-
Αυτό που χρειάζεται είναι γενικότερη αναμόρφωση του νομικού πλαισίου και του τρόπου απόδοσης της δικαιοσύνης. Κανένας δεν νομίζω ότι υποστηρίζει την θανατικά ποινή -άσχετα αν το κοινό περί δικαίου αίσθημα ενίοτε το αποζητά- πρέπει όμως οι ποινές να είναι ανάλογες του εγκλήματος και των συνθηκών. Δεν νοείται πχ ψυχρός δολοφόνος χωρίς ελαφρυντικά να βγαίνει στα 11 χρόνια ή κάποιος παιδεραστής κατά συρροή να βγαίνει στα 5-10 χρόνια. Και για να επιτευχθεί καταδίκη να περνάνε 6-7 χρόνια από την τέλεση του αδικήματος.
-
@piliourits said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Υπάρχει κι άλλη λύση παιδιά.
Να βλέπετε μόνο ρομαντικές κομεντί, τίποτα κουλτουριάρικα απ το SundanceΕτσι, ώστε να δεχτούμε αβιάστα την ληστεία και τον βιασμό όπως προστάζει η αριστεροσύνη του να μην πειράξουμε τον εγκληματία. Θα το ακολουθήσω!
@kkostask said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Κανένας δεν νομίζω ότι υποστηρίζει την θανατικά ποινή
Αν και μειοψηφία, εγώ την υποστηρίζω για συγκεκριμένα εκγλήματα, ειδικά κατά ανηλίκων, για εμένα είναι η μόνη σωστή τιμωρία.
-
@fanis75 said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
@realzeus said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Σιγά ρε Φάνη, Judge Dredd. Χαχαχα. Ρε συ, σκέψου λίγο πιο νηφάλια. Σιγά μην σκοτώνουμε όποιον βλέπουμε μπροστά μας, έτσι προληπτικά.
Δεν είπα όποιον βλέπω μπροστά μου. Μίλησα πολύ συγκεκριμένα, όποιον παραβιάζει το σπίτι μου. Εγώ ναι θέλω να μπορώ να αμυνθώ όπως θέλω και να κάνω ό,τι γουστάρω μέσα στο σπίτι μου στον εισβολέα, χωρίς κάποια νομική συνέπεια. Ο άλλος μπαίνει σπίτι μου προφανώς με εκληματικό σκοπό, εγώ γιατί πρέπει να τον προστατεύσω?
Η Ελληνική Πολιτεία διαφωνεί μαζί σου, το ίδιο και όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν θεωρείς ότι θα είσαι ασφαλέστερος στις ΗΠΑ με τα "γκάνια" πάντως, οι στατιστικές έχουν άλλη άποψη...
@panormus772 said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Όσοι ζητάτε πιο αυστηρές ποινές όμως, σκεφτείτε αν αυτό δούλεψε κάπου στον κόσμο. Δεν δούλεψε!
https://www.naftemporiki.gr/story/1701281/asimenio-stin-egklimatikotita-i-ellada-to-2019
Βλέπω πως η Ρουμανία -μια και μιλάμε γι αυτή- έχει το μισό δείκτη εγκληματικότητας σε σχέση μ'εμάς, όπως κι άλλες πρώην ανατολικές χώρες (εξαιρουμένης Βουλγαρίας). Και δεν νομίζω ότι οι κάτοικοί τους έχουν τόσο ανώτερο επίπεδο διαβίωσης από μας ή των δυτικοευρωπαίων κ.τ.λ. για να μην καταφεύγουν στην εγκληματικότητα. Απλά, οι νόμοι τους μάλλον έχουν παραμείνει αυστηροί (το καλό του πρώην καθεστώτος) κι αυτό φαίνεται να αποδίδει ακόμη.
Αυτό δεν είναι δείκτης εγκληματικότητας, είναι δείκτης αναφοράς εγκλημάτων στις αρχές, δηλαδή αυτό που κάποιος θεωρεί ως έγκλημα. Αλλά να το δεχτώ. Το ότι βλέπεις ότι είμαστε λίγο πάνω από την Ολλανδία σου φαίνεται νορμάλ; There are lies, big lies and statistics...
@kkostask said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Κανένας δεν νομίζω ότι υποστηρίζει την θανατικά ποινή
Όπως βλέπεις, εδώ μέσα έχουμε μια κάποια υποστήριξη πάντως...
-
Και? Ο καθένας έχει την άποψη του....
-
Η Ελληνική Πολιτεία διαφωνεί μαζί σου, το ίδιο και όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν θεωρείς ότι θα είσαι ασφαλέστερος στις ΗΠΑ με τα "γκάνια" πάντως, οι στατιστικές έχουν άλλη άποψη...
-
Το ξέρω οτι διαφωνεί, αυτό στιλιτεύω. Ο,τι έχουμε έναν αναχρονιστικό νόμο που προστατεύει τους εγκληματίες. Εμένα αυτό δεν μου αρέσει, δεν πα να λέει ό,τι θέλει η Ε.Ε. Έτσι και αλλιώς οι πολιτικοί χέστηκαν, και φρουρούς έχουν και το απυρόβλητο και άδεια οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Εμείς οι απλοί πολίτες της πληρώνουμε. Απορώ πάντως που ενώ εισαι λογικό, υποστηρίζει τον εκληματία...εντύπωση μου κάνει!!
-
Δεν είπα ότι είμαι ασφαλέστερος στις ΗΠΑ. Είπα ότι θα ήθελα να μπορώ να αμυνθώ στο σπίτι μου νόμιμα, όπως επιτρέπεται στις ΗΠΑ.
-
-
Απορώ πάντως που ενώ εισαι λογικό, υποστηρίζει τον εκληματία...εντύπωση μου κάνει!!
Αυτό πιστεύω ότι το είπες εν τη ρύμη του λόγου και δεν το πιστέυεις. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείς ότι υποστηρίζω τον εγκληματία. Να πάει φυλακή για τα αδικήματά του. Άλλο αυτό όμως, και άλλο να του αφαιρέσω την ζωή. Φέρνω ξανά ως παράδειγμα τον Ζακ. Άξιζε να πεθάνει, ακόμα και αν όντως μπήκε να κλέψει;
-
...να φυγετε, να πατε αλλου
-
Αυτό πιστεύω ότι το είπες εν τη ρύμη του λόγου και δεν το πιστέυεις. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείς ότι υποστηρίζω τον εγκληματία. Να πάει φυλακή για τα αδικήματά του. Άλλο αυτό όμως, και άλλο να του αφαιρέσω την ζωή. Φέρνω ξανά ως παράδειγμα τον Ζακ. Άξιζε να πεθάνει, ακόμα και αν όντως μπήκε να κλέψει;
Eφόσον μπει σπίτι μου, ναι κινδυνεύει και να πεθάνει και θα έπρεπε να είναι νόμιμο αυτό και όχι να κατηγορηθώ εαν το πράξω. Αυτό λέω. Ο νόμος όπως είναι σήμερα, ουσιαστικά υποστηρίζει τον εγκληματία και όχι το θύμα. Απλό είναι και τελείως άδικο. Ο εγκληματίας παίρνει ρίσκα και είναι λάθος η πολιτεία να τον υποστηρίζει σε αυτά τα ρίσκα, πρέπει να τον αφήνει τελείως απροστάτευτο και αβοήθητο.
Δεν ξέρω ποιος είναι ο Ζακ, συγνώμη το έχω χάσει αυτό.
Όπως είπα, στις φυλακές δεν πιστεύω, άχρηστως θεσμός.
-
Γκούκγλαρε, αν δεν βαριέσαι, το όνομα "Ζακ Κωστόπουλος".
ΟΚ, ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε.
-
Γκούκγλαρε, αν δεν βαριέσαι, το όνομα "Ζακ Κωστόπουλος".
ΟΚ, ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε.
Καμία σχέση ο Ζακ με αυτό που λέω! α) δεν μπήκε σε σπίτι και β) προσπάθησε να φύγει.
Δεν ξέρω τι ήθελε να κάνει και προφανώς κανείς δεν ξέρει. Εγώ όμως δεν λέω κάτι τέτοιο, αλλά όταν μπει νύχτα κλέφτης σπίτι σου (δεν είναι κατάστημα να μπαινοβγάινει κόσμος)...όταν κάποιος μπει (με διάρρηξη) νύχτα στο σπίτι τι θα θέλει να κάνει? Εκεί δεν υπάρχει αμφιβολία, παραβίασε το άσυλό μου. Και το να προστατεύεται αυτός ο εκγληματίας για εμένα είναι αδιανόητο και δεν μπορώ να κατανοήσω και όσους τον υπερασπίζονται, με ξεπερνάει!!
-
Φάνη και λοιποί υπέρ της οπλοφοριας-οπλοκατοχης, σχετικός (με την αυτοκίνηση)/ασχετος παραλληλισμός, πολύ πρόσφατα σε ελληνικό δικαστήριο στη Χαλκιδική συγκεκριμένα:
Προ 6ετιας έγινε ένα δυστύχημα σε αγώνα ράλι. Θεατής παρασύρθηκε από αγωνιστικό, βρισκόμενος σε "απαγορευμένο" σημείο και προειδοποιημενος γι'αυτό. Χωρίς να υπεισελθω σε λεπτομέρειες σας πληροφορω ότι πρωτόδικα ο οδηγός έχει καταδικαστει. Αυτός ο οποίος συμμετείχε σε έναν αγώνα, θεσμοθετημένο, σε κλειστό δρόμο κτλ. Ακόμα πιστεύετε ότι θα ξαπλώνετε κάτω εισβολέα στο χώρο σας δίχως συνέπειες;
-
Παιδιά,να πάρετε κάποια στοιχειώδη μέτρα προστασίας δεν παίζει σαν σενάριο;
Ένας καλός συναγερμός κοστίζει όσο ένα μέσης τιμής 9ρι πιστόλι. Επίσης τόσο κοστίζει και μια πόρτα ασφαλείας. -
@teo-mak said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Ένας καλός συναγερμός κοστίζει όσο ένα μέσης τιμής 9ρι πιστόλι. Επίσης τόσο κοστίζει και μια πόρτα ασφαλείας.Επίσης θα νιώσετε άνετα αν βρεθείτε τετ α τετ με ανήλικο με οπλισμό στα χέρια του λόγω αμέλειας φύλαξης από τον γονιό;
Αν κουβαλήσει το "κέρατο" μαζί στο σχολείο για να το δείξει στους φίλους του;
Αυτά τα σκεφτήκατε; -
Ένας καλός συναγερμός κοστίζει όσο ένα μέσης τιμής 9ρι πιστόλι. Επίσης τόσο κοστίζει και μια πόρτα ασφαλείας.+Κάγκελα στα παράθυρα
+σπρέι πιπεριού
+taser gun
Και το τελευταίο σχετικό είναι γιατί άμα πεθάνει ο βΡομά από έμφραγμα θα πληρώνεις τα 20 ανήλικα -
-
@johanndelta said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Ακόμα πιστεύετε ότι θα ξαπλώνετε κάτω εισβολέα στο χώρο σας δίχως συνέπειες;
Μάλλον δεν με διαβάζεις!! Δεν είπα τι θα κάνω, είπα πρώτα από όλα ότι θέλω να αλλάξει το νομικό πλαίσιο! Ακριβώς για να μην έχουμε αυτό που περιέγραψες ή για να μην είμαι απολογούμενος επειδή άσκησα βία στον εγκληματία που εισήλθε στο σπίτι μου. Αυτό λέω, θεωρώ απαράδεκτο να προστατεύεται ο εγκληματίας, τελείως παράλογο και απαράδεκτο!
Ένας καλός συναγερμός κοστίζει όσο ένα μέσης τιμής 9ρι πιστόλι. Επίσης τόσο κοστίζει και μια πόρτα ασφαλείας.Τα έχουμε αυτά (το έγραψα) προφανώς. Και συναγερμό, και πόρτα ασφαλείας και παράθυρα κλπ. Στον γείτονα με όλα αυτά προσπάθησαν να μπουν στις 6 το πρωί, με 2 παιδιά μέσα.
Επίσης θα νιώσετε άνετα αν βρεθείτε τετ α τετ με ανήλικο με οπλισμό στα χέρια του λόγω αμέλειας φύλαξης από τον γονιό;
Αυτά τα σκεφτήκατε;Αυτά τι σχέση έχουν? Γιατί να πάρει το πιστόλι ο γιός? Δεν θα το έχει ασφαλισμένο και κρυμένο ο πατέρας? Το αεροβόλο που έχω, ο γιος μου δεν ξέρει καν ότι υπάρχει. Όπως είπα, κάθε επιλογή έχει θετικά και αρνητικά, δεν μπορούμε να έχουμε μόνο θετικά. Και όπως είπα, εγώ θέλω να αλλάξει το νομικό πλαίσιο και ας μην επιτραπεί η οπλοφορία. Αρκεί να μπορώ να αντιδράσω όπως θέλω σπίτι μου στον εισβολέα.
-
@johanndelta said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Ακόμα πιστεύετε ότι θα ξαπλώνετε κάτω εισβολέα στο χώρο σας δίχως συνέπειες;
Μάλλον δεν με διαβάζεις!! Δεν είπα τι θα κάνω, είπα πρώτα από όλα ότι θέλω να αλλάξει το νομικό πλαίσιο! Ακριβώς για να μην έχουμε αυτό που περιέγραψες ή για να μην είμαι απολογούμενος επειδή άσκησα βία στον εγκληματία που εισήλθε στο σπίτι μου. Αυτό λέω, θεωρώ απαράδεκτο να προστατεύεται ο εγκληματίας, τελείως παράλογο και απαράδεκτο!
Ένας καλός συναγερμός κοστίζει όσο ένα μέσης τιμής 9ρι πιστόλι. Επίσης τόσο κοστίζει και μια πόρτα ασφαλείας.Τα έχουμε αυτά (το έγραψα) προφανώς. Και συναγερμό, και πόρτα ασφαλείας και παράθυρα κλπ. Στον γείτονα με όλα αυτά προσπάθησαν να μπουν στις 6 το πρωί, με 2 παιδιά μέσα.
Επίσης θα νιώσετε άνετα αν βρεθείτε τετ α τετ με ανήλικο με οπλισμό στα χέρια του λόγω αμέλειας φύλαξης από τον γονιό;
Αυτά τα σκεφτήκατε;Αυτά τι σχέση έχουν? Γιατί να πάρει το πιστόλι ο γιός? Δεν θα το έχει ασφαλισμένο και κρυμένο ο πατέρας? Το αεροβόλο που έχω, ο γιος μου δεν ξέρει καν ότι υπάρχει. Όπως είπα, κάθε επιλογή έχει θετικά και αρνητικά, δεν μπορούμε να έχουμε μόνο θετικά. Και όπως είπα, εγώ θέλω να αλλάξει το νομικό πλαίσιο και ας μην επιτραπεί η οπλοφορία. Αρκεί να μπορώ να αντιδράσω όπως θέλω σπίτι μου στον εισβολέα.
Πώς είσαι σίγουρος ότι και οι υπόλοιποι πατεράδες είναι τόσο πειθαρχημένοι όπως εσύ;
Μην ξεχνάς ότι ζεις στην χώρα που μέχρι πρότινος (στα χωριά ισχύει ακόμα....)οι γονείς στέλνουν τα παιδιά να τους αγοράσουν τα τσιγάρα την μπύρα τους.
Βγάζουν φωτογραφίες τα παιδιά να κρατάνε την καραμπίνα και καμαρώνουν τον μικρό Ράμπο.
Η κόρη μου, μου έδειχνε τα Χριστούγεννα βίντεο συμμαθητή της που πυροβολούσε στον αέρα για να γιορτάσει την νέα χρονιά λες και βρισκόμαστε στην Καμπούλ. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν γονείς; -
Ένας σκύλος που θα περάσει τη σωστή εκπαίδευση, ίσως είναι πιο αποτελεσματικός από έναν μπαμπά που κοιμάται έχοντας κλειδωμένο ένα πιστόλι σε ένα κρυμμένο χρηματοκιβώτιο.
Δηλαδή κι ο ανεκπαίδευτος που θα σε γλύφει και θα κουνάει την ουρά όλη μέρα, μόνο που υπάρχει και θα γαβγίσει δυο φορές όταν μυρίσει ξένο με κακή διάθεση στο χώρο του, πάλι πιο χρήσιμος είναι.
-
@piliourits said in Γελοιογραφία & Χιούμορ :
Ένας σκύλος που θα περάσει τη σωστή εκπαίδευση, ίσως είναι πιο αποτελεσματικός από έναν μπαμπά που κοιμάται έχοντας κλειδωμένο ένα πιστόλι σε ένα κρυμμένο χρηματοκιβώτιο.
Δηλαδή κι ο ανεκπαίδευτος που θα σε γλύφει και θα κουνάει την ουρά όλη μέρα, μόνο που υπάρχει και θα γαβγίσει δυο φορές όταν μυρίσει ξένο με κακή διάθεση στο χώρο του, πάλι πιο χρήσιμος είναι.
Στο κάτω κάτω της γραφής μπορείς να έχεις ένα ρόπαλο του baseball κάτω από το κρεβάτι.
-
Αυτό που έγραψα σαν αστείο, το λέω και σοβαρά.
Ο κινηματογράφος, ειδικά ο αμερικάνικος, κάνει απλά προπαγάνδα.
Όπως στις μισές ταινίες βλέπεις 150 φορές μόλις μπουν σπίτι/γραφείο να βάζουν ένα ουίσκι, και σε παλιότερες ταινίες να έχουν τσιγάρο αναμένο συνεχώς (στο final cut του Blade Runner, καπνίζουν την ώρα του Voight-Kampff τεστ), όπως είναι γυαλιστερό και φρεσκοπλυμένο κάθε νέο μοντέλο αμάξι που εμφανίζεται στο πλάνο, έτσι επαναλαμβάνεται κι εκατοντάδες φορές η σκηνή που ο κοιμισμένος πατέρας πετάγεται απάνω με το κουμπούρι του στο πρώτο κιχ και στήνει καρτέρι εντός νανοσεκοντς στους κακούς... κι εννοείται θα οπλίσει και κάθε φορά που στέκεται πίσω από γωνία σκάλας, για να εμπεδώσεις τον ήχο, χωρίς να πετάγεται η σφαίρα που είχε οπλίσει πριν στο χωλ...
Είπαμε πως την ψευδαίσθηση του σινεμά την αγοράζουμε συνειδητά, αλλά μην τα πιστεύουμε κιόλας.
Στις ταινίες κάνουν και 7 κολοτούμπες τα αυτοκίνητα και μετά οι πρωταγωνιστές βγαίνουν από μέσα "ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα" ξεσκονίζονται λίγο και συνεχίζουν απτόητοι...
Αυτό που δεν έχει δείξει ποτέ καμιά ταινία, είναι πόσα παιδιά τουφέκισαν το αδερφάκι τους παίζοντας, τη/τον σύζυγο σε ένα καυγά, και τα λοιπά όσα διαβάζουμε στα αστυνομικά δελτία κάθε μέρα.
Διαβάσατε πολλές φορές ότι οπλισμένος σπιτονοικοκύρης έτρεψε σε φυγή διαρρήκτες που μπήκαν σπίτι ενώ κοιμόταν;
το πολύ πολύ να διαβάσετε κάτι σαν, το να πήρε την καραμπίνα ο από δίπλα και να τουφέκισε έναν την ώρα που εφευγαν...
Γελοιογραφία & Χιούμορ