-
...και στα twitter..και στα instragram...και στα facebooks...
-
Η μόνη διαφορά είναι πως στις προηγούμενες εκλογές το κόστος βασικής διαβίωσης ήταν μισή φορά κάτω και ο κόσμος αναφωνουσε σε κάθε ευκαιρία στις κάμερες "τι γκόμενος είσαι" κι όχι "Μητσοτάκη συνουσιάζεσαι"...
(το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι "Τσίπρα τον λαμβάνεις" αν κυβερνούσε εκείνος σε αυτή την κατάσταση).
Η διατήρηση των ποσοστών συμμετοχής στις εκλογές και ψήφου για όλα τα κύρια κόμματα που παρουσιάζει η δημοσκόπηση, είναι ευσεβείς πόθοι των αρδ για να συνεχίσουν να τρώνε (και φυσικά σε διατεταγμένη υπηρεσία). Θα πέσουν απ τα σύννεφα ΞΑΝΑ όλοι, όταν θα έχουν 8% απόκλιση προς τα κάτω.
Και φυσικά δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα οι εκλογές, όσο υποψήφιοι παραμένουν τα ίδια και τα ίδια υπαλληλακια. -
Εγώ πάντως λαμβάνω μια γενική δυσφορία κυρίως λόγω ακρίβειας , δεη, καύσιμα....
Αν δεν υπήρχαν αυτά, αέρα θα πήγαινε ο ΜητσοτάκηςΔεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ποιος θα επωφεληθεί....
μάλλον μικρά κόμματα και γραφικοί της εποχής.... -
Το κόστος διαβίωσης ανεβαίνει εδώ και 70 χρόνια κάθε χρόνο και περισσότερο και θα συνεχίσει και για τα επόμενα χρόνια "το κάθε πέρσι και καλύτερα", ασχέτως με το ποιος κυβερνά,ακόμη κι ο θεός ο ίδιος (ή όποιο υπέρτατο ον) κατέβει να κυβερνήσει.
Εδώ με τον ΑΓΠ "πάρτα όλα" γκρίνιαζε ο κόσμος.Πάντα o κόσμος θα ζητάει περισσότερα,"the sky is the limit" για την κοινωνία. Το θέμα είναι πως κανείς δε θέλει να καταλάβει, ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη...Υ.Γ. Μια καρέκλα επισκέπτη (αλουμίνιο με χερούλια και δερματίνη) όταν άνοιξα το ιατρείο το 2014 την είχα αγοράσει 51 ευρώ.Επειδή υπήρξε φθορά στο κάθισμα είπα να δω πόσο κάνει σήμερα.Στο ίδιο μαγαζί,η ίδια καρέκλα (από τον ίδιο κατασκευαστή),έχει τώρα... 193 ευρώ!! Τέσσερις φορές πάνω από το 2014. Ο.κ. είναι 8+χρόνια,αλλά και πάλι too much... (εννοείται ότι θα επισκευαστεί με το 1/3 σε κόστος..)
-
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν δεν υπήρχαν αυτά, αέρα θα πήγαινε ο ΜητσοτάκηςΔεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ποιος θα επωφεληθεί....
μάλλον μικρά κόμματα και γραφικοί της εποχής....Σε ένα παράλληλο σύμπαν ο Μητσοτάκης θα μας είχε φέρει τώρα πολλές και καλοπληρωμενες δουλειές, ατέλειωτες επενδύσεις, κι εγώ θα έκοβα βόλτες με το Chaos μου στις λεωφόρους του Ellinicon και τα βουλεβάρτα του κέντρου, έχοντας αφίσες ΝΔ κολλημένες στο παρμπρίζ ζιρκονίου...
Αλλά στην τρέχουσα πραγματικότητα είναι κάπως αλλιώς τα πρά(γ)ματα... -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αλλά στην τρέχουσα πραγματικότητα είναι κάπως αλλιώς τα πρά(γ)ματα...
Δεν είναι και καμιά δύσκολη διαπίστωση αυτό.
Πάντα η πραγματικότητα ήταν,είναι και θα είναι χειρότερη από ότι τάζει οποιοσδήποτε πολιτικός
αριστερός,δεξιός,κεντρώος,κομμουνιστής,ακροδεξιός κ.τ.λ.Το θέμα είναι να το καταλάβει σύντομα κι ο κόσμος, "δεν υπάρχουν άγγελοι σου λέω", που λέει και το άσμα...
-
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αλλά στην τρέχουσα πραγματικότητα είναι κάπως αλλιώς τα πρά(γ)ματα...
Δεν είναι και καμιά δύσκολη διαπίστωση αυτό.
Πάντα η πραγματικότητα ήταν,είναι και θα είναι χειρότερη από ότι τάζει οποιοσδήποτε πολιτικός
αριστερός,δεξιός,κεντρώος,κομμουνιστής,ακροδεξιός κ.τ.λ.Το θέμα είναι να το καταλάβει σύντομα κι ο κόσμος, "δεν υπάρχουν άγγελοι σου λέω", που λέει και το άσμα...
Με σκοπό να κόψουν οι ψηφοφόροι τις παπάτζες των πολιτικών, όχι να τις διαδίδουν ατιμώρητοι.
-
Εγώ πάντως ξέρω πολλούς στην δική μου ειδικότητα που παραιτήθηκαν από τις εταιρείες τους, γιατί βρήκαν εργασία σε άλλες νέες εταιρείες που έχουν έρθει Ελλάδα με πολλά περισσότερα χρήματα σε σύγκριση με αυτά που έπαιρναν.
Και όταν λέω για πολλά χρήματα εννοώ μισθούς άνω των 3.000euro μεικτά.
Ειδικά στους παρόχους ενέργειας οι μισθοί είναι ιδιαίτερα καλοί π.χ. Μυτιληναίος.
Αυτά όμως στην δική μου ειδικότητα Μηχανικών.
-
Με σκοπό να κόψουν οι ψηφοφόροι τις παπάτζες των πολιτικών, όχι να τις διαδίδουν ατιμώρητοι.
Δηλαδή να κλείσει η συζήτηση για τα πολιτικά;
Συμφωνώ.
Γιατί οι παπάντζες εκτοξεύονται αδιακριτως εξ αριστερών,δεξιών και κεντρικώς.. -
@gtsartsal said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
μάλλον μικρά κόμματα και γραφικοί της εποχής....Σε ένα παράλληλο σύμπαν ο Μητσοτάκης θα μας είχε φέρει τώρα πολλές και καλοπληρωμενες δουλειές, ατέλειωτες επενδύσεις, κι εγώ θα έκοβα βόλτες με το Chaos μου στις λεωφόρους του Ellinicon και τα βουλεβάρτα του κέντρου, έχοντας αφίσες ΝΔ κολλημένες στο παρμπρίζ ζιρκονίου...
Αλλά στην τρέχουσα πραγματικότητα είναι κάπως αλλιώς τα πρά(γ)ματα...Συμφωνώ απόλυτα. Όμως έχει συμπαίκτη τον ατζέντη των λαθροεισβολεων!!!
-
Σε πιο χρηστικά, φαντάζομαι δε θα προκαλεί έκπληξη σε κανένα ότι υπάρχουν κάμποσοι συνταξιούχοι που μένουν το μισό χρόνο στην πόλη και τον άλλο μισό στο χωριό. Μάλιστα πολλοί εξ αυτών όσο τους το επιτρέπει η υγεία τους μπορεί να μένουν μόνο στο χωριό και εντελώς τυπικά να κάνουν δήλωση στην ΔΟΥ της πόλης που ζούσαν.
Τώρα λοιπόν με το power pass (που να μην το ξεχνάμε αυτό, πρόκειται για λεφτά που ο υπερτιτανομεγιστοκαταπληκτικος ηγέτης βάζει στους λογαριασμούς των πολιτών) λογικό είναι το σύστημα να έχει καταχωρημένη την κυρία κατοικία. Έλα όμως που έχει και την δυνατότητα να δηλώσεις άλλη. Αν λοιπόν το κάνεις αυτό, σου ξαναζηταει κωδικους taxis όμως πάνω δεξιά σου γράφει ένα expired και σε πετάει εκτός.Ποιον Κυριάκο απ'τους δύο να βρίσουμε περισσότερο;
-
Αυτό είναι η νόρμα για τους περισσότερους Έλληνες συνταξιουχους που δεν γεννήθηκαν στην Αθήνα.
Γι αυτό γράφω και στο νήμα της ΔΕΗ, ζητάνε 170€ ρήτρα σε υποθετική χρέωση έναντι γύρω στο 300αρι σε σπιτάκι κλειστό μετά τον Σεπτέμβρη. -
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όταν όλα τα διεθνή ΜΜΕ παίζουν την διαφήμιση εδώ και καιρό αλλά εσύ δεν την έχεις πάρει χαμπάρι επειδή είσαι όλη μέρα στα κανάλια...
Η καμπάνια για το turkaegean είναι μία ακόμα ένδειξη κατάντιας της ελληνικής πολιτικής. Εγώ άνοιξα ένα προβοκατόρικο θέμα εδώ στο forum με τίτλο "Turkaegean - Coast of happiness" και μέσα σε μισή ώρα το διέγραψαν οι αρμόδιοι. Ας είχαν και οι κυβερνώντες τα ίδια αντανακλαστικά. Αλλά ξέχασα, η κυβέρνηση μας ενημέρωσε ότι "η απόφαση ελήφθη από ένα ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο στη Μαδρίτη". Αν τώρα αυτό είναι ηλιθιότητα ή σκοπιμότητα το αφήνω να το κρίνετε εσείς...
-
Περίμενες από το Ελληνικό κράτος (δηλ. το Δημόσιο) γρήγορα αντανακλαστικά;
Γρήγορα αντανακλαστικά μόνο για θέματα μισθών, μονιμότητας και επιδομάτων. Τα υπόλοιπα δεν τους απασχολούν ιδιαίτερα.
Και φυσικά κάθε κυβέρνηση προσέχει ευλαβικά αυτό το καθεστώς γιατί είναι ψηφαλάκια και είναι και πολλά τα άτιμα.
-
Αν είδε κανείς το δελτίο ειδήσεων ΕΡΤ πριν λίγο, μιλάμε για καταστάσεις τραγελαφικές...
Ο Ερντογάνης υπόγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τους Σκανδιναβούς παίρνοντας ΟΛΑ όσα ζητούσε από τους ίδιους και το ΝΑΤΟ, και στις ειδήσεις μιλάνε για ΕΜΜΕΣΗ αλλά ...δριμύα απάντηση Μητσοτάκη, που σχολίασε χωρίς υποκείμενο, πως "οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται απ' όλους"... εξωτερική πολιτική απ' το καλάθι με τις ανοιγμένες συσκευασίες γερμανικών σούπερ μάρκετ, οι υπερπατριώτες. -
Μάλλον εννοείς ότι έπρεπε να βάλει ο Μητσοτάκης βέτο μετά, "παιδιά αν τα βρείτε με τον ερντι δεν σας αφήνω να μπείτε εγώ". Η δεν καταλαβαίνω σωστά; Εκτός και αν αναφέρεσαι στην ΕΡΤ κυρίως, οπότε οκ.
ΥΓ1: Δεν θα επιπεσει τώρα η οργή του Θεού (Πούτιν) επί του ερντι;
ΥΓ2: Ας δούμε τι έργο θα αφήσουν στις ΕΔ οι τωρινοί (μη πατριώτες). Χτες εγκρίθηκαν και τα υπόλοιπα f16 και πάμε τώρα για άρματα και τομα. Υπάρχουν οι τίτλοι, υπάρχει και η ουσία...
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μάλλον εννοείς ότι έπρεπε να βάλει ο Μητσοτάκης βέτο μετά, "παιδιά αν τα βρείτε με τον ερντι δεν σας αφήνω να μπείτε εγώ". Η δεν καταλαβαίνω σωστά; Εκτός και αν αναφέρεσαι στην ΕΡΤ κυρίως, οπότε οκ.
ΥΓ2: Ας δούμε τι έργο θα αφήσουν στις ΕΔ οι τωρινοί (μη πατριώτες). Χτες εγκρίθηκαν και τα υπόλοιπα f16 και πάμε τώρα για άρματα και τομα. Υπάρχουν οι τίτλοι, υπάρχει και η ουσία...
Και τα F 35….και επιτέλους να πάρουμε ένα τυφέκιο της προκοπής…με τα G3 δεν γίνεται δουλειά.
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και τα F 35….και επιτέλους να πάρουμε ένα τυφέκιο της προκοπής…με τα G3 δεν γίνεται δουλειά.
Και καθόλου τουφέκια να μην πάρουμε,μικρό έως αμελητέο το κακό. Άλλωστε μόνο για σκοπιά είναι πλέον χρήσιμα στον σύγχρονο πόλεμο.
-
Και μια απορία. Ο ερντο με τους Σκανδιναβούς "πήρε όλα όσα ζητούσε". Εμείς με τους Σκοπιανοί γιατί δεν πήραμε όλα όσα ζητούσαμε οεο και διαβάζαμε παντού "δια τους αναγκαίους συμβιβασμούς που έπρεπε να κάνουμε";
-
Και μια απορία. Ο ερντο με τους Σκανδιναβούς "πήρε όλα όσα ζητούσε". Εμείς με τους Σκοπιανοί γιατί δεν πήραμε όλα όσα ζητούσαμε οεο και διαβάζαμε παντού "δια τους αναγκαίους συμβιβασμούς που έπρεπε να κάνουμε";
ζυγαρια στην ανεπαρκεια?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2