-
Καλημέρα σε όλους. Αγορασμένο T-roc r line εδώ και κανά μήνα και έχω ένα θεματάκι. Πριν 2-3 μέρες βάζοντας μπρος μου πετάει μήνυμα για μη διαθέσιμο lane και front assist.Το αμάξι έμεινε κανα 2ωρακι στον ηλιο αλλά είναι δυνατόν να την έπαιξε ο αισθητήρας τόσο γρήγορα σε καινούριο αμάξι? Έχει τύχει σε κανέναν άλλον.?
αν εχει προβλημα ο αισθητηρας, θα στο βγαζει αυτο το μηνυμα συνεχεια. Οταν εσβησες το αυτοκινητο και το ξανα αναψες, εξακολουθουσε να υπαρχει ή εξαφανιστηκε;
Μετά από ώρα που το ξαναέβαλα μπροστά δεν το πέταξε.Μετα 2 μέρες δεν το έβαλα μπροστά και χθες που πήγα να το κουνήσω μου έβγαζε το σηματάκι οτι φορτώνει το lane assist και μετα απο 2 λεπτα μου πεταει το κίτρινο σηματάκι για lane και front assist μη διαθέσιμα
α. δοκιμασε να καθαρισεις με ενα χαρτι-πανι τον αισθητηρα. Ειναι στο μπροστινο σημα VW στο καπο.
β. αν εχει προβλημα, θα στο βγαζει καθε φορα που βαζεις μπροστα. Μετα απο μερικα δευτερολεπτα αλλα καθε φορα. Αν εχεις προβλημα, δεν ειναι κατι τραγικο να στο αλλαξουν. Το αυτοκινητο ειναι αλλωστε πληρως λειτουργικο, τα μονα που δεν δουλευουν ειναι το lane assist, front assist και adaptive cruise control -
Καλημέρα σε όλους. Αγορασμένο T-roc r line εδώ και κανά μήνα και έχω ένα θεματάκι. Πριν 2-3 μέρες βάζοντας μπρος μου πετάει μήνυμα για μη διαθέσιμο lane και front assist.Το αμάξι έμεινε κανα 2ωρακι στον ηλιο αλλά είναι δυνατόν να την έπαιξε ο αισθητήρας τόσο γρήγορα σε καινούριο αμάξι? Έχει τύχει σε κανέναν άλλον.?
αν εχει προβλημα ο αισθητηρας, θα στο βγαζει αυτο το μηνυμα συνεχεια. Οταν εσβησες το αυτοκινητο και το ξανα αναψες, εξακολουθουσε να υπαρχει ή εξαφανιστηκε;
Μετά από ώρα που το ξαναέβαλα μπροστά δεν το πέταξε.Μετα 2 μέρες δεν το έβαλα μπροστά και χθες που πήγα να το κουνήσω μου έβγαζε το σηματάκι οτι φορτώνει το lane assist και μετα απο 2 λεπτα μου πεταει το κίτρινο σηματάκι για lane και front assist μη διαθέσιμα
α. δοκιμασε να καθαρισεις με ενα χαρτι-πανι τον αισθητηρα. Ειναι στο μπροστινο σημα VW στο καπο.
β. αν εχει προβλημα, θα στο βγαζει καθε φορα που βαζεις μπροστα. Μετα απο μερικα δευτερολεπτα αλλα καθε φορα. Αν εχεις προβλημα, δεν ειναι κατι τραγικο να στο αλλαξουν. Το αυτοκινητο ειναι αλλωστε πληρως λειτουργικο, τα μονα που δεν δουλευουν ειναι το lane assist, front assist και adaptive cruise controlΆρα εκεί βρίσκεται το radar και όχι στο παρμπριζ πίσω από τον καθρεφτη? Θα το δοκιμάσω να τον καθαρίσω. Καθαρίσμα εξωτερικά ή ανοίγοντας καπό να γίνει καθάρισμα πίσω από το σήμα?
-
@giannis_mar said in VW T-Roc:
β. αν εχει προβλημα, θα στο βγαζει καθε φορα που βαζεις μπροστα. Μετα απο μερικα δευτερολεπτα αλλα καθε φορα. Αν εχεις προβλημα, δεν ειναι κατι τραγικο να στο αλλαξουν. Το αυτοκινητο ειναι αλλωστε πληρως λειτουργικο, τα μονα που δεν δουλευουν ειναι το lane assist, front assist και adaptive cruise controlΆρα εκεί βρίσκεται το radar και όχι στο παρμπριζ πίσω από τον καθρεφτη? Θα το δοκιμάσω να τον καθαρίσω. Καθαρίσμα εξωτερικά ή ανοίγοντας καπό να γίνει καθάρισμα πίσω από το σήμα?
σε εμενα μου εβγαζε μηνυμα για front assist και adaptive cruise control, που ειναι θεματα καθαρα που εχουν σχεση με το ρανταρ. Σε εσενα με μπερδευει οτι βγαζει για το lane assist, το οποιο εχει να κανει με την καμερα.
Καθαρισε και τον αισθητηρα ψηλα στο παρμπριζ, δηλ το τζαμι απεξω.
Η αλλη πιθανοτητα ειναι να υπαρχει προβλημα με την μπαταρια, οπου οταν ειναι "πεσμενη" θυμαμαι οτι δημιουργει διαφορα κουφα προβληματα.
Απο εκει και περα αν δεν ειναι κατι απο αυτα, καλο κουραγιο. Σε εμενα στο τιγκ εμφανιστηκ απο το τελος του πρωτου χρονου αγορας του, ενα προβλημα με το area view που καποιες φορες εβγαζε error και δεν μπορουσε να ενεργοποιηθει. Μου αλλαξαν infotainment, αλλαξαν καποια καλωδια, αλλαξαν καμερα και εκτος εγγυησης, αλλαξα εγω μπαταρια. Ε, δεν λυθηκε ποτε και με αυτο το θεμα πωληθηκε. Εν τω μεταξυ ειχα ξενερωσει απιστευτα, διοτι οταν το προβλημα υπηρχε (οχι παντα) δεν δουλευε ουτε η καμερα οπισθοπορειας.
Το αστειο ειναι οτι προτιμησα το τιγκουαν σε σχεση με τον ανταγωνισμο, ακριβως επειδη ηθελα το area view και τα αλλα αμαξια δεν το ειχαν -
@giannis_mar said in VW T-Roc:
σε εμενα μου εβγαζε μηνυμα για front assist και adaptive cruise control, που ειναι θεματα καθαρα που εχουν σχεση με το ρανταρ. Σε εσενα με μπερδευει οτι βγαζει για το lane assist, το οποιο εχει να κανει με την καμερα.
Καθαρισε και τον αισθητηρα ψηλα στο παρμπριζ, δηλ το τζαμι απεξω.
Η αλλη πιθανοτητα ειναι να υπαρχει προβλημα με την μπαταρια, οπου οταν ειναι "πεσμενη" θυμαμαι οτι δημιουργει διαφορα κουφα προβληματα.
Απο εκει και περα αν δεν ειναι κατι απο αυτα, καλο κουραγιο. Σε εμενα στο τιγκ εμφανιστηκ απο το τελος του πρωτου χρονου αγορας του, ενα προβλημα με το area view που καποιες φορες εβγαζε error και δεν μπορουσε να ενεργοποιηθει. Μου αλλαξαν infotainment, αλλαξαν καποια καλωδια, αλλαξαν καμερα και εκτος εγγυησης, αλλαξα εγω μπαταρια. Ε, δεν λυθηκε ποτε και με αυτο το θεμα πωληθηκε. Εν τω μεταξυ ειχα ξενερωσει απιστευτα, διοτι οταν το προβλημα υπηρχε (οχι παντα) δεν δουλευε ουτε η καμερα οπισθοπορειας.
Το αστειο ειναι οτι προτιμησα το τιγκουαν σε σχεση με τον ανταγωνισμο, ακριβως επειδη ηθελα το area view και τα αλλα αμαξια δεν το ειχανΘα δοκιμασω το καθαρισμα και θα κανω και ενα τηλ αντιπροσωπεια οπως και να χει.Ευχαριστω!
-
Το ραντάρ του ACC και η κάμερα του lane assist "μιλάνε" απευθείας μεταξύ τους γιατί πρέπει να συνεργάζονται. Οπότε εάν ένα από τα δύο έχει θέμα, τότε συνήθως βγαίνουν off και τα δύο.
Τα πιο συχνά σφάλματα εχουν να κάνουν με το calibration αυτών των δύο αλλά παλαιότερα υπήρχαν και θέματα hardware κυρίως στις κάμερες (γκουγλαρε "Α5 camera faults" κτλ). Το ραντάρ εκεί που είναι στα T-Roc δύσκολο να χάσει το calibration εάν δεν υπάρξει σύγκρουση. Σε κάθε περίπτωση εφόσον το αμάξι είναι εντός εγγύησης είναι πολύ εύκολο είτε να αντικατασταθούν είτε να καλιμπραριστούν. Με ένα σκανάρισμα με odis στην αντιπροσωπεία μπορούν να δουν αμέσως τι φταίει.
Φαν φακτ: σε Λεον Κούπρα που είναι ίδια ακριβώς πλατφόρμα και χρησιμοποιεί ίδια ραντάρ και κάμερες όταν πάρκαρα σε σκοτεινό γκαράζ και έβγαινα στον ήλιο, μου εμφάνιζε κάποιες λίγο φορές ότι δεν είναι διαθέσιμο το traffic sign assist αλλά διάβαζε κανονικά τις πινακίδες. Όταν σκάναρες με διαγνωστικό δεν έβγαζε κανένα σφάλμα βέβαια.
-
@stefan147 said in VW T-Roc:
Το ραντάρ του ACC και η κάμερα του lane assist "μιλάνε" απευθείας μεταξύ τους γιατί πρέπει να συνεργάζονται. Οπότε εάν ένα από τα δύο έχει θέμα, τότε συνήθως βγαίνουν off και τα δύο.
Τα πιο συχνά σφάλματα εχουν να κάνουν με το calibration αυτών των δύο αλλά παλαιότερα υπήρχαν και θέματα hardware κυρίως στις κάμερες (γκουγλαρε "Α5 camera faults" κτλ). Το ραντάρ εκεί που είναι στα T-Roc δύσκολο να χάσει το calibration εάν δεν υπάρξει σύγκρουση. Σε κάθε περίπτωση εφόσον το αμάξι είναι εντός εγγύησης είναι πολύ εύκολο είτε να αντικατασταθούν είτε να καλιμπραριστούν. Με ένα σκανάρισμα με odis στην αντιπροσωπεία μπορούν να δουν αμέσως τι φταίει.
Φαν φακτ: σε Λεον Κούπρα που είναι ίδια ακριβώς πλατφόρμα και χρησιμοποιεί ίδια ραντάρ και κάμερες όταν πάρκαρα σε σκοτεινό γκαράζ και έβγαινα στον ήλιο, μου εμφάνιζε κάποιες λίγο φορές ότι δεν είναι διαθέσιμο το traffic sign assist αλλά διάβαζε κανονικά τις πινακίδες. Όταν σκάναρες με διαγνωστικό δεν έβγαζε κανένα σφάλμα βέβαια.
Το αστείο είναι οτι το acc δεν μου βγάζει σφάλμα αλλα μόνο το lane και το front assist.Δεν εχω δοκιμασει βεβαια να το θεσω σε λειτουργια για να δω αν ανταποκρινεται οπως πρεπει.Όπως και να χει έκλεισα ραντεβού για να το δουν να τελειωνουμε.Μακαρι να θελει απλα καλιμπραρισμα.Παντως μεχρι να βγει το σφαλμα δουλευαν απροβληματιστα.
-
Front assist & acc λειτουργούν με το ίδιο ραντάρ, αυτό που είναι πίσω από το σήμα της μάσκας. Εάν αυτό βγει εκτός τότε δε θα έχεις ούτε acc κι ας μην το αναφέρει ως σφάλμα. Δοκιμάσέ το και θα δεις.
-
Front assist & acc λειτουργούν με το ίδιο ραντάρ, αυτό που είναι πίσω από το σήμα της μάσκας. Εάν αυτό βγει εκτός τότε δε θα έχεις ούτε acc κι ας μην το αναφέρει ως σφάλμα. Δοκιμάσέ το και θα δεις.
Σωστός.Το δοκίμασα μόλις δεν ενεργοποιείται
-
ειχα το lane assist μονιμα απενεργοποιημενο. Ισως για αυτο δεν μου εβγαλε ποτε ενδειξη σφαλματος οταν εβγαζε το acc και το front assist
-
Το πας από εκεί που το πήρες να το δουν. Άλλωστε ειναι μέσα στην εγγυηση
-
Καλημέρα παιδιά.
Σας ήρθε και εσάς ένα update γύρω στα 4 gb?
-
@lefteris-syrkos said in VW T-Roc:
Καλημέρα παιδιά.
Βγάζει ειδοποίηση μόνο του ή πρέπει να δω κάπου; -
@lefteris-syrkos said in VW T-Roc:
Καλημέρα παιδιά.
Εγώ το τσέκαρα. Δεν βγάζει κάποια ενημέρωση προς το παρόν
-
Τιμής ένεκεν της παλαιότερης συμμετοχής μου στο forum, θα πω μερικά λόγια για το T-Roc 1.0 tsi life μετά από ένα χρόνο συμβίωσης μαζί του. Από τη δική μου οπτική γωνία, όπως το ζω και το βλέπω εγώ το αυτοκίνητο.
Μετά από 13 μήνες και 15.000 km είναι γενικά απροβλημάτιστο. Είχα ένα σφύριγμα στα φρένα όταν επιβράδυνα πατώντας μαλακά το πετάλι του φρένου. Ικανοποιητική η αντιμετώπιση από Karenta. Το κράτησαν ένα ολόκληρο πρωί το αυτοκίνητο, το έλεγξαν, έκαναν κάποιες επεμβάσεις και βελτιώθηκε κατά 90% το πρόβλημα. Έβαλαν λέει πάστα χαλκού και έσπασαν τις γωνίες απ’ τα τακάκια. Οκ μπορώ να ζήσω μ’ αυτό, πταίσματα.
Γενικά αν κάτσει πολύ ώρα στον ήλιο ή πέσει σε πολύ βροχή το αυτοκίνητο, τα ηλεκτρονικά την ακούνε λίγο. Εμφανίζονται σφάλματα για το Adaptive Cruise Control και το Lane Assist, αλλά μετά από λίγη ώρα εξαφανίζονται μόνα τους.
Tο μοτέρ 1.0 tsi για γκάζια δεν είναι, αλλά κινεί παραπάνω από ικανοποιητικά το αυτοκίνητο. Συνεχίζει να με εκπλήσσει πως ένα τόσο μικρό μοτεράκι έχει τόσα πολλά κότσια. Φτάνει άνετα μέχρι τα 160km/h. Παραπάνω δεν έχω προσπαθήσει να το πάω.
Μόνο σε έντονα ανηφορικές διαδρομές νιώθεις ότι ξεμένει από δύναμη και δυσκολεύεται να επιταχύνει. Αλλά κι εκεί δε σε πουλάει. Πρέπει να δουλέψεις το μοτέρ μεταξύ 3.000-4.000 rpm για να σου δώσει ότι δύναμη έχει. Και πάλι ανεβάζει ταχύτητα αργά. Σε περίπτωση προσπέρασης σε επαρχιακό σε ανηφόρα, πρέπει να τη σχεδιάσεις λίγο στο μυαλό σου την προσπέραση και να έχεις ανοιχτό δρόμο από το αντίθετο ρεύμα.
Κατανάλωση σε εθνική με ταχύτητες 10-20 km/h πάνω από τα όρια και ανοιχτό κλιματισμό γύρω στα 6.5 lt/100 km. Σε επαρχιακούς με χαμηλότερες ταχύτητες γράφει κάτι ωραία 5 lt/100 km. Είναι ικανοποιητικές οι τιμές και σε συνδυασμό με τα 50lt ντεπόζιτο η αυτονομία είναι μεγάλη.
Μελανό σημείο του tsi η κατανάλωση στην πόλη. Με απενεργοποιημένο το Start Stop Ιδανικό σενάριο τα 6,5 - 7lt με μικρή κίνηση. Με συνήθη κίνηση καίει 8-9 lt. Αν πέσεις σε μεγάλη κίνηση και συνεχές σταμάτα-ξεκίνα, έχω δει και ένα μεγαλοπρεπές 11 lt/100km!
Συμπέρασμα ο tsi είναι πραγματικά οικονομικός για ταξίδια. Και στην Εθνική και σε επαρχιακούς. Αλλά στην πόλη καίει αρκετά.
Αν χαρακτήριζα το αυτοκίνητο με μία λέξη μόνο, θα έλεγα ότι είναι πολύ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ.
Έχει πολύ καλή θέση οδήγησης και άνετα καθίσματα. Είναι ευκολοδήγητο, πολύ στιβαρό και πολύ άνετο και στην πόλη και στην εθνική. Όπου στρίβεις το τιμόνι εκεί σε πάει. Έχει πολύ καλή απόσβεση στις λακκούβες και τα σαμαράκια των δρόμων, δεν σε ταράζει και δεν σε ενοχλεί όταν το οδηγείς. Πολύ καλή ηχομόνωση, με 140km/h συζητάς με τους συνεπιβάτες σα να είσαι στο σαλόνι του σπιτιού σου.Έχει ένα σωρό μικρολεπτομέρειες που ανακαλύπτεις με τον καιρό και κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. Φως στα σκιάδια, πλαφονιέρες μπρος-πίσω, τεμπέλη με ποτηροθήκες πίσω, μεγάλες θήκες στις πόρτες, ski hatch στο χώρο αποσκευών για μεγάλα αντικείμενα (αλλιώς που θα έβαζα την ομπρέλα θαλάσσης και τα καλάμια ψαρέματος?), αεραγωγούς με ρύθμιση έντασης πίσω. Δεν είχα δώσει σημασία στην αρχή σε τέτοιες λεπτομέρειες, αλλά χάρηκα πολύ που τα είχα διαθέσιμα όταν τα χρειάστηκα.
Και από εξοπλισμό το αυτοκίνητο έχει όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας. Φώτα led, αισθητήρες παρκαρίσματος μπρος-πίσω-πλάγια, κάμερα οπισθοπορείας, adaptive cruise control, ασύρματο android. Το καθένα έχει τη δική του συμβολή για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.
Θα κάνω ιδιαίτερη αναφορά στα φώτα led που κάνουν τη νύχτα μέρα σε σκοτεινούς επαρχιακούς δρόμους. Και στο ACC που μετρέπει την πολύωρη οδήγηση σε μεγάλα ταξίδια σε μια ξεκούραστη εμπειρία.Γενικά είναι ένα αυτοκίνητο πολύ καλά μελετημένο και σχεδιασμένο για να είναι φιλικό προς τον οδηγό, άνετο και ήσυχο σε όλες τις συνθήκες και να καλύπτει όλες τις μεταφορικές ανάγκες της οικογένειας. Γι’ αυτό χαρακτηρίζω το αυτοκίνητο πολύ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ.
Καλό Φθινόπωρο σε όλους.
-
Που σαι ρε!!!! Και ότι σε σκεφτόμουν. Άρα το μοτέρ αυτό σε fabia θα το έβλεπες λουκούμι για ταξίδια με 110-130 χλμ/ωρα
-
Γύρε όπως πάντα αστραπιαίος!
Δεν το έχω οδηγήσει το Fabia σε Εθνική. Λογικά αφού ο 1.0 tsi κινεί άνετα και οικονομικά το πολύ βαρύτερο T-Roc, στο Fabia θα είναι ακόμα καλύτερος.
Το T-Roc στα 130 km/h φορτωμένο και με κλιματισμό παίζει στις 3.000 rpm με κατανάλωση 6.2lt/100h. Στο Fabia φαντάζομαι θα έχεις ακόμα χαμηλότερα νούμερα.
-
Πόσο το πήρες το T roc;;
Εγώ με σχεδόν όσα έχεις συν την πανοραμική οροφή και την 9 άρα οθόνη και το έξτρα πακέτο αερόσακων στο fabia μου βγάζει 26400 ευρώ
Συγκριτικά με το Α3 μετά από ένα έτος συμβίωσης πως το βλέπεις; Φαίνεται η διαφορά του Α3 ή την κάλυψαν τα μικρά suv;
-
Ο χιλιαρης του VAG είναι πολύ καλό μοτερακι. Και ασυνήθιστα αξιόπιστο. Αν δεν είχα οδηγήσει το civic 1.0, θα έλεγα ότι ο tsi είναι ο καλύτερος χιλιαρης αυτή τη στιγμή. Και ο ecoboost φυσικά.
-
Και εγώ που το σνομπαρα το Troc αφού δεν είναι ξεκάθαρα Csuv , τελικά θεωρώ πως είναι η Χρυσή τομή ανάμεσα σε b και C κατηγορία με όλα τα καλά της C από οδηγική συμπεριφορά.
@andya3 βρήκες άλλο ένα αυτοκίνητο που θα σε συντροφεύει για χρόνια και θα δείχνει το ίδιο στιβαρό και διαχρονικό ακριβώς όπως το A3 σου ακόμη και σε 15 χρόνια.
Peugeot, Citroen, ιταλοστελαντις, (βλέπω εκείνο το Alfa Romeo C Suv δεν θυμάμαι πως το λένε, τι φτώχεια σχεδιαστική , τι ξεφτίλα για την AR ρε παιδιά) Ford , ιαπωνικά , κορεατικά κλπ όσο και να αλλάζουν τα σηματακια τους και την σχεδιαστική τους ταυτότητα κάθε λίγο και λιγάκι, χρεπια θα μοιάζουν δίπλα σε οποιαδήποτε διαχρονικό VAG μετά από 10+ χρόνια.
-
Πόσο το πήρες το T roc;;
Εγώ με σχεδόν όσα έχεις συν την πανοραμική οροφή και την 9 άρα οθόνη και το έξτρα πακέτο αερόσακων στο fabia μου βγάζει 26400 ευρώ
Συγκριτικά με το Α3 μετά από ένα έτος συμβίωσης πως το βλέπεις; Φαίνεται η διαφορά του Α3 ή την κάλυψαν τα μικρά suv;
Τρελός είσαι Γύρε, 26.400€ για το Fabia? Καλό αυτοκινητάκι, αλλά όχι για τόσα λεφτά! To T-Roc πέρυσι το καλοκαίρι το αγόρασα κοντά στην τιμή του Fabia που αναφέρεις.
Το α3 το είχα πάρει όταν ήμουν νεότερος και εργένης. Ήθελα γκάζια, μούρη κλπ. Κόλλαγε σα βεντούζα στο δρόμο, έμπαινες με πολλά στις στροφές κι ήταν σαν να κάνεις περίπατο στο πάρκο. Όταν έπεφτες σε λακούβα όμως, πόναγε η μέση σου!
Τώρα μεγαλύτερος και με οικογένεια δεν πεθυμάω τίποτα απ' όλα αυτά. Ήθελα ένα πολιτισμένο αυτοκίνητο για μένα και την οικογένεια. Ε, αυτόν τον πολιτισμό τον βρήκα στο T-Roc.
Φυσικά όταν το αγόρασα δεν τα ήξερα με λεπτομέρεις όλα αυτά. Αλλά μετά από ένα χρόνο συμβίωσης, είμαι πλέον πεπεισμένος ότι έκανα τη σωστή επιλογή γι' αυτά που έψαχνα. Γι' αυτό έκανα και την ανάρτηση στο forum, για να μοιραστώ τη χαρά μου για το αυτοκίνητο!
VW T-Roc