-
@brokesmack said in Toyota Yaris Cross:
Αναφορικά με τα χρώματα πάντως και το μπλέ σκούρο είναι πολύ ομορφο!!
Φανταστικό είναι, εννοείται!! Όπως και στο CHR.
-
Ο fanis75 είχε γράψει κανα δίμηνο πριν οτι η Toyota αν δώσεις προκαταβολή σου κλειδώνει την τιμή , η πληροφορία κάπου αποθηκεύτηκε ...
Κάποιες επισκέψεις σε Ford KIA Citroen κλπ έδειξαν οτι θες πια 25+ χιλιάρικα για καινούργιο αυτοκίνητο...F@ck
Μετα διάβασα αυτό
@siorhaga said in Toyota Yaris Cross:
Εχει ερθει... Ζητούν ομως μονο €500 προκαταβολή με δικαίωμα επιστροφής, μονο για να κατοχυρώσεις την τιμη.
μια συζήτηση σε μια συνάντηση Παρασκευής του φόρουμ της Θεσσαλονίκης έδωσε το έναυσμα και την επόμενη μέρα παρήγγειλα ενα!
το θέμα είναι οτι τότε δεν το χρειαζόμουν το παρήγγειλα για ...πλάκα , τώρα όμως το χρειάζομαι γιατί το Yaris ντίζελ το έδωσα στο γιο μου που κάνει 50 χλμ κάθε μέρα για να πάει στην καινούργια δουλειά του και κυκλοφορώ με το 1000άρι iQ (που θα πουληθεί ).
Ευχαριστώ fanis75 και siorhaga εχω γλυτώσει μεχρι τώρα 800€ και 2,5 μήνες περάσανε νεράκι ! ...και εγκλιματίζομαι στην υβριδική αργή οικονομική οδήγηση με το iQ , έπιασα τα 1000 χλμ σε ταξίδια στην Εθνική με 69 άλογα ΧΩΡΙΣ cruise control και 5,1 μέση κατανάλωση , όταν θα έρθει το cross active hybrid με τα 116 και το ACC θα νοιώσω ....αναβαθμισμένος !
-
Πραγματι... Πολυ Ελλαδα το μπλε του... Το Ασια(υστραλεζικ)ο ουρανι δε μου αρεσε... Πολυ 1975... Και ειμαστε στα χρονια που κανουν revival τα late 80s & early 90s... Ευτυχως που δε το επιλεξανε για εδω...
-
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
@osfp said in Toyota Yaris Cross:
Κυριοι ας μη γελιομαστε, οι αυξησεις ηταν θεμα χρονου να γινουν. Απορω πως δεν ειχαν ηδη γινει... Το καλοκαιρι ειχε ανεβει ηδη το CH-R. Aπο οτι διαβασα σε σχολια σας αλλες εταιρειες ειχαν αλλαξει ηδη τιμες. Απο περυσι το Δεκεμβρη η τιμη της λαμαρινας και του σιδηρου (γενικα) - ενδεικτικες πρωτες υλες- κανανε ραλυ σε σημειο που διπλασιασανε τιμες μεχρι τον Αυγουστο... Οσο στοκ και να υπηρξε (αν υπηρξε) θα τελειωνε. Οσο απορροφηση αυξησεων των τιμων να υπηρξε, οσο κερδος να υπαρχει οι αυξησεις στο ενεργιακο κοστος παραγωγης και διατηρησης εγκαταστασεων θα πιεζε προς τα εκει. (Διαφορες) Βιομηχανιες αυξανουν τιμες ανα 2 μηνες το ελαχιστο.
Κανεις μας φυσικα δε θα ηθελε να αγορασουμε με παραπανω κοστος...
Ειχα δει ηδη μια αυξηση τιμης σε αξεσουάρ και ηθελα να σας το αναφερω... Αλλα το ξεχασα...
παντως περα απο αυτα που ειναι σωστα, η οικονομια της Τουρκιας εχει παει στα ταρταρα, και το κοστος σε προσωπικο για οσα αυτοκινητα παραγονται εκει θα επρεπε επισης να εχει επηρεασει προς τα κατω. Αλλα το CHR ηταν το πρωτο που αυξηθηκε.....οποτε ειναι και εμπορικη πολιτικη στη μεση.
Παντως ενω παντα ειχα στο πισω μερος του μυαλου μου ενδεχομενη αλλαγη της παραγγελιας απο Style σε Active, πλεον με τις αλλαγες των τιμων η Toyota αποφασισε για μενα.... μενουμε οπως ειμαστε!
Εχει και στη Τουρκια εργοστασια λοιπον, δε το γνωριζα. Νομιζω οτι η Τουρκια συμφερει περισσοτερο για αγορες λιανικης... (Αλλα θελει προσοχη, ακουμε διαφορα περιστατικα στα συνορα... Που ταλαιπωρουνε πολιτες οι αρχες της γειτονας...) Αφου και οι βιομηχανιες που περνουν πρωτες υλες απο εκει παλι αυξανουν τιμες εδω...
Ναι ε? Σκεψη απο πανω προς τα κατω, δεν ξαναδιαβασα κατι τετοιο...
Εντυπωσιακο! Αλλα μετα τις αλλαξες στι τιμες οι διαφορα συρρικνωθηκε... Τι χρωμα?Εχω παραγγειλει Style Hybrid Bronze.
Μεχρι τελευταια στιγμη αμφιταλαντευομουνα μεταξυ style και active , γιατι δεν θεωρω οτι αξιζει 3.000 ευρω παραπανω το style. Και μετα ειδα ποσο ευκολο ειναι να αλλαξεις τις λαμπες του active σε LED (η διαγραμιση υπαρχει ηδη και οι projectors) , επισης μου αρεσουν πιο πολυ τα binocular οργανα του active , και το σκεφτομουνα.
Σιγουρα θα χρειαζοταν στην Active να αλλαξω τις ζαντες γιατι τις θεωρω απαισιες, και να βαλω τα LED που αυτες οι αλλαγες πανω απο 1000ρικο δε θα πηγαιναν. Και μετα μενει το ελαφρως ασχημο χρωμα στο εσωτερικο (ναι ειμαι υπερ της διχρωμιας, αλλα να ειναι οπως του Elegance, οχι με αυτο το γκρι που θυμιζει πλαστικο απο super nintendo στα 80ies), οι προβολεις ομιχλης που klein, και το νεο infotainment. Περισσοτερο για το τελευταιο πηγα στη Style με την εννοια οτι δεν αλλαζει, οτι το παλιο ειανι αθλιο αποτι λεγεται απο ολους, και οτι το νεο ισως βελτιωθει περεταιρω με τα χρονια και θα γκρινιαζα οποτε βγαινανε αναβαθμισεις και εγω δε θα τις επαιρνα γιατι ειχα το παλιο.
Οποτε πηγα στη Style αλλα με βαρια καρδια... γι'αυτο και σκεφτομουνα καθε τοσο μηπως αλλαξω την παραγγελια σε active. Πλεον δεν εχει νοημα ομως...ΥΓ: Το μπλε by the way ειναι ομορφο....αλλα το απεφυγα γιατι μου φανηκε πολυ κλασσικο, ηθελα κατι πιο διαφορετικο. Αν και εν τελει σε 5 χρονια ολα γκρι και χαλκινα θα ειναι εκει εξω που θα κυκλοφορουν και με το "κλασσικο" μπλε θα φτασεις να εισαι διαφορετικος.
ΥΓ2: Ειπα τις ζαντες του active αθλιες. Οντως ειναι στα ματια μου, αλλα να προσθεσω οτι και οι ζαντες του Style δεν με τρελαινουν, απλα ειναι απειρα καλυτερες απο τις χαλια σε βαθμο που να μη χρειαστει να τις αλλαξω. Σιγουρα οι πιο ωραιες ειναι του Elegance (και οχι οι ιδιες σε μαυρο που εχει το adventure) αλλα εκει και το μεγεθος (18") ισως ειναι θεμα στην κυληση.
-
-
Σε σημερινή επίσκεψή μου πάντως για test drive, ο πωλητής μου είπε ότι αναμένουν άλλες 2 αυξήσεις περί των 700 ευρώ περίπου η κάθε μία, χωρίς να ξέρει το πότε όμως...
-
@christosvvs said in Toyota Yaris Cross:
Σε σημερινή επίσκεψή μου πάντως για test drive, ο πωλητής μου είπε ότι αναμένουν άλλες 2 αυξήσεις περί των 700 ευρώ περίπου η κάθε μία, χωρίς να ξέρει το πότε όμως...
Στα 23 (2κινητο) 26 (4κινητο) ήταν καλή ευκαιρία το υβριδικό style. Στα +800 +700 +700 είναι ένα πάρα πολύ καλό ανέκδοτο!
-
Ωραίο "κόλπο " θααα γίνει αύξηση έτσι τα +800 που πήρε φαίνονται λίγα και οι αναποφάσιστοι τρέχουν να κλειδώσουν τιμή για να γλυτώσουν τα 1400€
τα ίδια κόλπα των πωλητών τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια που αγοράζω αυτοκίνητα -
Τώρα τα αμάξια είναι προπαραγγελίες . Οταν δουν ότι πιάνουν εύκολα τους στόχους , θα τσιμπήσουν οι τιμές.
Προφανώς το έχουν δει ήδη και ξεκίνησε το τσίμπημα.
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Φανταστικό είναι, εννοείται!! Όπως και στο CHR.
Δεν κυκλοφορουν πολλα... Και ειναι τοσο ωραιο πανω του...
-
Κυριοι ας μη γελιομαστε, οι αυξησεις ηταν θεμα χρονου να γινουν. Απορω πως δεν ειχαν ηδη γινει... Το καλοκαιρι ειχε ανεβει ηδη το CH-R. Aπο οτι διαβασα σε σχολια σας αλλες εταιρειες ειχαν αλλαξει ηδη τιμες. Απο περυσι το Δεκεμβρη η τιμη της λαμαρινας και του σιδηρου (γενικα) - ενδεικτικες πρωτες υλες- κανανε ραλυ σε σημειο που διπλασιασανε τιμες μεχρι τον Αυγουστο... Οσο στοκ και να υπηρξε (αν υπηρξε) θα τελειωνε. Οσο απορροφηση αυξησεων των τιμων να υπηρξε, οσο κερδος να υπαρχει οι αυξησεις στο ενεργιακο κοστος παραγωγης και διατηρησης εγκαταστασεων θα πιεζε προς τα εκει. (Διαφορες) Βιομηχανιες αυξανουν τιμες ανα 2 μηνες το ελαχιστο.
Κανεις μας φυσικα δε θα ηθελε να αγορασουμε με παραπανω κοστος...
Ειχα δει ηδη μια αυξηση τιμης σε αξεσουάρ και ηθελα να σας το αναφερω... Αλλα το ξεχασα...
παντως περα απο αυτα που ειναι σωστα, η οικονομια της Τουρκιας εχει παει στα ταρταρα, και το κοστος σε προσωπικο για οσα αυτοκινητα παραγονται εκει θα επρεπε επισης να εχει επηρεασει προς τα κατω. Αλλα το CHR ηταν το πρωτο που αυξηθηκε.....οποτε ειναι και εμπορικη πολιτικη στη μεση.
Παντως ενω παντα ειχα στο πισω μερος του μυαλου μου ενδεχομενη αλλαγη της παραγγελιας απο Style σε Active, πλεον με τις αλλαγες των τιμων η Toyota αποφασισε για μενα.... μενουμε οπως ειμαστε!
Εχει και στη Τουρκια εργοστασια λοιπον, δε το γνωριζα. Νομιζω οτι η Τουρκια συμφερει περισσοτερο για αγορες λιανικης... (Αλλα θελει προσοχη, ακουμε διαφορα περιστατικα στα συνορα... Που ταλαιπωρουνε πολιτες οι αρχες της γειτονας...) Αφου και οι βιομηχανιες που περνουν πρωτες υλες απο εκει παλι αυξανουν τιμες εδω...
Ναι ε? Σκεψη απο πανω προς τα κατω, δεν ξαναδιαβασα κατι τετοιο...
Εντυπωσιακο! Αλλα μετα τις αλλαξες στι τιμες οι διαφορα συρρικνωθηκε... Τι χρωμα?Εχω παραγγειλει Style Hybrid Bronze.
Μεχρι τελευταια στιγμη αμφιταλαντευομουνα μεταξυ style και active , γιατι δεν θεωρω οτι αξιζει 3.000 ευρω παραπανω το style. Και μετα ειδα ποσο ευκολο ειναι να αλλαξεις τις λαμπες του active σε LED (η διαγραμιση υπαρχει ηδη και οι projectors) , επισης μου αρεσουν πιο πολυ τα binocular οργανα του active , και το σκεφτομουνα.
Σιγουρα θα χρειαζοταν στην Active να αλλαξω τις ζαντες γιατι τις θεωρω απαισιες, και να βαλω τα LED που αυτες οι αλλαγες πανω απο 1000ρικο δε θα πηγαιναν. Και μετα μενει το ελαφρως ασχημο χρωμα στο εσωτερικο (ναι ειμαι υπερ της διχρωμιας, αλλα να ειναι οπως του Elegance, οχι με αυτο το γκρι που θυμιζει πλαστικο απο super nintendo στα 80ies), οι προβολεις ομιχλης που klein, και το νεο infotainment. Περισσοτερο για το τελευταιο πηγα στη Style με την εννοια οτι δεν αλλαζει, οτι το παλιο ειανι αθλιο αποτι λεγεται απο ολους, και οτι το νεο ισως βελτιωθει περεταιρω με τα χρονια και θα γκρινιαζα οποτε βγαινανε αναβαθμισεις και εγω δε θα τις επαιρνα γιατι ειχα το παλιο.
Οποτε πηγα στη Style αλλα με βαρια καρδια... γι'αυτο και σκεφτομουνα καθε τοσο μηπως αλλαξω την παραγγελια σε active. Πλεον δεν εχει νοημα ομως...ΥΓ: Το μπλε by the way ειναι ομορφο....αλλα το απεφυγα γιατι μου φανηκε πολυ κλασσικο, ηθελα κατι πιο διαφορετικο. Αν και εν τελει σε 5 χρονια ολα γκρι και χαλκινα θα ειναι εκει εξω που θα κυκλοφορουν και με το "κλασσικο" μπλε θα φτασεις να εισαι διαφορετικος.
ΥΓ2: Ειπα τις ζαντες του active αθλιες. Οντως ειναι στα ματια μου, αλλα να προσθεσω οτι και οι ζαντες του Style δεν με τρελαινουν, απλα ειναι απειρα καλυτερες απο τις χαλια σε βαθμο που να μη χρειαστει να τις αλλαξω. Σιγουρα οι πιο ωραιες ειναι του Elegance (και οχι οι ιδιες σε μαυρο που εχει το adventure) αλλα εκει και το μεγεθος (18") ισως ειναι θεμα στην κυληση.
A μαλιστα, κατανοητο. Ευχαριστω... Ωραια περιγραφη της επιλογης. Το βρισκω ενδιαφερον να διαβαζω με τι κρητιρια επιλεγει και ενας αλλος αγοραστης...
Ειχα κανει και εγω αναλογη αναφορα για την επιλογη μου μετα απο ερωτηση ενος χρηστη πριν καιρο και μετα κατι πηγα να συμπληρωσω απο το τηλ... Κατι μαρκαρα κατα λαθος, εσβησα τα μισα, ειχα και κατο emoji να φαινεται ωραιο το κειμενο...
Και ενω εγραφα αλλου και εκανa copy paste στο forum βαρεθηκα να το ξαναξανω οπως ηταν και τo παρατησα... Και δε ξανασυνδεομαι απο το τηλ. να γραψω... Εδω απο Η/Υ κανω λαθη απο τη βιασυνη λογο λιγου χρονου...
To the point...
Ωραιο χρωμα, το χαλκινο... Αν δεν υπηρχε μαυρο, θα το επελεγα μαλλον...
Διαβασα ολες τις αναφορες των χρηστων για τη διαφορα των 3.000 μεταξυ των εκδοσεων...
Περα απο την καποια πρακτικοτητα και πιο νεα τεχνολογια και την διαφορα στην εμφανιση, δε γνωριζω, δε πολυκαταλαβα αν ειναι μεγαλη αυτη η διαφορα. Εμενα μου φανηκε ΟΚ... Σιγουρα των 27.000 της ΑDVENTURE μου φανηκε μεγαλη, με τη λογικη οτι μεσα ειναι ενα μικρουλη, απλο YARIS. ΛΑΜΠΕΣ... Δε εχω καταλαβει ακομα γιατι τοσο 'ντορος' αλλα η αληθεια ειναι οτι προσπερωουσα ολα τα σχολια για LED Iσως επειδη δε μου αρεσουν τα ψυχρα LED χρωματα...
Kαι εφοσον αυτο που μπορω να κρινω ειναι - παντα με βαση πολυ αυστηρα προσωπικα κριτηρια - η αισθητικη και η πρακτικοτητα αμφιταλαντευομουνα κ εγω μεταξυ STYLE και ACTIVE PLUS.
Σου (σας καλυτερα αφου θα το διαβασουν και αλλοι χρηστες) με τι ακριβως αμφιταλαντευομουνα (με emoji μαλιστα):
ACTIVE PLUS ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΚΡΙ ΟΡΟΦΗ ️
STYLE ΣΚΟΥΡΗ ΓΚΡΙACTIVE PLUS 16'' ΖΑΝΤΑ ️
STYLE 17''ACTIVE PLUS ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΖΑΝΤΑΣ
STYLE ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΖΑΝΤΑΣ ️ACTIVE PLUS infotainment 10 ΒUTTON @ MENU ️
STYLE infotainment 4 ΒUTTON @ MENUACTIVE PLUS ΧΡΩΜΑ ΤΑΜΠΛΟ
STYLE ΧΡΩΜΑ ΤΑΜΠΛΟ ️ACTIVE PLUS B-TONE (ΔΕΝ ΕΙΧΕ)
STYLE B-TONE ️ACTIVE PLUS ΔΙΧΡΩΜΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ️
STYLE ΔΙΧΡΩΜΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣACTIVE PLUS - STYLE 4 - 3
ZANTEΣ ACTIVE... Απαισιες (χα χα)
Δεν θα τις ελεγα απαισιες, νομιζω χανουν και απο την απεικονηση στον υπολογιστη γιατι περα απο τους ηδη λιγους κατοχους του ACTIVE οι υπολοιποι τις βλεπουμε σε οθονη... Εχω δει σχεδον ομοια σε AUDI προσφατα (δεν παρατηρουσα καθολου αυτοκινητα πριν ερθει η στιγμη για να παρω) και θα τις ποσταρω καποια στιγμη, φαινονται οκ στα γερμανικα που βεβαια δεν εχουν ακμες οπως το YARIC CROSS. Απλα φαινονται λιγο προηγουμενης δεκαετιας ειδικα διπλα στις διχρωμες των ανωτερων εκδοσεων... Τωρα οσον αφορα το ELEGANT... Aυτο το ειχα ξεχασει... Επειδη δεν ειναι υβριδικο δε το ανοιγα ποτε... Και ελεγα σε ποιο ειναι αυτες οι ωραιες ζαντες! Τωρα του STYLE δε τις θεωρω ασχημες αλλα μου 'κανουν' λιγο κατα 4/5 μεταπολεμικο γερμανικο σταυρο ειναι η αληθεια...
Διχρωμια ELEGANCE... Με τιποτα!
Θα ελεγα επι τουτου, ΑΠΑΙΣΙΑ και θα με καταλαβαινες...Ειμαστε 1-1
-
Εγω σκεπτόμενος ποια έκδοση να επιλέξω βρισκόμουνα μεταξύ active plus και τη style. Ο πωλητής με απέτρεψε απο την active plus με το σκεπτικό οτι ειναι κοντα στη βασική έκδοση Οποτε η να παω στη βασική είτε απευθειας στην style . Δε είχε και άδικο άλλωστε η πιο ολοκληρωμένη ειναι η style σε σχέση με τα λεφτα που δίνεις. Εγω όμως μεσα στο κλίμα της ανασφάλειας που διανύουμε και τον βομβαρδισμό που δεχόμαστε οτι θα επικράτησουν τα ηλεκτρικά κτλ και απο συζητήσεις με φίλους και γνωστούς οτι τα θερμικά θα απαξιωθούν σε λίγα χρονια συν οτι θα μπει φόρος άνθρακα κτλ κατέληξα στην active στα 20κ ετσι να εχω όσο το δυνατό μικροτερη απαξίωση μελλοντικά
-
Ξέρει κανείς που γράφει εάν η τιμή του αυτοκινήτου είναι "κλειστή" ;
-
@xrist0s4 said in Toyota Yaris Cross:
Ξέρει κανείς που γράφει εάν η τιμή του αυτοκινήτου είναι "κλειστή" ;
Παιδιά η τιμή είναι κλειστή!!!!! Μόλις μίλησα με τον αντιπρόσωπο!!!
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Ωραίο "κόλπο " θααα γίνει αύξηση έτσι τα +800 που πήρε φαίνονται λίγα και οι αναποφάσιστοι τρέχουν να κλειδώσουν τιμή για να γλυτώσουν τα 1400€
τα ίδια κόλπα των πωλητών τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια που αγοράζω αυτοκίνηταΠάντως και εγώ που μίλησα με τον πωλητή μου, το ίδιο πράγμα μου είπε, οτι δηλαδή περιμένουν και άλλες ανατιμήσεις. Δεν είχε κάποιο κέρδος να το πει σε μένα, μιας και εχω ήδη κλείσει το αυτοκίνητο εδώ και καιρό.
To the point...
Ωραιο χρωμα, το χαλκινο... Αν δεν υπηρχε μαυρο, θα το επελεγα μαλλον...Συμφωνώ για το μαύρο. Έχοντας δει πλέον το αυτοκίνητο σχεδόν σε όλα τα χρώματα απο κοντά, νιώθω δικαιωμένος για την επιλογή μου. Σαν δευτερη επιλογή θα έλεγα και εγώ το χάλκινο (αν και όπως φαίνεται θα πήξουν με αυτο οι δρόμοι) και μετά το μπλέ ελεκτρικ και το ασημί.
-
Πάντως και εγώ που μίλησα με τον πωλητή μου, το ίδιο πράγμα μου είπε, οτι δηλαδή περιμένουν και άλλες ανατιμήσεις. Δεν είχε κάποιο κέρδος να το πει σε μένα, μιας και εχω ήδη κλείσει το αυτοκίνητο εδώ και καιρό.
Εσύ μπορεί να το έχεις κλείσει,όμως πιθανά κι άδολα,χωρίς κακό σκοπό, θα μιλήσεις με κάποιον φίλο σου,συγγενή σου ή σε μια παρέα με κάποιον που ενδιαφέρεται για αμάξι,οπότε θα τον "ψήσεις¨ να πάει να το κλείσει..
Xωρίς να αποκλείω ότι τελικά κάποιες ανατιμήσεις πιθανόν θα γίνουν,δεν είναι τόσο αθώο το εμπόριο και το marketing...
-
αθωο δεν ειναι το εμποριο αλλα οταν βλεπεις οτι ολα ακριβαινουν, το πιο πιθανο ειναι να ανεβει η τιμη παρα να μεινει σταθερη.
-
@spiros-0 said in Toyota Yaris Cross:
αθωο δεν ειναι το εμποριο αλλα οταν βλεπεις οτι ολα ακριβαινουν, το πιο πιθανο ειναι να ανεβει η τιμη παρα να μεινει σταθερη.
Συμφωνώ,αλλά το να το σκεφτόμαστε και να το γράφουμε ως πιθανό σενάριο εγώ κι εσύ δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο σε έναν εν δυνάμει αγοραστή από το να το λέει ο ίδιος ο αντιπρόσωπος..
Σε όλα τα θέματα όταν κάτι λέει ο πιο ειδικός κάνει περισσότερη αίσθηση στον κόσμο/καταναλωτή.
-
Κάποιος που να έχει από style και πάνω, μπορεί να μου πει αν έχει 2 ίδια κλειδιά με το αυτόματο ξεκλείδωμα;
-
Έρχεται τέλος του μήνα το αμάξι σε active plus υβριδικό. Αξίζει να περιμένω κάνα χρόνο για style ή να πάρω αυτό που παρήγγειλα εξαρχής?
Toyota Yaris Cross