-
Για αυτο κανουμε ενδελεχη ελεγχο προτου αγορασουμε μεταχειρισμενο.Και στo leasing τα ιδια μπορει να συμβουν.Ενας υπαλληλος να το προσεχει ,και ενας υπαλληλος να πει δεν ειναι δικο μου και θα το σκισω το αμαξι!παντως για το μονο πραγμα που θα εβαζα το χερι μου στη φωτια ειναι οτι μεταχεισμενο απο οποιαδηποτε μεγαλη εταιρεια του ειδους στην ελλαδα δεν βρεις σε αριστη κατασταση!Ευκαιρια και μεταχειρισμενο στην ελλαδα ξεχασε το!εαν υπαρχουν καμια δεκαρια εξαιρεσεις σε ολη την ελλαδα που βρηκαν ευκαιρια ,,μπραβο τους!!
ο απλος κοσμακης συνηθως θα πληρωσει τα σπασμενα που δεν φαινονται! -
Τωρα για το συγκεκριμενο αμαξι που ρωτησε ο φιλος, η αποψη μου εμενα ειναι ακυρο..Πολυ ακριβο για 66.000 χιλιομετρα.ford ειναι οχι toyota!και το πιο σημαντικο στα ιδα λεφτα παιρνεις καινουργιο το 1.5 hyundai i30.που ειναι και καλυτερο αμαξι για ελλαδα και καινουργιο !!εαν αγαπας στροφιλικι , τι να πω,,κοιταξε καλα με καποιον που ειναι ειδικος.Προσοχη και στις εταιριες που και καλα σου στελνουν καποιον ειδικο για αξιολογηση!μη σου στειλουν κανενα αμουστακο παιδακι με ενα μαραφετι για να γελανε και οι κοτες!
-
σας ευχαριστω όλους για την κουβεντουλα !
ερώτηση: θα μπορουσε το αμάξι αυτό με το συγκεκριμενο αυτό χρώμα να ειναι νοικιάρικο??
leasing θα μπρουσε να ειναι αλλά νοικιάρικο σε νησί ή στερεά Ελλαδα??ακριβά ειναι όλα στις μάντρες αφου περιμένουν να βγάλουν χρήμα
συν τις αυξησεις λόγω της γενικότερης κατάστασης
συν ότι του βάζουν καπέλο λόγω του ότι αρκετοί αγοράζουν με δόσεις και θελουν να βγάλουν έξτρα κέρδος ή και να κόψουν κατι σε περίπτωση αγοράς τοις μετρητοίςτο i30 δεν ειναι καλυτερο αμάξι
πιο αξιόπιστο σίγουρα ειναι! και σε βαθος χρόνου δεν θα πλερωσεις πολλά σε βλάβες που σίγουρα θα ειναι λίγες εκτός και αν εισαι γκατεμης
επίσης είναι (πιο) λαίμαργο όπως όλα τα κορεάτικα
συν ότι το εσωτερικό του δεν μου αρέσει
σίγουρα περί ορέξεως...:-) -
Νοικιάρικο δύσκολα να είναι γιατί φαίνεται πλούσια έκδοση. Leasing ναι θα μπορούσε αλλά δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί όντας πλούσια έκδοση θα ήταν στελέχους ή διευθυντή άρα θα είχε μια νορμάλ χρήση.
Και από εμένα πάντως καινούργιο ι30 σε αυτά τα χρήματα αλλά αν δε σου αρέσει οπτικά τότε πάσο.
-
ναι δυσκολα μαλλον θα ειναι νοικιαρικο..δεν εχω δει ποτε ford focus σε νοικιαζομενα σε νησι..αντε κανενα golf να δω,,κυριως μικρα και μικρα suv βλεπω..αλλα και παλι πρεπει να το δεις απο κοντα με ειδικο!
-
τωρα για το ενα ειναι καλυτερο η οχι..εσυ θα κρινεις φιλε..αντικειμενικα ομως 20+ χιλιαρικα για μεταχειρισμενο 1000αρη με ημιακαμπτο ,με 66,000 χιλιομετρα πανω του και μοντελο που σταματαει η παραγωγη του , χειροκινητο, με βασικο εξοπλισμο πλεον για 2022, χμμ δεν ξερω!εαν εχεις αναγκη αμεσα τοτε προχωρα!
-
με 20.000 -22000 παιρνεις καινουργια ολα τα c-hatch της αγορας, χειροκινητα 1000αρια σε βασικες εκδοσεις.μεχρι και golf!corolla,i30,seat leon,, ολα τα premioum sta 24k, τι να πω!αρκετα απο αυτα ετοιμοπαραδοτα κιολας! Ερχομαι απο ισπανια και διπλα μου ειχε ford focus καινουργιο στο ιδιο χρωμα (οχι το f/l) και μαλιστα την εκδοση st-line x και οχι την απλη st-line στα 21.000!οταν πρωτοβγηκε πολυ το αγορασανε σε st-line στην ελλαδα στα 20κ με 22κ.Και τωρα ζητανε τα ιδια λεφτα σε μεταχειρισμενο με 66κ χιλιομετρα?ειπαμε αυξησεις αλλα οκ ξεφευγουνε νομιζω!
-
Και εγώ συμφωνώ απόλυτα με ότι λέει ο plev.
Τώρα κοίταζα στον τιμοκατάλογο τον 10/2020 που έχω αποθηκευμένο στο κινητό και το 1.0 Stline είχε 21.153€
Πόσο να είχε η ηλιοροφή; Δεν θα έπαιζε και καμία μικρή έκπτωση;
Μην επιβραβεύσεις την πολιτική τιμών τους με την επιλογή σου άσχετα με τις δικαιολογίες για την κατάσταση στην οποία είναι η αγορά σήμερα.
Ειδικά όταν στην αγορά υπάρχουν ακόμη με 1-3κ παραπάνω καινουργια αυτοκίνητα όπως αυτά που σου ανέφερε ο plev, ακόμη και με λιγότερο εξοπλισμό από το st line.
Σκέψου ακόμη πως και τέλειο μηχανικά να είναι το συγκεκριμένο focus κάτι θα αρχίσει να ζητάει σε αναλώσιμα σε κάνα δυο δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Θες τακάκια ; θες ελαστικα; όλα τα φίλτρα και μπουζί; ίσως και ιμάντες που είναι ακριβή εργασία; μην σου πω και αναρτήσεις αν είσαι λίγο ψείρας και αρχίσει να σε χαλάει η συμπεριφορά τους στα 80-100κ ;
Εναλλακτικά αν σε ενδιαφέρει πολύ περισσότερο ο πλούσιος εξοπλισμός θα μπορούσες να στραφείς και στην μικρότερη κατηγορία
Ένα clio στα 21κ ή το καινούργιο Fabia στα ίδια λεφτά είναι εξαιρετικές επιλογές. -
όχι δεν έχω αναγκη για άμεση αγορά και εννοείται είμαι εντελώς αντίθετος στη πολιτική τιμών τους απλα το είδα σε αυτό το μπλε και η αλήθεια ψάρωσα ειναι πανεμορφο στα δικα μου μάτια σε αυτό το χρωμα
και αποδεκτό εσωτερικά
το ότι ειναι χιλιάρι με ξενερώνει θα το ήθελα με τον 1.5 αλλα τότε θα ζητούσαν +2000
σίγουρα θα αρχίσει να βγάζει τα ford δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους
εχω 2 γνωστούς με αδικαιολόγητα προβληματα το ένα σε focus II λίγων ημερών που ακινητοποιήθηκε δεν θυμάμαι τον λόγο και σε mondeo 5ετίας με 60.000 κμ που έφυγε στο άστετο ενα κολάρο και το αμάξι εμεινε και πρόβληματα ποιότητας με πλαστικά playskool σε ηλεκτρικα παραθυρα και κλειδαριά πορτμπαγκαζ.
αλλά οκ αν οι αναγκες σου δεν προυποθέτουν αμάξι εργατη κοιτας και τι σου αρέσειείδα δει στο car ενα focus 1000ρι active st-line με sunroof γκρί μεταλλικό, ιδιώτη όμως
του κουτιου με ελαχιστα χιλιόμετρα πουληθηκε μεσα σε 3-4 βδομάδεσ
ζητούσαν 23000
για την ιστορία το αμάξι ηταν στη Κοζάνη -
Εαν δεν ειναι το αμαξι εργαλειο ναι τοτε κοιτα το συναισθημα!Αλλα προσεχε μην βρεθεις στην ατελειωτη λιστα αυτων που πηραν μεταχειρισμενο στην Ελλαδα και μετανιωσαν!εαν εχεις δικο σου ανθρωπο εμπιστοσυνης και γνωστη , και μπορει να σου κανει σωστη διαγνωση ,προχωρα!
Οι τιμες δεν θα πεσουν ποτε ξανα!Τουλαχιστον για 10 με 15 χρονια!
Και οχι δεν φταιει ο πολεμος στην ουκρανια, ουτε ο κορονοιος, ουτε η ελειψη ημιαγωγων στα αμαξια για τις τιμες που βλεπεις!Μπαινοντας να δω τη ετησια παγκοσμια παραγωγη στα εξαρτηματα που μας λενε οτι εχουν ελλειψεις, ειδα εκπληκτος οτι αντιθετως υπηρχε αυξηση παραγωγης!Αρα πως?γιατι?Γιατι ανεβαινουν οι τιμες παντου?
Δεν θα κανω μακροοικονομικη αναλυση εδω.Αλλα θα αναφερω ενα αρθρο που διαβασα (και μου εκανε εντυπωση, αμερικανικης προελευσης) οτι οι αυξησεις στις τιμες στα αυτοκινητα στην ευρωπη οφειλονται καθαρα στις πολιτικες των εταιριων!Και οι αιτιες που προκαλεσαν αυτες τις πολιτικες ειναι δυο. Η πιο σημαντικη ειναι η tesla και η δευτερη ειναι η ηλεκτροκινηση και οι ρυποι στην ευρωπη!Για την tesla ανεφερε οτι το επαναστατικο που εφερε στην αυτοκινηση δεν ειναι οι ηλεκτρικοι κινητηρες αλλα ο τροπος παραγωγης!και ειδικα αυτο που λεγεται παραγελλια και προπαραγελλια!Ενα συστημα που δεν ειχε καμια σχεση με οσα κανανε εως τωρα οι αυτοκινητοβιομηχανιες.(δηλαδη προπαραγωγη,τεραστια στοκ και μετα πωλησεις)>Το ιδιο δηλαδη που κανανε ολες οι μεγαλες βιομηχανιες (πχ apple,samsung,nike ,sony κτλ)Πρωτα παραγουμε ,τεραστια στοκ, μετα πουλαμε!
για αυτο ειχαμε και καλες τιμες!Γιατι? γιατι βρισκαμε κομματια απο απουλητα στοκ σε προσφορα!το ιδιο και στα αμαξια ! Και ηρθε ο μαλακας ο Musk και εδειξε στους μετοχους ολων αυτων των εταιριων , οτι ο τροπος της προπαραγελλιας επιφερει τελικα περισσοτερα κερδη για αυτους απο οτι ο προηγουμενος τροπος παραγωγης και να voila!!Τα αλλα λεει ειναι δικαιολογιες (ελειψεις,οθονες, χαλυβδας κα) -
@slowmotion said in FORD FORUM:
όχι δεν έχω αναγκη για άμεση αγορά και εννοείται είμαι εντελώς αντίθετος στη πολιτική τιμών τους απλα το είδα σε αυτό το μπλε και η αλήθεια ψάρωσα ειναι πανεμορφο στα δικα μου μάτια σε αυτό το χρωμα
και αποδεκτό εσωτερικά
το ότι ειναι χιλιάρι με ξενερώνει θα το ήθελα με τον 1.5 αλλα τότε θα ζητούσαν +2000
σίγουρα θα αρχίσει να βγάζει τα ford δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους
εχω 2 γνωστούς με αδικαιολόγητα προβληματα το ένα σε focus II λίγων ημερών που ακινητοποιήθηκε δεν θυμάμαι τον λόγο και σε mondeo 5ετίας με 60.000 κμ που έφυγε στο άστετο ενα κολάρο και το αμάξι εμεινε και πρόβληματα ποιότητας με πλαστικά playskool σε ηλεκτρικα παραθυρα και κλειδαριά πορτμπαγκαζ.
αλλά οκ αν οι αναγκες σου δεν προυποθέτουν αμάξι εργατη κοιτας και τι σου αρέσειείδα δει στο car ενα focus 1000ρι active st-line με sunroof γκρί μεταλλικό, ιδιώτη όμως
του κουτιου με ελαχιστα χιλιόμετρα πουληθηκε μεσα σε 3-4 βδομάδεσ
ζητούσαν 23000
για την ιστορία το αμάξι ηταν στη ΚοζάνηΔηλαδη, με αυτο το σκεπτικο, σε λιγο θα αγοραζουμε τηλεορασεις και ψυγεια με παραγγελειες και παραδοση σε ενα χρονο.
-
Τετοιες συσκευες οχι..Αλλα αμαξια ισως.Γενικα ακουγεται και απο πολλους της αυτοκινησης οτι η αγορα και η χρηση των αμαξιων ετσι οπως την ξερουμε θα υποστει τεραστιες αλλαγες.Λογικο μου ακουγεται!Εαν συνεχιζαμε ετσι θα ειχαμε σε λιγα χρονια 10 δισεκατομυρια αυτοκινητα να κυκλοφορουν στον πλανητη! Τα περισσοτερα απο τα οποια σε φτωχες χωρες μεταχειρισμενα και χωρις τεχνολογιες για το περιβαλλον.Δεν παιζει!!
Τωρα ποιο μοντελο θα επικρατησει δεν ξερω!θα ειναι αυτο της κοινης χρησης?αυτο της ενοικιασης ανα ωρα?αυτο της τρελλης αυξησης της τιμης και της χρησης(βλεπε διοδια στις πολεις) , καποιο αλλο ισως ? θα δειξει.
Αμεσα ομως θα δουμε αυτο της ριζικης εξαφανισης των petrolheads και της νοοτροπιας τους!Και οταν λεω αμεσα εννοω αμεσα ,μεχρι το 2030!Μονο αρκετοι πλουσιοι θα μπορουν να εχουν αυτο το χομπυ!Αυτο θα γινει με την εφαρμογη τεχνητης νοημοσυνης σε ολα τα μαζικα αμαξια . Ηδη αρχισαν τα οργανα!περιορισμοι ταχυτητας στα 100, περιορισμοι στους επικινδυνους ελιγμους,μη δυνατοτητα απενεργοποιησης των ηλεκτρονικων,drones μπατσοι,κρυφες καμερες παντου, και καλα με προφαση τη μειωση του ενεργειακου αποτυπωματος του καθε αμαξιου και οδηγου!Οταν ο γερμανος υπουργος(φαντασου) λεει οτι εαν μειωσουμε τα ορια ταχυτητας στις πολεις απο 50 σε 30, και εαν βαλουνε οριο 120 στις autobahn (τωρα δεν υπαρχει ,μπορεις να πας νομιμα και 200) θα υπαρχει εξοικονομηση ενεργειας της ταξης του 15% τι περιμενεις?
Μηπως ο φιλος που του αρεσει αυτο το focus τελικα να παει να το παρει και να το ευχαριστηθει? -
παιδιά υπάρχει και αυτό
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/322755619-ford-focus
τσαμπα πράμα
μην σπρωχνεστε !! -
@slowmotion said in FORD FORUM:
παιδιά υπάρχει και αυτό
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/322755619-ford-focus
τσαμπα πράμα
μην σπρωχνεστε !!Το είχε 26500 για κάποιους μήνες και πριν περίπου 1.5 μήνα αποφάσισε ότι είναι φθηνά και το ανεβασε στα 27.000
-
Ξέρει κανείς γιατί το Φιέστα και το Φοκους εξαφανιστηκαν από τον τιμοκατάλογο της Φορντ;Το Φιέστα πάντως υπάρχει στο σαιτ
-
@ad276 said in FORD FORUM:
Ξέρει κανείς γιατί το Φιέστα και το Φοκους εξαφανιστηκαν από τον τιμοκατάλογο της Φορντ;Το Φιέστα πάντως υπάρχει στο σαιτ
Και πολύ τους είναι που έχουν ακόμα site .....
-
Πέρασε από μια αντιπροσωπεία να παραγγείλεις και θα μάθεις.
-
Βαρεσαμε διάλυση ;
-
Γιατί έχει σταματήσει εδώ και μήνες η παραγωγή τους με άγνωστη - προς το παρόν - ημερομηνία έναρξης και με ενδεχόμενο να μην ξεκινήσει καθόλου. Έχουν σοβαρά προβλήματα και για αυτό έχει φτάσει ενα Πούμα να στοιχίζει 31.000€!!
-
@fanis75 said in FORD FORUM:
Γιατί έχει σταματήσει εδώ και μήνες η παραγωγή τους με άγνωστη - προς το παρόν - ημερομηνία έναρξης και με ενδεχόμενο να μην ξεκινήσει καθόλου. Έχουν σοβαρά προβλήματα και για αυτό έχει φτάσει ενα Πούμα να στοιχίζει 31.000€!!
Βέβαια το facelift του focus έχει κυκλοφορήσει έξω, εδώ δεν το είδαμε ποτέ και μάλλον δεν θα το δούμε αφού το καταργεί κιόλας
FORD FORUM