-
Είναι τόσο πολλά τα δίτροχα που δεν μπορούν να βγουν γενικά συμπεράσματα για τους δικυκλιστές και τους τρόπους ή τους λόγους που τα οδηγούν.
Το σίγουρο είναι ότι οι αυτοκινητιστές θα πρέπει, καλώς ή κακώς, να μάθουν να ζουν οδηγώντας με εκατοντάδες χιλιάδες δίκυκλα γύρω τους.
Αν απαγορευθεί η χρήση δικύκλων, τότε πολύ απλά θα υπάρξει γενική ακινητοποίηση. Και νομίζω ότι κανείς δεν το θέλει αυτό.
Ποιο πιθανό έχω να απαγορευθεί η χρήση αυτοκινήτων. Άλλωστε μέχρι σήμερα ότι απαγορεύσεις έχουν βγει αφορούν τα αυτοκίνητα. Τα αυτοκίνητα προκαλούν το κυκλοφοριακό κομφούζιο στα μεγάλα αστικά κέντρα τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες στάσης/στάθμευσης.
Τα δίκυκλα κυκλοφορούν ελεύθερα παντού (με βάση τον ΚΟΚ) και δεν γνωρίζουν ούτε από δακτυλίους, ούτε από λεωφορειολωρίδες και οι ανάγκες για χώρους στάσης/στάθμευσης είναι αμελητέες.
Εγώ με το δίκυκλο σήμερα για να κατέβω Καλλιθέα κάνω τον ίδιο χρόνο με την εποχή του 2000 που κατέβαινα με αυτοκίνητο στην ίδια περιοχή για εργασία σε τράπεζα.
Σήμερα με αυτοκίνητο θέλω διπλάσιο ή/και τριπλάσιο χρόνο και καθημερινά να πληρώνω από 8euro για ημερήσιο παρκάρισμα.
200euro κατ' ελάχιστον το μήνα μόνο για πάρκινγκ.Έχει αυξηθεί τραγικά ο αριθμός των αυτοκινήτων (παντός τύπου) τα οποία κάθε μέρα βγαίνουν στους δρόμους.
Το αυτοκίνητο μόνο επικουρικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και υπό προϋποθέσεις, ανάλογα την εργασία και τους λόγους που χρησιμοποιεί κάποιος το αυτοκίνητο.
Αν τώρα μου έρθει κάποιος και μου πει ότι αυτός βλέπει διαφορετικά τα πράγματα, επειδή π.χ. είναι στέλεχος σε εταιρεία, ή ελεύθερος επαγγελματίας, ή δικηγόρος ή....ή...ή.. και έχει τσάμπα θέση παρκαρίσματος και τσάμπα αυτοκίνητο και ωράριο εργασίας που το κόβει και το ράβει στα μέτρα του, τότε πολύ απλά με αυτόν τον άνθρωπο, δεν έχω κανένα λόγο να κάνω διάλογο μαζί του. Διαφορετικές ζωές, διαφορετικές καθημερινότητες, άλλοι τρόποι ζωής.
-
Οι Μοτοσυκλετιστές είναι συνειδητοποιημένοι οδηγοί, που γνωρίζουν τις δυνατότητες τις δικές τους και του οχήματός τους αρκετά καλύτερα απ' τον μέσο οδηγό, το συντηρούν καλύτερα, φοράνε κράνος και κατάλληλη ένδυση, δείχνουν αλληλεγγύη στο δρόμο και επιβιώνουν στην άσφαλτο χάρη στην πολύ καλύτερη ενεργητική ασφάλεια των Μηχανών που οδηγούν.
Αποτελούν το 10-20% όσων οδηγούν δίτροχο για την ευκολία, οικονομία και γκ@υλα που παρέχει. -
Κάτι ακόμα , αυτό το πράγμα με την ηχορύπανση που παράγουν τα μηχανάκια , είναι αδιανόητο.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει σε άλλη Ευρωπαϊκή πόλη τέτοια ηχορύπανση . Δεν είναι μόνο τα παπάκια, πλέον ξεκινά από πενηντάρι στρογγυλοφάναρο και το συναντάς μέχρι σε μεγάλου κυβισμού. Είναι αδιανόητο να συνεχίζεται αυτό , ανεξαρτήτου γενιάς και πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως. Κάντε κάτι .....
Στη γειτονία μου , μάλλον σε όλη την πόλη μου καθώς τον ακούνε τα βουνά και τα λαγγάδια, είναι ένας τυπάκος ( τον ξέρω κιόλας) , ο οποίος έχει κάτι σαν Harley ( τέτοιου στυλ) . Όταν την βάζει μπρος , ξυπνάνε σε γειτονική πόλη, όταν κυκλοφορεί , τρίζουν τα τσιμέντα. Απορώ τι νιώθει ευχάριστο σε όλο αυτό , φαντάζομαι από τους κραδασμούς που δέχεται θα έχει μείνει στείρος πλέον. Ε , δεν τον σταματά κανένας έλεγχος , όλα καλά, καθημερινότητα.....
-
Πολλοί (κυρίως ντελιβεράδες) πειράζουν τις εξατμίσεις τους να βγάζουν θόρυβο για να γίνονται αντιληπτοί σε διασταυρώσεις και γενικά στο δρόμο.
Κάτι σαν κόρνα. Μιζάρουν και τρέχουν σαν τους τρελούς.
Κάπως έτσι γίνονται πολλά ατυχήματα. -
@storm said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Πολλοί (κυρίως ντελιβεράδες) πειράζουν τις εξατμίσεις τους να βγάζουν θόρυβο για να γίνονται αντιληπτοί σε διασταυρώσεις και γενικά στο δρόμο.
Κάπως έτσι γίνονται πολλά ατυχήματα.αυτοί δεν είναι καν στην κατηγορία των δικυκληστών!!!!
Ειναι όλοι επικύνδινοι και απαράδεκτοι
μιλάω για τους delivery που νομίζουν ότι δεν υπάρχουν σήματα και νόμοι
-
@cirus said in [Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!](/post/11000095738
αυτοί δεν είναι καν στην κατηγορία των δικυκληστών!!!!
Το ίδιο λέμε όλοι.
Αλλά εγώ έβλεπα ότι τους χαρίζουμε τη ...ζωή.
Γι αυτό πρότεινα να ανάβουν κεράκι σε κάθε επιστροφή! -
@cirus said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
@storm said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Κάπως έτσι γίνονται πολλά ατυχήματα.αυτοί δεν είναι καν στην κατηγορία των δικυκληστών!!!!
Να ηταν μονο οι ντελιβεράδες καλά θα ήταν!
Οι μισοι δικυκλιστές σφαζουν κόκκινα, στοπ τα πάντα.. περνάνε στριμωχτά δίπλα σου ακόμα και από πάνω σου για να βγουν πρωτοι στο φανάρι...
Μιλάμε για απίστευτο bullying καθημερινα!
Εχω καταντήσει να παιρνω ηλεκτρικό συχνά γιατι δεν το αντέχεις αυτό το βιασμό καθε μερα!
Και σημειωτέον κινουμαι στην αριστερή λωρίδα, τερμα κρασπεδο και αλλάζω λωρίδα μόνο μετά το Μεγαρο για να στριψω για Σύνταγμα....
Μιλάμε για καφρίλα πια! -
Έτσι είναι. Δεν εξαιρώ τον εαυτό μου.
Ταρζανιές απείρου κάλους με το δίκυκλο.Να δω πότε θα το παρατήσω.
-
@manast said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Το ίδιο λέμε όλοι.
Γι αυτό πρότεινα να ανάβουν κεράκι σε κάθε επιστροφή!αν μιλάς για τους delivery συμφωνώ απόλύτως
Εγώ μιλάω για τους δικικλυστές και δεν τους βάζω μέσα.
Κατα κύριο λόγο οι σοβαροί μηχανόβιοι προσέχουν πολύ. Αν προσέξεις τις μεγάλες μηχανές και δεν είναι κάνας 18-22χρονος με TDM και καγκουροστάση είναι πολύ προσεχτικοί.
Οι ευκαιριακοί δικικληστές του καλοκαιριού όχι τόσο
Ο πιτσισρικάδες με τα παπάκια και σκουτεράκια έχουν άγνοια δυστηχώς και εφόσον κάνουν σούζες σε δημόσιους δρόμους δεν υπαρχει κάτι άλλο να πούμε
Για αυτούς που δεν φοράνε κράνος και μπουφαν και γενικά κανενός είδους εξοπλισμό δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέυφτονται. Ξέρω πως μπορεί να φτιάξει βέβαια, υποχρεώνοντας τους να επισκευτούν μια φορά τα επείγοντα του ΚΑΤ και θα αλλάξουν ρότα
Τέλος υπάρχουν και οι ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ που δεν φτάνει που δεν προσέχουν οι ίδιοι βάζουν και παιδάκια χωρίς κράνος πάνω. Εκεί πραγματικά μιλάμε για έγκλημα και θα έπρεπε να τους παίρνουν για 2 χρόνια τουλάχιστον το δίπλωμα με ενα τεράστιο πρόστιμο.
-
Το ίδιο λέμε όλοι.
Γι αυτό πρότεινα να ανάβουν κεράκι σε κάθε επιστροφή!αν μιλάς για τους delivery συμφωνώ απόλύτως
Κατα κύριο λόγο οι σοβαροί μηχανόβιοι προσέχουν πολύ. Αν προσέξεις τις μεγάλες μηχανές και δεν είναι κάνας 18-22χρονος με TDM και καγκουροστάση είναι πολύ προσεχτικοί.
Ο πιτσισρικάδες με τα παπάκια και σκουτεράκια έχουν άγνοια δυστηχώς και εφόσον κάνουν σούζες σε δημόσιους δρόμους δεν υπαρχει κάτι άλλο να πούμε
Για αυτούς που δεν φοράνε κράνος και μπουφαν και γενικά κανενός είδους εξοπλισμό δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέυφτονται. Ξέρω πως μπορεί να φτιάξει βέβαια, υποχρεώνοντας τους να επισκευτούν μια φορά τα επείγοντα του ΚΑΤ και θα αλλάξουν ρότα
Τέλος υπάρχουν και οι ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ που δεν φτάνει που δεν προσέχουν οι ίδιοι βάζουν και παιδάκια χωρίς κράνος πάνω. Εκεί πραγματικά μιλάμε για έγκλημα και θα έπρεπε να τους παίρνουν για 2 χρόνια τουλάχιστον το δίπλωμα με ενα τεράστιο πρόστιμο.
Αν βάλεις ολες μαζι τις κατηγορίες θα δεις οτι τελικά η πλειοψηφία είναι επικινδυνοι.
Αυτοι με τις μεγάλες μηχανες ειναι μεν καταρχήν αλλη κατηγορία αλλά οταν εχεις τέτοια θηρία δεν μπορεις να χώνεσαι αναμεσα στα αμαξια με την ίδια ευκολία που χωνεται ένα παπακι..
Επίσης ενα θέμα που με βουρλίζει (επειδή υπήρξα θύμα) είναι αυτά τα ax/ που κυκλοφορουν με κατεβασμένες τις πεταλιερες σαν τα δρεπάνια στα άρματα της αρχαιότητας!
Το βλέπω ολοένα και πιο συχνά!
Γιατι να έχεις κατι που εξέχει χαμηλά από το όχημα σου; -
@iceman7 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Το ίδιο λέμε όλοι.
Αν βάλεις ολες μαζι τις κατηγορίες θα δεις οτι τελικά η πλειοψηφία είναι επικινδυνοι.
Αυτοι με τις μεγάλες μηχανες ειναι μεν καταρχήν αλλη κατηγορία αλλά οταν εχεις τέτοια θηρία δεν μπορεις να χώνεσαι αναμεσα στα αμαξια με την ίδια ευκολία που χωνεται ένα παπακι..
Επίσης ενα θέμα που με βουρλίζει (επειδή υπήρξα θύμα) είναι αυτά τα ax/ που κυκλοφορουν με κατεβασμένες τις πεταλιερες σαν τα δρεπάνια στα άρματα της αρχαιότητας!
Γιατι να έχεις κατι που εξέχει χαμηλά από το όχημα σου;μια χαρά χωράνε αυτά που λες θηρία ανάμεσα από τα αμάξια απλά δεν κάνουν επιτόπιες σφήνες τοσο εύκολα
δεν υπάρχει λόγοςνα εξέχει κάτι, το αντίθετο
-
Το ίδιο λέμε όλοι.
Γιατι να έχεις κατι που εξέχει χαμηλά από το όχημα σου;μια χαρά χωράνε αυτά που λες θηρία ανάμεσα από τα αμάξια απλά δεν κάνουν επιτόπιες σφήνες τοσο εύκολα
δεν υπάρχει λόγοςνα εξέχει κάτι, το αντίθετο
Τεσπα overkill για τις συνθηκες κέντρου και πιο δυσκολα κουμανταρονται..
Εχω δει με τα ματια μου να τον παιρνει στο πλαι αναβάτη και να κανει πιτα το φτερό ανυποψίαστου αμαξιού!Τελωσπαντων, δεν περιμένω να αλλαξει κατι!
Στα ΜΜΜ θα καταλήξουμε όλοι στο τέλος!
Η αυτοκίνηση στις πόλεις εχει πεθανει..... -
Εχω καταντήσει να παιρνω ηλεκτρικό συχνά γιατι δεν το αντέχεις αυτό το βιασμό καθε μερα...!
Φάνη, έχεις μπει στον λογαριασμό τού ανθρώπου;
-
@dimsabas said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Εχω καταντήσει να παιρνω ηλεκτρικό συχνά γιατι δεν το αντέχεις αυτό το βιασμό καθε μερα...!
Στα αθηναϊκά:
Ηλεκτρικός = ΗΣΑΠ -
@dimsabas said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Στα αθηναϊκά:
Ηλεκτρικός = ΗΣΑΠΕιναι για μας τους χαμουτζηδες αυτά. (αυτοί που είναι χάμω, κατω) θεσσσσσαλονικιότικη διάλεκτος
Ουτε που ηξερα ότι μας λενε ετσι αλλά με είπε μια μέρα η γυναικα έτσι!
Καλά της λέω εσυ δεν είσαι χαμουτζου δηλαδή???
Οχι βεβαια μου λέει εγώ είμαι από Τρικαλα (απλά γεννήθηκε εκεί και μη φανταστειτε μεσα στα τρίκαλα από ένα .....χώρι) και σπούδασα θεσσαλονίκη (5 χρόνια δηλαδή), δεν είμαι χαμουτζού. (ναι όλα τα υπόλοιπα χρόνια δεν πιάνονται, τι να πεις γυναίκες!!!!)
Οτι να ναι. Ξεφυγα το ξέρω αλλά
-
Εμένα με έχουν τρακάρει 5 φορές, με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, και έχω πέσει 2 φορές μόνος μου από γρασολαδα. Δηλαδή αυτοί που με τράκαραν σε ποια κατηγορία πρέπει να μπουν;
Το πρώτο μάλιστα σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας μετωπική με κλουβακι ήρθε και έπεσε πάνω μου, ούτε φρένο δεν πρόλαβα να πατήσω.. πολλές ιστορίες.
Γενικά διακρίνω μία εγωιστική τάση από τα γραφόμενα και πλήρης άγνοια σε θέματα που αφορούν 2 ροδες. Κατ' αρχάς ο ισχυρός στην ζωή πρέπει να προστατεύει τον αδύναμο, από κοινωνική/πολιτική έως και οδηγική σκοπιά. Σκεφτείτε όλες οι νταλίκες μία μέρα να τρελαθούν με τα σπιρτοκουτακια που τους κλείνουν το δρόμο και να αρχίσουν να σακατευουν Ι.Χηδες...κατα τον ίδιο τρόπο όποιος έχει αυτοκίνητο επειδή μπορεί, δεν θα έπρεπε να γράφει πεζούς, μηχανάκια, ποδήλατα και να παίζει Carrmageddon ή Grand theft auto. Επίσης ο "μικρότερος" πρέπει να προσέχει 5-6-1000πλα για να μην υπάρχουν οι πιθανότητες να τραυματιστεί, ή χειρότερα.
Great power brings great responsibility.
Συμφωνούμε ότι υπάρχουν άσχετοι/καγκουρες/επαγγελματίες μηχανακιδες που χαλάνε την πιάτσα, αλλά δεν υπάρχουν τέτοιοι σε 4τροχα;
-
Υπάρχουν, αλλά υπάρχουν και όρια.
Δεν μπορεί να βλέπεις κενό μπροστά δεξιά ή αριστερά και να βγάζεις φλας να μπεις και να βλέπει το ίδιο κενό ο μοτό 20 μέτρα πίσω να γκαζώνει να χώνεται και να σε βρίζει, επειδή δεν του έκανες χώρο.
Οσοι οδηγούμε λέμε ότι η πλειοψηφία στα μηχανάκια είναι από ανόητη μέχρι προκλητική.
Σίγουρα υπάρχουν αντίστοιχοι και γιωταχίδες, που συνήθως είναι απλά ανόητοι...
Οι προκλητικοί, είναι πολύ λιγότεροι...
-
Εμένα μου αρέσουν μερικοί δίτροχοι φίλοι μας που κάνουν 15σφηνες για να φτάσουν πρώτοι στο φανάρι, και αφού ξεκρεμασουν ότι καθρέπτη μάζεψαν στο διάβα τους ανοίγουν κινητό και χαζεύουν μέχρι το φανάρι να ξαναγίνει κόκκινο και αφού τους έχουν "βαφτίσει" με κόρνες και βρισίδια όλοι οι από πίσω βάζουν το κινητό στην τσέπη και φεύγουν με κόκκινο. Έτσι απλά γιατί είμαστε Ουγκάντα
-
@yem said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Εμένα μου αρέσουν μερικοί δίτροχοι φίλοι μας που κάνουν 15σφηνες για να φτάσουν πρώτοι στο φανάρι, και αφού ξεκρεμασουν ότι καθρέπτη μάζεψαν στο διάβα τους ανοίγουν κινητό και χαζεύουν μέχρι το φανάρι να ξαναγίνει κόκκινο και αφού τους έχουν "βαφτίσει" με κόρνες και βρισίδια όλοι οι από πίσω βάζουν το κινητό στην τσέπη και φεύγουν με κόκκινο. Έτσι απλά γιατί είμαστε Ουγκάντα
Κάθε μέρα σχεδόν οδηγώ 2τροχο, αυτό δεν το έχω δει ποτέ... αποκλείεται να είναι η καθημερινότητα αυτό.
Και συνεχίζω σε γενικό σχόλιο.
Δεν μου απαντήσατε, οι 5 που με τράκαραν τι είδους άνθρωποι είναι;
Δηλαδή οι οδηγοί αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι κορυφαίοι στην Ευρώπη σε συμπεριφορά και ασφάλεια;! Αλήθεια τώρα;!
Κάθε μέρα βγαίνουν βιντεάκια στα social media που κατεβαίνουν και πλακωνονται..
Γνωστός μου (από το ίδιο "χωριό" αλλά έμενε μόνιμα Αθήνα 37 χρόνια) πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα, hit and run, πέρασε stop, τον χτύπησε και τον εγκατέλειψε κάποιος (που λογικά δεν θα μάθουμε ποτέ), 55 χρονών άνθρωπος απίστευτα προσεκτικός.
Αυτό είναι δολοφονία, τώρα αν σου ακούμπησε μία φορά κάποιος τον καθρέπτη, νομίζω θα το αντέξεις.. σημειωτέον, οδηγώ 30 χρόνια σχεδόν δίκυκλα 2 φορές έχω ακουμπήσει καθρέπτη, με μηδενική ταχύτητα, σήκωσα χέρι για συγνώμη, φυσικά δεν έγινε καμία ζημιά, με χαιρέτησαν πίσω, και συνέχισα..
.. αυτοί που με τράκαραν ή οι εκατοντάδες που έχουν πάει να με σκοτώσουν με τα χρόνια, όχι μόνο δεν ζήτησαν συγνώμη, αλλά πήγαν να βγουν από πάνω κιόλας... αυτός που με χτύπησε μετωπική και παραλίγο να πεθάνω, μου λέει "θα μας σκοτώσεις ρε μαλακισμενο;" Και το ζώο με χτύπησε μετωπική στο ρεύμα μου! Από τα αίματα που έτρεχαν παντού, ούτε καν του απάντησα. Ένα δεύτερο ατύχημα, το προκάλεσε ο Λυκειάρχης μου! Σώθηκα από αντανακλαστικα, τύχη και ικανότητα, ούτε καν συγνώμη..
Μία πλούσια γριά (θυμάμαι ότι είχε ένα πολύ ακριβό Audi για την εποχή και ήταν πολύ κοκέτα), της παίζω φώτα, κορναρω, βλέπω ότι με έχει δει και μόλις φτάνω στα 5 μέτρα βγαίνει...και αμέτρητα περιστατικά κάθε μέρα. Το καινούργιο είναι τα κινητά τηλέφωνα, πριν μερικές μέρες κάνει μία έξυπνη από τέρμα δεξιά Κηφισίάς τέρμα αριστερά με το κινητό στο χέρι, δεν με είδε ποτέ..παω της χτυπάω στο παράθυρο και ακόμη γελαγε με το κινητό στο χέρι..δεν είχε δει τίποτα. Αμέτρητα περιστατικά με κινητά καθημερινά.
Η έλλειψη οδηγικής παιδείας και σεβασμού προς τον συνάνθρωπό μας είναι γενικά στην Ελλάδα. Μην διαχωρίζετε ανθρώπους και ιδιότητες γιατί πραγματικά χάνετε κύρος από τα λεγόμενά σας. Γίνεται το επίπεδο συζητητής ποιός έχει κλέψει λιγότερο το κράτος, ποιοι χουλιγκανς έχουν σκοτώσει λιγότερους, και τέτοια φάση. Ουγκανοι υπάρχουν και μοτοσυκλετιστες, και πράσινοι, και κόκκινοι, και ποδηλάτες, και με ταξί, και με τρένα, και ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και ότι θες, γιατί αυτή η χώρα έχει πολλούς, και είναι παντού.
Δεν υπάρχει σεβασμός προς κανέναν και τίποτα, μόνο σχέσεις εκμετάλλευσης μεταξύ κράτους - πολιτών, αφεντικών - υπαλλήλων, αφεντάδων - δούλων. Κάποιοι από αυτούς οδηγούν μηχανές, και κάποιοι πολύ περισσότεροι αυτοκίνητα..Κλάιν Μάιν το όχημα, αν είσαι ζώο, πας και με τα πόδια σου ακόμη και είσαι επικίνδυνος.
-
Ούτε λάθος κάνεις, ούτε παραχαράσεις κάτι υποχρεωτικά. Αυτά που περιγράφεις συμβαίνουν. Και άλλα τόσα. Χειρότερα. Αυτούς που περιγράφεις τους λένε κακούς οδηγούς, υπάρχουν πολλοί και έχουν διάφορο κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο.
Είναι διαφορετικό από το "έχω μηχανάκι και θα σας γ@μήσω όλους" γιατί γι'αυτό το πήρα. Εσύ μπορεί να μην το πήρες γι'αυτό (και πολλοί άλλοι ακόμα), αλλά μια σημαντική μερίδα αναβατών τους αυτό έκανε. Επί τούτου. Το αγοράσε για να είναι παράνομος, γιατί πάντα βιάζεται, "οφείλει" να είναι πρώτος παντού στον δρόμο. Αυτό είναι αντικοινωνικό και σαφώς δημιουργεί μια κουλτούρα οδηγικής αναρχίας, η οποία φυσικά και παρασύρει και τους πλέον "τσατίλες και ευέξαπτους" υπολοίπους χρήστες του δρόμου. Αυτό μπορείς να το δεις αν συγκρίνεις και το μέσο οδηγό μηχανακίου στην Άίγυπτο, στην Ινδία, στη Σρι Λάνκα, στην Ελλάδα κλπ, με το μέσο οδηγό μηχανής στις Ηνωμένες πολιτείες, στην βόρεια Ευρώπη κλπ, όπου τα μηχανάκια υποεκπροσωπούνται στους δρόμους. Ομως και εκεί έχουν θέμα με την συμπεριφορά των πατινιών ας πούμε.
Και εκεί υπάρχουν ανόητοι οδηγοί αυτοκινήτων και το αντιλαμβάνεσαι εύκολα όταν τους δεις τι κάνουν. Τα ποσοστά κακών-ασχέτων πιθανόν είναι ίδια σε 4τροχα-2τροχα. Ο βαθμός αντικοινωνικότητας αλλάζει.
Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!