-
Για να καταλάβω cmax75 , σε πηραν τηλεφωνο ενώ έχεις δωσει ηδη προκαταβολή αλλά θελουν παραπάνω λεφτα? ή τωρα σκεφτεσαι να κλεισεις καποιο μοντελο απο τα παραπάνω?
Ρωτώ γιατί εχω ήδη κλείσει αμάξι απο αρχες Αυγούστου με 500 ευρώ προκαταβολή. -
@cmax75 said in Toyota Corolla 2019:
Ο Φάνης έκανε την καλύτερη δουλειά μου φαίνεται...
Η αλήθεια είναι ότι τελικά με τις συγκυρίες, στάθηκα τυχερός. Σήμερα πουλάει η Πόλις μια σαν την δικιά μου μεταχειρισμένη στα €22.500....και γελάω.
-
@kpaiss said in Toyota Corolla 2019:
Για να καταλάβω cmax75 , σε πηραν τηλεφωνο ενώ έχεις δωσει ηδη προκαταβολή αλλά θελουν παραπάνω λεφτα? ή τωρα σκεφτεσαι να κλεισεις καποιο μοντελο απο τα παραπάνω?
Ρωτώ γιατί εχω ήδη κλείσει αμάξι απο αρχες Αυγούστου με 500 ευρώ προκαταβολή.Όχι, δεν έχω κλείσει ή προπληρώσει τίποτα.
Είχα δοκιμάσει την corolla και με ενημερώνουν ως πιθανό πελάτη. -
This post is deleted! -
Όταν είχα κάνει td την corolla είχα την εξής απορία: Σε ανηφορικό κομμάτι με κλίση ήμουν στο D δεν πατούσα φρένο και το αμάξι μάλλον ήταν στο auto hold, άρα με αυτό τον τρόπο καταπονούσα το κιβώτιο;Στο e-cvt (ισχύει για όλα τα αυτόματα;) σε φανάρι πρέπει να το βάζεις N όταν είσαι σταματημένος ή δεν υπάρχει πρόβλημα;
-
@parikon said in Toyota Corolla 2019:
Όταν είχα κάνει td την corolla είχα την εξής απορία: Σε ανηφορικό κομμάτι με κλίση ήμουν στο D δεν πατούσα φρένο και το αμάξι μάλλον ήταν στο auto hold, άρα με αυτό τον τρόπο καταπονούσα το κιβώτιο;Στο e-cvt (ισχύει για όλα τα αυτόματα;) σε φανάρι πρέπει να το βάζεις N όταν είσαι σταματημένος ή δεν υπάρχει πρόβλημα;
Μπορείς να το έχεις άφοβα στο D για τα αυτόματα με μετατροπέα ροπής, τα e-cvt και τα cvt. Για τα διπλού συμπλέκτη υπάρχουν διάφορες απόψεις
-
@cmax75 said in Toyota Corolla 2019:
Ρωτώ γιατί εχω ήδη κλείσει αμάξι απο αρχες Αυγούστου με 500 ευρώ προκαταβολή.Όχι, δεν έχω κλείσει ή προπληρώσει τίποτα.
Είχα δοκιμάσει την corolla και με ενημερώνουν ως πιθανό πελάτη.Σε ευχαριστώ πολύ
-
@parikon said in Toyota Corolla 2019:
Ειδικά στο eCVT που έχουν τα Υβριδικά, ποτέ στο "Ν"! Δεν καταπονείται το κιβώτιο, δεν υπάρχει πρόβλημα.
-
Ρωτώ γιατί εχω ήδη κλείσει αμάξι απο αρχες Αυγούστου με 500 ευρώ προκαταβολή.Kpaiss τι αυτοκίνητο? Σου έχουν πει ποτέ περίπου θα παραλάβεις?
-
δεν χρειαζεται να δωσεις 3000€ προκαταβολη. Με 500-1000€ εισαι οκ. Ζητησε το τους.
-
@georpapa said in Toyota Corolla 2019:
Ρωτώ γιατί εχω ήδη κλείσει αμάξι απο αρχες Αυγούστου με 500 ευρώ προκαταβολή.Kpaiss τι αυτοκίνητο? Σου έχουν πει ποτέ περίπου θα παραλάβεις?
Το yaris cross και μου ειπαν για Ιανουαριο. Ειμαι δυσπιστος βεβαια με αυτα που διαβάζω.
-
Το VIN number πότε δημιουργείται σε μια νέα παραγγελία?
-
Αν το αυτοκίνητο είναι ετοιμοπαράδοτο, το VIN το γνωρίζει ο έμπορος.
Αν το αυτοκίνητο είναι σε πλοίο με προορισμό την αγορά της Ελλάδας, πάλι γνωρίζει το VIN ο έμπορος (μέσω της online διαθεσιμότητας όπου φαίνονται και τα αυτοκίνητα που ταξιδεύουν ή θα ταξιδέψουν προς Ελλάδα)Το αυτοκίνητο έχει VIN μόλις βγει από την γραμμή παραγωγής. Η αντιπροσωπεία όμως στην Ελλάδα έχει τα VIN μόλις ενημερωθεί από τον κατασκευαστή για τα αυτοκίνητα που πρόκειται να παραλάβει μέσω των συστημάτων.
Κάπως έτσι παίζει το σύστημα.
-
Καλησπέρα σας, περιμένω την Corolla 2.0l style αρχές Νοεμβρίου.
Έδωσα σχετικα γερή προκαταβολή με μετρητά, και απο την αντιπροσωπεία με ενημερώσαν πως θα μου κάνουν δώρο τον συναγερμό και κάποια άλλα μπιχλιμπιδια οπως μπουλονια ασφαλείας κτλ.
Διάβασα απο κάποιους πως ο συναγερμός που εγκαθιστούν ειναι ψιλομάπα σε σχέση με άλλους του εμπορίου καθώς και οτι σου ξηλώνουν το ταμπλό για να τον βάλουν.Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει σχετικά με αυτό? Μήπως να τους πω να μου κάνουν κάποιο άλλο εξτρα δώρο και να αφήσουμε τον συναγερμό?
Ευχαριστώ!
-
@obscured said in Toyota Corolla 2019:
Έδωσα σχετικα γερή προκαταβολή με μετρητά, και απο την αντιπροσωπεία με ενημερώσαν πως θα μου κάνουν δώρο τον συναγερμό και κάποια άλλα μπιχλιμπιδια οπως μπουλονια ασφαλείας κτλ.
Διάβασα απο κάποιους πως ο συναγερμός που εγκαθιστούν ειναι ψιλομάπα σε σχέση με άλλους του εμπορίου καθώς και οτι σου ξηλώνουν το ταμπλό για να τον βάλουν.Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει σχετικά με αυτό? Μήπως να τους πω να μου κάνουν κάποιο άλλο εξτρα δώρο και να αφήσουμε τον συναγερμό?
Ευχαριστώ!
Καλησπέρα, είμαι και εγώ στην ίδια φάση με εσένα, παρήγγειλα τη 1.8 black edition. Έχω σκοπό να τους ζητήσω ανεμοθραυστες, μπουλόνια ασφαλείας και απο εκεί και πέρα βλέπουμε. Θα επενδύσω και σε μια καλή ασφάλεια με ολική και μερική κλοπή οπότε ο συναγερμός ειδικά της Toyota μου είναι ψιλοαδιαφορος.
-
@obscured said in Toyota Corolla 2019:
Ευχαριστώ!
Μα το γράφεις και μόνος σου.
Δεν ξέρω αν ξηλώνουν ταμπλό, αλλά και μόνο που ξεκουμπώνουν πλαστικα και κάνουν κοπτοραπτική σε καλώδια, απ τα οποία πλέον περνάει ψηφιακό σήμα, είναι αποτρεπτικό. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένας τέτοιος συναγερμός έσωσε σύγχρονο αυτοκίνητο από κλοπή;
Καλύτερα το αμάξι ανέγγιχτο και ασφάλιση για τέτοια θέματα, και μια έκπτωση στην αγορά. Ο συναγερμός που βάζουν οι αντιπροσωπείες όλες, τούς κοστίζει λιγότερο από ένα καλό σετ πατάκια ή πχ. μια σχάρα αποσκευών, γι αυτό είναι το πρώτο που προτείνουν ως "δώρο". Καλύτερα να σου κάνουν μια ετήσια ασφάλιση δώρο ή ένα δύο σέρβις ή απλά 100-200€ στην τιμή. -
Στα περισσότερα καινούρια αυτοκίνητα οι εξουσιοδοτημένοι έμποροι βάζουν αυτόν τον συναγερμό http://www.metasystem.gr/el/products/97-car-alarm-systems/259-easycan-evo.html
Είναι μια χαρά συναγερμός, κουμπώνει χωρίς πολλές εργασίες και δεν ξηλώνεται κανένα πλαστικό. Τα καλώδια στις κολώνες περνάνε χωνευτά και οι αισθητήρες είτε κολλάνε στο παρμπρίζ, είτε είναι με αυτάκια πάνω στις κολώνες.
Οπότε το μόνο που έχουν να κάνουν οι υποψήφιοι αγοραστές είναι να επιβεβαιώσουν ότι το δώρο αφορά αυτόν τον συναγερμό.
Στο δικό μου φυσικά αυτόν έβαλαν, όπως και στο Aircross, όπως και στο Fabia.
-
This post is deleted! -
@strom said in Toyota Corolla 2019:
Συμφωνώ με τους κάποιους από τους προλαλήσαντες, οδήγησα την corolla hatchback 2.0 και παρόλο τον δυνατό κινητήρα (αν και δε φαίνεται τόσο) και τα διπλά ψαλίδια, η αίσθηση που σου αφήνει το αυτοκίνητο είναι μιας φτηνής κατασκευής, ενώ είναι και κάπως αδιάφορο οδηγικά (το προηγούμενο ford ecosboost με τα 100 άλογα είναι πολύ ανώτερο στο οδηγικό κομμάτι). Κάποιες προηγούμενες συγκρίσεις με mazda με εκπλήσσουν, το λιγότερο.
Προσωπικά θα το αγόραζα μόνο αν το μοναδικό κριτήριο αγοράς μου ήταν η κατανάλωση σε αστικές συνθήκες, οπότε το 1.8 είναι η καλύτερη επιλογή.Ενώ ουσιαστικά δεν διαφωνώ μαζί σου να προσθέσω δύο σημαντικές λεπτομέρειες. Το Mazda 3 (respect #Mazda) σαφώς και είναι μια κατηγορία μόνο του αλλά το γεγονός ότι είναι αποκλειστικά 2L το βγάζει εκτός εξίσωσης "γενικού πληθυσμού". Αν θα καταργηθεί μόνιμα ο ΦΠ και τα υψηλά τεκμήρια στην Ελλάδα το ξανασυζητάμε αν και με αυτά που γίνονται σε αυτή την φάση της παγκόσμιας οικονομίας πιο πιθανό είναι να αποκτήσουμε οι ίδιοι πτητικές ικανότητες!
Δεύτερον να σου πω με όλο τον σεβασμό ότι το αδικείς ως κατασκευή. Είναι πιο στιβαρή κατασκευή το Corolla ως εσωτερικό απ' ένα Focus και ένα Leon. Αμφότερα έχουν μέτρια υλικά αλλά και συναρμογή ενώ το quality control τους γενικά είναι 2Π/4 πίσω απ' την Toyota. Επίσης αν το Corolla είχε έναν κινητήρα βενζίνης τούρμπο μη υβριδικό χωρίς την όποια "ενόχληση" του eCVT τότε είμαι σίγουρος πως δεν θα είχε κανείς παράπονο από τα οδηγικά του χαρακτηριστικά. Του έχει δοθεί ένας ρόλος που το αδικεί ως κατασκευή αλλά πετυχαίνει 100% τον σκοπό ύπαρξής του.
Τέλος ας αναλογιστεί ο κάθε ένας σε τι κατάσταση θα είναι 10 χρόνια μετά την αγορά ένα Corolla και τα Focus/Leon. Μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακό στην πρώτη ματιά (προσωπικά εξωτερικά το θεωρώ κουκλί αλλά είμαι τόσο συντηρητικός που πχ λατρεύω εμφανισιακά το sedan!) αλλά νομίζω εύλογα μπορεί κανείς να πει ότι στα 10 χρόνια το Corolla θα είναι λειτουργικό σχεδόν σαν την πρώτη ημέρα. Τα άλλα; Άρα λοιπόν "παρέλειψες" ως κριτήριο αγοράς του όλους εκείνους που έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση τα μετρημένα μας λεφτά και θέλουμε το μικρότερο δυνατό ρίσκο από τις αγορές μας. Future proof το είδα κάπου παραπάνω να το αναφέρουν πολύ ορθά.
ΥΓ: Μη κάτοχος Toyota.
-
Να συμπληρώσω γι αυτούς που νοιάζονται και για τη μεταπώληση, τί τιμή θα πιάνει σε 10 χρόνια ένα υβριδικό κορόλα, μετά ένα φόκους και έπειτα ένα Λεόν... εκτιμώ πως θα υπάρχει 30% διαφορά με το επόμενο για καθέ ένα απ' τα προαναφερθέντα...
Toyota Corolla 2019