-
Άσχετη απάντηση βέβαια, αλλά οκ ότι πει ο παππούς της παρέας.
-
@criuser said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
@storm said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Είναι καθαρά θέμα ανθρώπου Fanis.
Άλλοι γουστάρουν την ζωή σε κοινόβιο. Άλλοι όχι.Εγώ ανήκω στη 2η ομάδα και αποκλείεται να γίνω μέλος της 1ης ομάδας.
Το λάθος ήταν που άκουσα το 2015 ανθρώπους που γουστάρουν τα κοινόβια και τις ιδιοκτησίες. Και πήγα και αγόρασα διαμέρισμα. Μέγα λάθος. 150.000euro, πεταμένα χρήματα.
Πούλα το τώρα.
Θα πάρεις 200-250000 και πήγαινε ζήσε λίγο στο ενοίκιο και βλέπεις.Χθες θα το έκανα αυτό που λες. Νομίζεις ότι δεν θέλω να το δώσω; Αφού τόσο καιρό αυτό γράφω εδώ μέσα.
Και έχω πει για ποιο λόγο δεν έχω κάνει κίνηση.
Μόνο σαν άνεργος ή αν μου έδιναν μερικούς μήνες άδεια άνευ αποδοχών θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Πως αλλιώς θα βρω άλλο σπίτι να πάω να μείνω;Μην κοιτάς/κοιτάτε που εσείς εδώ στο φόρουμ έχετε άπλετο χρόνο ή γκαβάτζες στα σπίτια σας (από άτομα) να σας βοηθούν. Εγώ μόνος μου παλεύω να τα βγάλω όλα πέρα. Σαν την καλαμιά στο κάμπο.
Άλλωστε και το διαμέρισμα στο κοινόβιο έτσι το αγόρασα. Με την ψυχή στο στόμα...γιατί δεν είχα την πολυτέλεια να αφιερώσω άπλετο χρόνο για σωστή αναζήτηση. Στο πόδι όλα...
-
Πέρα από την πλάκα, τα σκουπίδια δεν είναι σωστό να βγαίνουν στον κοινόχρηστο χώρο.
Εγώ πάντως ακριβώς έξω από την πόρτα μου έχω βάλει μια μικρή παπουτσοθηκη και πιστεύω ότι δεν ενοχλώ ιδιαίτερα.Τώρα για την ποιότητα των κατασκευών και των υλικών θα συμφωνήσω ότι οι κατακευές - υποδομές είναι καλές χωρίς ελλείψεις και τα υλικά για ξήλωμα με την πρώτη ευκαιρία.
-
Είναι καθαρά θέμα ανθρώπου Fanis.
Άλλοι γουστάρουν την ζωή σε κοινόβιο. Άλλοι όχι.Εγώ ανήκω στη 2η ομάδα και αποκλείεται να γίνω μέλος της 1ης ομάδας.
Το λάθος ήταν που άκουσα το 2015 ανθρώπους που γουστάρουν τα κοινόβια και τις ιδιοκτησίες. Και πήγα και αγόρασα διαμέρισμα. Μέγα λάθος. 150.000euro, πεταμένα χρήματα.
Πούλα το τώρα.
Θα πάρεις 200-250000 και πήγαινε ζήσε λίγο στο ενοίκιο και βλέπεις.Χθες θα το έκανα αυτό που λες. Νομίζεις ότι δεν θέλω να το δώσω; Αφού τόσο καιρό αυτό γράφω εδώ μέσα.
Και έχω πει για ποιο λόγο δεν έχω κάνει κίνηση.
Μόνο σαν άνεργος ή αν μου έδιναν μερικούς μήνες άδεια άνευ αποδοχών θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Πως αλλιώς θα βρω άλλο σπίτι να πάω να μείνω;Μην κοιτάς/κοιτάτε που εσείς εδώ στο φόρουμ έχετε άπλετο χρόνο ή γκαβάτζες στα σπίτια σας (από άτομα) να σας βοηθούν. Εγώ μόνος μου παλεύω να τα βγάλω όλα πέρα. Σαν την καλαμιά στο κάμπο.
Άλλωστε και το διαμέρισμα στο κοινόβιο έτσι το αγόρασα. Με την ψυχή στο στόμα...γιατί δεν είχα την πολυτέλεια να αφιερώσω άπλετο χρόνο για σωστή αναζήτηση. Στο πόδι όλα...
Με την λογική σου, θα έβλεπα να νοικιάσω μονοκατοικία στα Μεσόγεια, θα έπαιρνα τα χρήματα και θα έβλεπα με ηρεμία τα πάντα όλα στην ζωή μου.
Μόνος σου είσαι δεν έχεις να ρωτήσεις κάποιον για το πως θέλεις να ζήσεις.
Επειδή και στην δουλειά λες ότι δεν είσαι ευχαριστημένος, η επιλογή που σου λέω θα μπορούσε να σου δώσει 2 χρόνια, να επιλέξεις νέα δουλειά και νέο σπίτι, όπου και όπως σε βολεύει...
Και πιθανώς και νέο αυτοκίνητο...
-
@gtsartsal said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Πέρα από την πλάκα, τα σκουπίδια δεν είναι σωστό να βγαίνουν στον κοινόχρηστο χώρο.
Βγάζουν ποδήλατα, γλάστρες, σκουπίδια, παπουτσοθηκες ( αλλά πες αν είναι κλειστή και δεν φαίνονται τα παπούτσια και δεν μυρίζουν οκ πες αδιαφορείς διότι όπως λες πολλά διαμερίσματα δεν έχουν χωλ και έχουν μικρά παιδιά που σέρνονται στα πατώματα) εργαλεία, καρότσια κτλ.
Νομίζουν ότι ο κοινόχρηστος χώρος είναι δικό τους.
Μετά το ίδιο και στις πυλωτες, και στην κεντρική είσοδο. Τι αγοράζουν πράγματα αφού δεν χωράνε;
-
Σκουπίδια έξω από την πόρτα σημαίνει πως θα τα πετάξει μέσα στην επόμενη 1 ώρα φεύγοντας. Παπούτσια στην εξώπορτα ή παπουτσοθήκες μόνο σε οροφοδιαμερίσματα συναντάς ή στα ρετιρέ , μέχρι και απλώστρες τον χειμώνα εκεί ! Όπως είπατε είναι στους ανθρώπους άμα καπνίζουν και ρίχνουν αποτσίγαρα-στάχτη στους κοινόχρηστους χώρους, κατουράνε στην πυλωτή κλπ ΑΛΛΑ για τις <<λυσσάρες>> που βογκάνε σε ώρες κοινής ησυχίας δεν έγραψε κανένας ακόμα. Σεξ μόνο σε μονοκατοικία μπορείς να απολαύσεις πχια.
-
Ασε τον κόσμο να κάνει κανένα παιδί, έχουμε πρόβλημα με τις συντάξεις.
-
@tesa54 said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Σκουπίδια έξω από την πόρτα σημαίνει πως θα τα πετάξει μέσα στην επόμενη 1 ώρα φεύγοντας.
Εγώ πολλές φορές πάω με τα σκαλιά για γυμανστικη. Ιδιαίτερα με τον κοβιντ απέφευγα το ασανσέρ.
Ε λοιπόν ότι ώρα και αν περνούσα πολλοί είχαν σκουπίδια απ' έξω. Είναι και τσιγκούνηδες και δεν αγοράζουν τις καλές σακουλες που μυρίζουν ωραία και βάζουν κάτι διαφανές. Μια αηδία.Δεν με νοιάζει αν θα τα πετάξει την επόμενη ώρα. Τι φταίω εγώ να τα μυρίζω και να τα βλέπω. Να τα βάλει από μέσα.
Καλά οι φωνές είναι ντροπή. Ζουν οικογένειες γύρω σου λιγο σεβασμός δεν βλάπτει.
Είναι και οι φοιτητές. Συνήθως δεν τηρούν κανέναν κανόνα συμβίωσης, ιδιαίτερα όσοι μεγάλωσαν σε μονοκατοικία και ως φοιτητές μπαίνουν σε διαμέρισμα είναι σαν πρωτόγονοι που τους βάζεις ξαφνικά στην σύγχρονη εποχή και δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν και ποιοι είναι κανόνες.
Αυτά που λέει ο ταξιδευτής για αστικο τρόπο και ευγένεια, και δεν εννοώ με την πολιτική έννοια, κερδίζεται μέσα από γενιές ή το έχεις έμφυτο.
-
@tesa54 said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
ΑΛΛΑ για τις <<λυσσάρες>> που βογκάνε σε ώρες κοινής ησυχίας δεν έγραψε κανένας ακόμα. Σεξ μόνο σε μονοκατοικία μπορείς να απολαύσεις πχια.
Είναι και αυτά στο βιβλίο με την λίστα. Όπως και το κοπρόσκυλο του διπλανού που γαβγίζει λες και του έχουν βάλει αγγούρι στο κ@λο.
-
Με την λογική σου, θα έβλεπα να νοικιάσω μονοκατοικία στα Μεσόγεια, θα έπαιρνα τα χρήματα και θα έβλεπα με ηρεμία τα πάντα όλα στην ζωή μου.
Μόνος σου είσαι δεν έχεις να ρωτήσεις κάποιον για το πως θέλεις να ζήσεις.
Επειδή και στην δουλειά λες ότι δεν είσαι ευχαριστημένος, η επιλογή που σου λέω θα μπορούσε να σου δώσει 2 χρόνια, να επιλέξεις νέα δουλειά και νέο σπίτι, όπου και όπως σε βολεύει...
Και πιθανώς και νέο αυτοκίνητο...
Ακούγεται ωραία και ενδιαφέρουσα η πρόταση, αλλά στην πράξη δεν μπορεί να υλοποιηθεί.
Αυτά έπρεπε να τα κάνω πριν 25 χρόνια που είχα αντοχές και ήμουν καλά στην υγεία μου. Τώρα χάπια, τσάι και συμπάθεια...
Για αυτό υποστηρίζω ότι το 2015 έπρεπε να πάω σε ενοίκιο και όχι σε ιδιοκτησία. Το λάθος έγινε τότε. Δεν μου προσφέρει απολύτως τίποτα η ιδιοκτησία. Ούτε καν τα βασικά για μία τυπική αξιοπρεπή επιβίωση.
-
Παραπονιέμαι συχνά για την κωλ0π3ριοχη που μένω (Μενίδι), οτι είναι απόμακρα ότι περνανε ρομα και κλεβουν τα πάντα, ότι επρεπε να βάλω κάμερες και συναγερμό παντού και ξεχνω τα προβλήματα που είχα στο νοίκι με παρκινγκ , κοινοχρηστα, πετρελαιο (να συμφωνήσουμε ώρες λειτουργίας), φασαρία και ποσα άλλα.
Διαβάζω τώρα εδω προβλήματα και λέω θεέ μου είμαι αχάριστος, πρέπει να είμαι ευγνώμων και να σκασω. να μην ξαναπαραπονεθω.
-
@gtsartsal said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Εγώ πάντως ακριβώς έξω από την πόρτα μου έχω βάλει μια μικρή παπουτσοθηκη και πιστεύω ότι δεν ενοχλώ ιδιαίτερα.Τώρα για την ποιότητα των κατασκευών και των υλικών θα συμφωνήσω ότι οι κατακευές - υποδομές είναι καλές χωρίς ελλείψεις και τα υλικά για ξήλωμα με την πρώτη ευκαιρία.
ok, σε ρετιρε, εχω κανει το ιδιο με μικρη παπουτσοθηκη στο πλατυσκαλο που παει προς την ταρατσα που ειναι αποκλειστικης μου χρησης παρακολουθημα του διαμεριζματος. και μια και δεν φωναξανε ποτες οι αλλοι οροφοι, φετος που εκανα δουλειες στο σπιτι με μαστορια, εβαψα και ολη τη σκαλα και στους αλλους οροφους και την εισοδο και τα παρκιν και τα δαπεδα των παρκιν χωρις φυσικα να χρεωσω καποιονα....
για τα σκουπιδια εχω κανει ενα ωραιο τρυκ, στο μπαλκονι εχω βαλει μια πολυ ομορφη κατασκευη σαν κατακορυφο ντουλαπι, δεν φαινεται καθολου οτι υπαρχει εκει κατι, και στο κατω μερος του εχω δημιουργησει χωρο που μπαινει ο σκουπιδοτενεκες για τα σκουπιδια προς κατεβασμα στο καδο και ο αλλος για τα σκουπιδια για την ανακυκλωση.
δεν θα με πειραζε παρομοιες μικρες παπουτσοθηκες που δεν κλεινουν χωρο απο τη σκαλα να ειχαν και οι αλλοι οροφοι, τους το εχω τονισει καμποσες φορες αλλα ισως το κοστος γιατι ειναι καστομια κατασκευη, τους κραταει. γενικα με θετικο πνευμα ολα αντιμετωπιζονται, ας πουμε πριν ξεκινησει η κορη τα ντραμς του ειχα ρωτησει αν εχουν αντιρρηση και δεν ειχαν - μην τρελαινοσαστε ειναι ηλεκτρονικα και σε μονωμενο δωματιο.
αλλα και εγω δεν εχω γκρινιαξει για τη τσιγαριλα που καπου-καπου ερχεται μεχρι επανω απο τα μπαλκονια που βγαινουν, κρυφα ειναι η αληθεια γιατι και οι δυο για τη γυναικα τους το εχουν κοψει επισημα, για καπνισμα.... -
Όσο ήμουν στο 60άρι διαμερισματάκι μου στο πατρικό, που το είχα φτιάξει όπως ήθελα (άλλα 20 χιλιάρικα πεταμένα χρήματα), όλα ήταν μια χαρά. Και θέρμανση και μπαλκονάκι και συνεννόηση και μια χαρά όλα.
Τώρα το διαμερισματάκι το χαίρεται άλλος και εγώ ψάχνω να βρω τρόπους για να μην με χώσουν ξανά για διαχείριση της κωλοπολυκατοικίας τους.
Ποτέ ξανά διαχειριστής. Ποτέ ξανά υπηρέτης άλλων.
Έχω στραβώσει τόσο πολύ που δεν θέλω και πολύ να πλακώσω στα μπουκέτα όποιον βρω μπροστά μου.
-
Τώρα το διαμερισματάκι το χαίρεται άλλος και εγώ ψάχνω να βρω τρόπους για να μην με χώσουν ξανά για διαχείριση της κωλοπολυκατοικίας τους.
Σε εμάς τσακωθήκανε και τα δώσανε τη διαχείριση σε εταιρία έξω. 10€ το διαμέρισμα το μήνα.
-
Γάτε πόσο κόστισε το βάψιμο από μέσα που έκανες δώρο στην πολυκατοικία;
-
@antonakis said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Σε εμάς τσακωθήκανε και τα δώσανε τη διαχείριση σε εταιρία έξω. 10€ το διαμέρισμα το μήνα.
Και εγώ το ίδιο έκανα όταν ήρθε η σειρά μου για διαχείριση. Τους είπα πολύ απλά ότι δεν προλαβαίνω και εαν θέλουν με τον χρόνο που δεν έχω να αναλάβω ΟΚ (το έκανα για 2 μήνες και έφριξαν!!) και τελικά τους έπεισα να τα αναλάβει εταιρεία με €6/διαμέρισμα.
-
Tα ξέρω φίλε @antonakis. Και εγώ τους το είχα προτείνει και είχα βρει εταιρεία με 7euro το διαμέρισμα (+7euro η έκδοση κοινοχρήστων).
Δεν ήθελαν τα λαμόγια γιατί κάποιοι θέλουν να κάνουν κουμάντο στο κοινόβιο και να τρώνε...
-
@lap said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Γάτε πόσο κόστισε το βάψιμο από μέσα που έκανες δώρο στην πολυκατοικία;
δεν εχω ιδεα, εκανα τοσα πολλα απο εργασιες που συνολικα αυτα ηταν τιποτε.
ηδη 15 ετων το μικρο διαμερισμα που με τοσο κοπο και δανειο εξυπηρετουμενο αγορασα απο τον λαμογιοεργολαβο. γενικα το βαψιμο ειναι απο τις οικονομικες εργασιες.
περι διαχειρισης....
εχουμε την ιδια διαχειριστρια απο το 2008 που το κατοικησαμε.
της αρεσει.
στην επομενη προχειρη μαζωξη ομως εχω σκοπο να προτεινω και αμοιβη 100 το μηνα γιατι ειναι κριμα να το κανει ανευ αμοιβης. -
Δηλαδή στα 15 έτη χάλασαν;
-
@lap said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Δηλαδή άρα 15 έτη χάλασαν;
οχι, απο την αρχη ηταν μετριας κατασκευης. οκ, οχι αυτο που λεμε τα στατικα, αλλα οι σοφαδες, τα στοκαρισματα, οι πορτες, βρυσες, ντουλαπια κουζινας, ντουλαπες κλπ.
για δυτικα προαστια και πληβειους οπως ο γατος. αλλα χρεωμενα απο τη συντεχνια των εργολαβων πανακριβα.
δεν ειχα να τα φτιαξω απο την αρχη και τωρα που μαζεψα με δυσκολια και 15 χρονια μετα, το εκανα....
αν και πληρωνω εφορια, εφκα και φπα το μηνα οσο το δανειο που ειχα παρει....
βλεπεις ο εργολαβος 'αντικειμενικη τιμη΄ μονο και τα αλλα παντελονι. οπως ολοι τους που φτιαχτηκαν τοτες και σημερα με τις υπερχρεωσεις και τα μαυρα.
οποτε πλερω γατε και μισθωτοι τις μαιζωνετ και τους στολους αυτοκινητων τους....
και κλαιγονται και απο πανω οτι τους θιγεις...
Κοινόχρηστα πολυκατοικίας