-
Εντωμεταξυ στην δικιά μου οθόνη βάζω το λαπτοπι με hdmi. Βασικά δεν έχω κουτί. Ως βασικό έχω το λάπτοπ.
Γενικά παρά την ανάλυση fhd και τα 120hz που έχει ως μόνιτορ (την πείρα μόνο και μόνο για τα 120hz) η εικόνα και δεν είναι κρισπ και αφήνει μια μικρή ουριτσα πίσω του το ποντίκι όταν το κουνάω.
H ανάλυση από το λαπτοπι fhd ,60hz..Τζάμπα λεφτά ή κάτι δεν κάνω σωστά;
-
@lap said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Εντωμεταξυ στην δικιά μου οθόνη βάζω το λαπτοπι με hdmi. Βασικά δεν έχω κουτί. Ως βασικό έχω το λάπτοπ.
Γενικά παρά την ανάλυση fhd και τα 120hz που έχει ως μόνιτορ (την πείρα μόνο και μόνο για τα 120hz) η εικόνα και δεν είναι κρισπ και αφήνει μια μικρή πθριτσα πίσω του το ποντίκι όταν το κουνάω.
καρτα ή καλωδιο ή και τα δυο
-
@gatoz said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Γενικά παρά την ανάλυση fhd και τα 120hz που έχει ως μόνιτορ (την πείρα μόνο και μόνο για τα 120hz) η εικόνα και δεν είναι κρισπ και αφήνει μια μικρή πθριτσα πίσω του το ποντίκι όταν το κουνάω.
καρτα ή καλωδιο ή και τα δυο
Είχα παρει και hdmi 2.0 (επώνυμο) και το λαπτοπι έχει i5 (νομίζω 6ης γενιάς) οποτε δουλεύω με την onboard κάρτα.
Στην οθόνη του λάπτοπ όλα καλά στην μεγάλη κάτι δεν πάει σωστά
Μήπως πρέπει να βρω τρόπο να ενεργοποιήσω την graphic card που έχει αλλά ενεργοποιείται μόνο σε παιχνίδια;
Τόσο μάπα on board κάρτα έχει το λαπτοπι που χάνει τα αυγά και τα πασχαλια όταν δίνει εικόνα σε εξωτερικο περιφερειακό;
Άσχετο αξίζει η αγορά λάπτοπ αυτήν την εποχή;
Υ!γ ξέχασα να πω native ανάλυση στο λαπτοπι hd ready
-
Ρε συ Λαπ, εγώ σε είχα για γκουρού της ψηφιακής τεχνολογίας...
Οχι και HD ready....
Πριν από οτιδήποτε θα φροντίσεις να έχεις εγκατεστημένους τους τελευταίους drivers στο λαπτοπ.
Θα μπεις με δεξί κλικ στις ιδιότητες οθόνης και θα διαλέξεις να δείχνει μόνο το HDMI (όχι και οι δύο οθόνες ταυτόχρονα) και θα ορίσεις την γνήσια ανάλυση της τηλεόρασης (ελπίζω να είναι 1080p κι όχι 4Κ αν έχεις παλιό λαπτοπ) θα ορίσεις και τα Hz στο μέγιστο (60Hz) και τότε θα δεις εικόνα.
Για Νετφλιξ θα εγκαταστήσεις την εφαρμογή από το Microsoft Store και θα παίζεις από κει, όχι απ' τον browser.
Για ταινίες θα εγκαταστήσεις τον https://mpc-hc.org/ και θα παίζεις τα διάφορα αρχεία από κει (θα ενεργοποιεί αυτόματα το DXVA, δηλαδή θα παίζει μέσω της "καλής" κάρτας γραφικών, αν έχει ξεχωριστή κάρτα το λαπτοπ).
Εννοείται θα κατεβάζεις ταινίες τουλάχιστον 1080p ανάλυσης, από ψηφιακή πηγή.
Για πιο απαιτητικές ρυθμίσεις το ξανασυζητάμε...
-
Αν διαβασεις αναφέρω πως τα έχω ρυθμίσει όλα αυτά.
Hd ready είναι η οθινη του λαπτοπ, εγώ φταιω;;;
Είναι κάπως παλιο. Αν διαβασεις αναφέρω 6ης γενιάς επεξεργαστή. Οχι σημερινό.Από drivers όλους τους κατεβασα χειροκίνητα. Εναν-εναν διότι η εταιρία με τα windos 8 , Λένοβο γαρ... Δεν έβγαζε σωστά updates. Κάθε update και χειρότερο.
Αυτό που δεν ξέρω να κάνω είναι να ενεργοποιώ την ξεχωριστή κάρτα γραφικών σε μορφή ντεσκτοπ και απλα πρόγραμματα.Τεσπα θα το ψάξω.
Ταιβιες, Νστφλιξ κτλ δεν βλέπω. Είναι μηχάνημα δουλειάς. Μόνο κανα YouTube και αν.
-
@gatoz said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Ρε παιδιά έχετε μείνει πίσω
https://www.techradar.com/reviews/samsung-crg9
Γιατρέ μου νομίζω 29αρα είναι η δικια μου στο γραφείο και θέλω μεγαλύτερη.
Ανοίγεις πολλα παράθυρα μαζί και κανείς τη δουλειά σου.
δεν ειναι ετσι λαπη....
τα μονιτορια μην τα παιρνετε τεραστια αλλα να τα παιρνετε κερβντ.
επισης μην παιρνετε κατι πανω απο fhd.
τα ματια σε τοσο μικρη αποσταση κουραζονται πολυ με υπερβολες να κινουνται για να καλυψουν την επιφανεια ενω θα μπορουσαν να ειναι στο ιδιο πεδιο.
μεχρι 32' κερβτν ειναι οκ, απο εκει και πανω ειναι ο λογος που νοιωθεις κουρασμενος.
και η αναλυση fhd ειναι υπεραρκετη για εργασια, παραπανω αρχιζουν και ή μικραινουν τα πραγματα επικινδυνα ή γινονται άγκλυ με περιεργες επιλογες φοντ.https://www.skroutz.gr/s/10455522/LG-34UC79G-B-Curved-Gaming-Monitor-34-FHD-2560x1080-144Hz.html
2 μιση έτη την έχω.. ίσως και παραπάνω. 34" ultrawide, fhd, 144Hz, curved . Κοινώς συμφωνούμε. Ήταν και τσάμπα για τα specs της.
Περί Hz και ρυθμίσεων από τις ιδιότητες, θα έπρεπε να δίνει την επιλογή και για παραπάνω από 60Hz εφόσον η οθόνη τα υποστηρίζει. Επίσης προτιμάμε display port έναντι hdmi αν υπάρχουν και τα δύο.
-
Πόσο;
Όχι δεν δίνει. Μέχρι 60hz.
Υπάρχει περίπτωση με την έξτρα κάρτα να μου ανοίξει επιλογές όπως 75hz?Αλλά το θέμα είναι πως την ενεργοποιώ μόνιμα.
Χμμμμ...
-
-
Έλα ρε, απο αυτό το μενού γίνεται τελικά;
Θα το δοκιμάσω...
Τόσο εύκολο ήταν τελικά; -
Έλα ρε, απο αυτό το μενού γίνεται τελικά;
Θα το δοκιμάσω...
Τόσο εύκολο ήταν τελικά;Είσαι σε εξαιρετικό δρόμο, αλλά πρέπει να εμβαθύνεις σε πολλά και εκτός των οικονομικών, μη μένεις στην επιφάνεια. Και μερικά είναι τόσο απλά, που με ένα γκουγκλάρισμα τα βρίσκεις...
-
This post is deleted! -
@yem said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Αν κάποιος θέλει να το ψάξει με τι βι πρέπει να αναφέρει και τι υλικό βλέπει, απόσταση θέασης, budget και να κάνει έρευνα αγοράς. Άλλο 300 ευρώ και άλλο 700 και πάει λέγοντας. Έχω και εγώ μια συμπάθεια σε Sony (αν και πήρα samsung πρόσφατα) γιατί ανταποκρίνονται καλύτερα στην κίνηση από τον ανταγωνισμό.
Έγραψα στην αρχή : Η TV θα παίζει πολλές ώρες μέσα στην μέρα και κατά κύριο λόγο δορυφορική - νετφλιξ - παιδικά - you tube , οπότε οσο λιγότερες ευαισθησίες έχει τόσο το καλύτερο .
Η απόσταση από την tv ποικίλη από τα μικρά που είναι στα 2-3 μ από την γυναίκα που κάθεται στα 3+ και από εμένα που είμαι μια στο ψυγείο 0.5μ και μια στο θρόνο 4μ.
Δεν θα πάω από τα 300 στα 700 αλλά αν δεν με καλύψει κάποια στα 500-600 ίσως να δώσω τα 800€(πραγμα δύσκολο) να πω ότι με την 42' lg lcd 8+ (μην πω δέκα) ετών που έχω τώρα είμαι ικανοποιημένος, θα ψάξω να βρω τα specs της να δω πόσο μεγάλες διαφορές θα έχει με τις τωρινές.
@gatoz το ψυγείο είναι lg και ακούγεται μόνο σε νεκρικη σιγή, κουνουπίδι jamais- μπρόκολο oui!
Γενικά στην κουζίνα ή σε δωμάτιο όπως σαλονοκουζινα + παιδιά μικρά στο δίπλα δωμάτιο είναι σχεδόν ακατόρθωτο να παρακολουθήσεις μια ταινιάρα με Full ήχο και με μεγάλη προσοχή, πάντα θα υπάρχει ένα φως αναμμένο, μια υποψία κλαμματος μια κραυγή : μπαμπά τσίσα κτλ... Για αυτό και δεν θα πάω σε μεγάλο ποσό που μπορεί να εγγυηθεί και καλύτερο αποτέλεσμα θεάματος. Μια μεσαίου βεληνεκούς και οι καλές ταινίες σινεμά
Λέγαμε πέρυσι .... φέτος άλλαξαν τα πλάνα , έπρηξα τον @mastoras78 , ευχαριστώ για τις γνώσεις σου που τις έγραψα στα μαλακά μου και πήρα ότι ήθελα χαχαχα.
Απο κουζίνα πήγαμε στο σαλόνι , η κουζίνα όντως δεν έπαιρνε κάτι μεγαλύτερο λόγο έλλειψης χώρου και δεν σε τραβάει να αράξεις όπως ένας καναπές ,
Και από το αθόρυβο ψυγείο LG ακούω το ανεμιστηράκι του συμπιεστή ( μέχρι να βρω χρόνο να το αλλάξω).
Το μπρόκολο έμεινε ίδιο .Πατέρα σε απογοήτευσα στο κάρο και δεν πήρα #Mono_Vitara αλλά πήρα #Mono_Lg & #Magic_remote.
Η tv δεν είναι καμία hi-end αλλά φαίνεται να στέκεται καλά στις απαιτήσεις μου , περιμένω να δω και λίγο ποδόσφαιρο σε βραδινή μετάδοση με τα πολλά φώτα .
@gatoz magic remote rulezzz -
@yem Με γεία και από εδώ, για το budget ήταν η καλύτερη επιλογή!
Καλές οι qled (led σκέτο βασικά), τέτοια έχω, αλλά η επόμενη θα είναι OLED κατότσεκατό!
-
Σπιτι έχω ακόμα την PANASONIC GT50 plasma, που είναι η δευτερη καλύτερη plasma που βγήκε ποτέ.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εικόνα ακόμα και τωρα μετα από τοσα χρόνια!!!!!!!
Ηταν ακριβη ναι αλλά τηλεορασαρα με τα όλα της. Ειχαν λύσει ολα τα μειον της πλάσμα τεχνολογίας αλλά την τεχνολογια αυτή την έφαγε η κατανάλωση ρευματος....... τα ιδια σκατα με τα αυτοκίνητα ενα πράγμα....... τωρα 99 στους 100 κοιτανε καταναλωση ενω παλιά αλλα πράγματα ερχονταν πρώτα.
Ναι πλέον μια OLED είναι καλυτερη. Πήρα και τέτοια μικρότερη
αλλά η Plasma ακόμα και σημερα είναι τρομερη τηλεόραση και βαζει ακόμα κάτω ακόμη και τωρα αρκετες καινούργιες σε εικόνα (προφανως όχι κορυφαία μοντελα)
ειναι μόλις Full HD αλλά οι πλασμα δεν έχουν εγγενη αναλυση οπότε και χαμηλότερης ποιοτητας σήματα τα δείχνουν εξαιρετικά. Εξαιρετικό μαύρο εννοειται και πολυ καλή φωτεινότητα για πλασμα. (εννοειται led, oled κτλ δεν τις φτανει σε φωτεινότητα)
-
@pgp737ng
. Αντικατασταθηκε με μια 65 qled 8Κ Samsung που απλά είναι η φυσιολογική εξέλιξη της, και η εικόνα της είναι αλλού. Με το ps5 πανω τα πιτσιρίκια πλεον δεν ξεκολανε από το υπνοδωματιο.Η 65 σε υπνοδωμάτιο;
Σε τι σπίτια ζείτε ρε παιδιά;Πιτσιρίκια που αναφέρεις , τι ηλικία;
-
@pgp737ng said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
@gtsartsal said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Πιτσιρίκια που αναφέρεις , τι ηλικία;
Αγορια. 12,5 και 14,5
Είπες πιτσιρίκια και λέω πλάκα θα έχει να μου πει 7,8 χρονών ..... και λιώνουν σε playstation
-
ρε με τι ασχολιεστε...
ο γατος τιβι διαλεγει με βαση το τηλεχειριστηριο
απο εικονα προτιμαει τη φυσικη εικονα, απ'ευθειας στο βουνο
ποτες λεφτα σε κονσερβεςΑρΕς
να δειτε και λιγο το θεμα παιδια ή και εσεις και μεγαλες οθονες.
λιγο αμα ψαξετε λιγο γουγλη να βρειτε πολλα θεματα που δημιουργουνται σε ματια και διαταραχες αντιληψης καθως επερχεται κουραση απο την κινηση των ματιων. ειδικα σε γκέιμινγκ. και πολλες βλαβες απο τη πλεον ισχυρη φωτεινοτητα.
εμενα που παιζουν ακομη, 24 και 22, παντα τα ειχα στο δωματιο τους σε μονιτορ εως 24'. -
@cirus said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Σπιτι έχω ακόμα την PANASONIC GT50 plasma, που είναι η δευτερη καλύτερη plasma που βγήκε ποτέ.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ εικόνα ακόμα και τωρα μετα από τοσα χρόνια!!!!!!!
Ηταν ακριβη ναι αλλά τηλεορασαρα με τα όλα της. Ειχαν λύσει ολα τα μειον της πλάσμα τεχνολογίας αλλά την τεχνολογια αυτή την έφαγε η κατανάλωση ρευματος....... τα ιδια σκατα με τα αυτοκίνητα ενα πράγμα....... τωρα 99 στους 100 κοιτανε καταναλωση ενω παλιά αλλα πράγματα ερχονταν πρώτα.
Ναι πλέον μια OLED είναι καλυτερη. Πήρα και τέτοια μικρότερη
αλλά η Plasma ακόμα και σημερα είναι τρομερη τηλεόραση και βαζει ακόμα κάτω ακόμη και τωρα αρκετες καινούργιες σε εικόνα (προφανως όχι κορυφαία μοντελα)
ειναι μόλις Full HD αλλά οι πλασμα δεν έχουν εγγενη αναλυση οπότε και χαμηλότερης ποιοτητας σήματα τα δείχνουν εξαιρετικά. Εξαιρετικό μαύρο εννοειται και πολυ καλή φωτεινότητα για πλασμα. (εννοειται led, oled κτλ δεν τις φτανει σε φωτεινότητα)
Άσχετο αλλά αν είσαι αυτός που νομίζω θα το καταλάβεις μόνο εσυ!Ξερεις τον διχόνοια (η κάπως έτσι του Αστερίξ;). Spcav?
-
@pgp737ng said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
κε με κανάλια που έπαιζαν μουσική χωρίς σήμα σταθμού, όταν δεν έπαιζα xbox
Αυτη η τηλεόραση έπαιζε μέχρι τηνΤρεις τηλεοράσεις... δεν καίει καμία ρεύμα πλέον, ούτε σε stand-by!
Κάηκε ο ενισχυτής κεραίας και δεν ασχολήθηκα.
Ας είναι καλά το YT. -
@antonmone said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Άσχετο αλλά αν είσαι αυτός που νομίζω θα το καταλάβεις μόνο εσυ!Ξερεις τον διχόνοια (η κάπως έτσι του Αστερίξ;). Spcav?
οχι φίλε μου, μάλλον θα με μπερδεύεις με κάποιον αλλο, δεν καταλαβαίνω τι γράφεις
από Αστερίξ ποιο πολύ τα αγριογουρουνα του Οβελιξ μαρέσουν
Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους