-
@fanis75 said in Νέο Ford Focus MK4:
@nascar1 said in Νέο Ford Focus MK4:
@fanis75 said in Νέο Ford Focus MK4:
Δεν είναι ακριβό το Castrol, €10/λίτρο το πληρωνα στην αντιπροσωπεία.
Σίγουρα δεν μιλάμε για το ίδιο λάδι. Ford-Castrol Magnatec WSS-M2C952-A1 λέει το εγχειρίδιο.
https://www.theloladia.gr/el/0w-20/castrol-magnatec-professional-diesel-0w-20-1l.html ενδεικτική τιμή...
Δεν έχω πλέον τις αποδείξεις από το σέρβις, όμως θυμάμαι ότι το 0w-20 που βάζανε στο Κούγκα (Magnatec ηταν) μου το χρέωναν €10.48 και ένα μπουκάλι που είχα ζητήσει για να έχω μήπως χρειαστέι να συμπληρώσω μου το είχαν δώσει δωρεάν.
Μακάρι να έχεις δίκιο και να κάνω εγώ λάθος!!!
-
Σχετικά με τα ελαστικά επειδή η διάσταση 205/60/16 δεν είναι και η πιο οικονομική γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να βάλω 205/55/16? Ξέρω πως βγαίνουν πάνω από 3% αλλά αν μπορεί να γίνει και ανάλογο calibration ώστε να δείχνουν τα όργανα σωστή απόσταση και χιλιόμετρα θα το κάνω. Υπάρχουν πολύ περισσότερες και πιο ποιοτικές επιλογές.
Τα 215/55/16 ή 205/55/16 είναι ορθότερα (-1,6% και +1,9% αντίστοιχα σε διάμετρο), αλλά το απολύτως ίδιο είναι το 225/55/16.
-
@realzeus said in Νέο Ford Focus MK4:
Σχετικά με τα ελαστικά επειδή η διάσταση 205/60/16 δεν είναι και η πιο οικονομική γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να βάλω 205/55/16? Ξέρω πως βγαίνουν πάνω από 3% αλλά αν μπορεί να γίνει και ανάλογο calibration ώστε να δείχνουν τα όργανα σωστή απόσταση και χιλιόμετρα θα το κάνω. Υπάρχουν πολύ περισσότερες και πιο ποιοτικές επιλογές.
Τα 215/55/16 ή 205/55/16 είναι ορθότερα (-1,6% και +1,9% αντίστοιχα σε διάμετρο), αλλά το απολύτως ίδιο είναι το 225/55/16.
Σε έχω χάσει λίγο!!! -
Σε έχω χάσει λίγο!!! Εμένα φοράει 205/60/16 και η διάσταση που θέλω να πάω σαν πιο κοινή είναι η 205/55/16
-
@nascar1 H 225/55/16 είναι ίδια σε διάμετρο με την εργοστασιακή 205/60/16, για την οποία ρώτησες, και άρα είναι η ορθότερη επιλογή αν θες να αλλάξεις διάσταση. Εναλλακτικά 215/55/16 ή 205/55/16, οι οποίες είναι εντός του 3% διαφοράς στην διάμετρο.
-
Καλησπέρα παιδιά.
Είμαι κάτοχος εδώ και 1 χρόνο περίπου του Focus active s/w 1.5λτ 150ps και πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση του αυτοκινήτου σε μοτέρ, χώρους και συμπεριφορά στο δρόμο.
Αυτό που με έχει προβληματίσει είναι το γεγονός ότι όταν το αυτοκίνητο είναι στον ήλιο παρκαρισμένο ή το χτυπάει ο ήλιος στο μπαρμπριζ και έχει αναπτύξει μεγάλη θερμοκρασία στο εσωτερικό κάποιες φορές κολλάει η κεντρική οθόνη και μένει κολλημένη μέχρι να ξανά παρκάρω κ να κλειδώσω το αυτοκίνητο.
Έχει συμβεί σε κανέναν ή είμαι εγώ ο πρώτος και τυχερός? -
@spiret δεν μου έχει τύχει ποτέ αλλά δεν αφήνω το αμάξι ώρες στον ήλιο. Μήπως να ρίχνεις καμια ηλιοπροστασία από πάνω στο ταμπλώ (χαμηλά) όταν το αφήνεις;
Όταν εννοείς κολλάει και μένει κολλημένη τι εννοείς;
Κρατώντας το power και το >> παρατεταμένα για λίγα δεύτερα, κάνει restart όλο το infotainment.
-
@spiret said in Νέο Ford Focus MK4:
Καλησπέρα παιδιά.
Είμαι κάτοχος εδώ και 1 χρόνο περίπου του Focus active s/w 1.5λτ 150ps και πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση του αυτοκινήτου σε μοτέρ, χώρους και συμπεριφορά στο δρόμο.
Αυτό που με έχει προβληματίσει είναι το γεγονός ότι όταν το αυτοκίνητο είναι στον ήλιο παρκαρισμένο ή το χτυπάει ο ήλιος στο μπαρμπριζ και έχει αναπτύξει μεγάλη θερμοκρασία στο εσωτερικό κάποιες φορές κολλάει η κεντρική οθόνη και μένει κολλημένη μέχρι να ξανά παρκάρω κ να κλειδώσω το αυτοκίνητο.
Έχει συμβεί σε κανέναν ή είμαι εγώ ο πρώτος και τυχερός?Τα ηλεκτρονικά δεν "αγαπάνε" τις υψηλές θερμοκρασίες.
Οπότε αν θες να εξασφαλίσεις την μακροζωία τους φρόντισε να καλύπτεις την οθόνη και το ταμπλό με κάποιου είδους προστασία. -
-
@vdx said in Νέο Ford Focus MK4:
Ελάχιστες διάφορες βλέπω. Επίσης το εσωτερικό που για μένα ήθελε κάποια ανανέωση, κυρίως σε ποιότητα υλικών επίσης λίγα πράγματα..
-
@nascar1 οι φωτογραφίες που βλέπεις από το εσωτερικό είναι του τωρινού. Δεν υπάρχει ακόμα φωτογραφία από το facelift.
Όντως το τωρινό δεν έχει κανένα εντυπωσιακό design μέσα αλλά το εσωτερικό του για μένα είναι μια χαρά. Τα μόνα σκληρά πλαστικά είναι χαμηλά σε σημείο που δεν ενοχλούν καθόλου. Αν είχε και πιο κυριλέ εσωτερικό η τιμή του θα ανέβαινε ακόμα περισσότερο.
-
Την 1η φορά έγινε μήνα Μάιο απλά έβλεπε το παρμπρίζ ο ήλιος όλο το άλλο ήταν στη σκιά. Τη 2η φορά έγινε Ιούλιο κ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει με το a/c σε λειτουργία. Δηλαδή για να λειτουργεί ένα μέρος του αυτοκινήτου σωστά πρέπει να έχουμε ιδανικό εύρος θερμοκρασίας? Μάλλον κάποιο πρόβλημα θα έχει...ευτυχώς υπάρχει η εγγύηση!!
-
@spiret said in Νέο Ford Focus MK4:
Την 1η φορά έγινε μήνα Μάιο απλά έβλεπε το παρμπρίζ ο ήλιος όλο το άλλο ήταν στη σκιά. Τη 2η φορά έγινε Ιούλιο κ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει με το a/c σε λειτουργία. Δηλαδή για να λειτουργεί ένα μέρος του αυτοκινήτου σωστά πρέπει να έχουμε ιδανικό εύρος θερμοκρασίας? Μάλλον κάποιο πρόβλημα θα έχει...ευτυχώς υπάρχει η εγγύηση!!
Όχι αυτό που περιγράφεις είναι πρόβλημα. Δεν είναι φυσιολογικό. Δεν μου έχει γίνει ποτέ. Μίλα μαζί τους.
-
@nascar1 H 225/55/16 είναι ίδια σε διάμετρο με την εργοστασιακή 205/60/16, για την οποία ρώτησες, και άρα είναι η ορθότερη επιλογή αν θες να αλλάξεις διάσταση. Εναλλακτικά 215/55/16 ή 205/55/16, οι οποίες είναι εντός του 3% διαφοράς στην διάμετρο.
Και σε εμενα στο connected ειναι 205/60/16 και καποια στγμη στο μελλον μαλλον ή θα βαλω 17αρες ή θα αλλαξω τη διασταση ή σε 215/55/15 ή αε 225/55/16 γιατί αισθάνομαι στην εθνική οδο με τις ανωμαλίες στο οδοστρωμα λες και ειναι μπαλονι μερικες φορες. Αν γίνει κάποιο ατυχημα στην ασφάλεια υπάρχει κινδυνος να μην σε αποζημιώσει επειδη εχεις αλλαξει διασταση και δεν είναι συμβατη με το ταμπελακι γιατι αναφέρει μονο την 205/60/16
-
@fragsp said in Νέο Ford Focus MK4:
Αν γίνει κάποιο ατυχημα στην ασφάλεια υπάρχει κινδυνος να μην σε αποζημιώσει επειδη εχεις αλλαξει διασταση και δεν είναι συμβατη με το ταμπελακι γιατι αναφέρει μονο την 205/60/16Υφίσταται τέτοια ασφαλιστική δικλείδα αλήθεια; Όχι ότι άλλαξα ποτέ στην ζωή μου διάσταση ελαστικών σε όχημά μου ούτε και έχω σκοπό να το κάνω. Για τυπικούς λόγους ρωτάω.
-
@sabas_thess said in Νέο Ford Focus MK4:
@fragsp said in Νέο Ford Focus MK4:
Αν γίνει κάποιο ατυχημα στην ασφάλεια υπάρχει κινδυνος να μην σε αποζημιώσει επειδη εχεις αλλαξει διασταση και δεν είναι συμβατη με το ταμπελακι γιατι αναφέρει μονο την 205/60/16Υφίσταται τέτοια ασφαλιστική δικλείδα αλήθεια; Όχι ότι άλλαξα ποτέ στην ζωή μου διάσταση ελαστικών σε όχημά μου ούτε και έχω σκοπό να το κάνω. Για τυπικούς λόγους ρωτάω.
Και εγω αυτο αναρωτιέμαι αλλα ξεχασα να βαλω ερωτηματικο στην πρόταση
-
Δεν έχει τύχει ποτέ να με ρωτήσουν για τα λάστιχα οι ασφαλιστικές σε ατύχημα. Την δήλωση ατυχήματος θέλουν, μερικές φωτογραφίες και την έκθεση της Τροχαίας, αν υπάρχει.
-
αρκετές φώτος από το facelifted sedan στο Βέλγιο... https://www.motor1.com/news/532140/ford-focus-sedan-facelift-spied/
φαινεται σιγουρα μεγαλύτερο infotainment, καινουργια μασκα και καποιες ακομα μικροαλλαγες στην εμφανιση
-
@ntou said in Νέο Ford Focus MK4:
αρκετές φώτος από το facelifted sedan στο Βέλγιο... https://www.motor1.com/news/532140/ford-focus-sedan-facelift-spied/
φαινεται σιγουρα μεγαλύτερο infotainment, καινουργια μασκα και καποιες ακομα μικροαλλαγες στην εμφανιση
Έχει φωτός εσωτερικού το λινκ που έδωσες; Δεν βλέπω κατι
-
@tkin73 said in Νέο Ford Focus MK4:
@ntou said in Νέο Ford Focus MK4:
Έχει φωτός εσωτερικού το λινκ που έδωσες; Δεν βλέπω κατι
οχι δεν εχει απευθειας απο μεσα, ειναι "κατασκοπευτικες", το επιασαν ενω ηταν σε κινηση... αλλά αν τις μεγαλώσεις (μεσα από το σαιτ, επιλεγεις να δεις τις φωτογραφιες και μετα εχει ενα κουμπακι-μεγεθυντικο φακο (+) πανω δεξια για ζουμ) και προσεξεις καλά θα δεις οτι φαίνεται πισω απο το παρμπριζ να προεξεχει κατι φαρδυτερο απο την σημερινη οθονη. Και ακομα καλυτερα, σε καποιες φωτος απο πίσω φαίνεται ξανα η οθόνη και καποια γραφικά της. Ειναι σαφως φαρδυτερη.
Ford Focus MK4