-
@dimitriscsd said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Είναι ανάλογα την χρήση, τα γούστα και το αυτοκίνητο. Αυτόματο ΜΧ5 όπως είπε ο φίλος πιο πάνω είναι απλά έγκλημα!
Εγώ το ανάποδο...αχαχα! Ποτέ δεν θα αγόραζα ΜΧ5 χειροκίνητο...εξάλλου και την Ζ4 αυτόματη την πήρα (ήταν προ-απαιτούμενο)
@realzeus said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
H RS στροφάριζε ψηλά πάντως. Τώρα κατάλαβα όμως γιατί δεν σου αρέσουν και τα διπλοσύμπλεκτα. Δεν σου αρέσει τίποτα σπορ και γρήγορο.
Μήπως είσαι τίποτα redneck που απλά μιλάς καλά Ελληνικά; Γιατί για Ευρωπαίο δεν σε κόβω (αυτοκινητιστικά).-
Το ξέρω για την RS και την αγαπώ. Γενικά αγαπώ την 911, την θεωρώ το καλύτερο αυτοκίνητο όλων των εποχών, σε όλες της τις εκφάνσεις και εκδόσεις.
-
Φυσικά και μου αρέσουν τα σπόρ και γρήγορα!! Απλά με άλλο τρόπο...π.χ. Corvette. ή ένας Hemi 6.2 V8 ή ένα Viper. Αντε και μια αρχοντική Jaguar or Aston.
-
Λες να είμαι Αμερικ(λ)άνος!?!?! αχαχαχα.
-
-
Η 911 είναι ένα εξαιρετικό sportscar, το οποίο όμως δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με τον (ακριβότερο είναι η αλήθεια) ανταγωνισμό από Ιταλία (Ferrari, Lamborghini) και Αγγλία (McLaren). H 911 δεν είναι supercar, είναι ένα καθημερινό sportscar. Βέβαια κι αυτή διπλοσύμπλεκτο έχει Φάνη μου, όπως και η Corvette πλέον. Μόνον οι Aston Martin έχουν μετατροπέα από τα exotics.
-
@fanis75 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Είναι ανάλογα την χρήση, τα γούστα και το αυτοκίνητο. Αυτόματο ΜΧ5 όπως είπε ο φίλος πιο πάνω είναι απλά έγκλημα!
Εγώ το ανάποδο...αχαχα! Ποτέ δεν θα αγόραζα ΜΧ5 χειροκίνητο...εξάλλου και την Ζ4 αυτόματη την πήρα (ήταν προ-απαιτούμενο)
Block delete report. Γίνε banned μόνος σου!!!
-
Φάνη το κιβώτιο της hyundai χωρίς συμπλέκτη θα σε ενδιέφερε;
-
Τα δυνατά/σοβαρά manual αυτοκίνητα έχουν συνήθως "βαρύτερους" συμπλεκτες. Ειδικά τα παλιότερα. Κάποιος μηχανικός αν έχουμε, θα μπορούσε να το εξηγήσει τεχνικά.
Μία αναζήτηση περί pressure plates στον γουγλη μπορεί να δώσει μια ιδέα. Επίσης η δύναμη της πίεσης επηρεάζεται και από το πόσο "σφιχτό" είναι το ελατήριο του πεντάλ.
Σε κάθε περίπτωση το ελαφρύ πεντάλ βολεύει για καθημερινή χρήση ενώ ένα βαρύτερο είναι πιο κατάλληλο για γρήγορη οδήγηση. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις βάση προσωπικών προτιμήσεων..
Ο επιλογέας καλό είναι να έχει κοντές διαδρομές και ακριβές κούμπωμα χωρίς να σκαλώνει..
Οδηγούσα μια εποχή ένα aygo που ήταν επιεικώς για γέλια.. Ο συμπλέκτης ήταν τόσο ελαφρύς και άνιωθος που πατιωταν αν πορδευα δυνατά από τη δύναμη του αέρα..
Ο επιλογέας χλαπαχλουπατος τραγικός με άθλια αίσθηση αλλά στο σωστό timing τις έπαιρνε με ελάχιστη κακοποίηση σχεδόν καρφωτές..
Εν ολίγοις οδηγική εμπειρία χλαπ χλουπ πρρρρρρρ, μέχρι το σούπερ μάρκετ καλό ήταν πάντως..
-
@mastoras78 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
η δύναμη της πίεσης επηρεάζεται και από το πόσο "σφιχτό" είναι το ελατήριο του πεντάλ.
Μόνον από αυτό πλέον, από την στιγμή που οι συμπλέκτες είναι υδραυλικοί.
-
Και η Ε46 είχε συγχρονισμένη πρώτη και όπισθεν. Πολύ βολικό στο παρκάρισμα, δεν χρειαζόταν να σταματήσεις το αυτοκίνητο, έμπαιναν εν κινήσει!
Το αυτόματο δεν το κάνει αυτό... -
@realzeus said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Η 911 είναι ένα εξαιρετικό sportscar, το οποίο όμως δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με τον (ακριβότερο είναι η αλήθεια) ανταγωνισμό από Ιταλία (Ferrari, Lamborghini) και Αγγλία (McLaren). H 911 δεν είναι supercar, είναι ένα καθημερινό sportscar. Βέβαια κι αυτή διπλοσύμπλεκτο έχει Φάνη μου, όπως και η Corvette πλέον. Μόνον οι Aston Martin έχουν μετατροπέα από τα exotics.
Συμφωνώ 100% για την 911 και για αυτό μου αρέσει, είναι ένα (σχεδόν) supercar με το οποίο μπορείς να κινείσαι καθημερινά. Όσο για τα διπλοτέτοια, μιλάω για παλιά 911 (και Corvette) που είχαν μετατροπέα ή μια 928 που επίσης την αγαπώ (την είχα οδηγήσει στα 19 μου δεξιοτίμονη και είχα πάθει σοκ, δεν είχα οδηγήσει ποτέ τόσο γρήγορο αυτοκίνητο και είχα Golf Gti τότε).
@fanis75 said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Εγώ το ανάποδο...αχαχα! Ποτέ δεν θα αγόραζα ΜΧ5 χειροκίνητο...εξάλλου και την Ζ4 αυτόματη την πήρα (ήταν προ-απαιτούμενο)Block delete report. Γίνε banned μόνος σου!!!
Αχαχα! Ποτέ δεν θα αγόραζα BMW χειροκίνητη, έχουν άθλια κιβώτια (σαν PSA ίσως και χειρότερα!!). Επίσης και Roadster μόνο αυτόματο να απολαμβάνω την βόλτα μου.
@lap said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Φάνη το κιβώτιο της hyundai χωρίς συμπλέκτη θα σε ενδιέφερε;
Με τίποτα όμως!! Να έχω και την κουτάλα και να μην ξέρω και τι κάνει ο συμπλέκτης. Άσε που στην Ελλάδα (τουλάχιστον για τώρα), δεν εισάγεται. Αλλά το θεωρώ τελείως μπούρδα και άνευ λόγου και ουσίας, δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητά του...είναι σαν τα αυτοματοποιημένα χειροκίνητα. Ο μόνος λόγος ύπαρξης είναι η αποσύμπλεξη στο coasting για να μειώνονται οι εκπομπές CO2 και να μην πληρώνουν πρόστιμο.
Για εμένα το αυτόματο έχει συγκεκριμένο ορισμό (να είμαι ιδιότροπος!!) και κανένα από αυτά δεν με καλύπτει.
-
Καλά εντάξει.....εγώ απορώ γιατί να γυρίζεις και την τροχαλία...στην κουτάλα θα κολλήσεις μονάχα;
Το καλύτερο είναι και με σοφέρ. -
Καλά εντάξει.....εγώ απορώ γιατί να γυρίζεις και την τροχαλία...στην κουτάλα θα κολλήσεις μονάχα;
Το καλύτερο είναι και με σοφέρ.Εξυπνάδες και σοφιστίες....εαν δεν έχεις να πεις κάτι δεν χρειάζεται να απαντάς. Συνεχίζεις να είσαι προσβλητικός και εριστικό (ειδικά μαζί μου). Εαν δεν σου αρέσουν οι απόψεις μου, μην τις διαβάζεις...απλό είναι.
-
Αχαχα! Ποτέ δεν θα αγόραζα BMW χειροκίνητη, έχουν άθλια κιβώτια (σαν PSA ίσως και χειρότερα!!)
Χε, χε, τα νέα αυτόματα PSA και BMW είναι φτιαγμένα από την Aisin, δηλαδή Toyota.
-
@tgd said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Χε, χε, τα νέα αυτόματα PSA και BMW είναι φτιαγμένα από την Aisin, δηλαδή Toyota.
Στις μικρές BMW (προσθιοκίνητη πλατφόρμα), στις πισωκίνητες πλατφόρμες είναι της ZF και είναι καλύτερα από τα Aisin.
-
Απαντώ ακριβώς στο επίπεδο του ισχυρισμού σου περί "κουτάλας" και την "τελείως μπούρδα" των άλλων επιλογών. Και προτείνω μάλιστα, καλοπροαίρετα, να απαλλαγείς και από τη βάσανο της "τροχαλίας".
Αν δεν σ αρεσουν οι απαντήσεις μου,. Bannaρισε με. Ότι θες εσύ. Κόβεις και ράβεις -
@tgd said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Και η Ε46 είχε συγχρονισμένη πρώτη και όπισθεν. Πολύ βολικό στο παρκάρισμα, δεν χρειαζόταν να σταματήσεις το αυτοκίνητο, έμπαιναν εν κινήσει!
Το αυτόματο δεν το κάνει αυτό...Συγχρονιζε στην 1η εχουν ολα τα χειροκινητα απο οσο ξερω. Και τα διπλοσυμπλεκτα. Κανω λαθος?
-
Τώρα ναι, τότε όχι.
-
-
Από τότε που έγιναν VW εχω σταματήσει να παρακολουθώ την εταιρεία. Ευτυχώς δεν την έχει πάρει η Καρέντα (ούτε πρόκειται όσο ζει ο Λυμπεράκης.)
-
Αμάν βρε συ Φάνη.
Δεν ξέρω αν επέβαλε η vw κάτι στη Λαμποργκίνι ή αν έχει μόνο πακέτο μετοχών.
Το πάτωμα είναι vag ή των Ιταλών; -
Αμάν βρε συ Φάνη.
Δεν ξέρω αν επέβαλε η vw κάτι στη Λαμποργκίνι ή αν έχει μόνο πακέτο μετοχών.
Το πάτωμα είναι vag ή των Ιταλών;Δεν έχω ιδέα. Τους επέβαλε σίγουρα το DSG, μοιράζεται κινητήρες και πάτωμα με κάτι ακριβά Audi, αλλες λεπτομέρειες δεν ξέρω.
Είπαμε, σε ό,τι VAG είμαι αλλεργικός. Βέβαια έχω πάει στην έκθεση εδώ...λόγω γνωριμίας, αλλά μέχρι εκεί. Λεφτά δεν έχω ούτε για τις ζάντες....αχαχα! Μόνο κάτι εκδόσεις βιβλίων της Λάμπο μου έκαναν δώρο. -
Εγώ δεν έχω τέτοια θέματα. Αν είναι άξιο, τότε μου αρέσει.
Αυτό που κατάλαβα με τα χρόνια δεν είναι πως θαυμάζουμε τις εταιρίες αλλά το team πίσω από κάθε project. Αν κάνουν καλή δουλειά τοτε αξίζουν τη προσοχή μας και γιατί όχι τα λεφτά μας ως ανταμοιβή για αυτό που μας προσφέρουν.
Για αυτό αν παρατηρήσεις μου αρέσουν κάτι ξεκαρφωτα μοντέλα. Τις περισσότερες φορές πίσω από την προσπάθεια ανόδου μιας εταιρίας βρίσκεται ένα καλά επιλεγμένο team ανθρώπων που το παλεύουν και κάνουν αυτήν την έξτρα προσπάθεια για το τελικό προϊόν.
Για παράδειγμα το νέο korando. Όσο και αν διαβάζω βλέπω πάρα πολλά καλά στοιχεία και μεγάλη προσοχή σε τομείς που δεν είχε πριν η εταιρία σε τιμή 30% κάτω από τον ανταγωνισμό.
Ε, τους δίνεις μια ευκαιρία, έστω προσοχής.
Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!