-
Ατυχεστατος παραλληλισμος. Διαβασε το καλυτερα. Μηπως ηθελες να γραψεις κατι αλλο? Συγνωμη κιολας.
-
Τις εμμονές τις έχουν αυτοί που στο πρώτο κύμα πανηγύριζαν και έλεγαν ότι με Ζαιους θα μαζεύαμε τα πτώματα απο τα πεζοδρόμια. Ξεχνάμε.
Οι ίδιοι μετά όταν κλείσαμε για τόσο πολύ καιρο "δεν έβλεπαν" τα λάθη του καλοκαιριού του '20 και βέβαια δόξαζαν τις επιστρεπτεες παρουσιάζοντας τες ως "δώρο" σχεδον.
Τώρα που λόγω συζύγου και "κλικας της" ξέρω ότι πάμε ακόμα χειρότερα έχουνε το αφήγημα των ανεμβολιαστων και οι κατοσταρες να μας γίνουν συνήθεια γιατί..."φταίνε". Έλα όμως που μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.Γι'αυτο ξανά: Όταν λέω λοκνταουν το λέω για να ξεμπουκωσει το ΕΣΥ και να σωθεί κανας χριστιανός που πρέπει να κάνει άλλο χειρουργείο. Δεν μιλάω για νέο επτάμηνο. Δεν καταλαβαίνετε ότι δεν πεθαίνουν μόνο ψεκασμενοι; Ακόμα και για τους ανεμβολιαστους υγειονομικούς εφόσον φοράνε στολή δεν μεταδίδουν τίποτα και πάλι και εκεί ανοχή λόγω της καταστασης που έχει διαμορφωθεί. Ανεμβολιαστοι αστυνομικοί να υπάρχουν όμως...
Αλλα είναι τα bot Νάσο. Το bot ποσταρει σκληρούς trolογαριασμους του κόμματος/κάνει οβιδιακες μεταμορφώσεις ανάλογα την στρατηγική του κόμματος/προσβάλλει προσωπικά όταν στερεύει από επιχειρήματα.
Δοξα τω θεώ έχω γάτες αλλά δεν τις βάζω να κλαίνε. Στεναχωριέμαι αντιστοιχα γιατί κάπου, κάπως, κάποτε. Τι να κάνεις όμως, εξάντλησα την ευγένεια μου και η πλάκα είναι ότι διατηρώ επαφή με ακόμα πιο ακραίο από εκείνη την εποχή που όμως ξέρει ο καθένας τα όρια και κόβει όταν πρέπει. Και μιλάμε πια ελάχιστα για αυτοκίνητα...
-
@johanndelta said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Τι να κάνεις όμως, εξάντλησα την ευγένεια μου και η πλάκα είναι ότι διατηρώ επαφή με ακόμα πιο ακραίο από εκείνη την εποχή που όμως ξέρει ο καθένας τα όρια και κόβει όταν πρέπει. Και μιλάμε πια ελάχιστα για αυτοκίνητα...
Μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς σε αυτή την παράγραφο; Δεν κατάλαβα...
-
Έχω φιλικές σχέσεις με μέλος της παλιάς παρεας (άκρο/σκληρο)δεξιό αλλά όλα καλά.
Οι αντιπαλότητες (γενικά) είναι πιο πολύ ταξικές και λιγότερο πολιτικές μαν. Τώρα; -
@johanndelta said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Έχω φιλικές σχέσεις με μέλος της παλιάς παρεας (άκρο/σκληρο)δεξιό αλλά όλα καλά.
Οι αντιπαλότητες (γενικά) είναι πιο πολύ ταξικές και λιγότερο πολιτικές μαν. Τώρα;Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό. Ότι είσαι υποτίθεται διαλλακτικός και σε έχω παρεξηγήσει;
-
Νάσο το αν με έχεις παρεξηγήσει ή όχι λίγη σημασία έχει. Ξεκίνησες μια κουβέντα και σου απαντώ. Το αν καλυπτεσαι ή όχι από τις απαντήσεις μου, το αν με συμπαθείς ή όχι δεν είναι στο χέρι μου.
-
Αναγνωρίστηκε το Sputnik από τον ίδιο τον Μητσοτάκη σαν νόμιμο εμβόλιο μετά την συνάντηση του με τον Πούτιν, αυτό σηκώνει πολλές ερμηνείες επειδή δεν φημίζεται για τις τόσο καλές σχέσεις του με Ρωσία.
-
@fanis75 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Εγώ ξέρω κάτι απλό και για αυτό ΠΡΕΠΕΙ να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Η θεία μου με καρκίνο περιμένει να χειρουργηθεί και 2 φορές έχουν ακυρωθεί τα χειρουργεία στο Ιπποκράτειο λόγω covid. Αποτέλεσμα? ή η θεία θα πεθάνει ή θα πρέπει να χειρουργηθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο...με €15.000 κόστος (αντί για €0). Είναι σοβαρό χειρουργείο διάρκειας 8 ωρών που απαιτεί και 24 ώρες ΜΕΘ μετά...οπότε δεν είναι εύκολο.
Αλλά ακόμα, οι ανεμβολίαστοι χρήζουν δωρεάν περίθαλψης σε αυτή τη χώρα...μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος λοιπόν!Μήπως είναι μόνο θέμα τηλεφωνήματος Αρίστου, να βρεθούν τα αναγκαία για να χειρουργηθεί η γυναίκα;
https://www.efsyn.gr/politiki/322754_klines-meth-mono-gia-eklektoys
άλλωστε τα χουν πει κι φίλοι εδώ πως οι ΜΕΘ είναι αρκετές, και γω είμαι ο τρελός του χωριού γκουμμουνιστής που επιμένω να πετάμε λεφτά...Ένα "Μάτι" την ημέρα, τον γκομμουνισμό τον κάνει πέρα...
-
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Μήπως είναι μόνο θέμα τηλεφωνήματος Αρίστου, να βρεθούν τα αναγκαία για να χειρουργηθεί η γυναίκα;
Σαφώς και είναι, αλλά δεν έχω τέτοιες προσβάσεις εγώ. Οπότε ο καθηγητής στο Ιπποκράτειο μας είπε για Metropolitan εαν θέλουμε να γίνει η δουλειά μας πριν ο καρκίνος επανέλθει (γιατί έκανε και χημιο).
ΥΓ: Όσο για τις ΜΕΘ, φυσικά και είναι αρκετές, εαν δεν είχαμε τους ανεγκέφαλους που δεν εμβολιάζονται. Γιατί εαν είχαν εμβολιαστεί όλοι, ούτε το 10% δεν θα ήταν σε ΜΕΘ από αυτούς που είναι τώρα λόγω κοβιντ.
-
Προφανώς και θα ήταν καλό να έχουμε 20000 ΜΕΘ. Για να αρρωσταίνουν και οι αντιεμβολιαστές με την άνεσή τους. Και να μην τις γεμίζουν και τις στερούν και από άλλους. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η χώρα έχει όσες μεθ μπορεί να έχει. Έτσι πιστεύω εγώ. Όποιος πιστεύει το αντίθετο μπορεί να υποδείξει και τους πόρους απ' όπου θα φτιάχνονταν οι έξτρα μεθ. Συν τις επιδοτήσεις για τα lockdown, συν επιδοτήσεις για το ρεύμα κλπ. Υπάρχουν πόροι και δεν τους έχει εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση; Πιθανόν, αλλοίμονο, δεν άλλαξε η δημόσια διοίκηση μέσα σε 2 χρόνια, ούτε θα αλλάξει. Μήπως να έμπαιναν έξτρα φόροι; Γιατί δεν έχει προτείνει κανένα κόμμα κάτι αφού υπάρχουν οι μαγικές λύσεις έτοιμες; Και μην πάμε με ψιλικά του στυλ "λίστα πέτσα", έχει αναφερθεί εδώ ότι έχει 2 εκ η μία μόνο σαν κατασκευή.
-
Μισό λεπτό ρε παιδιά!
Πόσοι με κοβιντ είναι σε ΜΕΘ;
Πόσοι χωρίς κοβιντ είναι σε ΜΕΘ;
Πόσοι είναι σε αναμονή για ΜΕΘ; -
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Μισό λεπτό ρε παιδιά!
Πόσοι είναι σε αναμονή για ΜΕΘ;Από τα στοιχεία που λένε, κάπου 140 είναι διασωληνωμενοι εκτός ΜΕΘ και λογικά οι πολλοί από αυτούς περιμένουν να μπουν σε ΜΕΘ. Κάτι για το οποίο μυστηριωδώς δεν έγινε πχ με τον Τράγκα. Να υποθέσω ότι αυτός ήταν σε χειρότερη κατάσταση και είχε μεγαλύτερη ανάγκη; Αναμένουμε απαντήσεις.
-
Μισό λεπτό ρε παιδιά!
Πόσοι είναι σε αναμονή για ΜΕΘ;Tα νούμερα υπάρχουν....δεν τα θυμάμαι απέξω. Όμως τα δημόσια νοσοκομεία οφέιλουν να είναι σε ετοιμότητα και έτσι ακυρώνουν χειρουργεία, πολλές φορές έκτακτη ακύρωση λόγω ξαφνικής διακομιδής ασθενών κόβιντ. Οπότε ΔΕΝ μπορούν να προγραμματίσουν χειρουργεία για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη για να περιθάλψουν τους ανεγκέφαλους.
-
Από τους διαχρονικά λίγους αξιοπρεπείς στο 15μελές.
-
Εγώ δεν έχω καταλάβει ο καθένας πετάει νούμερα και έχω χάσει τη μπάλα.
600 δεν ήταν λόγω κοβιντ σε ΜΕΘ και άλλοι 150 εκτός αλλά με προοπτική για ΜΕΘ, εστω ένα μέρος αυτών;
Ακόμα και στη υπόθεση πως όλοι αυτοί οι 150 θα μπουν τελικά σε ΜΕΘ, ο αριθμός φτάνει τους 750.
1400 δεν είναι οι μεθ ;
Γιατί λένε πως δεν υπάρχουν ΜΕΘ για αλλά χειρουργια και ασθένειες; -
Με βάση τι συνέβαινε στις 29/11/21 (ποσταρισμενο από συνάδελφο)
Y.Γ. Δεν μπορώ να πετύχω πως ποστάρεται κατευθείαν εικόνα.
edit: thanks,Lap.
-
Πάτα πάνω στην εικόνα και άνοιξε την σε νέα καρτέλα . Αντέγραψε του url και πάτα το 7ο εικονίδιο που έχει μια φωτογραφία
-
Γιατί λένε πως δεν υπάρχουν ΜΕΘ για αλλά χειρουργια και ασθένειες;
ΜΕΘ υπάρχουν, αλλά τα νοσοκομεία είναι σε ετοιμότητα και έτσι κρατάνε καποιες ΜΕΘ. Επίσης δεν μπορείς να βάλεις ασθενείς με κοβιντ μαζί με χειρουργημένους από καρκίνο, οπότε κλείνουν πτέρυγες. Τέλος, το ότι υπάρχουν ΜΕΘ π.χ. στο Τζάνειο ενώ η εγχείρηση πρέπει να γίνει στο Ιπποκράτειο, δεν μου λέει κάτι.
-
Μιλάμε για 650 ΜΕΘ ελεύθερες. 650!!!!!
Περισσότερες από όσες είχε η Ελλάδα πριν την πανδημία.
Κάτι δεν βγαίνει σε ολα αυτά.
Με αυτήν την λογική στην ουσία μου λέτε πως φτιάχνουμε μια ΜΕΘ και άλλη μία δίπλα της μενει κενή. Άρα δεν έχουμε 1400 ΜΕΘ. Έχουμε ΜΕΘ ΜΟΝΟ για κόβιντ και καμιά άλλη ασθένεια!Αν ισχύει αυτό, είναι λάθος ο σχεδιασμός και η οργάνωση. Δεν μπορούν να φτιάξουν κλίνες ΜΕΘ χωρίς να μπαίνουν μέσα καθόλου ασθενείς από κωρονοιο;
Edit : Μισό λεπτό ξανά. Αν όμως εχουμε 1400 ΜΕΘ μόνο για κωρονοιο τότε γιατί μένουν εκτος ΜΕΘ ασθενείς με κορονοιο και είναι σε αναμονή για ΜΕΘ;
Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Κάπου κάτι δεν είναι σωστό -
Με βάση το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας λειτουργούν 647 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού είχε αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Υποθέτω εμείς δεν έχουμε πρόσβαση για να το checkάρουμε.Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΟΕΝΓΕ:
8/12/21, ώρα 17.40
183 (εκατόν ογδόντα τρεις) βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. (τα στοιχεία είναι από την επίσημη ηλεκτρονική πλατφόρμα υπουργείου Υγείας -ΕΚΑΒ -ΕΚΕΠΥ)
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες