-
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πάντως ιδέες για ομπρέλες υπάρχουν πολλές.
π.χ.
Ομπρέλα από Jumbo πάνω στο Κότερο είναι αποδεκτή!
Ομπρέλα από το ξενοδοχείο με logo καπιταλισμού είναι για το πυρ το εξώτερο...Το τι αποδέχεται ο κάθε άνθρωπος για τον Ηγέτη του κόμματος στο οποίο πιστεύει, είναι πολύ περίεργο πράγμα.
Μπορεί κάποιος να εξίσταται αν ο ένας δεν στέκεται προσοχή κλαρίνο κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, αλλά να μην ενοχλείται καθόλου αν ο άλλος κάθεται σταυροπόδι μέσα σε ναό κατά την κηδεία σε ημέρα εθνικού πένθους. Έτσι είναι και με τις ομπρέλες κλπ.
Συνήθως το φαινόμενο αναφέρεται ως "κομματική τύφλωση". -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
π.χ.
Ομπρέλα από το ξενοδοχείο με logo καπιταλισμού είναι για το πυρ το εξώτερο...Το τι αποδέχεται ο κάθε άνθρωπος για τον Ηγέτη του κόμματος στο οποίο πιστεύει, είναι πολύ περίεργο πράγμα.
Μπορεί κάποιος να εξίσταται αν ο ένας δεν στέκεται προσοχή κλαρίνο κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, αλλά να μην ενοχλείται καθόλου αν ο άλλος κάθεται σταυροπόδι μέσα σε ναό κατά την κηδεία σε ημέρα εθνικού πένθους. Έτσι είναι και με τις ομπρέλες κλπ.
Συνήθως το φαινόμενο αναφέρεται ως "κομματική τύφλωση".
Σε ποιο σταυροπόδι αναφέρεσαι;
Σε αυτό με το αριστερό πόδι πάνω ή σε αυτό με το δεξί;Y.Γ: Πάλι με πετσόκοψες....
-
Δηλαδή "εταιρεία" δεν κάνουν οι Ε.Ε. γιατί δεν βγάζουν αρκετά λεφτά ή γιατί τα έξοδα που θα δήλωναν είναι υποπολλαπλάσια των μαύρων που κρύβουν ως ατομική επιχείριση;
Υπάρχει ας πούμε γιατρός που δεν δέχεται επισκέψεις απο "Ιατρικους Επισκέπτες";
Όσα τσεπώνουν τα κομματοσκυλα που ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ στη διοίκηση Σωματείων (για να ελέγχουν και περιορίζουν τη δράση τους) είναι περισσότερα απ τα μαύρα των γιατρών;
-
π.χ.
Συνήθως το φαινόμενο αναφέρεται ως "κομματική τύφλωση".
Σε ποιο σταυροπόδι αναφέρεσαι;
Σε αυτό με το αριστερό πόδι πάνω ή σε αυτό με το δεξί;Y.Γ: Πάλι με πετσόκοψες....
Γιατί να σε πετσοκόψω, έχουμε καμιά βεντέτα και δεν το ξέρω;
Απλά επισημαίνω πως ή είναι και οι δύο τους γτπ ή και οι δύο σωστοί, όταν κάνουν τα ίδια. Όποιος βλέπει τον ένα σωστό και τον άλλο λάθος, υποφέρει απ την πάθηση που είπαμε. -
ιατί να σε πετσοκόψω, έχουμε καμιά βεντέτα και δεν το ξέρω;
Απλά επισημαίνω πως ή είναι και οι δύο τους γτπ ήΝα έχεις το θάρρος να παραδεχτείς, γιατί ακριβώς αυτό που γράφω συνέβη, ότι είδες την foto που ήταν ο Κούλης με το πόδι πάνω και έτρεξες να του κάνεις κριτική, προφανώς σε σύγκριση με αυτό που υποστηρίζεις ή προτιμάς περισσότερο.
Και τώρα ξαφνικά ήταν γενικό σχόλιο για όποιον το κάνει.
Μην λειτουργείς λοιπόν σαν τρολάκι του διαδικτύου γιατί όποιος βιάζεται σκοντάφτει.
Σε κάθε περίπτωση από τις foto κρίνω ότι δεν έχει αρχίσει το μυστήριο, συζητούν μεταξύ τους σε στάση αναμονής, οπότε για αυτό ίσως τους ξέφυγε το σταυροπόδι. Υπάρχουν και άλλοι στην foto με ανάλογη στάση.
-
ιατί να σε πετσοκόψω, έχουμε καμιά βεντέτα και δεν το ξέρω;
Απλά επισημαίνω πως ή είναι και οι δύο τους γτπ ήΝα έχεις το θάρρος να παραδεχτείς, γιατί ακριβώς αυτό που γράφω συνέβη, ότι είδες την foto που ήταν ο Κούλης με το πόδι πάνω και έτρεξες να του κάνεις κριτική, προφανώς σε σύγκριση με αυτό που υποστηρίζεις ή προτιμάς περισσότερο.
Και τώρα ξαφνικά ήταν γενικό σχόλιο για όποιον το κάνει.
Μην λειτουργείς λοιπόν σαν τρολάκι του διαδικτύου γιατί όποιος βιάζεται σκοντάφτει.
Σε κάθε περίπτωση από τις foto κρίνω ότι δεν έχει αρχίσει το μυστήριο, συζητούν μεταξύ τους σε στάση αναμονής, οπότε για αυτό ίσως τους ξέφυγε το σταυροπόδι. Υπάρχουν και άλλοι στην foto με ανάλογη στάση.
Βολεύει πολύ το "Πας μη Νεοδημοκράτης, Συριζαίος", επιχειρείται συχνά, επιτρέπει και χαρακτηρισμους του τύπου "Μην λειτουργείς λοιπόν σαν τρολάκι του διαδικτύου" ώστε να "τιμωρείται" όποιος θίξει το καλύτερο βιογραφικό της χώρας.
Μη λειτουργείς λοιπόν σαν φανατικός Νεοδημοκράτης που επιτίθεται σε όποιον θίξει τον Μητσοτάκη.Δεν προτιμώ καθόλου τον Τσίπρα, είναι πιο επικίνδυνος κι επιζήμιος απ τον Μητσοτάκη, ως Πρωθυπουργός.
-
Εγώ χέστηκα για τον Κούλη.
Εσύ με quotares και μου την είπες. -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Παραδείγματα πολλά...ο γνωστός ιατρός της Ικαρίας έχει Bertram 60 πόδια (google για όποιον δνε ξέρει από σκάφη να δει τι εστί και τις τιμές) και σπιταρόνα στην Φιλοθέη (έχω πάει). Φίλος υδραυλικός με €20.000 δήλωση αγόρασε σκάφος €100.000 (και ένα Τσερόκι). Δεν μιλάω για την φοροδιαφυγή των €500/μήνα αλλά των €5.000/μήνα ή ακόμα και των €50.000/μήνα!
Με ζόρισε πολύ στις εξετάσεις ειδικότητας ο γνωστός ιατρός που λες,αλλά ήταν σωστός.
Φάνη, εννοείται πως κι ο κλάδος των γιατρών - κι ειδικότερα καθηγητές,δντες,Κολωνάκι κ.τ.λ.- έχουν μεγάλη φοροδιαφυγή που πρέπει να ελεγθεί. Αλλά το ανέκδοτο είναι που τα "μαστόρια",υδραυλικοί/ηλεκτρολόγοι/αλουμινάδες,ο "εργαζομενος λαός",ο "φτωχός βιοπαλαιστής" που "βιώνει την εκμετάλλευση απ'το κεφάλαιο και τον καπιταλισμό",μπορεί να βγάζει ίσα ή και περισσότερα μαύρα από οποιαδήποτε πλειοψηφία επιστημόνων.Και φυσικά να έχει και την προστασία,τη συμπόνοια και την αλληλεγγύη κομμάτων και της κοινωνίας.
Τώρα άλλο εγώ που για να αποκτήσω 100.000 σκάφος και Jeep Τσερόκι (αλήθεια,πως δικαιολογούν με εισόδημα 20.000 το χρόνο αγορές 100.000+.. εκτός αν αγοράζουν κάθε 10-15 χρόνια κάτι ως αναλώσιμο κεφάλαιο προηγ. ετών),δε μου φτάνουν ούτε δυο ζωές και κοιτάμε αν μπορούμε καθε 5-6 χρόνια να δώσουμε 3-4.000 παραπάνω για να παρουμε το Suz GLX αντι για το GL+.
Θα μου πεις από κοινωνία που εχει μάθει οτι η γνωμάτευση υγείας για το παιδί τους πρέπει να κοστίζει ιδιωτικά 10€ (τους μάθανε βέβαια έτσι και κάποιοι "συνάδελφοι" που αξιολογούν τη σημασία της υπογραφής κι εξέτασης τους στο 1/5 ή 1/6 του ν'αλλαξεις το καζανάκι της χέστρας στην τουαλέτα).Και δε μιλάω για να πάρεις 100-150 ευρώ που παίρνουν οι καθηγητάδες.Τους λες 40 με καρδιογράφημα,εξέταση,γνωμάτευση και σου λένε "για ένα απλό(;) χαρτί,τόσα λεφτά;" Το "απλό χαρτί που εσύ όμως έχεις την ευθύνη για το πολυτιμότερο,την υγεία τους...
Παρ'ολα αυτά η χαρά που νιώθεις εσύ κι άνθρωποι που βοήθησες να "γιάνουν" με κάνουν να σκέφτομαι ότι δύσκολα να έκανα κάτι άλλο (συγκρίνεται μόνο με το ενδιαφέρον μου για τα αυτοκίνητα,αλλά σε μαθηματικά και γεωμετρία δυσκολευόμουν στο σχολείο)
-
Εγώ χέστηκα για τον Κούλη.
Εσύ με quotares και μου την είπες.#mono_koulis
-
Σε αυτό έχεις δίκιο. Για μια τέτοια εξέταση μια χαρά τιμή είναι τα 40. Πολύ νορμάλ θα έλεγα. Είσαι και από τους οικονομικούς. Αρκετά οικονομικους θα έλεγα. Μπράβο!
Αλλά να είναι εξέταση του 45 λεπτού με τα όλα της. Όχι του δεκάλεπτου και πολύ λέω όπως τους περισσότερους.Είχαμε πάει να δούμε κάτι δερματικό και η εξέταση ήταν 5λεπτα...και πολλά είναι τα 5 λεπτά. Πες 2 λεπτά να είσαι μεσα.Απλά το είδε και είπε δεν είναι τίποτα. Ούτε ρωτησε τι τρώμε και τι όχι, ούτε τίποτα.
Ούτε έδωσε κάποιες συμβουλές, τίποτα λεμε... Κόστος επίσκεψης 55 ευρώ.
Οκ τα είχαμε και τα δώσαμε αλλά αν έχεις παιδιά σκυλιά,ενοίκια ,βενζίνες λες...ώπα κάτσε ρε συ.
Και άλλοι σπούδασαν στον κόσμο αυτό αλλά 55 ευρώ δεν βγάζουν σε 2 λεπτά? -
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θα μου πεις από κοινωνία που εχει μάθει οτι η γνωμάτευση υγείας για το παιδί τους πρέπει να κοστίζει ιδιωτικά 10€ (τους μάθανε βέβαια έτσι και κάποιοι "συνάδελφοι" που αξιολογούν τη σημασία της υπογραφής κι εξέτασης τους στο 1/5 ή 1/6 του ν'αλλαξεις το καζανάκι της χέστρας στην τουαλέτα).Και δε μιλάω για να πάρεις 100-150 ευρώ που παίρνουν οι καθηγητάδες.Τους λες 40 με καρδιογράφημα,εξέταση,γνωμάτευση και σου λένε "για ένα απλό(;) χαρτί,τόσα λεφτά;" Το "απλό χαρτί που εσύ όμως έχεις την ευθύνη για το πολυτιμότερο,την υγεία τους...
Παρ'ολα αυτά η χαρά που νιώθεις εσύ κι άνθρωποι που βοήθησες να "γιάνουν" με κάνουν να σκέφτομαι ότι δύσκολα να έκανα κάτι άλλο (συγκρίνεται μόνο με το ενδιαφέρον μου για τα αυτοκίνητα,αλλά σε μαθηματικά και γεωμετρία δυσκολευόμουν στο σχολείο)
Tα είπες όλα! Τεράστια ψαλίδα αμοιβών, πολύ χαμηλές αμοιβές σε ορισμένες περιπτώσεις και γενικά το όλο σύστημα ωθεί πολλά επαγγέλματα στην φοροδιαφυγή. Ειδικά κάτι μαστόρια, ναι το ξέρω...ολοι μας το ξέρουμε. Η κουμπάρα μου έκανε ολόκληρη εγκατάσταση με fan coils κλπ. και ΔΕΝ πλήρωσε ΦΠΑ....από €13.500 πήγε €9.500...και φυσικά κάπου τα πέρασε ο εγκαταστάσης το ΦΠΑ, δεν ξέρω που. Μιλάμε για τεράστια ποσά μαύρα!
Το 2007 είχα γιατρό που πήρε στεγαστικό με €50.000 μηνιαία δόση, όλα με εξασφάλιση μετρητών, για ένα σπίτι 2.8 εκατ. Ευρώ! Και μπορούσε να την καλύπτει νόμιμα (δήλωνε περί τα €65.000 μηνιαίο εισόδημα και μου είπε ότι βγάζει πάνω από €150.000 τον μήνα!!).
Κολλητός από το σχολείο Γενικός Ιατρός στο Παρίσι (πήγε για σπουδές και έμεινε εκεί) μου είπε οτι η χρέωση επίσκεψης είναι €25...στο Παρίσι! Στην δικιά σου ειδκότητα η επίσκεψη για εμένα θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον €80 στην Ελλάδα και φυσικά να καλύπτεται. Αλλιώς πως θα κάνεις απόσβεση όλα σου τα χρόνια σπουδών?
-
Καλά κανονικά, δεν κάνεις αυτό το επαγγελμα για να βγάλεις λεφτά. Το κάνεις για την τελευταία παράγραφο του γιατρού που έχει πιάσει το νόημα της ζωής με αυτό που εγραψε, ειδάλλως με την ικανότητα του εγκεφάλου ενός γιατρού, δηλαδή την υψηλή νοημοσύνη, θα μπορούσες να κάνεις χίλια αλλα δύο εξειδικευμένα επαγγέλματα με υψηλότατες απολαβές τα οποία μπορούν να προκαλούν άγχος, στενοχώρια, δυστυχία και ακόμα και προβλήματα υγείας στους "αντιπάλους-ανταγωνιστες" σου όταν εσύ τους κερδίζεις στα πλαίσια του ανταγωνισμού του επαγγέλματος σου.
Εσύ όμως επιλέγεις αυτό το επάγγελμα για να φέρεις χαρά και όχι δυστυχία.
Το κάνεις για το λειτούργημα πρωτίστως και δευτερευόντως για την άνεση στα οικονομικά σου.
Προσοχή λέω άνεση,όχι πλουτισμό.Εφόσον διάβασες και απέκτησες φοβερές ικανότητες αυτές πρέπει να τις προσφέρεις στην ανθρωπότητα, όχι στην τσέπη σου. Ειδάλλως υπάρχουν και άλλα αγγελαμτα που προσφέρονται για πλουτισμό. Φυσικά να ανταμειφθείς αναλόγως των σπουδών σου αλλά όχι να καταφεύγουμε σε υπερβολές.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε αυτό έχεις δίκιο. Για μια τέτοια εξέταση μια χαρά τιμή είναι τα 40. Πολύ νορμάλ θα έλεγα. Είσαι και από τους οικονομικούς. Αρκετά οικονομικους θα έλεγα. Μπράβο!
Αλλά να είναι εξέταση του 45 λεπτού με τα όλα της. Όχι του δεκάλεπτου και πολύ λέω όπως τους περισσότερους.Δε γίνεται να πάρεις ιστορικό,να ακροαστείς,να κάνεις ΗΚΓ, σε 10λεπτά. Θες ενα 30λεπτο τουλάχιστον.
-
Το ίδιο λέμε...Λογικά πράγματα. Και όχι 40αλλα 80 να σου δώσω. Εφόσον με προσέχεις και με ελέγχεις από πάνω ως κατω
Το τι έχω ακούσει για γιατρός δεν λεγεται -
This post is deleted! -
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αλλά να είναι εξέταση του 45 λεπτού με τα όλα της. Όχι του δεκάλεπτου και πολύ λέω όπως τους περισσότερους.Δε γίνεται να πάρεις ιστορικό,να ακροαστείς,να κάνεις ΗΚΓ, σε 10λεπτά. Θες ενα 30λεπτο τουλάχιστον.
40 για σχεδον μια ωρα ειναι εξευτελιστικα λιγα. μην ξεχναμε το εξοδολογιο του ιατρειου, της ασφαλισης, την επενδυση, τις μερες του μηνα χωρις δουλεια, τη σκατοζωη με τηλεφωνα οπου και να βρισκεσαι... 100αρικο και λιγο ειναι.
-
Θες 100 άντε 100
Καλά μη το πας στις δυσκολίες κάθε επαγγέλματος διότι πολλά έχουν ξενύχτια και 24/7 και επενδύσεις και ότι λες.
Μιλάμε για 100 ευρώ σε 45 Λεπτά. Το 8ωρο,10ωρο;;
Οκ δεν είναι εύκολες οι σπουδές αλλά κάπου υπάρχει ένα όριο...
Αν είναι μιρκοεπέμβαση κτλ οκ εκεί μιλάμε για άλλο πράγμα. Εγώ μιλώ για εξεταση.Διότι αν βάλουμε όριο τα 100 ευρώ για μια εξέταση 45 λεπτών τότε έχεις 12.000 ευρώ το μηνα μικτά και 144.000 ευρώ το έτος για παροχή υπηρεσίας!!!!
Στην περίπτωση που έχεις 6 ραντεβού κάθε ημέρα για 5 ημέρες την εβδομάδα.
Εγώ λέω να έχεις 4 ραντεβού την ημέρα ... Μια χαρά είναι και για τις σπουδές και τα για πάντα όλα. Είπαμε δεν πλουτίζεις στον πόνο του άλλου, απλά ζεις άνετα.
Μιλώ παντα για εξέταση όχι μικροεπεμβασεις κτλ.
Σαν τον Βέγγο "ακούγομαι" στην ελληνική ταινίαΣαφώς δεν αναφέρομαι στον δικό μας γιατρο μη παρεξηγηθω, ο οποίος είναι συμπαθεστατος και σωστός.
-
https://www.dianeosis.org/2016/06/tax_evasion_in_greece/
Άρθρο για το θέμα που συζητούμε -
Ο γιατρός πρέπει να πληρωθεί 100€ δεν αντιλέγω. Θα τα πληρωθεί απ τα 580-1000-1500€ εύρος μισθού, ή θα αρρωσταίνει μόνος όποιος είναι ευκαταστατος;
-
Κανονικά πέρπει να τα πληρωθεί από την ασφάλεια (δημόσια ή ίδιωτική) και όχι από τον μισθό ενός ανθρώπου, όπως γίνεται δηλαδή στο 90% των χωρών.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2