-
Προσωπικά επειδή θλίβομαι για τους αμάχους και τις απώλειες, εκείνο που έχει σημασία, είναι ότι ο πόλεμος αυτός έγινε για να ωφεληθούν κάποιοι τρίτοι και όχι ο λαός ο ουκρανικός, είτε ουκρανόφωνος, είτε ρωσόφωνος.
Πόσο πιο λογικό θα ήταν η Ουκρανία, να το έπαιζε Αυστρία και Ελβετία, δηλαδή ουδέτερη και να ζητούσε και συνθήκη για αυτό, αλλά να εφάρμοζε στο εσωτερικό της πλήρη δημοκρατία και για τις μειονότητες.
Αν δεν προλάβει να πάει ο Ζελένσκι στο Μαιάμι, όπως πήγε εκείνος ο Κουβανός παλιά, τον βλέπω να ψάχνει να βρει τον τοίχο εκείνο στο Βουκουρέστι, που έστησαν τους Τσαουσέσκου...
-
Σύμφωνα με όσα έχουν γραφεί καταλήγω ότι ο Πούτιν είναι πράκτορας της CIA ,όπως και ο Ζελενσκυ, που δουλεύουν αρμονικά για 100 χρόνια ακόμα ηγεμονίας των ΗΠΑ , κόψιμο του αέρα στην Γερμανία που θα πληρώνει και θα έχει και αυτή ελλείμματα από εδώ και πέρα και ανάδειξη της Ελλάδας μας στην 51η Πολιτεία των ΗΠΑ!
Καλά λέει ο πρέσβης ότι έρχονται οι καλλίτερες μέρες του Ελληνισμού!
και το ωραίο είναι ότι τα έχουμε καλά και με τους Κινέζους!
-
@monman2 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
ανάδειξη της Ελλάδας μας στην 51η Πολιτεία των ΗΠΑ!
Αμήν και πότε!!! Το όνειρό μου για πάνω από 25 χρόνια...να γίνουμε το 51ο αστεράκι.
-
@fanis75 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
ανάδειξη της Ελλάδας μας στην 51η Πολιτεία των ΗΠΑ!
Αμήν και πότε!!! Το όνειρό μου για πάνω από 25 χρόνια...να γίνουμε το 51ο αστεράκι.
Αν ο Σπύρο Άγκνιου
https://el.wikipedia.org/wiki/Σπύρο_Άγκνιου
δεν έπαιρνε τα ρουσφέτια από τους εργολάβους θα είχαμε Ελληνικής καταγωγής Πρόεδρο το 1974 και θα είχαμε γίνει από τότε 51η Πολιτεία, ελπίζω τώρα να μην χαθεί η ευκαιρία
Θέλω στα 60 μου να πηγαίνω διακοπές στο Μαϊάμι χωρίς βίζα! -
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Πόσο πιο λογικό θα ήταν η Ουκρανία, να το έπαιζε Αυστρία και Ελβετία, δηλαδή ουδέτερη και να ζητούσε και συνθήκη για αυτό, αλλά να εφάρμοζε στο εσωτερικό της πλήρη δημοκρατία και για τις μειονότητες.
Αυτό θέλω πρώτα να το κάνει η Ελλάδα.
Να βγει από ΕΕ και ΝΑΤΟ, να δηλώσει ουδετερότητα και να εφαρμόσει πλήρη δημοκρατία για τις μειονότητες. -
Σύμφωνα με όσα έχουν γραφεί καταλήγω ότι ο Πούτιν είναι πράκτορας της CIA ,όπως και ο Ζελενσκυ, που δουλεύουν αρμονικά για 100 χρόνια ακόμα ηγεμονίας των ΗΠΑ , κόψιμο του αέρα στην Γερμανία που θα πληρώνει και θα έχει και αυτή ελλείμματα από εδώ και πέρα και ανάδειξη της Ελλάδας μας στην 51η Πολιτεία των ΗΠΑ!
Καλά λέει ο πρέσβης ότι έρχονται οι καλλίτερες μέρες του Ελληνισμού!
και το ωραίο είναι ότι τα έχουμε καλά και με τους Κινέζους!
Σε καλό να μας βγουν τα γέλια... μη μας βγουν ξινά φοβάμαι.
-
Λέτε λέτε για τον Ζελένσκυ αλλά γιατί τελικά αυτός ο Πούτιν εισέβαλε ολοκληρώνοντας την αυτοεκπληρούμενη προφητεία περί ενίσχυσης του ΝΑΤΟ ;
Η μόνη εξήγηση τα παίρνει από το στρατιωτικό βιομηχανικό κατεστημένο των ΗΠΑ!
-
Μην το αποκλείεις, ποιος ξέρει τι επενδύσεις και μερίδια έχει το κάθε Fund και ο κάθε ολιγαρχης, αυτή είναι η φύση του Καπιταλισμού και της Παγκοσμιοποίησης.
Σαματις οι "κυρώσεις" που εκτιναξαν τα κέρδη και το νόμισμα, που ξέρουμε ότι δεν ήταν μιλημενα με τους ΝΑΤΟϊκους; -
Λέτε λέτε για τον Ζελένσκυ αλλά γιατί τελικά αυτός ο Πούτιν εισέβαλε ολοκληρώνοντας την αυτοεκπληρούμενη προφητεία περί ενίσχυσης του ΝΑΤΟ ;
Νομίζω ότι το είχα ξαναγράψει. Αρκετά μέλη στο φόρουμ στο πρόσωπο του Πούτιν βλέπουν την απελευθέρωση του πλανήτη από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και ότι αντιπροσωπεύει ο δυτικός τρόπος ζωής.
Κυρίως για ιδεολογικούς ή/και κομματικούς λόγους υπάρχει αυτή η αντίδραση, γιατί κατά τα άλλα δεν βλέπω στην πράξη κάποιο μέλος να αντιστέκεται σθεναρά στο δυτικό τρόπο ζωής. Το ακριβώς αντίθετο γίνεται.
Άρα όταν κάποιος Ζελένσκι παίρνει απόφαση να μην παραδώσει τη χώρα που αντιπροσωπεύει στον Πούτιν δηλ. στους Ρώσους, αυτός ο άνθρωπος αμέσως βάζει φρένο στο όνειρο της διάλυσης της Δύσης και γίνεται το "κακό παιδί".
Αν γίνει το μπαμ στην Ελλάδα, όλοι αυτοί που βγάζουν σπυράκια όταν ακούνε Δύση, ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ τι θα κάνουν;
Πορείες στην Αμερικανική Πρεσβεία; Θα μπούνε σε πλοία να φύγουν τρέχοντας; Θα συνταχθούν με τον εισβολέα γιατί "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο";Κυριακή κοντή γιορτή...
-
Ομολογω πως εχω συνηθησει να σε βλεπω σε διθυραμβικα σχολια για το Νατο και τις επιτυχιες εναντι των αμπαλων στον πολεμο Ρωσων. Ξερεις κατι που δεν ξερω?
Οσο για το στρατιωτικο βιομηχανικο κατεστημενο νομιζω μια χαρα τα παει. Πληρης αφοπλισμος απο Ρωσικα οπλα στις πρωην Ανατολικες χωρες, με αντικατασταση απο Αμερικανικα ενω και χωρες κατα βασει ειρηνικες παραγγελνουν συγχρονα οπλικα συστηματα σε βαθμο που και τα μωρα εξοπλιζονται σαν αστακοι...
Ειναι αληθεια πως Ρωσοι και Αμερικανοι κερδιζουν τρελα αυτες τις μερες? Κατι τετοια μαθαινω.
Οσο για την ψωροκοσταινα μετα 12 χρονια κρισης μια χαρα παραγγελιες κανει για να μη μας λειψει τπτ.
Τρελες ευκαιριες στις μερες μας για πολιτικες κοντρες με τους ανθρωπιστες αριστερουληδες και τους πατριωτες ακρο - δεξιους. Το μοναστηρι να ναι καλα...
Βεβαια το γεγονος πως παραμενει ο Ζελες στο προσκυνιο δειχνει πως το πικ στη μπιτζινα δε το ειδαμε ακομη.
Σε λιγο τα περιοδικα αυτοκινητων θα δοκιμαζουν σκουτερ μονο με ρεφενε των αρθογραφων για το καυσιμο. Ελπιζω να κερδαμε τουλαχιστο.
Μην αρχισουμε μονο και παραμιλαμε κανοντας χαιρετουρες μονοι μας σαν τον καλυτερο εκ των Δημοκρατικων προεδρων του US. -
Πάντως όταν έγινε το μπαμ , όλοι αυτοί που ήταν ενάντια στο ΝΑΤΟ και τη Δύση (ΕΕ δεν είχαμε μπεί ακόμα) , προσήλθαν κανονικότατα στην επιστράτευση που ακολούθησε και περίμεναν να πάνε στο μέτωπο.
Αυτοί οι οποίοι μπήκαν σε "πλοία",υπόγεια, πατάρια κ.λπ. και κρύφτηκαν ήταν αυτοί που ήταν το δεξί χέρι του ΝΑΤΟ , οι χουντικοί!
-
Σε ποιο μπαμ αναφέρεσαι;
-
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Σε ποιο μπαμ αναφέρεσαι;
Στην εισβολή της Κύπρου ,αλλά είμαι εκτός θέματος και δε θέλω να το γυρίσω στο "Ελληνική πολιτική", συγγνώμη ,χωρίς παρεξήγηση.....
-
Η πατριδα ειναι πατριδα, πως να το κανουμε. Οποιος εχει λιγη τσιπα θα πολεμησει για δαυτη.
Καμια σημασια δεν εχει που θα ανηκει ιδεολογικα. -
@civil357 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Σε ποιο μπαμ αναφέρεσαι;
Στην εισβολή της Κύπρου ,αλλά είμαι εκτός θέματος και δε θέλω να το γυρίσω στο "Ελληνική πολιτική", συγγνώμη ,χωρίς παρεξήγηση.....
Τότε ήμουν πολύ μικρός σε ηλικία. Το μόνο που θυμάμαι είναι την μάνα μου που έκλαιγε γιατί ο πατέρας μου ήταν μάχιμος αξιωματικός και για πολλές μέρες είχε εξαφανισθεί λόγω των γεγονότων.
Όταν κάπως μεγάλωσα μου είπε τι έγινε εκείνη την περίοδο, που βρισκόταν και ποιοι ευθύνονται για εκείνα τα περιστατικά ...κλπ...κλπ...Τα έζησε τα γεγονότα εκ' των έσω και ομολογώ ότι πιστεύω τον πατέρα μου.
-
Η εισβολη στην Κυπρο ειναι ενα εγκλημα των Τουρκων που ακολουθησε ενα εγκλημα της Ελλαδας, που ακολουθησε ενα εγκλημα των Αγγλων, που ακολουθησε ενα παλαιοτερο εγκλημα των Τουρκων. Το μεγαλυτερο εγκλημα ηταν των Βυζαντινων.
Αυτων που την πουλησαν για να μαζεψουν χρυσαφι να χτιζουν λαμπροτερους ναους και να πληρωνουν μισθοφορους για την ασφαλεια τους. -
Τελικά σαν οικόπεδο την έβλεπαν πάντα, αφού και οι επόμενοι ιδιοκτήτες την πούλησαν, το ίδιο και οι επόμενοι και οι μεθεπόμενοι...
-
https://www.in.gr/2022/06/15/world/polemos-allazei-afigima-dysi-gia-tin-oukrania/amp/
Όπως φαίνεται, οι βάρβαροι αυτοί δεν ήταν η λυσις...
-
Το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι (οι πολιτικοί και τα παπαγαλάκια τους) έχουν πάθει μία περίεργη ψύχωση. Καθημερινά ασχολούνται με την Ελλάδα. Έχει πάρει ο καθένας από ένα μικρόφωνο και γυρνούν πέρα/δώθε και μιλάνε σε ακροατήρια.
Η ψύχωση αυτή (εμμονή) κάπου θα καταλήξει. Θεωρώ δύσκολο κάποια στιγμή να σταματήσει απότομα όλη αυτή η συμπεριφορά.
Επειδή αφορά πολιτική νομίζω ότι αν ο Σουλτάνος δεν κάνει κάτι που θα προκαλέσει πολύ θόρυβο (π.χ. κάποιο πολύ θερμό επεισόδιο) πιθανά να γίνει εντελώς ρόμπα. Κυρίως στο εσωτερικό του.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι "σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει". Αναρωτιέμαι όμως. Ξαφνικά θα σταματήσει να "γαβγίζει", ειδικά τώρα που είναι περίοδος εκλογών;
Νομίζω ότι μετά από τόσο "γάβγισμα", κομμάτι του εκλογικού του ακροατηρίου θα περιμένει και κάποιο "δάγκωμα".
Ελπίζω να βγει λάθος το σκεπτικό μου και τελικά να μην συμβεί τίποτα.
-
Ελπίζω να βγει λάθος το σκεπτικό μου και τελικά να μην συμβεί τίποτα.
Μπορεί αυτό να ελπίζουμε εμείς, αλλά για τους πολιτικάντηδες μας, μια ξαφνική επιδρομή βαρβάρων στην κατάλληλη στιγμή, θα φαίνεται σαν Θείο Δώρο. Θα ξελάσπωνε πολύ κόσμο...
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]