-
αθηνα ειμαστε 4εις και τα βρισκουμε σχετικα ευκολα. το προβλημα ειναι το οικονομικο που καποιος μπορει να θελει κατι και ο αλλος να μην μπορει οικονομικα (σεβαστο).
στο λουτράκι με 40+ διαμερισματα εμφανιζονται καμια 10αρια και ειναι ο κακος χαμός. τα ακρως αντιθετα ολοι. δεν βγαινει ακρη, κανονιζουμε τα ακρως απαραίτητα και του χρονου παλι.
Αν θελεις να συζητηθεί κατι συγκεκριμενο το λες απο πριν στο διαχειριστή να το βαλει στα θεματα πριν τη συνέλευση (αν και στο τελος μπορουν να μπουν και εκτακτα θεματα).
Αν τα θεματα δεν ψηφιζονται και καταγραφονται οι ψηφοι (και υπογραφουν ολοι στο τελος) τοτε ειναι ακυρη η συνελευση και τα πρακτικα. οποτε θα περιμενα στην ψηφοφορία του καθε θεματος να μπορεις να μιλησεις.
Η ψήφος πάντως ειναι ενας λογος για να πας, γιατι θα γείρεις την πλαστιγκα προς τα εκει που θες αν ειναι κοντα οι αποψεις (εκτος αν ολοι ειναι Α και εσυ Β σε ολα τα θεματα).
-
Γίνονται αυτά σε πολυκατοικίες;
Ψηφοφορίες; Ψήφοι; Υπογραφές; Πρακτικά;Σε μας δεν υπάρχουν αυτά. Στο πόδι γίνονται όλα και η κλίκα έρχεται έχοντας κάνει μία προ-συνάντηση για να κατέβει με κοινή γραμμή.
Στην ουσία η γενική συνέλευση γίνεται για να ανακοινωθεί αυτό που έχει ήδη αποφασισθεί και επίσης γίνεται για να πετάξουν την διαχείριση σε κάποιον άλλο για να τους κάνει το δούλο.
Εγώ στην πρώτη συνέλευση που πήγα (ήμουν ψάρακλας εντελώς με αυτά) ανέφερα την περίπτωση να δοθεί η διαχείριση σε εταιρεία και συμπεριφέρθηκαν σαν να τους είπα να πάνε στην Ουκρανία να πολεμήσουν. Σπυράκια έβγαλαν. Έχουν μάθει ο διαχειριστής να είναι το "παιδί" της πολυκατοικίας. Όπως ήταν ο Βέγγος σε μία ταινία που έτρεχε πάνω/κάτω.
-
@storm said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Για πείτε λόγους για τους οποίους αξίζει κάποιος ιδιοκτήτης διαμερίσματος να πάει σε συνέλευση πολυκατοικίας (π.χ. για αλλαγή διαχείρισης), όταν δεν λαμβάνεται από κανέναν υπόψη η άποψή του;
Εσείς που μένετε σε πολυκατοικίες οι γενικές συνελεύσεις, έχουν προσφέρει κάτι στη ζωή σας;
Σε εμάς οι ΓΣ της πολυκατοικίας γίνονται ετησίως και οι αποφάσεις λαμβάνονται είτε ομόφωνα είτε με ψηφοφορία. Επίσης κάθε χρόνο αλλάζουμε διαχειριστή. Είναι αναλόγως που θα πέσεις, εγώ ανήκω στους τυχερούς.
-
εγω με μικρη πολυκατοικια, 5 οροφων - 4 ιδιοκτητων, δεν εχω δει τι παει να πει συνέλευση κλπ...
ευκολακι να τα βρουμε με το καθε ενα να λεει τι μπορει και τι δεν μπορει οικονομικα, οποτε παμε με τις επιλογες του ασθενεστερου.
σχεδον 15 χρονια τωρα λειτουργει, κολλητοι δεν ειμαστε αλλα και ποτες τσακωμενοι. -
Εγώ ξέρω να πω ότι με κείνα και με τούτα πήγα και αγόρασα διαμέρισμα με αυτόνομη θέρμανση πετρέλαιο και τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν ανοίγω την θέρμανση εξαιτίας τους.
Και αναγκάζομαι να κάθομαι σαν τον φυλακισμένο μέσα στο υπνοδωμάτιο με ανοιχτό το κλιματιστικό.
Βα-σα-νι-στή-ριο...
-
Από τη στιγμή που έχεις αυτονόμηση ήδη στη θέρμανση σου, θεωρητικά μπορείς να το αλλάξεις σε αντλία θερμότητας και να μην δίνεις λογαριασμό σε κανέναν.
Ο νόμος δεν απαιτεί τη συναίνεση των υπολοίπων, αλλά υπάρχουν τα γνωστά μειονέκτηματα , του κόστους και της εξάρτησης από τις διακυμάνσεις της τιμής του ρεύματος.
Κουβέντα να γίνεται, δε ξέρω αν είναι κάτι τέτοιο που ζητάς, απλά το αναφέρω....
-
Μπα. Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας δεν αξίζει να γίνεται καμιά τέτοια επένδυση.
Ειδικά στο κοινόβιο που ζω, στο διαμέρισμα δεν σκοπεύω να ρίξω ούτε ένα ευρώ. Μόνο τα αναγκαίως απαραίτητα ώστε να μπορώ να ζω σαν ενοικιαστής.
-
@storm υπάρχουν και χειρότερα , στου πεθερού μου βρίζονται και ίσως ρίξουν και καμία σπρωξιά γερή . Οπότε τυχερός είσαι που δεν τις "μαζεύεις" κιόλας ! ! !
Βλέπω ακόμα και μικρές πολυκατοικίες με 5-6 ιδιοκτήτες χωρίς ενοικιαστές και ρημάζουν ρε γμτ , συνεννόηση καμία ούτε και για τα απλά / βασικά , τι να πω ... -
Φίλε @yem και σε μας τα ίδια συμβαίνουν. Και σπρωξιές και χυδαίες βρισιές και όλο το Χαλάνδρι ακούει τους τσακωμούς.
Για αυτό δεν θέλω να ξαναπατήσω το ποδάρι μου ποτέ ξανά σε συνέλευση.
Και θα το ξαναπώ.
Είμαι 6 χρόνια στο κοινόβιο και ακόμη δεν έχω αντιληφθεί τι σκ@τά είναι η ιδιοκτησία.
Στην Αμερική και στην Γερμανία που ήμουν σε ενοίκιο με είχαν σε περισσότερη υπόληψη. Με σεβόντουσαν και με θεωρούσαν ότι είμαι και εγώ άνθρωπος.Μέγα λάθος η αγορά διαμερίσματος σε πολυκατοικία στην Ελλάδα. Σκοτώνεται η ζωή.
Καλύτερα στο Σούνιο με το σκούτερ και βουτιά στο κενό.
-
Μέγα λάθος η αγορά διαμερίσματος σε πολυκατοικία στην Ελλάδα. Σκοτώνεται η ζωή.
Πέτυχες περίπτωση φίλε Στορμ. Εγώ έχω αλλάξει 4 πολυκατοικίες στην Ελλάδα (3 ως ιδιοκτήτης) και ποτέ δεν είχα κανένα θέμα. Ακόμα και δύσκολα εγχειρήματα (όπως αλλαγή καταστατικού!) κατάφερα, απλά μου πήραν χρόνο.
-
Είναι καθαρά θέμα ανθρώπου Fanis.
Άλλοι γουστάρουν την ζωή σε κοινόβιο. Άλλοι όχι.Εγώ ανήκω στη 2η ομάδα και αποκλείεται να γίνω μέλος της 1ης ομάδας.
Το λάθος ήταν που άκουσα το 2015 ανθρώπους που γουστάρουν τα κοινόβια και τις ιδιοκτησίες. Και πήγα και αγόρασα διαμέρισμα. Μέγα λάθος. 150.000euro, πεταμένα χρήματα.
-
Άλλοι γουστάρουν την ζωή σε κοινόβιο. Άλλοι όχι.Είναι αλλά και θέμα τύχης! Ούτε εγώ προτιμώ την πολυκατοικία, 1000 φορές μονοκατοικία! Αλλά όταν τα χρήματα δεν φτάνουν, αναγκαστικά πήγα σε διαμέρισμα. Όμως ποτέ από το 2004 που είμαι Ελλάδα δεν είχα πρόβλημα. Ούτε οι γονείς μου όσα χρόνια το θυμάμαι. Ίσως ήμασταν τυχεροί απλά.....
-
Ανάλογα τι θεωρείς πρόβλημα και τι αναζητάς από την διαμονή σου σε ένα σπίτι.
Εγώ σε ελληνική πολυκατοικία δεν είχα άλλη εμπειρία. Την ζω τα τελευταία χρόνια και καλά να πάθω. Ήθελα στα γεράματα να γίνω ιδιοκτήτης. Μπούρδες όλα.
-
Ανάλογα τι θεωρείς πρόβλημα και τι αναζητάς από την διαμονή σου σε ένα σπίτι.
Μεγάλη συζήτηση!!
Εγώ θέλω να μην έχω προβλήματα, να μπορώ να συνεννοηθώ για θέματα θέρμανσης, λογαριασμών, επισκευών κλπ. Να μην υπάρχει θέμα με αποθήκες, χώρο στάθμευσης να είναι σαφή τα όρια του καθενός και να υπάρχει σωστή συντήρηση. Αυτά θεωρώ κατ' ελάχιστον.
-
Αν κάτσω και φτιάξω λίστα με αυτά που ζω...θα γίνει βιβλίο.
Πριν μερικές μέρες, τέτοια ώρα, κατέβαινα τα σκαλιά από τον 4ο όροφο (είχα πάει να πληρώσω κοινόχρηστα). Στον 2ο όροφο έσβησαν τα αυτόματα κοινόχρηστα φώτα και κατέβαινα μέσα στο σκοτάδι. Και ξαφνικά πάτησα κάτι και παραλίγο να σκοτωθώ μέσα στο σκοτάδι.
Έφαγα τα μούτρα μου στα σκαλιά.
Τι πάτησα; Βρωμοπάπουτσα. Όλα τα παπούτσια έξω.
Κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να αφήνουν τα παπούτσια τους έξω από την πόρτα τους, πάνω στα σκαλιά. Εκεί που ανεβοκατεβαίνει ο κόσμος.Αυτά...
-
Άλλοι γουστάρουν την ζωή σε κοινόβιο. Άλλοι όχι.Εγώ ανήκω στη 2η ομάδα και αποκλείεται να γίνω μέλος της 1ης ομάδας.
Το λάθος ήταν που άκουσα το 2015 ανθρώπους που γουστάρουν τα κοινόβια και τις ιδιοκτησίες. Και πήγα και αγόρασα διαμέρισμα. Μέγα λάθος. 150.000euro, πεταμένα χρήματα.
Πούλα το τώρα.
Θα πάρεις 200-250000 και πήγαινε ζήσε λίγο στο ενοίκιο και βλέπεις. -
Και σε εμάς κάποιοι αφήνουν παπουτσια και σκουπίδια απ' έξω. Αν το κανουν και από εδώ μέσα συμφορουμιτες να πω πως παιδιά είναι κοινόχρηστος ο χώρος δεν σας ανήκει ούτε καν αυτός που είναι έξω από την πόρτα σας.
Ο δικός σας χωρος ξεκινά μονάχα μέσα από την πόρτα. Και εγώ τα σκουπίδια μου μέχρι να τα κατεβάσω στην εξώπορτα τα αφήνω αλλά από μέσα, εγώ θα τα μυρίζω όχι η πολυκατοικία, άσε που είναι αισχρό σαν θέαμα να δείχνεις τα σκουπίδια σου σε όποιον περνάει έξω από το διαμέρισμα σου
-
-
Καλά για αυτό δεν έχεις άδικο. Με τους εργολάβους που έχουμε μπλέξει στην Ελλάδα μας κάνουν κάτι σπίτια σαν κουτιά, δεν έχεις χώρο για τιποτα αλλά να τα αρπαζουν από χίλιες μεριές, αυτό το ξέρουν.
Το δικό μου έχει κουτσικο χωλακι και τα βάζω εκεί.Δεν ξέρω είναι πολύ άσχημο αυτό με τα παπούτσια και όλα τα τσιμπρακαλα που αφήνουν απ' έξω.
-
Τα σπιτια των Ελληνων χτιζονται με αριστες προδιαγραφες. Οποιος εχει δει τι χτιζεται ακομη και σε πολυ προηγμενες οικονομιες θα καταλαβει τις διαφορες.
Οι εργολαβοι ριχνουν συνηθως την ποιοτητα σε υλικα που ο ιδιοκτητης μπορει να αλλαξει σε δευτερο χρονο.
Εγκληματικες ελλειψεις σπανια γινονται.
Αυτα για τον Κριου και αποδελοιπους.
Κοινόχρηστα πολυκατοικίας