Καλησπέρα στην ομάδα
Αναζητώντας υβριδικό suv με συστήματα ασφαλειασ στάνταρ όπως adaptive cruise control, διατήρηση λωριδασ, παρέκκλιση από λωρίδα κ.α., άνετους χωρους καλό πορτμπαγκάζ λόγω τετραμελούς οικογένειας , χαμηλή κατανάλωση, καλή ηχομόνωση καμπίνας με αυτόματο κιβώτιο άρα όχι cvt, ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων και όχι ημιάκαμπτο άξονα και τιμή μέχρι 34.000 κατέληξα σε 2 επιλογές. Η μια ήταν το Toyota Corolla cross και η άλλη το Hyundai kona 1.6 hybrid.
Η τελική επιλογή ήταν το Hyundai kona καθώς το CC το δίλιτρο έβγαινε 1.500 ευρώ πάνω και έχει φόρο πολυτελείας 410 ευρώ ετησίως.
Το CC 1.800 έχει ημιακαμπτο άξονα πίσω και αυτόματο κιβώτιο cvt.
Επίσης μπαίνωντας μέσα και στα 2 αυτοκίνητα αντιλαμβάνεσαι το ποσό μπροστά είναι οι Κορεάτες σε σχέση με τους Ιάπωνες. Οθόνες, σχεδίαση εσωτερικού εργονομία με το αυτόματο να. Έχει μεταφερθεί στην κολόνα του τιμονιού και γενικά η αίσθηση που σου αφήνει είναι πολυτελους αυτοκινήτου. Μπορεί τα πλαστικά να είναι σκληρά αλλά η συναρμογή τους είναι καλη και δεν φαίνεται στο μάτι.
Τώρα για την εξωτερική σχεδίαση του αυτοκινήτου είναι πολύ υποκειμενικό το ζήτημα. Σε άλλους θα αρέσει και σε άλλους όχι. Η σχεδίαση του είναι πολύ πρωτοποριακή και θέλει λίγο χρόνο να το συνηθίσεις καθώς δεν μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκίνητο. Κάνει αίσθηση στο δρόμο. Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ.
Υπάρχει κάποιος από εδώ που έχει το 1.6 hybrid να μας πει εντυπώσεις;
Χρώμα τι θα διαλέγατε; Είμαι ανάμεσα σε μαύρο και σε cyber grey metallic.
Ακούω γνώμες.