-
Ψωνίζω από τα χαμηλά ράφια στο σουπερμάρκετ
-
Όταν η δεξαμενή έχει μέσα καύσιμο αγορασμενο στο 1.40, και μόλις ξεκίνησε ο πόλεμος έχει φτάσει σχεδόν 2€ ενώ είναι το ίδιο καύσιμο, αυτό είναι κοροϊδία, όταν τελειώσει ο πόλεμος, ισορροπούν οι τιμές στο 1.4€ πάλι, γεμίζεις με 1.4€, αλλά εσύ το κρατάς στο 1.8€ για κάνα 2 εβδομάδες ακόμη, τότε πάλι κοροϊδεύεις.
Νομίζω είναι απλό. Εν το μεταξύ εγώ έχω σταθερές τιμές στην εργασία μου όλο το χρόνο. Αν πάω να κάνω αύξηση στα μεροκάματά μου, θα με κράξουν. Ελεύθερος επαγγελματίας των media, δεν είναι μόνο οι βενζιναδες άνθρωποι!
Οι τιμές καυσίμων λιανικής την ίδια μέρα που συμβαίνει κάτι παίρνουν επάνω τους, και όταν επανέρχονται στην χονδρική, κάνουν κάνα μήνα να κατέβουν στον καταναλωτή.
Εγώ έβαλα χθες Αχαια με 1.74 diesel απλό, ενώ συνήθως βάζω ενισχυμένο, αλλά πήγαινε 1.82 περίπου.
-
Την Πέμπτη έβαλα vpower 1,64 και σήμερα έχει 1,87…καλά θα πάει και αυτό….μέχρι την Πέμπτη χαλαρά θα πάει 2 ευρώ.
-
Δεν ξέρω αν έχει και πολύ νόημα αυτή η συζήτηση, γιατί το κάνουν οι βενζινάδες; Απλά επειδή μπορούν, νομίζω ότι όλοι αυτό θα έκαναν στη θέση τους- εκτός αν κάποιος είναι της άποψης να αφήνει λεφτά στο τραπέζι για να έχει ο κόσμος φθηνή βενζίνη.
Μιλάμε για αγαθό με σχετικά ανελαστική ζήτηση και για ολιγοπωλιακή αγορά με φιξαρισματα τιμής, σε καθεστώς ελεύθερης οικονομίας (ας τη ρυθμίσουν αν μπορούν-θέλουν).
Τί μπορείς να κανείς; α) Να παραπονιέσαι για την ακρίβεια, β) Να περιμένεις υπομονετικά μήπως πέσει η τιμή γ) Να μειώσεις την εξάρτησή σου από βενζίνη/πετρέλαιο κίνησης, δηλαδή αγορά υβριδικού/ηλεκτρικού (αν βγαίνουν τα κουκιά).
-
@jamesd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Τί μπορείς να κανείς; α) Να παραπονιέσαι για την ακρίβεια, β) Να περιμένεις υπομονετικά μήπως πέσει η τιμή γ) Να μειώσεις την εξάρτησή σου από βενζίνη/πετρέλαιο κίνησης, δηλαδή αγορά υβριδικού/ηλεκτρικού (αν βγαίνουν τα κουκιά).
Από τη στιγμή που όλα τα καύσιμα ανεβαίνουν, ακόμα και το ηλεκτρικό δεν είναι λύση (χοντρικά στην Ελλάδα πχ το μισό με 2/3 του ρεύματος προέρχεται από φυσικό αέριο) οπότε και αυτό δεν τη γλιτώνει.
-
@jamesd said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Δεν ξέρω αν έχει και πολύ νόημα αυτή η συζήτηση, γιατί το κάνουν οι βενζινάδες; Απλά επειδή μπορούν, νομίζω ότι όλοι αυτό θα έκαναν στη θέση τους- εκτός αν κάποιος είναι της άποψης να αφήνει λεφτά στο τραπέζι για να έχει ο κόσμος φθηνή βενζίνη.
Μιλάμε για αγαθό με σχετικά ανελαστική ζήτηση και για ολιγοπωλιακή αγορά με φιξαρισματα τιμής, σε καθεστώς ελεύθερης οικονομίας (ας τη ρυθμίσουν αν μπορούν-θέλουν).
Έχεις δει τις τιμές του ρεύματος;!
Για μένα το καλύτερο είναι diesel, έχω κάνει 700 χλμ αυτές τις μέρες και 1000 μάλλον μέχρι Αθήνα. Με ηλεκτρικό απλά δεν θα μπορούσα να τα κάνω, με υβριδικό θα πλήρωνα περισσότερα χρήματα εν τέλει.
Εδώ που μένουμε θα πληρώσουμε έξτρα το ηλεκτρικό να καταλάβετε (και το πετρέλαιο που κάψαμε για θέρμανση, 80 λίτρα).
Θα μπορούσε η κυβέρνηση, να έχει καλύτερους μηχανισμούς ελέγχου φυσικά, και να κόψει λίγο κάνα φόρο. Απλά πράγματα.
-
-
Ένα έξυπνος τρόπος αντιμετώπισης της ακρίβειας στο καύσιμο είναι ο καλύτερος προγραμματισμός.
Εάν ξεκινήσετε ας πούμε νωρίτερα για την διαδρομή σας τότε θα ταξιδέψετε με μικρότερη ταχύτητα και συνεπώς θα έχει το κάρο σας μικρότερη αεροδυναμική αντίσταση να υπέρνικησει και συνεπώς η καναλωση καυσίμου θα είναι μικρότερη και συνεπώς το κόστος μετακίνησης θα είναι ίδιο με πριν τις αυξήσεις. Το μόνο που θα χάσετε είναι χρόνο καθώς ξεκινήσατε νωρίτερα.
Ο χρόνος για πολλούς είναι ελαστικός το καύσιμο ανελαστικό.
Εντωμεταξυ, ζούμε ξανά εποχές ενεργειακής κρίσης του 70. Ξαφνικά τα suv και τα αυτοκίνητα με 180- 200 +++ άλογα θα είναι εκτός εποχής. Θα γυρίσουμε ξανά σε μικρά ελαφρά οχήματα
-
H άλλη λύση είναι αν βάζατε πχ 20€ να συνεχίσετε να βάζετε το ίδιο ποσό. Απλούστατο.
-
Ακριβώς. Εγώ αυτό κάνω χρόνια τώρα και δεν έχω καταλάβει τίποτα από τις αυξήσεις
-
@georgemit said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
H άλλη λύση είναι αν βάζατε πχ 20€ να συνεχίσετε να βάζετε το ίδιο ποσό. Απλούστατο.
Εγώ με 20€ γεμίζω , πριν γέμιζα με 17
-
Εντω μεταξύ το πετρέλαιο κίνησης είχε διαφορά με τη βενζίνη στα 25 έως 27 λεπτά το λίτρο...αυτή η διαφορά έχει γίνει 20 λεπτά από χθές και στις τιμές διυλιστήριου...που οφείλεται αυτό???
https://popek.gr/ex-factory-fuel-prices/
Και από τι γράφει το λινκ από πάνω αναμένονται πολύ μεγαλύτερες αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης από αύριο...
Βοήθεια μας.
-
Νέο ιστορικό ρεκόρ στην τιμή του ρεύματος
Νέο ρεκόρ καταγράφει αύριο η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο ελληνικό χρηματιστήριο, σε συνέχεια των ανατιμήσεων - ρεκόρ στην τιμή του φυσικού αερίου.
Συγκεκριμένα η τιμή στην προημερήσια αγορά διαμορφώνεται στα 426,9 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 279 σήμερα) με τη μέγιστη τιμή να φθάνει στα 600,07 ευρώ και την ελάχιστη στα 210,09 ευρώ. Η ζήτηση αύριο καλύπτεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό κατά κύριο λόγο από τις μονάδες φυσικού αερίου (48,8%) ενώ σημαντική είναι και η συμμετοχή των λιγνιτικών μονάδων (18,83%). Στο 21,86% είναι η συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών και μόλις 2,79% οι εισαγωγές.
Στα 340 ευρώ ανά μεγαβατώρα έφθασε νωρίτερα σήμερα στο χρηματιστήριο της Ολλανδίας η τιμή του φυσικού αερίου.
Στο μεταξύ, θεαματική, αναγκαστική αν και αθόρυβη στροφή στη χρήση του λιγνίτη για την παραγωγή ρεύματος πραγματοποιεί η ΔΕΗ υπό υπό την πίεση της ιλιγγιώδους αύξησης στην τιμή του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.
Έχει ενδιαφέρον να δούμε σύγκριση κατανάλωσης (πραγματικής τιμής όμως) μεταξύ καυσίμων κι ηλεκτρικού, με αυτές τις τιμές
-
Σήμερα Καθαρά Δευτέρα εύρισκα πετρέλαιο κίνησης σε πρατήρια 1,50-1,60 , τώρα που το σκέφτομαι ήταν όλα Revoil , είχε καμμία προσφορά σήμερα;
δεν παθαίνουν τίποτα για δυο - τρείς μήνες τα μοτερ να καίνε απλό και φθηνό καύσιμο ίσα - ίσα όποτε έβαλα είδα να βγάζει και παραπάνω χιλιόμετρα
τώρα αν καπνίζει και λίγο παραπάνω δεν πειράζει ... -
Παιδιά νομίζω πως η μόνη λύση είναι το υγραέριο αφού δεν κλείνει η ψαλίδα ή δεν προβλέπεται να γίνει αυτό στο άμεσο μέλλον.
Αξίζει το ρίσκο πλέον καθώς δεν βλέπω στα επόμενα χρόνια πτώση της τιμής. Όχι μόνο λόγω των σημερινών συνθηκών που όλοι δείχνουν πρόθεση να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από Ρωσία αλλά και γιατί ακόμη και οι Σαουδάραβες δεν βλέπω να έχουν πρόθεση αύξησης της προσφοράς πετρελαίου με βάση τα αποθέματα τους. Κάπου είδα πως οι Αμερικανοί έκαναν πρόταση σε Μαδουρο για αγορά πετρελαίου!
Πόσο κόστος έχει μια σωστή τοποθέτηση , 600-800 ευρώ νομίζω , με μια συντηρητική χαρτογράφηση μέχρι τις 3500 στροφές για να περιορίσει το ενδεχόμενο ζημιών , κάποιος που αναγκαστικά κάνει αρκετά χιλιόμετρα θα το αποσβέσει σε λίγους μήνες. -
@vagkirk said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Παιδιά νομίζω πως η μόνη λύση είναι το υγραέριο αφού δεν κλείνει η ψαλίδα ή δεν προβλέπεται να γίνει αυτό στο άμεσο μέλλον.
Αξίζει το ρίσκο πλέον καθώς δεν βλέπω στα επόμενα χρόνια πτώση της τιμής. Όχι μόνο λόγω των σημερινών συνθηκών που όλοι δείχνουν πρόθεση να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από Ρωσία αλλά και γιατί ακόμη και οι Σαουδάραβες δεν βλέπω να έχουν πρόθεση αύξησης της προσφοράς πετρελαίου με βάση τα αποθέματα τους. Κάπου είδα πως οι Αμερικανοί έκαναν πρόταση σε Μαδουρο για αγορά πετρελαίου!
Πόσο κόστος έχει μια σωστή τοποθέτηση , 600-800 ευρώ νομίζω , με μια συντηρητική χαρτογράφηση μέχρι τις 3500 στροφές για να περιορίσει το ενδεχόμενο ζημιών , κάποιος που αναγκαστικά κάνει αρκετά χιλιόμετρα θα το αποσβέσει σε λίγους μήνες.Για μετατροπή αν δόσεις και 800ε θες πολλά - πάρα πολλά χιλιόμετρα να αποσβέσεις γιατί θα καις και βενζίνα , εγώ ανέμελα με 99% πόλη είμαι 9,5 χαλαρά είμαι 8,5 αλλά καίω μόνο αέριο και καθόλου βενζίνα το οποίο αέριο έχει αγγίξει το 1 γιούρο
-
.. εδώ ακόμη και στην πολυκατοικία που βάλαμε αέριο θα αποσβέσει ποτέ;!
Έτσι όπως πάει θα συμφέρει να βγάλουμε και ότι βρούμε στο Ιόνιο, θα γίνουμε τώρα στα τελειώματα Σαουδάραβες!
-
"Μια προσωρινή στροφή προς τον άνθρακα και το πετρέλαιο μπορεί να μειώσει κατά 28 δισ. κ.μ. τις εισαγωγές αερίου προτού οδηγήσει σε άνοδο των εκπομπών, όπως εκτιμά.
Η Ελλάδα προσαρμόζεται ήδη σε αυτή τη βραχυπρόθεσμη στρατηγική για τη διασφάλιση της επάρκειας εφοδιασμού, όντας έτοιμη να λειτουργήσει στο φουλ τις λιγνιτικές μονάδες αλλά και τις πετρελαϊκές της Κρήτης και να γυρίσει σε ντίζελ τη λειτουργία πέντε μονάδων φυσικού αερίου"
-
[url=https://ibb.co/whwf4zV][img]https://i.ibb.co/1GdkTm1/20220309-131034.jpg[/img][/url]
Γιατί τόσο μικρή διαφορά μεταξύ τους;
Πάντως Χριστούγεννα στο Λονδίνο το diesel ήταν πιο ακριβό από τη βενζίνη σε όλα τα πρατήρια που παρατήρησα. -
εμεις εχουμε σημαντικα χαμηλοτερο ΕΦΚ στο ντιζελ απο οτι στην βενζινη.
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά