-
Ηλπιζα ότι θα κάναμε μία συζήτηση για την ανάλυση της γενικότερης κατάστασης που έκανε ο ΚΚ ΙΙ.
Δεν το βλέπω όμως.
Είναι γνωστή η συμπάθεια που του έχω, δεν έχω κρύψει ποτέ άλλωστε.
Ανεξάρτητα από τα λάθη που έκανε, είναι γεγονός ότι άσκησε πολύ σοβαρή εξωτερική πολιτική και παρά τα όσα άσχετα συνέβησαν στο εσωτερικό μέτωπο και την επίθεση που είχε από τους γνωστούς νταβατζήδες και τα μμε τους, που είχαν καλομάθει στο γνωστό 1/3 στην τσέπη, 1/3 στην εξουσία και 1/3 κόστος, αλλά και την γνωστή πολιτική του πασοκ του ορθοδόξου, προσπαθούσε πάντα να είναι ήπιος.
Αυτό συχνά πέρασε στην προπαγάνδα περί σουβλακίων, που είναι το κακό στα σουβλάκια και περί χοντρού, σαν αντίθεση στον αθλητικό που έπεφτε από τα ποδήλατα και τα κανό .
Τελειώνοντας με το παρελθόν, τα σχόλια μου είναι δύο.
Το ένα είναι ότι η ανάλυση του δείχνει πως είναι και πως πρέπει να είναι ένα πραγματικό κεντροδεξιό κόμμα στην χώρα, έχοντας πάντα και την λογική της λαϊκής δεξιάς και στηρίζοντας τους πολλούς και όχι τους λίγους.
Το δεύτερο είναι μια πρόταση για το μέλλον.
Αν οι εκλογές και η απλή αναλογική βγάλουν 30-24-12 , τότε αν δεχτούμε ότι θα μείνει έξω από την βουλή ένα 7 % , τα ποσοστά των εδρών θα είναι 32,5-26-13 ήτοι 97 - 78 - 39 .78+39 = 117, αν πούμε ότι ο Βαρούφ θα έχει 12 έδρες, πάμε 129, ούτε με την ανοχή του ΚΚΕ δεν περνάνε τις 150.
Ακόμα και πάρουν δύο μονάδες παραπάνω ο καθένας, πάλι δεν φτάνουν, έστω και αν υπάρχουν τότε δυνατότητες κυβέρνησης μειοψηφίας, μια και οι τρείς θα έχουν γύρω στις 141 έδρες και το ΚΚΕ γύρω στις 18.
Πόσο εύκολα θα στεκόταν σε τοπικό, αλλά και διεθνές επίπεδο μια τέτοια κυβέρνηση θα είναι ένα δύσκολο ερώτημα.
Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα έχει και αυτή 140 έδρες.
Να κυβερνήσει με Βαρουφάκη στην θέση της ΔΗΜΑΡ, χλωμό.
Με κηραλοιφές χλωμότερο, αν και υπάρχει προηγούμενο.Με Τζήμερους αν μπουν ομοίως χλωμό.
Αρα τι θα πάμε πάλι σε εκλογές ?
Μήπως τελικά , παίρνοντας αφορμή από την παραπάνω ομιλία, έχει έλθει η ώρα να τον βάλουμε επικεφαλής μιας οικουμενικής των 3 κομμάτων, που όμως θα φτιάξουν ένα κοινό πρόγραμμα, όπως στην Γερμανία και θα έχει στόχο την επαναφορά της χώρας στην πρώτη ταχύτητα της οικονομίας, με συγκεκριμένους στόχους, αλλά και στα εθνικά θέματα, να προχωρήσει σε συμβιβασμούς μεν , αλλά όχι υποχωρήσεις κάτω από την πίεση των αμερικανογερμανών.
Επίσης στο εσωτερικό μέτωπο, να παταχθεί η διαφθορά και τα κολλητηλίκια με καθαρούς στόχους και η κυβέρνηση αυτή να έχει ένα στόχο 4ετίας, όπου μετά θα επιστρέψουμε στην κανονική κατάσταση.
Δηλαδή μετά τα μνημόνια με τους ξένους που μας κατέστρεψαν, να κάνουμε ένα μνημόνιο μεταξύ μας που θα λύσει τις παθογένειες της χώρας και θα σφραγίσει από κοινού τους αρμούς της εξουσίας, μήπως απομακρυνθούμε πολιτικά από την Βόρεια Αφρική και πλησιάσουμε περισσότερο την Ευρώπη.
Στην Ευρώπη ο Μακρόν και ο Ιταλός, έχουν μια άλλη οπτική. Η Αγγλία λείπει, ο Γερμανός είναι νέος και ίσως μπορεί να πεισθεί να γίνει πρώτα Ευρωπαίος και μετά Γερμανός, ενώ στην Ισπανία που είναι άλλη μεγάλη χώρα, ψάχνονται και αυτοί.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μήπως τελικά , παίρνοντας αφορμή από την παραπάνω ομιλία, έχει έλθει η ώρα να τον βάλουμε επικεφαλής μιας οικουμενικής των 3 κομμάτων, που όμως θα φτιάξουν ένα κοινό πρόγραμμα, όπως στην Γερμανία και θα έχει στόχο την επαναφορά της χώρας στην πρώτη ταχύτητα της οικονομίας, με συγκεκριμένους στόχους, αλλά και στα εθνικά θέματα, να προχωρήσει σε συμβιβασμούς μεν , αλλά όχι υποχωρήσεις κάτω από την πίεση των αμερικανογερμανών.
Μακάρι...ΑΜΗΝ και πότε!!! Χρόναι πιστεύω ότι μόνο κυβερνήσεις συνεργασίας ίσως να έχουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα για τον τόπο. Και ναι ο ΚΚΙΙ μου ήταν ο πιο συμπαθής πολιτικός από το 1980 και μετά, αλλά έκανε και αυτός πολλά λάθη. Όμως, ακόμα και έτσι σιγά μην δεχτούν τα άλλα κοράκια α) οικουμενική και β) τον ΚΚΙΙ για ΠΘ.
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@cruiser Μην μου πεις πως είναι η ηγετική ομιλία του Καραμανλή στο Μέγαρο μουσικής που είδα πριν λίγο αποσπάσματα στην τηλεόραση;;;
Αυτή η έκθεση/καταγραφή/ευχολόγιο είναι του χαμπουργκεράδικου της Ραφήνας;
Αποκλείεται.Κάποιος αναλυτής (τύπου Καλιντερίδη) θα το έχει γράψει. Στάνταρ.
-
Ειναι καταναλωση στορατζ σπεις να αναπαραγεις ομιλιες που εκφωνουνται απο τον πλεον πασοκοαχρηστο, καταστροφεα ηθων και συνειδησεων αμεσως μετα τον ΑΓΠ.
ολα αυτα μου θυμιζουν καποιους, εδω κοντα, που ενδικοφανως στα λεγομενα τους αξιζουν χειροκροτημα αλλα εγινε σεισμος και η πολυκατοικια επεσε. Ασε που αφτουνου μπορει και να δουλεψει, ο αλλος ειχε πακι, αβραμο και τη ντρημ τημ των κενταυρων -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@cruiser Μην μου πεις πως είναι η ηγετική ομιλία του Καραμανλή στο Μέγαρο μουσικής που είδα πριν λίγο αποσπάσματα στην τηλεόραση;;;
Στα διεθνή κομμάτια του λόγου, υπάρχει η Σχολή Μολυβιάτη.
Σήμερα επικρατεί η Σχολή Ελιαμεπ...Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί...
-
Κάνουμε σελίδες επί σελίδων φιλοσοφική ομφαλοσκόπηση του πολιτικού προβλήματος της χώρας, για να καταλήξουμε στο δίλημμα αν ο καταλληλότερος άνθρωπος να βγάλει τη χώρα από το τέλμα είναι ένας Καραμανλής ή ένας Μητσοτάκης...
"Έτσι, βεντούζα!" οι Έλληνες, στον αιώνα τον άπαντα, μέχρι να αποπληρωθούν τα χρέη ΠΑΣΟΚ & ΝΔ...
δεν μας αξίζει τίποτα καλύτερο, έτσι που λειτουργούν όσες νευρωνικές συνάψεις μας έχουν απομείνει... -
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ειναι καταναλωση στορατζ σπεις να αναπαραγεις ομιλιες που εκφωνουνται απο τον πλεον πασοκοαχρηστο, καταστροφεα ηθων και συνειδησεων αμεσως μετα τον ΑΓΠ.
ολα αυτα μου θυμιζουν καποιους, εδω κοντα, που ενδικοφανως στα λεγομενα τους αξιζουν χειροκροτημα αλλα εγινε σεισμος και η πολυκατοικια επεσε. Ασε που αφτουνου μπορει και να δουλεψει, ο αλλος ειχε πακι, αβραμο και τη ντρημ τημ των κενταυρωνΗ ουσία είναι ότι μετά από 12 χρόνια μνημονίων, συνεχίζουμε να είμαστε διεφθαρμένοι, να έχουμε ένα τεράστιο και άχρηστο δημόσιο τομέα, να μην παράγουμε τίποτα και αντί με τις ιδιωτικοποιήσεις να έχουμε ανταγωνισμό και χαμηλές τιμές, έχουμε ιδιωτικά μονοπώλια σε αντικατάσταση των κρατικών, είτε στην ενέργεια , είτε στα μμε.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κάνουμε σελίδες επί σελίδων φιλοσοφική ομφαλοσκόπηση του πολιτικού προβλήματος της χώρας, για να καταλήξουμε στο δίλημμα αν ο καταλληλότερος άνθρωπος να βγάλει τη χώρα από το τέλμα είναι ένας Καραμανλής ή ένας Μητσοτάκης...
Κανένας από τους 2....απλό είναι!!
Αλλά δεν υπάρχει και κανείς άλλος, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα! Εκτός ίσως του Τζήμερου, αλλά αυτός λέει πολλές αλήθειες και δεν πρόκειται να πάρει ψήφους.
-
"Έτσι, βεντούζα!" οι Έλληνες, στον αιώνα τον άπαντα, μέχρι να αποπληρωθούν τα χρέη ΠΑΣΟΚ & ΝΔ...
δεν μας αξίζει τίποτα καλύτερο, έτσι που λειτουργούν όσες νευρωνικές συνάψεις μας έχουν απομείνει...Δεν είπαμε για κυβέρνηση Καραμανλή.
Είπαμε για κυβέρνηση Οικουμενική, Ειδικού Σκοπού, με προσυμφωνημένο πολιτικό πρόγραμμα, όπως οι Γερμανοί και στην οποία να προεδρεύει ΕΜΠΕΙΡΟΣ πολιτικός, με ήπιους τρόπους που θα μπορεί να είναι ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ από όλους.Προφανώς θα είναι καλύτερος ένας τέτοιος πρωθυπουργός από τους Παπαδήμους και τους Στουρνάρες.
-
Πάνω που περιμένω με τα χέρια σφιχτά στο τιμόνι με την εξάτμιση να πυροβολαει για να ανάψει το πράσινο και να πεταχτω στην εκκίνηση κράζοντας τον criu που αγαπάει άνθρωπο που πηγε σύνταξη ΔΕΚΟτζη από 1200€--->2300€ έρχεται μετά και μιλάει για αποτυχία των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικά μονοπώλια και για ανάγκη οικουμενικής
Είναι που αν δεν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις θα πιστέψουμε τις εκλογές. Πάλι καλά να λεμε που ο χωρίς αντίπαλο θα τις κάνει νωρίτερα, χάρη μας κάνει...Αφήστε που είναι τόσο άγιος...εδώ ο Ιησούς κήρυττε "ο έχων δύο χιτωνες να δίδει τον έναν" και αυτός:
Κανόνισε Marderακη να γίνει καμιά στραβή...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στα διεθνή κομμάτια του λόγου, υπάρχει η Σχολή Μολυβιάτη.
Σήμερα επικρατεί η Σχολή Ελιαμεπ...Αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί...
Εγώ αυτά περί σχολών δεν τα καταλαβαίνω.
Τελικά το κείμενο ποιος το έγραψε; -
δεν μας αξίζει τίποτα καλύτερο, έτσι που λειτουργούν όσες νευρωνικές συνάψεις μας έχουν απομείνει...Δεν είπαμε για κυβέρνηση Καραμανλή.
Είπαμε για κυβέρνηση Οικουμενική, Ειδικού Σκοπού, με προσυμφωνημένο πολιτικό πρόγραμμα, όπως οι Γερμανοί και στην οποία να προεδρεύει ΕΜΠΕΙΡΟΣ πολιτικός, με ήπιους τρόπους που θα μπορεί να είναι ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ από όλους.Προφανώς θα είναι καλύτερος ένας τέτοιος πρωθυπουργός από τους Παπαδήμους και τους Στουρνάρες.
Δηλαδή πραγματικά πιστεύεις ότι στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει τέτοια κυβέρνηση;
Εδώ ένα φόρουμ με 6 μέλη που γράφουν στο θέμα και δεν υπάρχει κοινή αντίληψη στα βασικά σημεία και περιμένεις να συμφωνήσουν οι πολιτικοί μεταξύ τους;Μα δεν θέλουν οι πολίτες να συμφωνήσουν οι πολιτικοί μεταξύ τους.
-
Ας μείνει καλύτερα στο σπίτι του στη Ραφήνα ο ΚΚΙΙ. Καλοκαίρι έρχεται, να κάνει και τα μπανάκια του. Πιο ασφαλείς θα είμαστε. Κι αυτός θα περνάει και καλύτερα. Όλοι κερδισμένοι βγαίνουμε.
Η οικουμενική προϋποθέτει άλλη αντίληψη των πολιτικών για την εξουσία. Αντίληψη διαχείρισης του κράτους, όπως στη Γερμανία που αναφέρθηκε ως παράδειγμα. Εδώ το κράτος είναι λάφυρο στα χέρια του νικητή. Και τα λάφυρα δεν τα μοιράζεσαι με τους αντιπάλους, γιατί τα κερδίζεις με μάχη.
Άρα προχωράμε έτσι και βλέπουμε...
-
Δύο -τρείς παρατηρήσεις επί των λεγομένων του ΚΚ ΙΙ .
Δεν μπορώ να καταλάβω τη διαφορά του πολέμου στην Ευρώπη και του πολέμου σε οποιαδήποτε άλλη γωνιά αυτού του κόσμου. Μου φαντάζει απίστευτα υποκριτικό , όταν παράλληλα μια χώρα όπως η Συρία ( καμία σχέση με θεοκρατούμενα καθεστώτα), ζεί σε εμπόλεμη κατάσταση επί σχεδόν μία δεκαετία ,αλλά εντάξει δεν είναι εντός Ευρώπης. Που στο κάτω κάτω σε ευθεία γραμμή η Συρία μπορεί να είναι και πιό κοντά μας. Δεν αναφέρω ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο εκεί, καθώς δεν έχω ιδέα , γιατί η περιβόητη πληροφόρηση ( που αναφέρει και ο ίδιος) εκεί και αν έχει πάει περίπατο.
Πείτε το καθαρά , όποιος πολιτικός τολμά, ότι νοιαζόμαστε για πολέμους που επιρρεάζουν άμεσα τη ζωή μας και μη το γυρνάτε στο ανθρωπιστικό.
Πληροφόρηση και πόλεμος, δεν είναι σημερινό κατόρθωμα αυτά που ζούμε , δε μπορώ αν θυμηθώ πόλεμο που να μην έχει συμβεί. Αν έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο , άλλο θέμα, αυτό. Θα μου πείς στα δικά μας , η χώρα χαράσει πολιτική σε πολεμικά θέματα χωρίς καμία συνεδρίαση και πληροφόρηση, τι να πει εδώ ο ΚΚ ΙΙ , θα εκθέσει πράγματα και καταστάσεις.
Γράφει στην αρχή για εμφυλίους στη Γιουγκοσλαβία και κάπου βαθιά αργότερα , για άδικη και μονομερή επέμβαση της Δύσης. Εντάξει το λαμβάνω σαν αυτοκριτική , καθώς εκείνη την περίοδο ήταν αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος και αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης .Δε θυμάμαι καμία διαφοροποίηση έστω , νομίζω κιόλας ότι ήταν θετικά διακείμενος. Αν κάνω λάθος , αγνοήστε το.
Τέλος στα της Τουρκίας , προφανώς από τα λεγόμενά του η Τουρκία ΔΕΝ είναι διεθνώς απομονωμένη , όπως είναι το κυρίαρχο επιχείρημα της κυβέρνησης του κόμματός του. Αλλά το λέμε πλαγίως εδώ.
Στη γενική αναφορά του θέματος δε μπορείς να διαφωνίσεις σε πολλά ακόμα ( καθώς είναι και γενικότητες κατά βάση), αλλά ρε κώστα εκείνες οι προσπάθειες που έκανες για λύση στα Σκόπια και τον περιορισμό της επιρροής της Τουρκίας στα βαλκάνια ( το αναφέρεις κιόλας) εν τέλει καρποφόρησαν και οι διαφορές των δύο συμφωνιών είναι απειροελάχιστες, αλλά τι να πεις και εσύ να χαλάσεις ένα ωραίο διακύβευμα που έχει στήσει το κόμμα σου 5 χρόνια τώρα!
-
Εγώ ένα έχω να γράψω. Χθες ξαφνικά στην τηλεόραση είδα τον Τσίπρα σε στάση σταυροπόδι καφετέριας σουρουκλεμέ να κάνει κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική που δεν ενημερώνει την αντιπολίτευση. Κάτι έλεγε ότι είναι μία κυβέρνηση ΙΧ και κάτι τέτοιες μπούρδες
Να ακούω το τσίπρα που πήγε και υπέγραψε για Μακεδονίες μαζί με τον Hogg Boss επειδή του το είπαν οι Δυτικοί και χωρίς να ρωτήσει κανέναν, να κάνει κριτική στην ΝΔ. Μόνο γέλιο προσφέρει ο τύπος.
Προφανώς αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός δεν θα ήμουν ΕυγενιΚούλης με τσίπρες και όλο αυτό το τσίρκο.
Τυχεροί είναι που έχουν τον ΕυγενιΚούλη στην κυβέρνηση και δεν έχουν κανέναν άλλο που να κόβει κ@λους.
-
...όσο τυχεροί ήταν και οι Σαμαροβενιζελοι, αλλα κατά τα άλλα Πολακισμος κιετς.
-
Ο Πολακισμός είναι σαν τον Πουτανισμό. Τσάμπα μάγκες αμφότεροι.
-
![alt text]( image url)
Θα μας βάλουν και σως για να γλιστράει, ομορφάααντρες μου...
-
Ο Μοάτσο ντι Βενέτσια κύριος με τα όλα του, αλλά το χέρι στην τσέπη ξέρει να το χώνει.
-
Γράψτε και όταν βρώ χρόνο, θα απαντήσω συνολικά για τον ΚΚΙΙ.
Απλά όσοι δεν θυμάστε ρίξτε και μια ματιά στην Ιστορία, να μην το παίζουμε καθηγητές δεν είναι ωραίο.
Οπως και δεν είναι ωραίο να κόβουμε κομματάκια την Ιστορία, όπως μας βολεύει...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2