-
Τι να κάνω ρε συ;
Καλύτερα quote στον εαυτό μου, για να μην έχουμε και τίποτα παρατράγουδα εδώ μέσα.Ευτυχώς όμως που συμφωνώ με αυτά που γράφω. Φαντάσου να διαφωνούσα...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι να κάνω ρε συ;
Καλύτερα quote στον εαυτό μου, για να μην έχουμε και τίποτα παρατράγουδα εδώ μέσα.Ευτυχώς όμως που συμφωνώ με αυτά που γράφω. Φαντάσου να διαφωνούσα...
XAXAXAXAXAX, όπως έλεγε και ο Χάρρυ Κλυνν (με τη φωνή του Λεωνίδα Κύρκου) κάποτε για την κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ εσ.:
Σύντροφοι είμαστε 10 εδώ μέσα και έχουμε 11 διαφορετικές απόψεις. Ο σύντροφος Κωνσταντόπουλος έχει δύο! -
@harisma23 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κωνσταντόπουλος
Αν ήταν η Κωνσταντοπούλου θα διαφωνούσε και με τους 12
-
@spi_duster Καμία τέτοια διάθεση εναντίον σου δεν έχω , μακριά από εμένα ο προσδιορισμός που χρησιμοποίησες , μου αρέσει και η δομή του λόγου σου και των επιχειρημάτων σου , και περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες φαίνεται να έχεις από εμένα , και εγώ καταδικάζω την αριστερή βία , και την δολοφονία των παιδιών έξω από τα γραφεία της ΧΑ , και τις κτηνωδίες του Στάλιν , και τις πορείες και τις εκδηλώσεις μίσους της αριστεράς κλπ που ανέφερε ο cruiser , - και γενικά συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία τοποθέτηση του cruiser με τον οποίο όσο και να διαφωνώ ιδεολογικά ο τρόπος γραφής του και οι γνώσεις του είναι για εμένα πηγή μάθησης εδώ μέσα - . Η διαφωνία μου είναι πως όταν συζητάμε για ένα συγκεκριμένο θέμα η οποιαδήποτε αναφορά σε κάτι που αφορά το άλλο άκρο είναι προσπάθεια συμψηφισμού που αποπροσανατολιζει από το συγκεκριμένο ζήτημα και απομακρύνει από την απόλυτη και εμφατική καταδίκη τέτοιων πράξεων και αντιλήψεων.
@storm φυσικά και δεν ζητάω καμία διαγραφή μελών , ούτε ποτέ θα είχα τέτοια διάθεση δεν ξέρω πως σου δημιουργήθηκε τέτοια εντύπωση.
Γενικότερα βλέπω πως και εδώ μέσα πάμε να πέσουμε στην ίδια λούμπα σχεδόν με τις αντιπαραθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που η όξυνση των αντιθέσεων είναι αυτοσκοπός των μέσων αυτών για την εμπορική επιβίωση τους , τα κλικ, και τον χρόνο που ξοδεύουν οι χρήστες σε αυτά , με αποτέλεσμα την δαιμονοποίηση των ανθρώπων πίσω από τα γραφόμενα και την καλλιέργεια εχθρότητας και μίσους. Αλλά το επίπεδο των ανθρώπων που γράφουν εδώ δεν θα το επιτρέψει στο τέλος να συμβεί.
Για να δώσω ένα παράδειγμα , αυτό που γίνεται στα social , με αναφορές σε Γράμμο , Βίτσι, Μελιγαλάς κλπ και ερχόμενος στο θέμα του Μπογδάνος που είναι επίκαιρο, θεωρώ δεν πρέπει να αφορά πλέον κανένα άλλο από τους επιστήμονες ιστορικούς , και ορισμένους σε συγκεκριμένα αυνανιστηρια των social media ( κλεμμένο αυτό από άποψη στο Twitter) και σε δωματιάκια η συγκετρωσεις θα πρόσθετα εγώ συγκεκριμένων περιθωριακών ομάδων. Προσωπικά εγώ δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα από αυτό το κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας και να φανταστείτε πως και από τις δύο πλευρές της οικογένειας μου υπήρχαν νεκροί και από τις δύο πλευρές στην ίδια οικογένεια !!! Μόνο ψήγματα των γεγονότων καθώς όλοι τους είχαν αποφασίσει να αφήσουν πίσω τους τα πάθη και τα μισή όπως και έγινε από την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας τότε.
Πως γίνεται τώρα τόσα χρόνια μετά και κυρίως με την βοήθεια των κοινωνικών μέσων τα τελευταία 10 χρόνια αυτά τα γεγονότα να αναβιώνουν μου προκαλεί τεράστια έκπληξη! Προσωπικά στην πορεία μου ως τώρα ως άνθρωπος δεν έχω συναντήσει στον δρόμο μου τέτοια ακραία στοιχεία , δεν μπορώ να καταλάβω που ξεφύτρωσαν όλοι αυτοί 2 και 3 γενιές μετά!
Τέλος πάντων , διαβάζοντας καιρό αυτό το θέμα εδώ αλλά και στα υπόλοιπα περί αυτοκινήτων , θεωρώ πως μια δια ζώσης μάζωξη των - πόσοι είναι πια - 10 με 15 πολυγραφοντων εδώ θα ήταν μια αξέχαστη εμπειρία παρά τις διαφωνίες και τις διαφορετικές αφετηρίες , υπάρχει και επίπεδο και χαρακτήρας , με συνδετικό κρίκο πως όλοι είμαστε κατά κάποιο τρόπο πνευματικά παιδιά του μεγάλου ΚΚ . -
Απο εμενα vagkir δεν τρεχει τιποτα. Επειδη ολοι ως παιδια των γονεων μας και εγγονια των παπουδων μας εχουμε ακουσει ασχημες ιστοριες το μονο που δεν επικροτω ειναι την βια λεκτικη - σωματικη και οποιας αλλης μορφης. Η διαφωνια και η ελευθερια καταθεσης των αποψεων μας ειναι υγεια. Οι χαρακτηρισμοι και τα συνθηματα εν χωρώ δεν βοηθουν στην κουβεντα. Δοξα τον θεο υπαρχουν πολλα ζητηματα που μπορουμε να διαφωνουμε, αφηνωντας πισω εποχες Γραμμου, Πηγαδας, Καισαριανης Κιλελερ Μακρονησου και παει λεγοντας. Παρεμπιπτοντως με καταγωγη απο τα μερη του Διστομου Καρακολιθου Λιβαδειας και περιχωρων δεν επιτρεπω σε κανεναν να με χαρακτηρισει ουτε για αστειο συμπαθουντα των ναζι ή φασιστα ή οτι αλλο. Απλα εχω τις δικες μου αποψεις που βασιζονται στην ελευθερια της βουλησης και ναι δε μπορουν να ταυτιστουν με τις επιταγες κανενος συνδικαλιστικου ή κοματικου οργανισμου. Ειναι ενα προβλημα κι αυτο.
-
Αν είχε εκσυγχρονιστεί το πολιτικό και κομματικό σύστημα στην Ελλάδα τότε αναφορές στην "αρχαία ιστορία" της Ελλάδος δεν θα υπήρχαν από κανέναν. Η χώρα θα είχε προχωρήσει και όλα αυτά θα είχαν "κλειδωθεί" στο χρονοντούλαπο.
Εγώ όμως από μικρό παιδί βλέπω ότι ποτέ δεν "κλειδώθηκε" στο χρονοντούλαπο η ιστορία αυτή. Παραμένει ζωντανή και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις κομμάτων και ιδεολογιών είναι συνυφασμένη με την ύπαρξή τους. Δηλαδή, χωρίς "εχθρό ή εχθρούς" έχω λόγο να υπάρχω; Το μεροκάματο πως θα βγει; Το έδρανο πως θα παραμείνει δικό μου; Έχω πολιτικό αφήγημα; Μπορώ ξαφνικά να δεχτώ ότι η Ελλάδα πλέον ακολουθεί ένα συγκεκριμένο δρόμο; Και αν το κάνω, εγώ τι ρόλο θα βαράω στο πολιτικό/κομματικό σύστημα;
Σε κάποιες περιπτώσεις κάποια κόμματα και ιδεολογίες προστατεύονται από το σύστημα ( γιατί άραγε; ) και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις θεωρούνται παραβατικές, ανάρμοστες και καταδικαστέες.
Εμένα μου φαίνονται πολύ φυσιολογικά όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα. Ίδια ήταν, ίδια είναι...
-
Δηλαδή η ΧΑ χωρίς "εχθρό ή εχθρούς", είχε λόγο να υπάρχει;
-
Την ΧΑ την δημιούργησε η κρίση και ο διαχωρισμός των πολιτών σε πελατάκια και μη.
Οταν χάνεις την δουλειά σου , ή σου την κλείνουν στοχευμένα και ταυτόχρονα σου βάζουν νέους φόρους και αυξάνουν τους παλιούς και τέλος σου κόβουν και την ασφάλιση και την περίθαλψη με αποκορύφωμα την επιλογή σαμαροβενιζέλων να βάζουν φυλακή όποιον δεν είχε να πληρώσει την ασφάλιση του , ενώ δεν είχε καμία παροχή και από την άλλη έβλεπες τα πελατάκια να είναι πρακτικά απείραχτα , τότε γυρίζει το μάτι σου και ψάχνεις κάτι διαφορετικό από τα υπάρχοντα.
Τα υπάρχοντα ήταν νδ , πασοκ , κκε . Ο σύριζα πότε έμπαινε , πότε δεν έμπαινε στην βουλή.
Ετσι ανέβηκαν όσοι δεν έμπαιναν (σύριζα) ή ήταν καινούργιοι (ανελ) ή στο περιθώριο (χα).
Οι λόγοι αυτοί δεν έχουν ακόμα αρθεί και όσο αφήνουμε την χώρα να είναι πεδίο δράσης των ακραίων , τότε αυτοί θα συνεχίσουν να είναι παρόντες.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απο εμενα vagkir δεν τρεχει τιποτα. Επειδη ολοι ως παιδια των γονεων μας και εγγονια των παπουδων μας εχουμε ακουσει ασχημες ιστοριες το μονο που δεν επικροτω ειναι την βια λεκτικη - σωματικη και οποιας αλλης μορφης. Η διαφωνια και η ελευθερια καταθεσης των αποψεων μας ειναι υγεια. Οι χαρακτηρισμοι και τα συνθηματα εν χωρώ δεν βοηθουν στην κουβεντα. Δοξα τον θεο υπαρχουν πολλα ζητηματα που μπορουμε να διαφωνουμε, αφηνωντας πισω εποχες Γραμμου, Πηγαδας, Καισαριανης Κιλελερ Μακρονησου και παει λεγοντας. Παρεμπιπτοντως με καταγωγη απο τα μερη του Διστομου Καρακολιθου Λιβαδειας και περιχωρων δεν επιτρεπω σε κανεναν να με χαρακτηρισει ουτε για αστειο συμπαθουντα των ναζι ή φασιστα ή οτι αλλο. Απλα εχω τις δικες μου αποψεις που βασιζονται στην ελευθερια της βουλησης και ναι δε μπορουν να ταυτιστουν με τις επιταγες κανενος συνδικαλιστικου ή κοματικου οργανισμου. Ειναι ενα προβλημα κι αυτο.
Άν γύριζες 20-30 χρόνια πίσω η βία ήταν συνηθισμένο γεγονός ακόμα και μεταξύ των πολιτικών χωρίς τρομερές εκπλήξεις και θαυμαστικά όπως σήμερα.
Θυμηθείτε τα χαστούκια μέσα στην βουλή του Κεδίκογλου στον Κόρακα που τα ξέχασαν την επόμενη μέρα.
Την δολοφονία Τεμπονέρα που ήταν πολιτική δολοφονία αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν πλήρωσε καμιά ευθύνη, ακόμα και ο ίδιος ο δολοφόνος βγήκε σε λίγα χρόνια.
Ο θείος Καραμανλής ακούγεται ότι χαστούκιζε τους υπουργούς του. -
Καλημέρα Κριου
Ήθελα από χτες να σε πειράξω, μια ο Τράμπ, μια ο Κωνσταντίνος, όποιον επαινέσεις τον τρώει η μαρμάγκα του συστήματος, 2 στα 2 έχεις μέχρι τώραΣωστοί οι λόγοι που περιγράφεις, σε λάθος κατεύθυνση ή αντίδραση, καθώς οι φασίστες αυτόν τον ρόλο έχουν απ το σύστημα, να βάλουν τα θύματα να φαγωθούν μεταξύ τους, αντί όλοι μαζί να φάνε τους θύτες. Το άκρον άωτον του διαίρει και βασίλευε...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ναι.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Την ΧΑ την δημιούργησε η κρίση και ο διαχωρισμός των πολιτών σε πελατάκια και μη.
Η Χρυσή Αυγή υπάρχει από τις αρχές του 1980. Δεν δημιουργήθηκε ξαφνικά στην κρίση. Γιγαντώθηκε στην κρίση. Οι λόγοι που την γιγάντωσαν είναι πολλοί και διάφοροι.
Τα γεγονότα από το 1980 και μετά έδειχναν τα σημάδια για την γιγάντωση.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Παντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχουν τέτοια μορφώματα. Τι νομίζεις ότι επειδή κυρήχθηκε εγκληματική οργάνωση και δεν υπάρχει πια δεν θα γενηθούν αντίστοιχα μορφώματα. Απλά επειδή εκφράζουν ελαχιστους δεν θα πάρουν ξανα μεγάλη δύναμη για αρκετά χρόνια. Το ότι θα επιστρέψει κάτι αντίστοιχο είναι σίγουρο. Πάντα έτσι γίνεται.
Δυστηχώς με την κρίση και την απογοήτευση των πολιτών με το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς γιγαντώθηκε και οι απογοητευμένοι-χαζοί πολίτες (ναι τους χαρακτηρίζω χαζούς δεν έχουν δικαιολογία να μην γνωρίζουν ιστορία) στράφηκαν σε αυτή νομίζοντας ότι τους εκπροσωπεί και είναι χαστούκι στο κατεστημένο.
Τους βοήθησαν και άλλοι παράγοντες που έξυπνα εκμεταλεύτηκαν μέσα στην κρίση και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν θέλω να γράψω σεντόνι για τους παράγοντες απλά γενικά αυτή ήταν η ιστορία με την ΧΑ.
-
Φυσικά και δημιούργησε την ΧΑ η κρίση αλλά αν είχαμε μια άσχημη κατάσταση τότε πριν από 10 χρόνια φανταστείτε τι θα έπρεπε να γίνει σήμερα που είναι εμφανώς πολύ χειρότερα.
-
Η κατάσταση είναι χειρότερη λόγω των ψηφοφόρων που ψηφίζουν τέτοια κόμματα. Οι ίδιοι άνθρωποι σήμερα αποτελούν το αντιεμβολιαστικο κίνημα.
Όπως διαπιστώνεις ένα μέρος της σημερινής κατάστασης της χώρας οφείλεται στους ίδιους που προκαλούσαν το πολιτικό σύστημα το προηγούμενο διάστημα.
Με την ίδια κριτική σκέψη που ψηφίζουν την ίδια έχουν σήμερα στην πανδημία.Όπως διαπιστώνεις κάτι δεν πάει καλά με νέα κομμάτι του πληθυσμού της χώρας.
-
Το πρόβλημα με τον ηλίθιο είναι ότι δεν μπορεί να το καταλάβει ότι είναι ηλίθιος διότι ......είναι ηλίθιος
-
Εγώ πιστεύω ότι ο κύριος λόγος που γιγαντώθηκε η Χρυσή Αυγή είναι το μεταναστευτικό. Και αν κρίνω από τα προσωπικά βιώματα που έχουν τα ανίψια μου στο δημοτικό σχολείο που πάνε (από κλίκες παιδιών μεταναστών) τότε προβλέπω ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και πολύ πιθανό στις επόμενες γενιές να υπάρξουν χειρότερα προβλήματα.
Είτε αρέσει, είτε όχι το μεταναστευτικό αποτελεί πρόβλημα. Φυσικά δεν περιμένω να το καταλάβουν όλοι αυτό το θέμα, ειδικά όσοι δεν έχουν προσωπικά βιώματα.
υ.γ. το ένα μου ανίψι 11 χρονών, πλέον είναι με παιδοψυχολόγους και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα. Το κορυφαίο είναι ότι η αδελφή μου και ο γαμπρός μου είναι αριστεροί, το οποίο φυσικά πλέον δεν παίζει κανένα ρόλο στη ζωή τους. Προέχει η επιβίωση των παιδιών τους.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ πιστεύω ότι ο κύριος λόγος που γιγαντώθηκε η Χρυσή Αυγή είναι το μεταναστευτικό. Και αν κρίνω από τα προσωπικά βιώματα που έχουν τα ανίψια μου στο δημοτικό σχολείο που πάνε (από κλίκες παιδιών μεταναστών) τότε προβλέπω ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και πολύ πιθανό στις επόμενες γενιές να υπάρξουν χειρότερα προβλήματα.
Είτε αρέσει, είτε όχι το μεταναστευτικό αποτελεί πρόβλημα. Φυσικά δεν περιμένω να το καταλάβουν όλοι αυτό το θέμα, ειδικά όσοι δεν έχουν προσωπικά βιώματα.
υ.γ. το ένα μου ανίψι 11 χρονών, πλέον είναι με παιδοψυχολόγους και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα. Το κορυφαίο είναι ότι η αδελφή μου και ο γαμπρός μου είναι αριστεροί, το οποίο φυσικά πλέον δεν παίζει κανένα ρόλο στη ζωή τους. Προέχει η επιβίωση των παιδιών τους.
Και βεβαια το μεταναστατικό ήταν ενας από τους λόγους. Ηταν όμως πολλοί οι λόγοι και ήταν και αρκετες οι συγκυρίες που την βοηθησαν ΔΕΝ ήταν ΜΟΝΟ το μεταναστευτικό
Δεν καταλαβαίνω πως συνδέςεις το ανιψι σου με αυτό, αλλά τα προσωπικά του καθενός ΔΕΝ τα ανακατεύω οπότε δεν σχολιαζω επί του θέματος.
-
Δεν καταλαβαίνεις ότι τα προσωπικά βιώματα του κάθε πολίτη μπορεί να είναι ικανά να του αλλάξουν απόψεις ή γνώμες για διάφορα θέματα;
Μου κάνει εντύπωση..
-
Φυσικά και το μεταναστευτικό και η εγκληματικότητα αλλά και η βία στο να αλλάξει το πολιτιστικό κλίμα περιοχών οδηγούν σε γκέτο και σε ανθρώπους που θέλουν πολιτικές που βάζουν όρια στην μετανάστευση.
Θεωρώ πως υπάρχει λογική σε αυτά.Οι ηλίθιοι όμως καθώς είναι ηλίθιοι εκ φύσεως όταν εμφανίζεται ένα πρόβλημα μπροστά τους οδηγούνται σε γραφικές λύσεις καθώς δεν μπορούν να εξετάσουν κριτικά όλες τις άλλες συνέπειες των επιλογών τους.
Οι ίδιοι εγκέφαλοι σήμερα στο νέο πρόβλημα της πανδημίας έχουν παρόμοια συμπεριφορά.
Αύριο σε κάποιο άλλο πρόβλημα πάλι θα έχουν τις ίδιες αντιδράσεις.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2