-
Ειπαμε, 5 λεΦτα χρειαστηκαν.
Δλδ ο υπαλληλος 50 υποθεσεις το χρονο να εχει, παιρνει διαμερισμα με 3 Υ. Δ στο Παγκρατι.
Κατσε Γατε και δουλευε... -
Προσωπικά δεδομένα τελος
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οπότε ταξιδευτή η λύση του να μην απαντάνε στα τηλέφωνα δεν θα ήταν να γίνουν παρεμβάσεις στο να απαντάνε τα τηλέφωνα;
Να υπερψηφισουμε αυτόν που θα τους κόψει τον κ@λο αν δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους;Δηλαδή αν τρυπήσει μια σωλήνα σε μια από τις οικοδομες που χτίζεις και περάσει υγρασία στην επιφάνεια ενός τοίχου ,για να κάνω τις δικές σας απλές αναγωγές όπως τα μαγαζάκια της γειτονιάς χωρίς να εξετάζω τίποτα άλλο, γκρεμίζεις τον τοίχο που βρίσκεται η σωλήνα, όλους τους υπόλοιπους τοίχους του σπιτιού, πετάς το σαλόνι, σπας το δάπεδο των δωματίων, τις ντουλάπες, σκιζεις τις τέντες γιατί......όντως τρύπησε ενας σωλήνας και επειδή αυτός που πέρασε τους σωλήνες δεν τον γουστάρεις;
Ή διορθώνεις την σωλήνα σπάζοντας εκείνο μόνο το κομμάτι του τοίχου;
Εσύ θα μου πεις για δύο τρεις σωλήνες.....τις αλλάζεις σπάζοντας τον κάθε τοίχο ή πουλάς όλο το σπίτι και πας σε ενοίκιο επειδή κάποιες σωλήνες τρύπησαν;
Ποιο από τα δύο σενάρια φαίνεται λογικό;
Lap, το σενάριο επισκευή σωλήνα το περιμένω 30 χρόνια τώρα. Νιος ήμουν και γέρασα. Πέρασαν σοσιαλιστες, νεοφιλελεύθεροι, λαϊκοί δεξιοί, αριστεροί... Νισαφι. Δεν φτιαχνει αυτό το δοβλετι. Εσύ μπορείς ακόμη να ελπίζεις.
Και δεν μιλάω για την ΔΕΗ αλλά για πολλά άλλα. Αληθεια υπάρχει κάτι που έχει φύγει από το κράτος και δουλεύει χειρότερα;Γιατί δεν ιδιωτικοποιουν την Πολεοδομία
πρώτα και ξεκινούν απ την παραγωγή και διανομή ενέργειας;Ιδιωτικοποιήθηκε η απονομή συντάξεων αλλά πάλι φταίει ο Κωθτηθ, δεν μας αρέσει, αν δεν βγάλει την σύνταξη ο ΔΥ μετά από παρέλευση 4ετιας δεν λέει.
-
@lap Δεν είναι θέμα προσβολής. Η οικονομική ανάλυση σε ένα τόσο περίπλοκο ζήτημα όπως η ΔΕΗ είναι ανέφικτη και δεν συμφωνώ ότι θα μπορούσε να εξυγιανθεί-αγιοποιηθεί με αλλαγή οικονομικού μοντέλου. Αυτό που μπορούμε να αξιολογήσουμε ως αποτέλεσμα είναι το πρίν και να κρίνουμε κάποια στιγμή το μετά. Καλές είναι οι θεωρίες και το πως θα έπρεπε να λειτουργήσει μια δημόσια υπηρεσία χωρίς να ιδιωτικοποιηθεί, αλλά η εμπειρία μας έχει διδάξει ότι στην πράξη θα πάνε όλα όπως και πρίν. Δλδ κατά διαόλου, αφού είναι αυτοί που είναι...
Δεν είχα σκοπό να μειώσω τον λόγο σου αλλά ήμουν καυστικός γιατί είδα μια απόπειρα αγιοποίησης της σαπίλας των ΔΕΚΟ όχι απαραίτητα από εσένα. Τριτοβάθμιες σπουδές έχω αλλά είναι πολλά χρόνια πρίν και τόσο ανεφάρμοστες στην πραγματική εργασιακή μου ζωή που δεν έχουν αξία όυτε να τις αναφέρω.
Συμπόνοια έχω για αυτούς που την έχουν πραγματικά ανάγκη και δεν βρίσκονται εδώ να διαβάζουν, ούτε να γράφουν. Δε προλαβαίνουν,δουλεύουν. Είναι κάτι τύποι συμβασιούχοι λέγονται που κάνουν τη δουλειά στα αποδεπάνω αλλά πληρώνονται ψίχουλα, κάτι μητέρες στα καφέ που δουλεύουν σπαστό για τον ελάχιστο μισθό και γενικά ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που εργάζονται σκληρά για λίγα χωρίς να παρακαλάνε να τους βολέψουν κάπου. Βλέπεις αυτό είναι το κόστος της αξιοπρέπειας.. να ανέχεσαι και να κλείνεις τα μάτια στην αδικία.
Δεν θυμάμαι να έχω κάνει κακεντρεχή σχόλια για οποιονδήποτε ζορίζεται στη ζωή όπως λές, το αντίθετο θα έλεγα. Εκτός και αν είναι κάποιος που δε προσπαθεί και έχει απαιτήσεις..
Τέλος πάντων μη το παίρνεις προσωπικά γιατί δεν είναι.
Τώρα είδα ότι έκανες edit και όσα έγραψες πρίν...
Δίκιο έχει και cirus
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Προσωπικά δεδομένα τελος
Φτου ρε γμτ! Και δεν προλάβαμε να μάθουμε όνομα...
-
Wow Σαν να διαβάζω άλλον άνθρωπο. Καμία σχέση με την περσόνα που έχεις φτι;αξει με τα ποσταρισματα σου.
Αυτός ο τρόπος γραφής δείχνει πολύ υψηλό επίπεδο, ο άλλος μοιάζει με εφηβικά ξεσπάσματα. Οπότε καταλήγω ότι μπορείς να έχεις τέτοιο υψηλο επίπεδο απλά για κάποιον λόγο δικό σου δεν θες να το έχεις στις συζητήσεις μας.Διαφωνω στο ότι δεν χρειάζεται να αναφέρονται οι σπουδές, οποίες και αν είναι. Το ότι καθήσεις και έχασες 4-5-6 έτη από την ζωή σου αναλύοντας και σπουδάζοντας κάτι σημαίνει πολλά για την ανάπτυξη της προσωπικότητας ενός ατόμου! Ότι και αν σπούδασε, και ιχθυοκαλλιέργειες και οτιδήποτε άλλο. Είμαι υπέρ των γνώσεων οποίες και αν είναι, όπως και αν τις σπουδάζει κάνεις. Είτε ιδιωτικά, είτε δημόσια. Για αυτό έχω και αυτήν την άποψη για την ανώτατη δωρεάν παιδεία που προσφέρεται σε όλους ανεξαιρέτως.
Όπως είδες αναφέρω το γεγονός πως δεν έχει ενημερωθεί κάνεις από εμάς για το σκεπτικό και τα οφέλη ή ζημίες πριν το ξεπούλημα. Την άποψη μου για τις στρατηγικές ΔΕΚΟ την έχω αναφέρει και δικαιολογήσει. Είναι η άποψη μου όχι μόνο λόγω πολιτικών απόψεων αλλά λόγω και άλλων εμπειριών. Για παράδειγμα θυμάμαι τα case study στην μακροοικονομία που κάναμε στο μεταπτυχιακό με την υπόθεση ιδιωτικών ΔΕΚΟ ενέργειας σε άλλες χώρες. Μάλιστα οι καθηγητές ήταν δεξιόστροφοι και αναλύαμε με κάποια στοιχεία που μας έδιναν κάποια φαινόμενα ντόμινο στην οικονομία και !ας ζητούσαν να αναλύσουμε και με γραπτό και με μαθηματικά την κατάσταση. Καλά πάτωσε το τμήμα αλλά τουλάχιστον προσπαθήσαμε. Έχουν περάσει χρόνια από τότε, το ξέχασα τελείως και τώρα το ξαναείδα με την ΔΕΗ. Οπότε αμέσως εξέφρασα κάποιες βασικές φοβίες μου που αναλύαμε τότε στο μάθημα. Φυσικά δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτα άλλο γιατί όπως είπα δεν έχουμε κανένα στοιχείο. Όπως βλέπεις δεν τα βγάζω από το μυαλό μου, κάτι μου χτυπάει τις χορδές της μνήμης μου.
Εξαιρετική η αναφορά σου στους ανθρώπους της ζωής. Όλοι μας έχουμε κενό από τις εργασίες μας και γράφουμε από κινητό. Προσωπικά γράφω πολλές φορές στα μποτιλιαρίσματα.
Εάν έγραφες έτσι και σεβοσουν τον συνομιλητή δεν θα σου έκανα μπλοκ διότι θα ήθελα να μάθω απο τις απόψεις σου, παρά να διαβάζω όπως είπα εφηβικά ξεσπάσματα και ειρωνίες.
Τεσπα αυτά. Δεν γίνεται να κάνω και ξεμπλοκ είναι δύσκολο...δεν Μ αφήνει....χαχαχα -
Δωρεά 10 εκ. ευρώ προς την Ελλάδα κατατέθηκε σε ιδιωτικό λογαριασμό
Όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο σκάνδαλο, καθώς επιστολή τού επί τιμή πρέσβη Ν. Βαμβουνάκη αποκαλύπτει ότι 10.000.000 δολάρια που δόθηκαν από τη Σαουδική Αραβία στην Ελλάδα για την καταπολέμηση του κορονοϊού δεν κατατέθηκαν σε λογαριασμό του Δημοσίου αλλά στην εταιρεία Price Waterhouse and Coopers. Ακόμα, να τονιστεί πως καμιά αναφορά για τη δωρεά δεν υπάρχει στη «Διαύγεια» ούτε από τα υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας.
https://thepressproject.gr/dorea-10-ek-evro-pros-tin-ellada-katatethike-se-idiotiko-logariasmo/
-
Όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο σκάνδαλο, καθώς επιστολή τού επί τιμή πρέσβη Ν. Βαμβουνάκη αποκαλύπτει ότι 10.000.000 δολάρια που δόθηκαν από τη Σαουδική Αραβία στην Ελλάδα για την καταπολέμηση του κορονοϊού δεν κατατέθηκαν σε λογαριασμό του Δημοσίου αλλά στην εταιρεία Price Waterhouse and Coopers. Ακόμα, να τονιστεί πως καμιά αναφορά για τη δωρεά δεν υπάρχει στη «Διαύγεια» ούτε από τα υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας.
https://thepressproject.gr/dorea-10-ek-evro-pros-tin-ellada-katatethike-se-idiotiko-logariasmo/
Μας τα εδωσαν γιατι μας αγαπάνε, μην πάει ο νους σου στο κακό αμέσως. Είναι φίλοι μας
Δηλαδή εσενα αν φίλος σου περνούσε δύσκολα δεν θα του έδινες 1 εκατομυριάκι αν είχες πολλά?
-
@lap Προφανώς δε με έχεις κάνει "πλόκ" αλλιώς δε θα μπορούσες να διαβάσεις όσα γράφω. Μήπως με μπερδεύεις με άλλον ? Στο λέω γιατί και σε άλλα που ανέφερες πρίν έπεσες έξω. Η γραφή μου είναι πάντα η ίδια προσαρμοσμένη ανάλογα με ποιόν έχω να κάνω και σε τι τόνο γράφει.
Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει.. Τέλος πάντων
Την κοινωνική αδικία που συναντώ καθημερινά τη θεωρώ τόσο αυτονόητη και συνηθισμένη(δυστυχώς) πχιά που σπάνια κάνω αναφορές. Όποιος δε τη βλέπει και επιμένει να ασχολείται μόνο με τον κομματικό μικρόκοσμο του εις βάρος των παραπάνω ανθρώπων είναι δεδομένο ότι θα δεχτεί ανάλογη "κριτική"
-
παντως οταν παιρνω δουλεια στο κινγκντομ, αυτοι ερχονται και μου κανουν ντιου ντιλιτζενς. ειτε ιδιωτικα, ειτε σε κρατικο φορεα. αν δεν κανω λαθος τους εχουν κατι σαν μονιμους συμβουλους και προφανως περνανε ολα μεσα απο το καναλι τους.
δεν θα τα αρπαξει καποιος εκει, φαινεται η διαδρομη του χρηματος. ειναι αφελεια να πιστευει καποιος οτι ετσι γινονται οι λαμογιες.
οταν αρπαχτουν, που αυτο θα γινει κυριοι-κυριοι αστοι, θα ειναι εντελως νομοτυπο το χουφτωμα. και η πορσε μετα με κανονικες πινακιδες και μικτη ασφαλεια. -
Μάριος Θεμιστοκλέους!
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό!
Και όπως λέει και το άρθρο και εγώ αναμένω υπουργοποίηση Παπουτσή και Λαλιώτη!!!!Αυτό το Πολυτεχνείο ... μεγάλη μπίζνα ...
-
Αυτή η μάστιγα του συνδικαλισμού και της απεργίας, εξαναγκασε την efood να τους κάνει όλους αορίστου χρόνου, 1200 άτομα νομίζω κάπου εκεί, αντί να τους έχει να μοιράζουν πίτσες και πιτογυρα ως ΕΕ με μπλοκακι.
Αντε μετά να έρθει έτσι η ανάπτυξη κι οι Επενδυτές. -
Κατά πως τα καταλαβαίνω, το σωστό θα ήταν η ΔΕΗ να μην επενδύσει πουθενά και να συνεχίσει να καίει λιγνίτη πληρώνοντας 65 (τώρα, ήταν 40κατι) ευρουλακια τον τόνο co2. Για να έχουν οι "πτωχοί" φθηνό ρεύμα μέχρι να έρθει μετά ο πατερουλης κράτος με έναν μαγικό τρόπο να καλύψει τις ζημιές. Και από πού τα βρίσκει το κράτος; Μα από τους "πλούσιους"!. Δηλαδή απ' όλους τους άλλους εκτός της καμπούρας μας. Όμορφα πράγματα, τακτοποιημένα και πασοκικα. Τι κι αν θα πληρώσεις κάνα 3χιλιαρο παραπάνω φόρους τον χρόνο; Θα έχεις όμως φτηνό ρεύμα, άσε που θα οφεληθουν και όλοι οι "φτωχοί".
-
- Και τώρα όσο θα αυξάνεται το ρεύμα το κράτος θα πληρώνει την διαφορά από τα κρατικά ταμεία για να περιορίσει τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Άρα από τον ίδιο κουμπάρα θα πληρώσουμε. Τα έσοδα βρίσκονται από όλους τους φόρους έμμεσους και άμεσους. Μη ξεχνάς τους έμμεσους και καυσίμων. Όπως και από τους ίδιους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
- Το πρόβλημα είναι στρατηγικό και το έχουμε αναφέρει. Όποιος ανατρέξει σε πραγματικές περιπτώσεις άλλων χωρών θα διαπιστώσει ότι η υπόθεση δεν βγήκε πάντα με θετικό πρόσημο. Φαινόμενο ντόμινο σε πολλους τομείς της οικονομίας και κοινωνίας όταν δεν μπορει το κράτος να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως στρατηγικό εργαλείο αναπτυξιακων πολιτικών.
- Από όσο βλέπω, η ΔΕΗ είχε κέρδη...οπότε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ήταν το μόνο εργαλείο άντλησης κεφαλαίων; Η ΔΕΗ ως επιχείρηση τι απόδοση κεφάλαιων έχει; τι ρυθμό ανάπτυξης; Τα είδε κάνεις αυτα;
Όσον αφορά τα δικαιώματα της ισχυρής μειοψηφίας θέλω να μάθω πόσες φορές μπορείς να μπλοκάρει το Δ.Σ;;;; εσαεί ή μόνο μία ή δύο φορές.
Τι λένε οι νομικοί συμφορουμιτες. Δεν τις γνωρίζω αυτές τις λεπτομέρειες.
Διότι η λογική μου λέει πως και στην δεδηε το κράτος έχει το 51% αλλά ο ιδιώτης το 49%, άρα και πάλι το 49% θα μπλοκάρει και θα αποφασίζει εσαεί;;;;Αν ισχύουν αυτά τότε γιατί υπάρχουν τα πακέτα ποσοστών μετοχών;
Είναι νομικά θέματα, ας μας ενημερώσει κάποιος.
-
Το κράτος μπορεί να επιδοτήσει τους λογαριασμούς όσων έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ανάγκη. Καμία αντιρρηση. Ας ψάξει, μπορεί να τους βρει. Όχι όλων ανεξαιρέτως κι ότι κάτσει.
Με την παραγωγή υπάρχει θέμα. Οι Γερμανοί φρόντισαν να φέρουν αγωγό με φτηνότερο ρωσικό φα. Εμείς μόνο απο ανανεώσιμες έχουμε κάποια ελπίδα. Αλλά όπως βλέπεις, είμαστε στην φάση, ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά. Είναι σίγουρο ότι με αυτά θα φτάσουμε να πληρώνουμε κάνα Γιούρο την κιλοβατώρα... -
Εμάς σε ένα εξοχικό μας ήρθε διπλάσιο φέτος το ρεύμα. Ένα μήνα πάμε και από 80 ήρθε 160 ευρώ. Και καλοκαίρι,όχι χειμώνα.
Δεν είμαστε στις ομάδες που θα μας βοηθήσουν. Τον χειμώνα τι θα κάνουμε με τα aircodition στα σπίτια που μένουμε μόνιμα;
-
Βεβαίως βεβαίως είναι ιστορικά καταγεγραμένοι οι αγώνες των Δεητζήδων με τον γενικό ανα χείρας, φτηνό ρεύμα για όλους μας ήταν τα αιτήματα τους αλλιώς μπλακ άουτ με το στανιό.. Κακοηθής φήμες ότι κυκλοφορούσε λέει πανό που έλεγε Black angus για την στομάχα αλλιώς Black out είναι αναληθής..
Έχω και μια καλύτερη ιδέα.. γιατί να μην χώσουμε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας στο Dimosio να παίρνουν πάνω από οχτακό, με τις αδειάρες τους τις παροχάρες τους και τις συνταξάρες τους? Και οι λοιποί οι πληβείοι χωρέσουμε δε χωρέσουμε να μας χώσουν κλάιν, αφού οι διορισμένοι θα είναι οι στυλοβάτες της οικονομίας μας, θα μας χαρτζηληκώνουν ολημερίς και ολονυκτίς και όλοι μαζί θα περνάμε τούφα. Θα είναι και οι έρευνες ικανοποιημένες και όλοι μαζί θα τα τρώμε και θα πίνουμε και ζήσαμε εμείς καλά και οι επόμενοι ton poulo...
Α πα πα τι déjà vu που ήταν αυτό που μου ρθε τώρα κατακούτελα. Νγκαλέ αυτά έχουν ξαναγίνει !!! ΑΓΠ τον λέγανε και οι επόμενοι κλαίγαμε. Άστο λοιπόν το από πάνω που έγραψα όλοι είδαμε πως πήγε, μια φορά έγινε η μλκια, αρκεί.. η μήπως όχι ???
Αλλά το σωστό να λέγεται με την α-μονιμότητα στην (Δ)εη, όπως και στον ιδιωτικό τομέα έτσι και δεν αποδόσεις δίνεις την θέση σε ικανότερους.. έτσι ?
Έχω χαράξει στην νερατζιά έξω από το εκλογικό (που δε ξέρω πως είναι μέσα) Mastoras+Koulis LFE
: 7/7/19
#mono_koulis
-
Τρείς σελίδες σε μία μέρα τι να απαντήσεις .
Λαπ δείχνεις έναν ελιτισμό και δεν μου αρέσει .
Για τις ιχθυοκαλλιέργειες που έγραψες απαξιωτικά...
http://asfa.upatras.gr/wp-content/uploads/2021/09/zpay_prog_sp_2021-22.pdfΕίναι το 5ετές το πανεπιστημιακό βέβαια , αλλά και το 4ετές αν το ψάξεις θα το βρείς στο σάιτ...
Γιατί οι οικονομολόγοι έχετε γίνει σαν τους δεσποτάδες και τους δημοσιογράφους . Παντολόγοι και παντογνώστες.
Θα μου πεις εδώ θέλουν να εκτιμούν ακίνητα.
Αλλά δεν πέφτει κανένα κεραμίδι.
Τα στερεώνουμε καλά... -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τρείς σελίδες σε μία μέρα τι να απαντήσεις .
Λαπ δείχνεις έναν ελιτισμό και δεν μου αρέσει .
Για τις ιχθυοκαλλιέργειες που έγραψες απαξιωτικά...
http://asfa.upatras.gr/wp-content/uploads/2021/09/zpay_prog_sp_2021-22.pdfΕίναι το 5ετές το πανεπιστημιακό βέβαια , αλλά και το 4ετές αν το ψάξεις θα το βρείς στο σάιτ...
Γιατί οι οικονομολόγοι έχετε γίνει σαν τους δεσποτάδες και τους δημοσιογράφους . Παντολόγοι και παντογνώστες.
Θα μου πεις εδώ θέλουν να εκτιμούν ακίνητα.
Αλλά δεν πέφτει κανένα κεραμίδι.
Τα στερεώνουμε καλά...κατσε... ποιος ειναι οικονομολογος? κατα δηλωση ειμαι και εγω. ο ιδιος, μαγκια του, λεει απλα τριτοβαθμια, ουτε τιτλο σχολης ουτε αει/τει, και 'καποιο' μεταπτυχιακο. σχολιαστης X ειναι. οπως και ο μαστορας που δεν λεει για τριτοβαθμια. οι μονοι σιγουροι περι σπουδων ειμαστε οι δηλωθεντες άι τι, ειναι ντροπη να εισαι άι τι αλλωστε.
-
Ξέχασες το 4)
Δεν πουλάμε, χαρίζουμε!
Το αφεντικό τρελάθηκε;Γιατί αν το ανακοίνωνε στη ΔΕΘ ο Κούλης ως ιδιωτικοποίηση, προκαλώντας στύση χωρίς χημικά σε όλους τους "δεν είμαι ΝΔ, αλλά...", θα έπρεπε το Δημόσιο να εισπράξει και αντίτιμο.
Ενώ τώρα...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2