-
Τελικά είστε ρομαντικές ψυχούλες βρε παιδιά...
-
@criuser said in Μονόλογοι ...:
Τελικά είστε ρομαντικές ψυχούλες βρε παιδιά...
Κατι αδικημενοι παλι με φαπα βρεθηκαν
-
Λευκή απεργία και σήμερα.
Δύο μέρες ξύσιμο μέχρι να ματώσει και αδιαφορία και ας το κλείσουν το μαγαζάκι τους. Στα @α@άρια μου. Δικό μου είναι; Χέστηκα πατόκορφα.Άλλοι δήθεν τηλεργασία στην βεράντα στο εξοχικό με παντόφλα και φραπέ και ο μακάκας στο γραφείο μόνος; Οι μακάκες τελείωσαν. Αρκετά πια με το δούλεμα. Ξύσιμο μέχρι να ματώσει και να σηκωθώ να φύγω από το μπουρδέλο τους.
-
Φραπέ κανείς........ή ελληνικό;
Ιδού η απορία.....(βασικά, απορία καμία)
Μια κούπα καφέ και #graftetaolazstinmpoutsasas -
Φραπές.
Σκέφτομαι πόσο έχουν χαλάσει σε ποιότητα οι στιγμιαίοι καφέδες του εμπορίου. Πήρα δύο καλούς καφέδες πρόσφατα της Nestle, (Dark Roast & Light Roast) και μέσα δύο βδομάδες χάλασαν και οι δύο.
Τα μεταλλικά καπάκια που έχουν, δεν κλείνουν αεροστεγώς τα κουτιά και μετά το άνοιγμα της συσκευασίας ο αέρας τους χάλασε εντελώς. Ξεράθηκαν οι καφέδες και άλλαξαν χρώμα και έγιναν γκρι σκούρο. Μούχλιασαν; Μάλλον. -
Σπανίως στην ανάγκη πίνω και γω φραπέ, 1 ΚΑΦΈ ΣΤΟΥΣ 50 ή σπανιότερα, αν ήξερε ο κόσμος πως γίνεται ο στιγμιαίος καφές θα τον έκοβε τελείως. Τα υπολείμματα του ψησίματος των σπόρων και ό,τι δεν κάνει για πούλημα φρέσκο, φλούδια τρίμματα κλπ. βράζονται και ψεκάζονται σε κενό αέρος ώστε να εξαχνωθεί το νερό και να πέσει η σκόνη του καφέ, με την ίδια διαδικασία που χρισμοποιούμε στη χημική βιομηχανία για να φιλτράρουμε αέρια διεργασίας και να μαζεύουμε τα απόβλητα.
-
@storm said in Μονόλογοι ...:
Φραπές.
Σκέφτομαι πόσο έχουν χαλάσει σε ποιότητα οι στιγμιαίοι καφέδες του εμπορίου. Πήρα δύο καλούς καφέδες πρόσφατα της Nestle, (Dark Roast & Light Roast) και μέσα δύο βδομάδες χάλασαν και οι δύο.
Τα μεταλλικά καπάκια που έχουν, δεν κλείνουν αεροστεγώς τα κουτιά και μετά το άνοιγμα της συσκευασίας ο αέρας τους χάλασε εντελώς. Ξεράθηκαν οι καφέδες και άλλαξαν χρώμα και έγιναν γκρι σκούρο. Μούχλιασαν; Μάλλον.Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες έννοιες.....
-
Η εμπειρία μου στους καφέδες είναι μόνο σε στιγμιαίους και μερικές αποτυχημένες προσπάθειες σε καφέδες φίλτρου πριν πολλά χρόνια. Στιγμιαίος μονόδρομος...
-
Ο στιγμιαίος καφές της NESTLE εχει ενδιαφέρουσα ιστορία
https://www.nescafe.com/gb/understanding-coffee/nescafe-history/και εκτός απο τους στρατιώτες που τον λάτρεψαν και τον λατρεύουν είναι μετα το 1979 (ΠΑΣΟΚ ρε !!!) ο καφές της γενιάς μας , φρέντο και βλακείες , τον καλλίτερο τον ήπια στην Γλυφάδα αρχές '90 , φραπές παγωτό 1200 δρχ.
https://greekreporter.com/2022/07/12/frappe-the-history-of-coffee-that-greeks-are-obsessed-with/
-
Φραπέ πίνω 1 φορά τον χρόνο!!
Χειμώνα - καλοκαίρι το πρωί πίνω Φίλτρου και πάντα ζεστό. Μετά πίνω εσπρέσσο (nespresso) ζεστό ή κρύο ανάλογα με την εποχή και τα κέφια μου. Πάντα σκέτο εννοείται. Που και που πίνω και Ελληνικό περιποιημένο με ολίγη.
-
Ξεκίνησε το τριήμερο του τρόμου. Υπομονή και θα περάσει.
Δεν παλεύεται με τίποτα αυτή η περίοδος μέσα στην Αθήνα. Με τίποτα. -
Αυτό το 3ήμερο παίζει να είναι η καλύτερη περίοδος κάθε έτους στην Αθήνα.
Εννοείται βέβαια για κάποιον που μπορεί να απολαύσει τις βόλτες του, όχι για κάποιον που δουλεύει σκληρά και τον τρώει ο ήλιος. -
Βόλτες μέσα στο λιοπύρι; Βασανιστήριο...
Καλύτερα να μπω στο φούρνο να τον βάλω στους 200 βαθμούς να ροδοκοκκινήσω...
Θα έχω και φαγητό μετά. Βόδι ψητό. -
Πάντα προσπαθώ να είμαι Αθήνα από 10 έως 20 Αυγούστου, μόνο τότε την απολαμβάνω. Άδεια πόλη, πάω όπου θέλω σε 10-30', οι παραλίες είναι ανθρώπινες....γενικά είναι η τέλεια Αθήνα για 10-15 μέρες. Και αυτό το 3ήμερο θα είμαι εντός και θα απολαύσω την ησυχία της Αθήνας.
-
-
Ωραίο το καλοκαιρινό μπανάκι στην μπανιέρα...
Ζεστό το νερό αλλά εντάξει, κάπως συνήλθα.
Και τώρα Storm οπλίσου με υπομονή. Δύο ωρίτσες έμειναν.
Σε λίγο θα ανάψεις τον Γιαπωνέζο τον εργάτη τον Daikin και θα την πέσεις.
Ευτυχώς αύριο θα είναι ανοιχτό το σούπερ μάρκετ για να βγω και λίγο από το κλουβί, ε από το κοινόβιο ήθελα να πω. -
@nickthetrib said in Μονόλογοι ...:
Η αλήθεια είναι στη μέση @storm και @fanis75 . από τις 11:00 μέχρι τις 20:00 ο Storm έχει απόλυτο δίκιο, τις υπόλοιπες ο Φάνης!!!
Σωστά, αλλά μέχρι της 18:00 δουλεύω, οπότε μιλάω για πιο αργά. Σήμερα π.χ λέω να πάω Ακρόπολη που είναι ανοιχτά το βράδυ λόγω πανσελήνου. Χτες το πρωί πήγα Σουπερμαρκετ στις 8:30 το πρωί και ήμουν μόνος μου....εγώ και 1 ταμίας....αχαχα! Στα καρτ που πάω τον γιό μου, είναι επίσης ωραία και άνετα και βρίσκω αμέσως ραντεβού.
-
@fanis75 said in Μονόλογοι ...:
@nickthetrib said in Μονόλογοι ...:
Η αλήθεια είναι στη μέση @storm και @fanis75 . από τις 11:00 μέχρι τις 20:00 ο Storm έχει απόλυτο δίκιο, τις υπόλοιπες ο Φάνης!!!
Σωστά, αλλά μέχρι της 18:00 δουλεύω, οπότε μιλάω για πιο αργά. Σήμερα π.χ λέω να πάω Ακρόπολη που είναι ανοιχτά το βράδυ λόγω πανσελήνου. Χτες το πρωί πήγα Σουπερμαρκετ στις 8:30 το πρωί και ήμουν μόνος μου....εγώ και 1 ταμίας....αχαχα! Στα καρτ που πάω τον γιό μου, είναι επίσης ωραία και άνετα και βρίσκω αμέσως ραντεβού.
Ωραίος!!!
-
@storm said in Μονόλογοι ...:
Mονολογώ φίλε ggab. Την σκέψη μου αποτύπωσα στο πληκτρολόγιο. Μην δίνεις ιδιαίτερη σημασία.
Άγρια ξημερώματα και διαβάζω ότι μπουρίνια έρχονται, να δροσίσει λίγο.
Ο καφές μου βγήκε λίγο πικρός και η μέρα μίκρυνε. Σκοτάδι, έξω.
Πάρτο αλλιώς γιατί θα βρεις ξέρα όπως λέμε στη δουλειά. Νέος άνθρωπος,χωρίς θέματα και σε παίρνει τόσο εύκολα από κάτω!
Θετική ενέργεια πάνω απ'όλα. -
Αναρωτιέμε ο φίλτατος Στορμ γιατί τιμωρεί τον εαυτό του έτσι, τί του έχει κάνει;...
Μονόλογοι ...