20 το πολύ, σταθερό, κινητό και ίντερνετ 40 ευρώ. Ρουχισμό τον μήνα 50. Καύσιμο βάζω 100 τον μήνα και κάνω πολλά χλμ, αυτός ούτε 40 για 350 χλμ που είναι το πήγαινε-έλα στην δουλειά του τον μήνα. Αρα τα πάγια έξοδα είναι 650 συν εξόδους, γυμναστήριο κλπ, άντε σύνολο 800.
Αρα αν δεν έχει ενοίκιο και θέρμανση, πέφτει στα 350 τον μήνα, οπότε με την δόση, θα πάει πάλι κοντά στα 800.
Ε του περισσεύουν και για αποταμίευση.
Οπως σου λέει και ο Χάρης, μην μας εγκαλείς άδικα. Εσύ δεν νομίζω να είχες το πρώτο δικό σου αμάξι, σε αποκλειστική σου χρήση εννοώ, ανεξάρτητα ποιος το πλήρωσε, στα 30 σου. Μάλλον στα 18-20 σε κόβω. Ε τότε εκείνος είχε από μένα στάνταρ τα 15 ευρώ για την κάρτα του ΟΑΣΑ και 10 ευρώ για την κάρτα του κινητού του κάθε μήνα και ό,τι άλλο περίσσευε.Για αυτό και τώρα πάμε σε 72 δόσεις. Αλλιώς θα το παίρναμε μετρητά.
-
Εγώ το μεταπτυχιακό μου το πλήρωσα από την τσέπη μου. Δούλεψα, τα έβγαλα και το πλήρωσα. Για αυτό ήταν και σε δημόσιο διότι ήταν πολύ φθηνότερο. Δεν είχα για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, ίσως δεν ήμουν και κορυφαίος για να πάω στα καλύτερα του κόσμου, μετράει και αυτό να πούμε την αλήθεια. Υπήρχαν σοβαρά μυαλά καλύτερα από εμένα.
Η αλήθεια είναι πως ούτε σε μπουζούκια πήγαινα, ούτε σε αυτά τα πάρτυ των παρατάξεων, ούτε στα ταξίδια που οργάνωναν. Το καλοκαίρι δούλευα σε λογιστήριο να μάθω να βγάζω ΦΠΑ. Το τι τιμολόγια έχω περάσει δεν λέγεται. Την λάντζα έκανα και οι άλλοι έφευγαν για μπανάκια.
Έβλεπα στον ύπνο μου νούμερα και ΦΠΑ
Τα προπτυχιακά φοιτητικά έξοδα, ναι δεν τα πληρωσα εγώ, ούτε τα φροντιστήρια στο λύκειο.
Μαζι με εμένα έκαναν παρόμοια διαδρομή χιλιάδες άλλοι. Απορώ που βρίσκεις αυτούς τους χλιδανεργους
Ξαναλέω όμως, στα 30 έτη και με καλές σπουδές το παιδί(και μπράβο του, άξιος και δεν σχολιάζω αυτόν) δεν μπορεί να ζήσει μόνος του στην Ελλάδα. Αυτό θίγω εγώ. Όχι το αυτοκίνητο. Στα 30 μπορεί να πληρώσει ένα αυτοκίνητο σε 72 δόσεις όταν ΟΟΟΟΟΛΑ τα άλλα του παρέχονται δωρεάν.
Τα έξοδα σπιτιού είναι όπως σου έχω πει. Και επειδή δεν το πιστεύεις θα με αναγκασεις αν σου πω πως ας μείνει μόνο του και μετά θα μας πεις.Αυτό είναι αφορμή να δείξεις μεγαλύτερο σεβασμό στους νέους που ζούν σε μια οικονομία με τόσο υψηλό κόστος διαβίωσης
-
Δηλαδή Λαπ το πρόβλημα είναι ότι έχω μια κατοικία που αντί να την νοικιάζω του την παρέχω δωρεάν;
Εντάξει στην Αθήνα σπούδασε δεν μου κόστισε τίποτα και από τα 20 του μένει μόνος του όπως θα έμενε αν σπούδαζε στην επαρχία η στο εξωτερικό. Στην Αθήνα έκανε και το μεταπτυχιακό και δεν ήταν από τα ακριβά.Άμα διάβαζε αυτά που γράφεις θα μου την έλεγε γιατί του έχω δώσει μόνο τόσες λίγες παροχές, σε σχέση με άλλους που σπούδασαν επαρχία η εξωτερικό και είχαν και αμαξάκι δώρο, ενώ εγώ την έβγαλα τόσο φτηνά.
-
Καλά κάνεις και του δίνεις ότι του δίνεις.
Εγώ σχολιάζω την ευκολία που κρίνεις τους άλλους που δεν έχουν αυτές τις ευκολίες και αναφέρουν πως δεν αντέχουν λόγω ακρίβειας, ανεργίας, κακών συνθηκών εργασίας και μισθών
Εσύ τι φαντάζεσαι; Ότι γκρινιάζουν οι νέοι ενώ έχουν δωρεάν σπίτια και αυτοκίνητα;
Το πιθανότερο είναι να μην έχουν. Και εσύ και άλλοι σαν εσένα τους χλευάζουν ως τεμπέληδες, ενώ στα δικά τους παιδιά σε παρόμοιες ηλικίες τους τα προσφέρουν.
Ξαναλέω το θέμα δεν είναι το παιδί. Είναι το "ναι μεν αλλά" στις συζητήσεις μας σε αυτό το νήμα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2