-
@tsofras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Συγνώμη Φάνη , δεν σε γνωρίζω προσωπικά αλλά σε κάθε ποστ σου διακρίνω απλά ότι θέλεις τα δικά σου γραφόμενα να ισχύουν , είτε είναι για κιβώτιο , είτε είναι για toyota είτε είναι για ηλεκτροκίνηση.
Καμία σχέση...αλλά εαν αυτό σου περνάω, ζητώ συγνώμη.
-
Πόσο κοστίζει το αυτοκίνητο των Lidl;
https://www.carandmotor.gr/nea/poso-kostizei-aytokinito-ton-lidl
-
This post is deleted! -
@storm said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης: των δύο "ηλεκτρολάγνων".
Εσένα ήθελα να σε δω εκεί να προσπαθείς να πείσεις ότι αξίζουν τα ηλεκτρικά... χα!χα!...
Κανέναν δεν προσπαθώ να πείσω και ούτε με ενδιαφέρει να το κάνω!! δεν πουλάω ηλεκτρικά ούτε φορτιστές απλά παραθέτω όλα τα γεγονότα για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Ορισμένοι λένε ότι δεν μπορείς να πας ούτε με τη Λαμία και κάποιοι άλλοι κάνουν ταξίδια μέχρι το αρκτικό κύκλο και τα δύο είναι ακραία σενάρια. Καλό είναι λοιπόν όποιος κοιτάει τα λεκτρικά να έχει όλα τα δεδομένα. Τώρα ενα μεμονωμένο περιστατικό σε ένα σουπερμάρκετ δε μου λέει κάτι.
-
@storm said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Είχαν παρατήσει (μάλλον όλο το βράδυ) στις θέσεις φόρτισης δύο θερμικά αυτοκίνητα ξεκάρφωτα και κάποιοι που πήγαν πρωί-πρωί για φόρτιση έβαλαν την μπαλαντέζα στον κ@λο τους για να φορτίσουν.
Αγοράζεις ΜΑΚΡΥ καλώδιο, παρκάρεις πίσω από τα θερμικά, το κουμπώνεις και φεύγεις. Και άσε τους κατόχους των θερμικών να σε ψάχνουν.
-
Ναι, το κάνουν μερικοί. Συμφωνώ ότι θα είχε τη φάση του για μια φορά. Αλλά είναι λύση να γινόμαστε όλο και πιο ζώα ως κοινωνία;
-
Άσχετο , υπάρχει νομοθεσία για ιδιωτικά ελεύθερα parking όπως αυτά των s/m που να απαγορεύει στα θερμικά να παρκάρουν σε θέσεις φόρτισης ev ?
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@storm said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης: των δύο "ηλεκτρολάγνων".
Εσένα ήθελα να σε δω εκεί να προσπαθείς
να πείσειςότι αξίζουν τα ηλεκτρικά... χα!χα!...Κανέναν δεν προσπαθώ να πείσω και ούτε με ενδιαφέρει να το κάνω!! δεν πουλάω ηλεκτρικά ούτε φορτιστές απλά παραθέτω όλα τα γεγονότα για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Ορισμένοι λένε ότι δεν μπορείς να πας ούτε με τη Λαμία και κάποιοι άλλοι κάνουν ταξίδια μέχρι το αρκτικό κύκλο και τα δύο είναι ακραία σενάρια. Καλό είναι λοιπόν όποιος κοιτάει τα λεκτρικά να έχει όλα τα δεδομένα. Τώρα ενα μεμονωμένο περιστατικό σε ένα σουπερμάρκετ δε μου λέει κάτι.
Λάθος έκφραση. Έχεις δίκιο. Σόρυ.
Διαγράφω το ποστ.
-
@yem said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Άσχετο , υπάρχει νομοθεσία για ιδιωτικά ελεύθερα parking όπως αυτά των s/m που να απαγορεύει στα θερμικά να παρκάρουν σε θέσεις φόρτισης ev ?
γιεμ, τι λες?
ειναι ιδιωτικα...
τελος -
@gatoz said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
γιεμ, τι λες?
ειναι ιδιωτικα...
τελοςΑπό περιέργεια ρωτάω, λογικά ο γερανός της τροχαίας δεν έχει δικαίωμα να το πάρει αν δεν το ζητήσει ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ σωστά? Είδα πρόσφατα στο River west 1 mx5 παραμελημένο και είχε χαρτί από την εταιρεία ότι απαγορεύεται το Parking πέραν των ωρών λειτουργίας του πολύκαταστήματος.
-
γιεμ, τι λες?
ειναι ιδιωτικα...
τελοςΑπό περιέργεια ρωτάω, λογικά ο γερανός της τροχαίας δεν έχει δικαίωμα να το πάρει αν δεν το ζητήσει ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ σωστά? Είδα πρόσφατα στο River west 1 mx5 παραμελημένο και είχε χαρτί από την εταιρεία ότι απαγορεύεται το Parking πέραν των ωρών λειτουργίας του πολύκαταστήματος.
ματια ειναι ιδιωτικο. ο γερανος μπορει να χρησιμοποιηθει με καταγγελια για καταπατηση....
ειναι ιδιωτικος χωρος και κανεις δεν λεει στον ιδιοκτητη τι να κανει και τι οχι με τις θεσεις παρκιν του. οποτε αν παρκαρεις εκει που δεν θελει αυτος να παρκαρεις, στο σηκωνει νομιμοτατα η τροχαια μετα απο ειδοποιηση του, δεν εχει κοκ κλπ -
Αν θυμαμαι καλα, ο ΚΟΚ ισχυει και σε ιδιωτικα παρκινγκ σε περιπτωση που τρακαρεις
Για παρκαρισμα δεν ξερω -
@alexandros-k said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν θυμαμαι καλα, ο ΚΟΚ ισχυει και σε ιδιωτικα παρκινγκ σε περιπτωση που τρακαρεις
Για παρκαρισμα δεν ξερωθεμα χωροθετησης ειναι αυτο, οχι κοκ. ισως ισχυει ο κοκ σε τρακαρισμα παρκιν αλλα θυμαμαι ενα ασφαλιστη να μου ξεκαθαριζει πως οτι γινει να το δηλωσω οτι εγινε εκτος παρκιν, κατι τρεχει με τις ασφαλειες, νομιζω δεν καλυπτουν?
-
Για παρκαρισμα δεν ξερωθεμα χωροθετησης ειναι αυτο, οχι κοκ. ισως ισχυει ο κοκ σε τρακαρισμα παρκιν αλλα θυμαμαι ενα ασφαλιστη να μου ξεκαθαριζει πως οτι γινει να το δηλωσω οτι εγινε εκτος παρκιν, κατι τρεχει με τις ασφαλειες, νομιζω δεν καλυπτουν?
Σε ιδιωτικά παρκινγκ-δρόμους - λιμάνια - εσωτερικά πλοίων δεν σε καλύπτει καμία ασφαλιστική , ότι και να γίνει δηλώνεται εκτός !
-
Άρθρο 1
Πεδίο εφαρμογής του Κώδικα.
Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας εφαρμόζεται σε οδούς και σε χώρους που χρησιμοποιούνται για δημόσια κυκλοφορία πεζών, οχημάτων ή ζώων.Άρθρο 2
Ορισμοί.- Για την εφαρμογή του παρόντος Κώδικα νοούνται ως:
Δημόσια κυκλοφορία: Η αόριστη και απροσδιόριστη εκ των προτέρων κυκλοφορία σε δημόσιες ή ιδιωτικές οδούς ή χώρους πεζών, οχημάτων ή ζώων.
Οτι καταλαβαινετε , καταλαβαινω
- Για την εφαρμογή του παρόντος Κώδικα νοούνται ως:
-
https://www.gocar.gr/news/feed/39304,Trakara_parking_kalyptei_asfaleia.html
Εδω λεει σε καλυπτει η ασφαλεια (αν ειναι νομιμο το παρκινγκ, αν εχει αδεια δλδ) .
Σε αλλο φορουμ που διαβασα λενε εξαρταται τι γραφει στους ορους του ασφαλιστηριου σου (αν σε καλυπτει ή οχι)
-
Εδω λεει σε καλυπτει η ασφαλεια (αν ειναι νομιμο το παρκινγκ, αν εχει αδεια δλδ) .
Σε αλλο φορουμ που διαβασα λενε εξαρταται τι γραφει στους ορους του ασφαλιστηριου σου (αν σε καλυπτει ή οχι)
Με είχε ακουμπήσει ένας στο Καράβι για Σάμο πήρα τον ασφαλιστή μου και μου είπε να γράψουμε ότι το συμβάν συνέβη σε δημόσιο δρόμο , η ασφαλιστική αρνείται να πληρώσει συμβάντα σε κλειστά γκαράζ / ιδ.δρόμους / κτλ αφού η πλειονότητα αυτών δεν έχει επαρκή σήμανση / διαγράμμιση και μετά μου είπε κάτι ακαταλαβίστικά περί περιορισμένου χώρου και μανούβρες παρκαρίσματος κτλ ... AxA ήταν η ασφαλιστική .
Πιθανό είναι να υπάρχει παραθυράκι για μαϊμουδιές -
Με είχε ακουμπήσει ένας στο Καράβι για Σάμο πήρα τον ασφαλιστή μου και μου είπε να γράψουμε ότι το συμβάν συνέβη σε δημόσιο δρόμο , η ασφαλιστική αρνείται να πληρώσει συμβάντα σε κλειστά γκαράζ / ιδ.δρόμους / κτλ αφού η πλειονότητα αυτών δεν έχει επαρκή σήμανση / διαγράμμιση και μετά μου είπε κάτι ακαταλαβίστικά περί περιορισμένου χώρου και μανούβρες παρκαρίσματος κτλ ... AxA ήταν η ασφαλιστική .
Πιθανό είναι να υπάρχει παραθυράκι για μαϊμουδιέςΓια τα καραβια κι εγω ξερω οτι δεν καλυπτουν. Για ιδιωτικα παρκινγκ αναφερθηκα οτι αλλες καλυπτουν και άλλες οχι , απο αυτα που διαβαζω. Προφανως για να μην μπλεξεις με "ΑΝ" λες οτι εγινε σε δημοσιο δρομο, αλλά αυτο προυποθετει να συμφωνησει και ο αλλος που σε τρακαρε
-
Και για να ειμαστε εντός θεματος , αν φορτιζεις το ηλεκτρικο σου σε ιδιωτικο παρκινγ και σε χτυπησουν και σου παρουν παραμαζωμα τον φορτιστη και την πριζα , πως θα πεις " Εγω ημουν σταματημενος και φορτιζα¨ενω θες να σκηνοθετήσεις οτι εγινε σε δημοσιο δρομο ? Αλλο ενα μειονεκτημα των ηλεκτρικων
-
Μόλις διάβαζα αυτό το θέμα, αυτό θα είναι το μέλλον για πολλά μοντέλα...
Απ την άλλη άρχισε να φαίνεται κινητικότητα σε άλλους τομείς.
Στη Λάρισα στο πολυκαταστημα ηλεκτρονικών έχουν πρώτη μούρη τα ηλεκτρικά σκουτερακια ποδήλατα και πατίνια, ενώ Αμι μέχρι και στην αντιπροσωπεία Τρικάλων.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης