-
Όταν πήγα φαντάρος και έζησα πάνω από ένα χρόνο σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος για 20 ώρες το 24ωρο, τότε κατάλαβα γιατί ο κόσμος είπε τη ζέστη (και όχι το κρύο) καλό καιρό, καλοκαίρι.
Και το λιοπύρι είναι τυραννία, και μπορεί υπό προϋποθέσεις να σκοτώσει (σε έρημο, βασικά, και γενικώς χωρίς νερό) αλλά υγιής άνθρωπος δεν πεθαίνει άμεσα. Το κρύο σκοτώνει επιτόπου οποιονδήποτε.
Κοιτίδα του ανθρωπίνου είδους υπήρξαν οι τροπικες και υποτροπικές περιοχές του πλανήτη. Εξελίσσοντας τεχνογνωσία, οι άνθρωποι σταδιακά επεκτάθηκαν προς τους πόλους.Για ανθρώπους της πόλης, οι θερμοκρασίες είναι σχεδόν αδιάφορες, αφού είναι ζήτημα αν εκτίθενται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περισσότερες από 1-2 ώρες το 24ωρο, όταν οι συνθήκες είναι ακραίες.
Μόνο ζητούμενο (ψυχολογικώς) είναι το φως. -
Σε συνθηκες καυσωνα αναζηταμε λιγη δροσουλα,η οποια στις πολεις σπανιζει αφου δεν υπαρχουν δεντρα.
Αλλα το καλοκαιρι δεν ειναι μονο θερμοκρασιες καυσωνα,ειναι θερμοκρασιες μεχρι 30 βαθμους το μεσημερι και το βραδυ τετοιες ωστε να μην ζεσταινεσαι ουτε να κρυωνεις.
Η ελλαδα θεωρειται μια απτις χωρες με το καλυτερο κλιμα στον κοσμο. -
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Όταν πήγα φαντάρος και έζησα πάνω από ένα χρόνο σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος για 20 ώρες το 24ωρο, τότε κατάλαβα γιατί ο κόσμος είπε τη ζέστη (και όχι το κρύο) καλό καιρό, καλοκαίρι.Εγώ πάλι ήμουν χαρούμενος να κάνω ασκήσεις στα χιόνια ενώ βλαστημούσα το καλοκαίρι.
-
Σαν σημερα το 2013 εκανα την επεμβαση στο ποδι. Κιρσοι κλπ..Πως περασε ετσι ενας χρονος?
-
Εδώ κ 650 εκατομμύρια χρόνια, οι μέδουσες ζουν χωρίς εγκέφαλο.
Για πολλούς ανθρώπους, αυτά τα λες κ καλά νέα..... -
Η ξενέρα που έχω φάει είναι επικών διαστάσεων.
-
Τι ωραίο θέμα αυτό και το έψαχνα τόσο καιρό.
Σκόρπιες σκέψεις, μονόλογοι, ούτε διάλογοι, ούτε αντίλογοι.Περιμένω πως και πως να περάσει το 3ημερο του τρόμου και το βρωμοκαλόκαιρο. Σιχαίνομαι καλοκαιριάτικα και να εργάζομαι και να γυρνώ μετά στο κοινόβιο με 32 βαθμούς να βράζει μέσα.
Άλλοι στις θάλασσες και άλλοι στις γαλέρες να τραβάνε κουπί μέχρι αργά το απόγευμα γιατί "δίκαιο είναι το δίκιο του εργάτη" και παπάρια γεμιστά.
-
Δεν αντέχω αλλο να δουλεύω τοσες ώρες...........
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!!!!!!!!!!!
Ακούει κανείς???????????
τι στα @@ σας μου λετε? μονολογος είναι
-
ακόμη μία χρονιά που δεν έχω βουτήξει δάχτυλο στο νερό.
δουλειά πάντα περισσότερη το καλοκαίρι. φέτος όμως όχι πιεστική.
αλλά καλά να είμαστε, το σκάω και χειμώνα σε κάθε ευκαιρία. -
@storm said in Μονόλογοι ...:
Τι ωραίο θέμα αυτό και το έψαχνα τόσο καιρό.
Σκόρπιες σκέψεις, μονόλογοι, ούτε διάλογοι, ούτε αντίλογοι.Περιμένω πως και πως να περάσει το 3ημερο του τρόμου και το βρωμοκαλόκαιρο. Σιχαίνομαι καλοκαιριάτικα και να εργάζομαι και να γυρνώ μετά στο κοινόβιο με 32 βαθμούς να βράζει μέσα.
Άλλοι στις θάλασσες και άλλοι στις γαλέρες να τραβάνε κουπί μέχρι αργά το απόγευμα γιατί "δίκαιο είναι το δίκιο του εργάτη" και παπάρια γεμιστά.
Το αρχαιοκάπηλο την ακονίζει για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Τότε θα εκτιμήσεις το βρωμοκαλοκαιρο!
-
@gatoz said in Μονόλογοι ...:
ακόμη μία χρονιά που δεν έχω βουτήξει δάχτυλο στο νερό.
δουλειά πάντα περισσότερη το καλοκαίρι. φέτος όμως όχι πιεστική.
αλλά καλά να είμαστε, το σκάω και χειμώνα σε κάθε ευκαιρία.Ωχ παλι σκαστος συντροφε?
-
@cirus said in Μονόλογοι ...:
Δεν αντέχω αλλο να δουλεύω τοσες ώρες...........
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!!!!!!!!!!!
Ακούει κανείς???????????
τι στα @@ σας μου λετε? μονολογος είναι
Παρε το Κα. Φορτωσε το σε ενα καραβι για κυκλαδες. Οχι καποιο γρηγορο. Αυτα που πανε σα το κτελ αλλά απο νησι σε νησι. Δες ποιο σου ταιριαζει. Κατεβα. Ψαξε για δωματιο. Αν δε βρεις μπες στο πρωτο καμπινγκ.
Αν ξεχασες να παρεις τη δικια σου μαζι βαλε τηλεφωνητη. Θα τα ακουσεις ολα σαν γυρισεις. Βουτα στο θαλασινο νερο. Ασε γενια. Γινε μποεμ. Βαλε στα χερια λαιμο και ποδια,διαφορα κοσμηματα που φτιαχνουν κνιτισες στις διακοπες. Πηγαινε στο μπαρ και πιες ενα δυο τζιν, τεκιλες ή βοτκες. Κρατα δυναμεις. 95% θα γνωρισεις οτι κοσμο θες. Ωριστε, ηρθες στα ισα. Μονολογος ητο. -
Σκέφτομαι πόσο παπάτζες είναι αυτές οι σύγχρονες τηλεοράσεις smart tv και κουραφέξαλα. Έχουν κάνει τις τηλεοράσεις υπολογιστές και σέρνονται εκτός των άλλων προβλημάτων που βγάζουν. Τούρκικες και κινέζικες κατασκευές της πλάκας.
-
Θέλω να οργωσω την JVC με την καινούργια φρεζα. Έχε χάρη που είναι Αθήνα, αυτό την sony...
-
@storm said in Μονόλογοι ...:
Σκέφτομαι πόσο παπάτζες είναι αυτές οι σύγχρονες τηλεοράσεις smart tv και κουραφέξαλα. Έχουν κάνει τις τηλεοράσεις υπολογιστές και σέρνονται εκτός των άλλων προβλημάτων που βγάζουν. Τούρκικες και κινέζικες κατασκευές της πλάκας.
Γιατί το λες αυτό;;;;σίγουρα κάποιες θα χαλάσουν κάποτε.
Η δική μου Samsung παίζει απο το 2008 και δεν την αλλάζω γιατί η εικόνα της τα σπάει.
Στο γραφείο που εκτελούνται 24ωρες βάρδιες μια LG δεν έχει κλείσει σχεδόν ποτέ εδώ και 10 χρόνια. -
Mονολογώ φίλε ggab. Την σκέψη μου αποτύπωσα στο πληκτρολόγιο. Μην δίνεις ιδιαίτερη σημασία.
Άγρια ξημερώματα και διαβάζω ότι μπουρίνια έρχονται, να δροσίσει λίγο.
Ο καφές μου βγήκε λίγο πικρός και η μέρα μίκρυνε. Σκοτάδι, έξω.
-
Όταν βρεθείς καλοκαίρι ψηλά στο βουνό, κι ακούς μόνο τον ήχο που κάνει ο αέρας στα κλαδιά απ' τα έλατα πριν φτάσει επάνω σου, καταλαβαίνεις γιατί υπάρχουμε.
-
@piliourits said in Μονόλογοι ...:
Όταν βρεθείς καλοκαίρι ψηλά στο βουνό, κι ακούς μόνο τον ήχο που κάνει ο αέρας στα κλαδιά απ' τα έλατα πριν φτάσει επάνω σου, καταλαβαίνεις γιατί υπάρχουμε.
Ετσι, όλα τα καλοκαίρια μου σε ελατοδάσος τα πέρασα. Φυσιολογικά, ανθρώπινα πράγματα.
-
@piliourits said in Μονόλογοι ...:
Όταν βρεθείς καλοκαίρι ψηλά στο βουνό, κι ακούς
μόνοτον ήχο που κάνει ο αέρας στα κλαδιά απ' τα έλατα μαζί με τις παναγιες του βοσκού στα πρόβαταπριν φτάσει επάνω σου, καταλαβαίνεις γιατί υπάρχουμε.Φιξντ
Μονόλογοι ...