-
Σε golf το 2020 το μεγάλο σερβις των 120.000 χλμ. στον επίσημο αντιπρόσωπο που το αγόρασα μου ζήτησαν 900 ευρώ διότι θα άλλαζαν προληπτικά ένα σωρό πράγματα χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη δυσλειτουργίας. Θα τα άλλαζαν προληπτικά με βάση οδηγίες κατασκευαστή μου είπαν. Από γνωστούς βρήκα έναν έντιμο μηχανικό σε άνω γλυφάδα και έκανα σερβις με 200 ευρώ, μου είπε ότι όταν θα έχω ενδείξεις π.χ. για δίσκο (πατινάρισμα) τότε το βλέπουμε. Έκτοτε κάνω τα ετήσια σερβις (μικρό - μεγάλο όπως τα χαρακτηρίζει, φίλτρα, λάδια, μπουζί κλπ) και το όχημα κινείται απροβλημάτιστα έχοντας φθάσει τα 160.000 χλμ. Ελπίζω στη toyota η μεταχείριση στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία να είναι διαφορετική
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Ελπίζω στη toyota η μεταχείριση στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία να είναι διαφορετική
Πας εδώ και βλέπεις αναλυτικά τι εργασίες πρέπει να γίνουν σε κάθε σέρβις και πόσο κοστίζουν.
https://www.toyota.gr/owners/maintenance-and-servicingΕαν υπάρξει κάτι άλλο πέραν των προβλεπόμενων, θα είναι κάποιο αναλώσιμο. Αλλά προληπτικά δεν αλλάζει πράγματα η Τογιότα.
-
Έχω ανεβάσει πιο πίσω το ακριβές πρόγραμμα συντήρησης του ΨΨ. Προληπτικά προφανώς και δε αλλάζεται τίποτα σ' ενα τέτοιο αμάξι με τη χρήση που θα έχει.
Αν κάποιος θέλει να κάνει το εξτρα mile ή είναι λίγο ψυχαναγκαστικός σαν κι εμένα, μπορεί απλώς να μικρύνει τα διαστήματα αλλαγών. Πχ δε βλέπω κανένα λόγο να μην αλλάζω φίλτρο αέρα σε κάθε σέρβις όταν μιλάμε για 10€ ή άλλα τόσα για φίλτρο καμπίνας προκειμένου να μην αναπνέω αηδίες. Η Τουότα και η κάθε τουότα μπορεί να λέει ότι θέλει. Μιλάμε για 20-30€ το χρόνο και 5΄ λεπτά απ΄ το χρόνο μου.
-
Οπότε καμία σχέση με την αντιμετώπιση σε σύγκριση με τον επίσημο εισαγωγέα της vw, όπου έκανα τα σερβις. Ως κάτοχος γερμανικού αυτοκινήτου (golf) το οποίο θα κρατήσω ως δεύτερο αυτοκίνητο και μελλοντικός κάτοχος και ιαπωνικής εταιρείας (cc), βλέπω ότι είναι πολύ πιο τίμια τόσο σε αυτά που προσφέρει κατά την αγορά όσο και στην αντιμετώπιση μετά την αγορά. Ελπίζω να μην διαψευσθώ...
-
Προληπτικά θα μου άλλαζαν ακριβά εξαρτήματα σχετικά με δίσκο κλπ. τα φίλτρα δεν ανεβάζουν το κόστος και τα αλλάζω κάθε χρόνο και εγώ.
-
Οπότε καμία σχέση με την αντιμετώπιση σε σύγκριση με τον επίσημο εισαγωγέα της vw, όπου έκανα τα σερβις. Ως κάτοχος γερμανικού αυτοκινήτου (golf) το οποίο θα κρατήσω ως δεύτερο αυτοκίνητο και μελλοντικός κάτοχος και ιαπωνικής εταιρείας (cc), βλέπω ότι είναι πολύ πιο τίμια τόσο σε αυτά που προσφέρει κατά την αγορά όσο και στην αντιμετώπιση μετά την αγορά. Ελπίζω να μην διαψευσθώ...
Μην έχεις αυταπάτες. Τίποτα δεν αλλάζει. Όλοι ίδιοι είναι. Αν κάτι αλλάζει είναι το αμάξι. Τώρα πχ κανείς δε θα μπορεί να σου πει να αλλάξεις προληπτικά δίσκο.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Μην έχεις αυταπάτες. Τίποτα δεν αλλάζει. Όλοι ίδιοι είναι. Αν κάτι αλλάζει είναι το αμάξι. Τώρα πχ κανείς δε θα μπορεί να σου πει να αλλάξεις προληπτικά δίσκο.
Η εμπειρία μου και η συμβουλή μου λεει..
ναι σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο για όσο και για οτι τρέχει σε εγγύηση. Σε καλό συνεργείο για άλλα πράγματα (πχ. φρένα, συμπλήρωση υγρού στο κλιματισμό κλπ).
Στην αντιπροσωπεία μόνο και μόνο για τις διαστημικές flat-rate χρεώσεις, για τις χρεώσεις καθαριστικού παρμπριζ (ανεξάρτητα αν είναι γεμάτο) επειδή υπάρχει στο πρόγραμμα σέρβις και δεν μπορούμε να το αφαιρεσουμε (true story) κουνάμε το μαντήλι μόλις πάρουμε το αυτοκίνητο. -
Αυτό ακριβώς. Αντιπροσωπεία την έχουμε από κοντά όσο αισθανόμαστε ότι ίσως πέσουμε στην αναγκη της λόγω εγγύησης. Καλώς ή κακώς μετράει θανάσιμα στην αντιμετώπιση θεμάτων η αποκλειστική συντήρηση σε εξουσιοδότημένο έστω κι αν έχει χρειαστεί να αλλάξουν μόνο λάδια-φίλτρα.
Το αυτό και για πιθανά updates ή γενικά θέματα λογισμικού που δε μπορουν να αντιμετωπιστούν σε μη εξουσιοδοτημένο.
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
ναι σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο για όσο και για οτι τρέχει σε εγγύηση.
Στην αντιπροσωπεία κουνάμε το μαντήλι μόλις πάρουμε το αυτοκίνητο.Εεεε....αυτά τα 2 είναι το ίδιο!!! Εξουσιοδοτημένο = αντιπροσωπεία! Εκτός εαν εννοείς εξειδικευμένο?
-
@tgk said in Toyota Corolla Cross:
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
@tgk said in Toyota Corolla Cross:
@nbadoun said in Toyota Corolla Cross:
@iceman7 said in Toyota Corolla Cross:
Ενώ με την 11ετη στη μπαταρία σε οδηγεί στο πανάκριβο πια δίκτυο της.
Αν μπορούσα, όπως ήδη για 6 χρονια, θα συνέχιζα τιμωρητικά προς την Τογιότα
Για την μπαταρία, χρειάζεται απλά να πηγαίνεις μια φορά τον χρόνο, να σου τσεκάρουν ότι είναι οκ και να φεύγεις (δεν ξέρω κόστος για αυτό). Το σέρβις μπορείς να το κάνεις όπου θέλεις...
50 ευρω ειναι το τσεκάρισμα της μπαταρίας και αν κανεις εκει το service στο κάνουν δωρο. Με λίγα λόγια σου λένε κανε το service εδώ γιατι το 50 ρικο θα στο φάμε ούτως η άλλως αν θες εγγύηση
Δεν ισχυουν αυτά!
Μετά τα 6 χρόνια χρειαζονται καποια κουπόνια που τα δίνει ο πωλητής .. αλλιως κόστος 60 ευρώ!
Καλή μηχανούλα έχουν φτιάξει!Δε ειπα κατι διαφορετικό απο αυτά που γράφεις. Και όσο αφορά τα κουπόνια που λες οτι δίνει ο πωλητής δε σημαίνει οτι ισχύουν πάντα και οτι τα δίνουν όλοι οι πωλητές. Ξερω κόσμο που δε πήρε κουπόνια
Κι εγώ πήρα κουπόνια για τη μπαταρία με τη παραλαβή του αυτοκινήτου. Δε γνώριζα την ύπαρξη τους μόνοι τους μου τα έδωσαν κι έτσι όπως έγινε το θεώρησα αυτονόητο ότι τα δίνουν. Τώρα γιατί σε κάποιους δεν τα έδωσαν ενώ τα δικαιούνται δε ξέρω τι κρύβεται από πίσω.
-
Άγνοια είναι το πιθανότερο.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
ναι σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο για όσο και για οτι τρέχει σε εγγύηση.
Στην αντιπροσωπεία κουνάμε το μαντήλι μόλις πάρουμε το αυτοκίνητο.Εεεε....αυτά τα 2 είναι το ίδιο!!! Εξουσιοδοτημένο = αντιπροσωπεία! Εκτός εαν εννοείς εξειδικευμένο?
Οχι, συνεργείο αντιπροσωπείας με εξουσιοδοτημένο επισκευαστή δεν είναι το ίδιο.
Από την εμπειρία μου μιλώντας, το εξουσιοδοτημένο έχει σφραγίδα της εταιρείας.. ΤΟΥΟΤΑ, VW κλπ και ότι κάνει είναι πιστοποιημένο άλλα δεν χρεώνει τα ίδια με την αντιπροσωπεία. Το εξειδικευμένο σημαίνει οτι έχω την γνώση και ασχολούμαι μόνο με αυτή την εταιρεία αλλά δεν περνάει καμια εγγύηση -
Το αυτοκίνητο μου εκτελωνίστηκε. Μόλις με πήρε ο πωλητής. Αλλά για να βάλουν λέει τον κοτσαδορο και τον συναγερμό μπορεί να πάρει μέχρι και 2 εβδομάδες γιατί έχουν δουλειά.
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Το αυτοκίνητο μου εκτελωνίστηκε. Μόλις με πήρε ο πωλητής. Αλλά για να βάλουν λέει τον κοτσαδορο και τον συναγερμό μπορεί να πάρει μέχρι και 2 εβδομάδες γιατί έχουν δουλειά.
καλοτάξιδο, πόσο στοίχισε ο κοτσαδόρος?
-
Active plus 4x4 λευκό πέρλα με κοτσαδορο, συναγερμό ,λαστιχένια πατάκια, λαστιχένια προστατευτικά πίσω καθισμάτων 34400 έφτασε. Νομίζω τον κοτσαδορο κάνα 800αρι τον χρεώνουν.
-
Active plus 4x4 λευκό πέρλα με κοτσαδορο, συναγερμό ,λαστιχένια πατάκια, λαστιχένια προστατευτικά πίσω καθισμάτων 34400 έφτασε. Νομίζω τον κοτσαδορο κάνα 800αρι τον χρεώνουν.
Εγω θέλω πατάκια και καλυμα πορτμπαγκάζ και κοτσαδόρο.. αλλα έλεγα να τα πάρω μετά.
Ο συναγερμός after market σίγουρα -
Καλώς να παραλάβεις. Τελικά μήπως μάθαμε με ποιο καράβι ήρθε ή έστω πότε ξεφορτώθηκε?
-
Με γεια και χαρά στο κουράγιο σας...
-
To ίδιο είναι, είναι ταυτόσημες έννοιες. Μάλλον κάτι άλλο έχεις στο μυαλό σου.
Αντιπροσωπεία με την αυσητρή έννοια είναι η Toyota Hellas. Όλοι οι έμποροι/συνεργεία είναι εξουσιοδοτημένοι έμποροι και επισκευαστές. Η αντιπροσωπεία δεν έχει συνεργείο δικό της, εξουσιοδοτεί άλλα συνεργεία και όλα έχουν την ίδια χρέωση. Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που η εισαγωγική έχει και εμπορία (π.χ. Καρέντα). -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
To ίδιο είναι, είναι ταυτόσημες έννοιες. Μάλλον κάτι άλλο έχεις στο μυαλό σου.
Αντιπροσωπεία με την αυσητρή έννοια είναι η Toyota Hellas. Όλοι οι έμποροι/συνεργεία είναι εξουσιοδοτημένοι έμποροι και επισκευαστές. Η αντιπροσωπεία δεν έχει συνεργείο δικό της, εξουσιοδοτεί άλλα συνεργεία και όλα έχουν την ίδια χρέωση. Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που η εισαγωγική έχει και εμπορία (π.χ. Καρέντα).Τα Polis της Toyota δεν είναι?
Το ίδιο πράγμα λέμε... το καταλαβαίνεις... για την σφραγίδα.. η δουλειά είναι ίδια οι χρεώσεις δεν είναι ίδιες...
Toyota Corolla Cross