-
@criuser said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Το ερώτημα είναι αλλιώς κύριοι.
Εσείς έχετε το αυτοκίνητο σας και πάτε παντού με αυτό.
Η σύζυγος έχει το δικό της και πάει παντού με αυτό.
Ρωτήστε εκείνη ποιο είναι πρώτο και ποιο δεύτερο....
Xo xo xo δεν παιζει ετσι!
Εγω εχω το δικό μου και παω μόνος μου ή με τον πιτσιρικά μόνο που σεβεται, οπου μπορώ !Οπου δεν μπορώ (στενά, πυκνοκατοικημενες περιοχές, παρκινγκ στο δρόμο κλπ) παιρνω της γυναίκας. Σε αντάλλαγμα και για να μπορώ να λειτουργήσω μεσα σε αυτό το παω εγώ σερβις, καθαρισμα κλπ. (ουτε σωστά φουλαρισμα δεν μπορεί να κανει γιατι δεν βγάζει πάντα φωτό των χλμ για το fuelly!)
Οταν το θελει η γυναίκα και δεν μπορώ να το πάρω, δεν παω πουθενα ή παω με συγκοινωνία ή χωνω το συγγενή - γνωστό που θα δω!
Αρα στην περιπτωση μου το δεύτερο εκτελει για όλους χρέη πρώτου;
Το ξεκάθαρο πρώτο - δεύτερο για εμένα και όπως ακριβώς το γράφεις εσύ ήταν όταν ειχα και το 108 (δηλ. συνολικά 3 αυτοκίνητα) που δεν με ενοιαζε λόγω μεγέθους (και leasing) που το εβαζα.
Μαλιστα επειδή στη γυναίκα δεν αρεσε το ρομποτιζε μονο σε μεγάλη αναγκη το επαιρνε και εβριζε (μετά βεβαια εβριζα και εγώ γιατι φοράει κατι δαχτυλιδια και τη βέρα μας που εχουν γωνίες και ξεσκιζε τα πλαστικά της πόρτας.... μιας φορά χτυπιόμουν σαν τα καρτουνς όταν τα ειδα!!!).... εννοείται πως εγω τη φόρεσα στο γάμο τη βέρα και μετά είναι σε καποιο συρτάρι....@cirus said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
τα 2 είναι δικά μου τελείως (η ετσι λέω τεσπα καθότι ολα δικά της θεωρούνται στην πραγματική ζωή)
Το δικό μου μια φορά την αφησα να παει 2 μέτρα μπροστά και πίσω στο παρκινγκ! Τη Χ1 την οδηγησε μόνο οταν πήρα την υβριδική για τεστ ενα ΣΚ.
Το 108 την αφηνα για να γλυτωνω χλμ από το ιδιοκτητο γιαρις μας, αλλά περα οτι μου το μαγαριζε τη χαλαγε το ρομποτιζε και δεν το ηθελε με τιποτα!
Γι αυτό αλλωστε παρότι το είχα σε καλή κατασταση στο τελος δεν το κρατησα με εξαγορά...Γενικά η γυναίκα μου εχει στοιχισει πολλά λεφτά με τα αμαξια, είτε με τα γουστα της είτε με τις αποφάσεις της
@cirus said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Ο καθένας για πρώτο αμάξι έχει άλλο στο μυαλό του δεν έχει σημασια να γραφετε επί τουτου. Ανάλογα το budget του και τις ανάγκες του
το θέμα δεν είναι αυτό.
Το θέμα είναι ότι ένα B-suv καλύπτει όλες τις ανάγκες που μπορεί να εχει κάποιος στην συντριπτική πλειοψηφία. Δηλαδή το B segment είναι επαρκές. Βεβαια προφανώς ένα C segment είναι πιο άνετα κτλ αλλά δεν συζηταμε αυτό.
Τωρα από εκεί και πέρα, υπάρχουν και μεταχειρισμένα. Ο όποιος αγοραστής θελει να καλύψει τις όποιες ανάγκες του για μένα διαλέγει πρώτα την κατηγορία που θέλει και επειτα βάσει των χρημάτων που εχει κοιτάει που θα κινηθει σε καινούργια ή μεταχειρισμένα
το ίδιο και για 2ο αμάξι (αν θέλει κάποιος 2ο, κάποιοι δεν θέλουν και κάποιοι δεν μπορούν)
Εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω και φαντάζομαι και πολλοί άλλοι. εβγαλά ένα budget και τις ανάγκες μου για το πρώτο, εβγαινε για καινούργιο. Για το 2ο μου έβγαινε ότι μπορώ μόνο μεταχειρισμένο δεν με επαιρνε οικονομικά για καινούργιο και αναλογα κινήθηκα
Αυτά
Τα λες σωστά!
Εγω λόγω αναγκών πια μου κάνουν και 2 Β (suv) ή ακόμα και ένα A segment για τη γυναίκα! Και χρηματα να υπάρχουν, δεν έχει νόημα να ειναι πεταμένα στο δρομο και δη αυτή τη μεταβάτικη για την αυτοκίνηση και δυσκολη οικονομικά εποχή.
Το C είναι αβολο και μόνο επειδή ειναι πια πιο vfm από τα b θα το εξέταζα αλλά και πάλι για δική μου κίνηση με όλους τους περιορισμους που βάζω στον ευατό μου βέβαια!Το κέφι μου με τα αμάξια το έχω κάνει (οδηγησαμε και BMW), μουρη δεν με νοιάζει να πουλήσω, χεράς δεν είμαι να πω οτι θα παω να κανω μια στροφοδιαδρομή να γουστάρω (πιθανότατα με φοβίζουν οι στροφές και πάω σαν κότα - μόνο ευθείες ανοίγω), ταξίδια δεν πάμε, χωριά δεν έχουμε... σεμνά και ταπεινά πια με yaris, yaris cross, t - cross τέτοια εργαλεία!
Εχουμε παιδιά για σπουδές και γεράματα μπροστά μας!
Δεν ειναι εποχές να κάνουμε καυλες και να πετάμε λεφτα! -
Πρέπει να φτιάξουμε μία δημοσκόπηση με ερώτημα : σε πόσο καιρό γνωριμίας αφήσατε την σύζυγο-σύντροφο-γκόμενα να οδηγήσει το αυτοκίνητό σας ; Γιατί με ζαλίζουν συναδέλφισσες στη δουλειά πως άπαξ και κάνεις σεξ με κάποια πρέπει να της εμπιστευθείς και το αμάξι σου !!!!!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=iApSRR9frCk
-
Εξαρτάται από τη σύζυγό...και το όχημα...
Αν ήταν αυτή η σύζυγος μου...
https://youtu.be/MRd55bAun_s
της το έδινα πριν τη γνωρίσω.
Τώρα στη δικιά μου τι δικό όχημα (Kona) δεν το δίνω με τίποτα...εγώ οδηγώ τα πάντα και αυτή μόνο το Mazda 2.
Τις δίνω ένα παλιό Peugeot 306 που έχω... αλλά δεν μπορεί να το πάει με τίποτα...και έχει και υδραυλικό τιμόνι. -
@tesa54 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Πρέπει να φτιάξουμε μία δημοσκόπηση με ερώτημα : σε πόσο καιρό γνωριμίας αφήσατε την σύζυγο-σύντροφο-γκόμενα να οδηγήσει το αυτοκίνητό σας ; Γιατί με ζαλίζουν συναδέλφισσες στη δουλειά πως άπαξ και κάνεις σεξ με κάποια πρέπει να της εμπιστευθείς και το αμάξι σου !!!!!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=iApSRR9frCk
Πες στις συναδέλφισσες αν θέλουν να οδηγήσουν το αμάξι μου να επικοινωνήσουν μαζί μου. Ευχαριστώ
-
σε ισα χρονικα διαστήματα
10 λεπτα σεχ, 10 λεπτα οδήγηση -
Δεν ξέρουμε πότε διορίστηκαν και πόσα χρόνια υπηρετούν οι συναδέλφισσες...
Μπορεί να είναι παλιοσειρές...
-
@criuser said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Δεν ξέρουμε πότε διορίστηκαν και πόσα χρόνια υπηρετούν οι συναδέλφισσες...
Μπορεί να είναι παλιοσειρές...
Άν χρειαστεί θα σε φωνάξω...
-
Μπα τις ξέρω ήδη αυτές δεν έχει νόημα να τις ξαναδώ...
-
Περιμένω με ενδιαφέρον τα σχόλια
-
Αυτοί που θα έπρεπε να σχολιάσουν λύνουν σουντόκου, πετάνε χαρταετό κτλ κτλ..
-
Δεν λέει κάτι που δεν ξέραμε. αν βάλεις και το 2008 diesel (αν λειτουργεί) κερδίζει και στην οικονομία καυσίμου.
-
Άπαξ και τη γ.....σες, δικαιούται να σε γ.....σει κι αυτή;
-
-
@gtsartsal said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Τα σχόλια είναι, ότι το ένα έχει 2 χιλιοστά παραπάνω για τα γόνατα των επιβατών από το άλλο, κι αυτό είναι ισοδύναμο για τη θέση στη βαθμολογία με το να έχει 2 λίτρα μικρότερη κατανάλωση ή 20 ίππους περισσότερους;
Ή ότι συγκρίνουν ένα χειροκίνητο μοντέλο 2017 των 21.000€ με ένα 8ταχυτο αυτόματο μοντέλο τέλους 2021 των 30.000€ ;
Κλασικές σκιτζήδικες μαντράδικες λογικές στις οποίες μας έχει συνηθίσει το οτοτρίτη για να ζητάει "λύτρα" απ τους διαφημιζόμενους, δεκαετίες τώρα... -
Σε χώρους το αιρκρος και το κροσλαντ κερδίζουν και ακολουθούν 500 Χ και Ρενεγκέιτ.
Σε κατανάλωση οι διαφορές μικρές, τα πιο ψηλά λογικά θα καίνε περισσότερο.
Φρενάρισμα με ίδια λάστιχα θα είναι παρόμοια.
Ετυχαν δύο δύσκολα φρεναρίσματα πρόσφατα με τα crossclimate σε στεγνό.
Το ένα με μικρή ταχύτητα βγαίνοντας σε κεντρικό όπου ένας πιτσιρικάς που το έπαιζε αθλητής πέρασε τρέχοντας με ακουστικά στα αυτιά και το αμάξι φρέναρε μεν , αλλά με το abs να το αφήσει να κυλήσει λίγο, στην δεύτερη περίπτωση στην Κάτω Κηφισιά, λίγο πριν βγω Εθνική, μία ηλίθια από λάθος εκτίμηση έκανε μπροστά μου αναστροφή, εγώ ψιλοχάζευα και την είδα ξαφνικά, αλλά εκεί η συμπεριφορά ήταν άψογη. Την έβρισα λίγο, γιατί την έκανε αμέσως δεξιά και έστριψε...
-
Δηλαδή έχει κάποιος μπατζετ 30 χιλιάρικα να πάρει ένα υβριδικο dct Renegade ή Μοκκα ΕΑΤ8 αλλά μετά βλέπει και το χειροκίνητο Aircross με 21 χιλιάρικα και πέφτει σε δίλημμα...
-
Ολα είναι σχετικά
Ανάλογα τα <<προσόντα>>
μεγάλοι αερόσακοι και καλή πίσω κίνηση συνεπάγεται βόλτα
Αν δεν παίρνουν υψηλή βαθμολογία και πέρνουν κάτω από 3 αστερακια ούτε yugo μεταχειρισμένο δεν δίνω για βόλτα
θα μου πεις αν δεν πως μπήκες σφήνα???? λίγο η ανάγκη, λίγο το ποτό υπάρχουν και οι λύσεις ανάγκης.
-
@piliourits said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
@gtsartsal said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Τα σχόλια είναι, ότι το ένα έχει 2 χιλιοστά παραπάνω για τα γόνατα των επιβατών από το άλλο, κι αυτό είναι ισοδύναμο για τη θέση στη βαθμολογία με το να έχει 2 λίτρα μικρότερη κατανάλωση ή 20 ίππους περισσότερους;
Ή ότι συγκρίνουν ένα χειροκίνητο μοντέλο 2017 των 21.000€ με ένα 8ταχυτο αυτόματο μοντέλο τέλους 2021 των 30.000€ ;
Κλασικές σκιτζήδικες μαντράδικες λογικές στις οποίες μας έχει συνηθίσει το οτοτρίτη για να ζητάει "λύτρα" απ τους διαφημιζόμενους, δεκαετίες τώρα...Έβαλαν 9 στο PEUGEOT 2008 1.2 PureTech 100 PS 100ps στην Οδική Συμπεριφορά που τα παιδιά μου ξέρναγαν στα λιμανάκια χωρίς να τρέχω και δεν μπορούσα ούτε εγώ να κρατηθώ σε ευθεία, γελάνε και οι πέτρες . Δλδ στα υπόλοιπα πρέπει να κλείνεις το παράθυρο για να μην βρεθείς απέξω?
Και για να προλάβω τους ιδιοκτήτες που θα πέσουν να με φάνε, όχι δεν το έκανα test drive το αγόρασα και το πούλησα στις 3 εβδομάδες. Αφρός η ανάρτηση αλλά όχι και σε κατηγορία "Στρίβει καλύτερα" βαθμολογία 9
-
Το συγκεκριμένο δήθεν "συγκριτικό" με ότι να ναι βαθμολογία και καταταξη, αφορά σε αυτοκίνητα του ίδιου ομίλου, σε 2 πλατφόρμες, που μοιράζονται συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τα περισσότερα μηχανολογικά.
Καμία δοκιμή του πως πατάει ή στρίβει δεν έκαναν.
Έκαναν τεστ αποφυγής εμποδιου.Και το πως συμπεριφερθηκε μπήκε με ισοβαρή βαθμολογία με το αν είναι 1.5 ή 2 ή 3 χιλιοστά στενοτερο με κάποιο που καίει 2 λίτρα περισσότερο ή έχει 30 άλογα παραπάνω, για να το καταταξουν ως "καλύτερο" ή όχι...
Πάντως από όλα αυτά τα αυτοκίνητα κανένα δεν έχει τιμόνι ξυράφι και πάτημα με ελάχιστες κλίσεις και τα "λιμανακια" είναι το αντίθετο απ το στόχο κατασκευής τους, καλώς διορθωσες νωρίς τη λάθος για τα γούστα σου επιλογή, ελπίζω χωρίς μεγάλο κόστος.
-
@piliourits said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Το συγκεκριμένο δήθεν "συγκριτικό" με ότι να ναι βαθμολογία και καταταξη, αφορά σε αυτοκίνητα του ίδιου ομίλου, σε 2 πλατφόρμες, που μοιράζονται συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τα περισσότερα μηχανολογικά.
Καμία δοκιμή του πως πατάει ή στρίβει δεν έκαναν.
Έκαναν τεστ αποφυγής εμποδιου.Και το πως συμπεριφερθηκε μπήκε με ισοβαρή βαθμολογία με το αν είναι 1.5 ή 2 ή 3 χιλιοστά στενοτερο με κάποιο που καίει 2 λίτρα περισσότερο ή έχει 30 άλογα παραπάνω, για να το καταταξουν ως "καλύτερο" ή όχι...
Πάντως από όλα αυτά τα αυτοκίνητα κανένα δεν έχει τιμόνι ξυράφι και πάτημα με ελάχιστες κλίσεις και τα "λιμανακια" είναι το αντίθετο απ το στόχο κατασκευής τους, καλώς διορθωσες νωρίς τη λάθος για τα γούστα σου επιλογή, ελπίζω χωρίς μεγάλο κόστος.
500ε έχασα γιατί ήμουν "τυχερός" και είχα πάρει το τελευταίο με 17500ε όταν είχε φοβηθεί ο αντιπρόσωπος με τον Covid ότι θα του ξεμείνουν και τα σκότωνε. Δεν υπήρχε άλλο ετοιμοπαράδοτο οπότε το έδωσα στα 17.000 με 600χλμ
Εκτός ότι δεν μου έκανε σαν SUV δεν κατάφερα να συνηθίσω την θέση οδήγησης που είναι ότι ποιο άθλιο έχω οδηγήσει
Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!