-
Ας μας πούνε οι επικριτές των υβριδικών μπαταριών (και υποστιρικτές των VAG και άλλων) πόσο κοστίζει ένα turbo? εννοείτε με στοιχεία (όχι ένα nick που πετάει ένα νούμερο σε ένα φόρουμ) και το κυριότερο πόσο ζει το turbo ?
Πληροφοριακά η μπαταρία κάνει τα μισά λεφτά και έχει τη διπλή ζωή.Μη διαβάσω τίποτα ατεκμηρίωτα είμαι της δουλειάς
-
Ελπίζω μόνο το turbo του yaris diesel να ζει παραπάνω από των βενζίνης ... γιατί αυτό είναι το αλλο αυτοκίνητο για πες μια και είσαι σχετικός ...
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Καλή φάση αλλά μιλάμε πάλι για ένα άγνωστο μέγεθος.
Έστω, χτύπα ξύλο, δεν ισχύει για σένα, παθαίνουν μηχανική ζημιά σε τρακάρισμα οι μπαταρίες, ή ξεχειλίζει ένα ρέμα και βραχυκυκλωνουν.
Θα τις αντικαταστήσει δωρεάν η ΤΟΥΟΤΑ;
Δεν έχουν τιμή σαν ανταλλακτικό καινούριες;
Μόνο refurbished εξωτερικών μαγαζιών υπάρχουν; Αυτές πόσο έχουν;
Η ΤΟΥΟΤΑ τις κάνει αυτές τις εργασίες ή μόνο εκτός;Πάμε:
- Όλες τις εργασίες τις κάνουν τα εξουσιοδοτημένα. Εαν τις κάνεις εκτός είναι αρκετά πιο φτηνά (π.χ. τα ταξί αλλάζουν μπαταρίες με €1.800 περίπου).
- Φυσικά και υπάρχει τιμή σαν ανταλλακτικό.
- Ένας φυσιολογικός οδηγός κατά 99% δεν θα αλλάξει μπαταρία πριν αλλάξει αμάξι (15 χρόνια περίπου). Ένας "Φάνης", "Παγωμένος", ένα Ευρωπαίος που θα κρατήσει μαξ 5 χρόνια το αμάξι, δεν ασχολείται καν με τις μπαταρίες.
- Δωρεάν αντικατάσταση είναι μέχρι 11 χρόνια εφόσον είναι κατασκευαστικό ελάττωμα, όπως είπα π.χ. να βραχυκυκλώσουν. Εαν ειναι από ατύχημα το πληρώνει οι ασφαλιστική.
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Ας μας πούνε οι επικριτές των υβριδικών μπαταριών (και υποστιρικτές των VAG και άλλων) πόσο κοστίζει ένα turbo? εννοείτε με στοιχεία (όχι ένα nick που πετάει ένα νούμερο σε ένα φόρουμ) και το κυριότερο πόσο ζει το turbo ?
Πληροφοριακά η μπαταρία κάνει τα μισά λεφτά και έχει τη διπλή ζωή.Μη διαβάσω τίποτα ατεκμηρίωτα είμαι της δουλειάς
Ένα ΙΗΙ IS38 που είναι το turbo των 2λτ "καλών" VAG με τα 300+ άλογα κοστίζει γύρω στα 1500€. Για αντικατάσταση σε αντιπροσωπεία θες κάνα 1000αρικο εργατικά , για αντικατάσταση σε εξειδικευμένο πολύ λιγότερα. Διάρκεια ζωής άνετα 120-150.000χλμ με σωστή χρήση και συντήρηση. Λίγο λιγότερο εάν σκαλιστεί με πρόγραμμα κτλ.
Εννοείται τα 1000-1500αρια έχουν αρκετά φθηνότερο turbo.
-
@stefan147 said in Toyota Yaris Cross:
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Ένα ΙΗΙ IS38 που είναι το turbo των 2λτ "καλών" VAG με τα 300+ άλογα κοστίζει γύρω στα 1500€. Για αντικατάσταση σε αντιπροσωπεία θες κάνα 1000αρικο εργατικά , για αντικατάσταση σε εξειδικευμένο πολύ λιγότερα. Διάρκεια ζωής άνετα 120-150.000χλμ με σωστή χρήση και συντήρηση. Λίγο λιγότερο εάν σκαλιστεί με πρόγραμμα κτλ.
Εννοείται τα 1000-1500αρια έχουν αρκετά φθηνότερο turbo.
Συμφωνώ στη διάρκεια ζωής, αλλά διαφωνώ στη σωστή χρήση, όσο και σωστή χρήση να κάνεις η τουρμπίνα παίρνει κάποιες χιλιάδες στροφές και είναι πάνω σε κάποια κουζινέτα, κάποια στιγμή θα θέλουν αλλαγή. Στις ναυτικές μηχανές που βγάζει και η IHI, ABB κλπ σου δίνουν 10.000 ώρες.
Στα αυτοκίνητα είναι αόριστο πόσο θα ζήσει η τουρμπίνα και ποιο είναι το κόστος αλλαγής (εμένα με έσωσε ο Μαραβέλιας/ auto turbo).
Μην επικρίνουμε την υβριδική μπαταρία χωρίς να λέμε τα κατά των άλλων, κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται.
Εντάξει το turbo δίνει συγκινήσεις σε υψηλές στροφές αλλά το υβριδικό σύστημα μια χαρά τα πάει με χαμηλότερες καταναλώσεις και μακροζωία. -
του 1.4 140 vitara ly απο 450 κατοσταρικα ιμιτασιον μεχρι 850 γνησιος.
και περαστικα καπου 500 μαζι με πολλες αλλες εργασιες που μπορει να ριχνουν το κοστος.
οχι, δεν εχει χαλασει σε καποιο, αλλα επεσε σε ενα γκρεμο.... βαθυ. -
Καλά αυτό του Βιτάρα είναι σφυρίχτρα, δεν είναι τούρμπο.
-
@stefan147 said in Toyota Yaris Cross:
Καλά αυτό του Βιτάρα είναι σφυρίχτρα, δεν είναι τούρμπο.
με αυτο βεβαια εριχνε σε οτιδηποτε αψηλουτσικο της κατηγοριας...
αλλο που το ψωφησανε τωρα.
και για την ιστορια, ουτε ενα, μα ουτε ενα με προβλημα. -
@gatoz said in Toyota Yaris Cross:
και για την ιστορια, ουτε ενα, μα ουτε ενα με προβλημα.
Θα πήρανε την τεχνογνωσία από την στελάντις και το 3008....
-
Καλησπέρα σε όλους.
- Γνωρίζετε παραγγελίες ποιων ημερομηνιών σε hybrid παραδίδονται αυτές τις μέρες? Μιλάμε πάντα για νέες παραγγελίες.
- Γνωρίζετε πότε φαίνεται (πόσο χρόνο πριν την παράδοση) στο σύστημα της TOYOTA ότι μια παραγγελία μπήκε στη γραμμή παραγωγής οπότε ενδεχομένως να δόθηκε και VIN? Από το αγγλικό forum και επειδή έχουν τη δυνατότητα να το βλέπουν στην εφαρμογή κατάλαβα περίπου δίμηνο.
-
@christos_uoa said in Toyota Yaris Cross:
- Γνωρίζετε παραγγελίες ποιων ημερομηνιών σε hybrid παραδίδονται αυτές τις μέρες? Μιλάμε πάντα για νέες παραγγελίες.
- Γνωρίζετε πότε φαίνεται (πόσο χρόνο πριν την παράδοση) στο σύστημα της TOYOTA ότι μια παραγγελία μπήκε στη γραμμή παραγωγής οπότε ενδεχομένως να δόθηκε και VIN? Από το αγγλικό forum και επειδή έχουν τη δυνατότητα να το βλέπουν στην εφαρμογή κατάλαβα περίπου δίμηνο.
-
Περίπου παραγγελίες 09-11/2021, ανάλογα με έκδοση και χρώμα.
-
Περίπου στον 1 μήνα. Βέβαια στην Κορόλα μου είχαν πει (και δείξει στην οθόνη) ότι το VIN δεν το έδειχνε το σύστημα ακόμα και όταν το αυτοκίνητο ήταν καθοδόν για Ελλάδα! Οπότε ή μου έλεγαν αλήθεια, ή μου έδειχαν λάθος οθόνη ή ο πωλητής δεν ήξερε ή μου έλεγε ψέμματα....αχαχα! ίσως κάτι να έχει αλλάξει πλέον, δεν γνωρίζω.
-
Δηλαδή αυτό που μπορούσε και έκανε η Φιατ (να δώσει το vin της παραγγελίας) το καλοκαίρι του 2000 δεν μπορεί να το κάνει η ΤΟΥΟΤΑ το 2022...
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Δηλαδή αυτό που μπορούσε και έκανε η Φιατ (να δώσει το vin της παραγγελίας) το καλοκαίρι του 2000 δεν μπορεί να το κάνει η ΤΟΥΟΤΑ το 2022...
Αχαχαχα....πάντα αντιδραστικός σε όλα!! Είπα ότι δεν μπορεί?? Φυσικά και μπορεί....αλλά ο έμπορος που πήρα εγώ έγραψα τι μου είπε. Προφανώς δεν ασχολήθηκε και προφανώς δεν έδωσα σημασία γιατί δεν με ενδιέφερε (αλλιώς θα το μάθαινα)...το έμαθα όταν ήρθε Ελλάδα...δεν είχα καμια έννοια να το ξέρω 2-3 μήνες πριν, τι με νοιάζει. Το VIN εχει νόημα σε μια BMW ωστε να τσεκάρεις ότι έχει όλο τον εξοπλισμό που έχεις παραγγείλει.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
@atsoum said in Toyota Yaris Cross:
Δεν βλέπω κάπου στο site στον διαμορφωτή επιλογή να προσθέσω τους αισθητήρες παρκαρίσματος. Εννοείς aftermarket ή είναι επιλογή που φαίνεται μόνο στο σύστημα που έχουν στις αντιπροσωπείες?
Δεν υπάρχει, το βλέπουν στο σύστημα παραγγελιών στις αντιπροσωπείες. Το έχουν προσθέσει ορσιμένοι (και ένας φίλος μου). Εαν χρειαστείς βοήθεια θα σου πω λεπτομέρειες.
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
και βέβαια τον συμφερει να το ακυρώσει. στα πιο πανω συμφωνούμε
τι να το κάνει το yaris cross τελείως λάθος επιλογή αφού δεν εκμεταλεύεται την μοναδική αρετή του αυτοκινήτου αυτού.
Δεν τον συμφέρει στο ερώτημα που έθεσε, δλδ, να ακυρώσει και να βάλει νέα παραγγελία για το υβριδικό. Να ακυρώσει γενικά είναι δικό του θέμα. Δεν ξέρουμε τι ζητάει από ένα αμάξι. Γιατί έχεις λάθος να λές ότι το YC εχει μόνο μια αρετή. Είναι εξαιρετικό και στον δρόμο, ένα κλικ κάτω από Puma και καλύτερο από τα περισσότερα της κατηγορίας τους....εαν το οδηγήσεις θα καταλάβεις. Και με το χειροκίνητο και την ατμόσφιαραι είναι και ευχάριστω εαν σου αρέσει να στροφάρεις και να αλλάζεις ταχύτητες.
Όσο για την εμφάνιση, τελείως υποκειμενικό...όπως είπα εμένα μου ψιλοαρέσει, η γυναίκα μου το βρίσκει το πιο όμορφο μετά το 2008 (που εμένα δεν μου αρέσει). Γούστα είναι αυτά!!
Αμα ειχε καλο γουστο, εσενα θα επαιρνε ???
Υπαρχουν και χειροτερα ομως.Εμενα δεν με παιρνει καμια
-
@alexandros-k said in Toyota Yaris Cross:
Αμα ειχε καλο γουστο, εσενα θα επαιρνε ???
Υπαρχουν και χειροτερα ομως.Εμενα δεν με παιρνει καμια
Αχαχαχα.....για τα λεφτά (που νόμιζε ότι είχα) με πήρε....χαζή την έχεις!?!?
-
Το VIN εχει νόημα σε μια BMW ωστε να τσεκάρεις ότι έχει όλο τον εξοπλισμό που έχεις παραγγείλει.
Σωστός. Μέσω VIN decoder (παλιός BMWδακιας-MINάκιας κι εγώ...).
By the way, υπάρχει αντίστοιχο και για Toyota. -
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
By the way, υπάρχει αντίστοιχο και για Toyota.
Δεν το ήξερα!! όσο έψαξα δεν μπόρεσα να βρω κάτι....εαν το έχεις εύκαιρο βάλε το link εδώ.
-
Απίστευτες λεπτομέρειες, ίσως περισσότερο και από BMW!! Μέχρι και την επένδυση στις πόρτες εμπρός και ίσω αναφέρει!!!
-
- Δωρεάν αντικατάσταση είναι μέχρι 11 χρόνια εφόσον είναι κατασκευαστικό ελάττωμα, όπως είπα π.χ. να βραχυκυκλώσουν. Εαν ειναι από ατύχημα το πληρώνει οι ασφαλιστική.
Μου εχουν πει οτι βγαινει εκτος εγγυησης η μπαταρια του υβριδικου :
α) αν το αμαξι μεινει εντελως απο βενζινη και παρολαυτα συνεχισεις να το κινεις .
Και β) αν το εχεις παρατημενο και εχεις καποιους συνεχομενους μηνες να το βαλεις μπρος (νομιζω 6, αλλά δεν ειμαι σιγουρος) -
Απίστευτες λεπτομέρειες, ίσως περισσότερο και από BMW!! Μέχρι και την επένδυση στις πόρτες εμπρός και ίσω αναφέρει!!!
The Toyota way is always better...
Toyota Yaris Cross