-
Ανέβηκε κι αυτό, σε ένα από τα φθηνά βενζινάδικα εδώ στην Κορινθία σήμερα το είδα στα 0,99 από 0,93€. Βενζίνη 1,95€ και ντίζελ 2,07€.
Μέχρι τώρα ήταν κάτω από τη μισή τιμή της βενζίνης. -
@piliourits said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μα όταν λέω κάρτα σε επαγγελματίες σημαίνει πως μόνο στο πρατήριο μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν. Πουθενά αλλού.
Δεν είναι απλά μια έκπτωση, είναι δημόσιο χρήμα (δηλαδή όλων. Είτε οδηγών ντίζελ, βενζίνης , υγραερίου, φ.α ,είτε πολιτών χωρίς αυτοκίνητο , είτε επαγγελματιών ή ιδιωτών κτλ). Μα ποιος σου είπε ότι δεν σε επιδοτούν οι υπόλοιποι εσένα χωρίς να εξετάσουν κανένα άλλο κριτήριο παρά μόνο το ότι έχεις diesel. Μπορεί δηλαδή να είσαι πολύ πλουσιότερος όλων όσων σε επιδοτούν.
Δεν ξέρω δύο τινά παίζουν. Η κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ή όντως δεν μπορείτε να καταλάβετε.Το να κάνω λάθος αποκλείεται
Το Υγραέριο γιατί να είναι φθηνότερο δηλαδή;
Να πάει 1μιση ευρώ ΑΥΡΙΟ!!1!
Καλύτερα 1.80€
Έστω μέχρι την Παρασκευή...Το υγραέριο είναι πιο οικολογικό καύσιμο απο το diesel, ειναι και φθηνό στην παραγωγή του.
Είμαστε από τις λίγες χώρες τηε Ευρώπης που έχουμε σε ευμένεια το diesel κίνησης (δηλαδή με μεγάλη διαφορά στην φορολογική του επιβάρυνση συγκριτικά με τη βενζίνη) και εσύ ψάχνεις διάφορους λόγους για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα, επειδή έχεις αγοράσει diesel.Εξακολουθείς να πληρώνεις λιγότερο φόρο από όλους ανά λίτρο.
Για παράδειγμα, στο νέο δακτύλιο τα εργοστασιακά σύστημα υγραεριου έχουν ελεύθερο εισόδου, τα νέα diesel όχι, παρά μόνο όσα δεν περνούν τα όρια των Co2.
Δηλαδή και ο νομοθέτης αναγνωρίζει την καθαρότερη καύση του υγραερίου -
Βέβαια αν πάρει πολύ η τιμή του diesel τότε θα χρειαστεί να δοθεί και υψηλότερη επιδότηση…γιατι θα είναι πολύ αδικημένοι οι ντιζεληδες

-
This post is deleted! -
Μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πόσα πολλά Mirai taxi βλέπω στο Παρίσι αυτές τις μέρες. Δηλαδή σε σχέση με το "κανένα" που είχα δει στη ζωή μου!
Δεν ήξερα ότι έχει μπει εμπορικά τόσο αξιόλογα..
Άντε, μήπως πάρουμε και εμείς κάνα Toyota..
Νομίζω πρέπει να αλλάξει και ο τίτλος του thread..
-
Εντωμεταξυ αυτό λένε βγάζει μόνο νερό από πίσω. Το νερό υποτίθεται είναι άοσμο δεν....mirai
-
@dublin said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πόσα πολλά Mirai taxi βλέπω στο Παρίσι αυτές τις μέρες. Δηλαδή σε σχέση με το "κανένα" που είχα δει στη ζωή μου!
Δεν ήξερα ότι έχει μπει εμπορικά τόσο αξιόλογα..
Άντε, μήπως πάρουμε και εμείς κάνα Toyota..
Νομίζω πρέπει να αλλάξει και ο τίτλος του thread..
Τα πρώτα που έπρεπε να έχουν υποχρεωτικά αλλάξει στην Αθήνα είναι τα ταξί, κάνουν τη μισή ατμοσφαιρική ρύπανση στο κέντρο. Προχτές Κηφισίας ήταν στη δεξιά λωρίδα 12 ταξί το ένα πίσω από το αλλο, νόμιζα ότι είχαν καμία απεργία... Άλλο μιραι, και άλλο κακομιραι
-
Το mirai κοστίζει το νέο μοντέλο περί τα 80.000. Βρίσκεις και μεταχειρο το παλιό με κάνα 30.000αρι. Το θέμα είναι ότι θέλει πρατήρια τα οποία κοστίζουν αρκετά. Πάντως έχουν αρχίσει και άλλοι να βγάζουν αντίστοιχα μοντέλα. Έχει η Χιουνται και νομίζω και η χοντα. Η Μερτσέντες έβγαλε πρόσφατα. Στο Uk που κοίταζα είχε περισυ κάπου 11 πρατήρια και τώρα κάπου 15. Έχει ενδιαφέρον πάντως και προσωπικά προτιμώ κάποια τέτοια λύση από αμιγώς ηλεκτρικό. Φουλαρεις σε κάνα 5λεπτο με αυτονομία περίπου 500χλμ. Να δούμε.
-
Ευκαιρία, ίσως και μοναδική, να μπεις ντούμπλιν μέσα σε ένα μιράι για μια κούρσα. Για να δεις πως είναι μέσα, πως λειτουργεί, αν ακούγεται, κ.α.
Πόσα θα σου πάρει; 10; 15;ευρώ;. Σιγά τα ωά. Που θα το ξαναβρεις. -
Εμείς φυσικό αέριο γεια σας τουλάχιστον προς το παρόν, αλλά Κίνα Ινδία θα το ρουφήξουν όλο το ρωσικό αέριο. Μέχρι και η Toyota το πέταξε το μοντελακι (έστω και μέσω baleno).
link text -
@dstou said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Ευκαιρία, ίσως και μοναδική, να μπεις ντούμπλιν μέσα σε ένα μιράι για μια κούρσα. Για να δεις πως είναι μέσα, πως λειτουργεί, αν ακούγεται, κ.α.
Πόσα θα σου πάρει; 10; 15;ευρώ;. Σιγά τα ωά. Που θα το ξαναβρεις.Έπρεπε να του έχω δώσει δύο αυτοκόλλητα να ξεπετάψει ένα αρθράκι.
-
@johnny-0 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Εμείς φυσικό αέριο γεια σας τουλάχιστον προς το παρόν, αλλά Κίνα Ινδία θα το ρουφήξουν όλο το ρωσικό αέριο. Μέχρι και η Toyota το πέταξε το μοντελακι (έστω και μέσω baleno).
link textΘα το δει ο Λαπ και θα ξεχάσει την Κούλα!
-
Εδώ και πολλά έτη εκεί πέρα έχουν αυτοκίνητα με φ.α. Οποίο μοντέλο και αν δεις έχουν και έκδοση με φ.α. Δεν θα το εμπιστευομουν διότι τα μετατρέπουν οι αντιπροσωπείες
Το Τογιότα αυτό ένα μπαλένο είναι στην ουσία
-
To Glanza είναι το ίδιο με το Mirai;
-
Να αγοράσω το Mirai;
https://qr.ae/pGVOaf -
@dstou said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πόσα θα σου πάρει; 10; 15;ευρώ;. Σιγά τα ωά. Που θα το ξαναβρεις.Το σκέφτηκα και το ήθελα.. αλλά δεν είναι εύκολο, γίνεται κυριολεκτικά κόλαση για ένα ταξί στην Γαλλία, δεν υπάρχουν καύσιμα πουθενά (πολλά βενζινάδικα κλειστά) και στις πιάτσες θα σε δολοφονήσουν οι ίδιοι οι ταρίφες αν πας να επιλέξεις κάποιον άλλο εκτός της σειράς σου, επίσης δεν είχα και τόσο ελεύθερο χρόνο γιατί έπρεπε να κάνουμε και συγκεκριμένες δουλειές.
Κάποιες μέρες δεν καταφέραμε να βρούμε ταξί, και κάποιες εταιρείες δεν εξυπηρετούν πλέον..
Από εξωτερική εμφάνιση είναι ολίγον από χάλια..πάντως ξεχωρίζουν, μπλε, με εξωτερική περιγραφή του τι είναι με τεράστια γράμματα, οπότε φαντάζομαι δεν τα παίρνουν με κανονικές τιμές. Επίσης και Tesla taxi έχουν αλλά μου έκαναν περισσότερο εντύπωση τα scooter που κυκλοφορούσαν παντού (εκτός τα κανονικά μεγάλα 300-400αρια scooter), έβλεπα πάρα πολλά SuperSoco
https://vmotosoco.gr/super-soco-cpx-4800w/
Ένας φίλος σχολίασε ότι και Αγγλία γίνεται χαμός με αυτά, παίρνουν λεγεώνες σαν εταιρικά/επαγγελματικά.
Φυσικά πατίνια, και κάθε είδους μικρά οχήματα μικροκινητικοτητας άπλετα, δεν ξέρω αν θα τα αντέχαμε εδώ, αλλά φαίνεται ότι θα γίνει χαμός από αυτά στο κοντινό μέλλον παντού στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης
-
Από εξωτερική εμφάνιση είναι ολίγον από χάλια..πάντως ξεχωρίζουν, μπλε, με εξωτερική περιγραφή του τι είναι με τεράστια γράμματα, οπότε φαντάζομαι δεν τα παίρνουν με κανονικές τιμές. Επίσης και Tesla taxi έχουν αλλά μου έκαναν περισσότερο εντύπωση τα scooter που κυκλοφορούσαν παντού (εκτός τα κανονικά μεγάλα 300-400αρια scooter), έβλεπα πάρα πολλά SuperSoco
Φυσικά πατίνια, και κάθε είδους μικρά οχήματα μικροκινητικοτητας άπλετα, δεν ξέρω αν θα τα αντέχαμε εδώ, αλλά φαίνεται ότι θα γίνει χαμός από αυτά στο κοντινό μέλλον παντού στις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης
Το παλιό ήταν όντως χάλια το καινούργιο προσωπική άποψη απείρως καλύτερο. Ωστόσο τα 80.000 και η ανυπαρξία δικτύου το κάνει δύσκολο. Προσωπικά είχα πάρει το 2018 polo με φυσικό αέριο. Κάτι που θα ανοίξουν πρατήρια που δεν άνοιξαν τελικά, κάτι που άργησαν ορισμένα να ανοίξουν, κάτι που πήγαινες στον Ρέντη να γεμίσεις και δεν είχε πίεση ή είχε πολλά ταξί και φασαρία το έδωσα και ησύχασα.
Τα πατίνια στην πόλη είναι σωτηρία. Στην Ισπανία που πήγα τελευταία οδικώς έβαλα στο αυτοκίνητο 3 πατίνια. Οι πόλεις έχουν εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατόδρομων και παρκάρεις το αυτοκίνητο πιο έξω και χωρίς να πληρώνεις πάρκινγκ και βολταρεις άνετα με το πατίνι. -
επιστροφή στην επιδότηση του diesel κίνησης σκέφτεται η κυβέρνηση:
https://www.newsauto.gr/news/sto-trapezi-i-epistrofi-tis-epidotisis-sto-diesel-kinisis/
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Epistrefei-h-epidothsh-sto-diesel-kinhshs_236476.asp
https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/363298_senaria-gia-epistrofi-tis-epidotisis-sto-petrelaio-kinisisΟι οδηγοί ταξί και φορτηγών ανακουφίζονται.
Ο Lap εξαγγέλει διαμαρτυρία και συλαλλητηρια
-
Χαχαχα...
Για τους επαγγελματίες συμφωνώ και μάλιστα ζητώ παραπάνω επιδότηση. Διότι συντελείται οικονομία κλίμακας, μετριασμός του πληθωρισμού των τιμων της αγοράς και ως εκ τούτου το όφελος προς την κοινωνία θα είναι πολλαπλάσιο.
Για τους ιχ diesel θα είναι μια οριζόντια μείωση της φορολογίας ανά λίτρο. Απο τα 40 λ/λίτρο ο φόρος που θα πληρώνουν θα πάει στο 15λ/λίτρο.
Για τους ιχ βενιζνης; Θα συνεχίσουν να πληρώνουν 70λ/λίτρο φόρο; Δεν έχει μείωση της φορολογίας τους;
Οι κυβερνώντες στα κανάλια μας λένε πως όχι διότι τα έσοδα από τους φόρους στηρίζουν τον προϋπολογισμό και τις ενισχύσεις που πρέπει να δώσουμε σε περίοδο πληθωρισμού.Δηλαδή αν θυμάστε γινεται αυτό που συζητούσαμε πιο παλιά. Οι βενζίνοκινητοι πληρώνουν αδιακρίτως για να επιδοτούνται οι ντιζελαδες αδιακρίτως. Συνεπώς όποιος κινείται με βενιζνη νιώθει αδικημένος.
Σαν να λέμε πως για ένα μέρος του πληθυσμού αδιακρίτως χωρίς εισοδηματικά κριτήρια θα μειωθεί ο ΦΠΑ στο σουπερμάρκετ, οι υπόλοιποι θα τον πληρώνουν κανονικά για να μειώσουμε τον ΦΠΑ στους πρώτους.
Ένα επιπλέον φαινόμενο στις οριζόντιες μειώσεις φόρων είναι να τις απορροφούν εν μέρη, οι πωλητές/παραγωγοί των προϊόντων ως δήθεν αυξημένη τιμή πρώτης ύλης, αγοράς κτλ. Δηλαδή αυξάνουν τις τιμές τους οριακά για ένα υψηλότερο κέρδος, αν θυμάστε που τα αναφέραμε, διότι ο καταναλωτής προέρχεται από υψηλότερη τιμή και είναι δεκτικός σε μια οποιαδήποτε μείωση της τιμής ακόμα και αν δεν είναι τελικά ίση με την επιδότηση των 0,15 ευρώ. Δηλαδή πληρώνουμε και τους πρατηριουχους. Ενώ αν έχουμε επιδότηση στην αντλία μόνο για τους επαγγελματίες όλων των κλάδων δεν θα μπορούν να απορροφήσουν μέρος της επιδότησης διότι θα χάσουν πελατεία από τους ιχ dieselαδες και δεν θα είναι ανταγωνιστικοί. Δηλαδή η διαστρωμάτωση του ποιος θα πάρει επιδότηση αυτομάτως καταργεί και την αισχροκέρδεια
-
Μαζί με τους επαγγελματίες φωνάζουν και διάφοροι που έχουν αγοράσει ντίζελ και έχουν βήμα να μιλήσουν, ιδίως δημοσιογράφοι. Το σωστό είναι όπως το είπες lap, μόνο οι επαγγελματίες που κάνουν μεταφορές και όχι οι υπόλοιποι. Αν και ολοι οι επαγγελματίες δεν είναι ίδιοι, π.χ. οι ταξιτζήδες που φοροδιαφευγουν αβερτα δεν πολυκαίγονται.
Και τα χρήματα για την επιδότηση στο πετρέλαιο θα τα κόψει από την επιδότηση του Φ.Α. Οπότε κάποιος θα κρυώνει ή θα τον ζεματισει η χρέωση του φα στην επιχείρηση.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά