-
@piliourits said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Να πάρεις τηλεόραση φθηνότερη απ τη κονσόλα, που να υποστηρίζει πραγματικό 2.1 και να δείχνει σωστά το frame rate, μάλλον δεν γίνεται.
Υπάρχουν κινέζικες (και καλές όπως οι TCL) που γράφουν ότι διαθέτουν 2.1 και το βλέπεις και στο μενού, αλλά ποτέ δεν θα το αναγνωρίσει να κλειδώσει στο σωστό σήμα η κονσόλα.
Απέχω καιρό απ το ψάξιμο για να προτείνω μοντέλα...
Είναι κρίμα να πας κάτω από 65" το 2025, οπότε ψάξιμο τις προσφορές και επιβεβαίωση των προδιαγραφών.
Ίσως το πιο ασφαλές είναι ανερχόμενες "ναυαρχίδες" προηγουμένων ετών που βγαίνουν σε προσφορά όταν αλλάζει μοντέλο.Συμφωνούμε για τις ιντζες, εγώ πήρα 65 και μετάνιωσα.... χωρούσε άνετα και η 75αρα
.
Γενικά πάρτε όσο μεγαλύτερη τηλεόραση σας χωράει. -
@a-d-p said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
@piliourits said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Να πάρεις τηλεόραση φθηνότερη απ τη κονσόλα, που να υποστηρίζει πραγματικό 2.1 και να δείχνει σωστά το frame rate, μάλλον δεν γίνεται.
Υπάρχουν κινέζικες (και καλές όπως οι TCL) που γράφουν ότι διαθέτουν 2.1 και το βλέπεις και στο μενού, αλλά ποτέ δεν θα το αναγνωρίσει να κλειδώσει στο σωστό σήμα η κονσόλα.
Απέχω καιρό απ το ψάξιμο για να προτείνω μοντέλα...
Είναι κρίμα να πας κάτω από 65" το 2025, οπότε ψάξιμο τις προσφορές και επιβεβαίωση των προδιαγραφών.
Ίσως το πιο ασφαλές είναι ανερχόμενες "ναυαρχίδες" προηγουμένων ετών που βγαίνουν σε προσφορά όταν αλλάζει μοντέλο.Συμφωνούμε τις ιντζες, εγώ πήρα 65 και μετάνιωσα.... χωρούσε άνετα και η 75αρα
.
Γενικά πάρτε όσο μεγαλύτερη τηλεόραση σας χωράει.Σωστά αλλά οι καλές μεγάλες απέχουν πολύ από το μπατζετ του φίλου!
-
εχω καιρο να ασχοληθω με την αγορα της τηλεορασης, αλλα νομιζω οτι στο 500αρικο μονο συμπαθητικες 55αρες θα βρεις. Αν θες να παιξεις στα 65, θα πρεπει να ανεβεις τουλαχιστον κατα 50%.
Την θες για gaming οποτε χρειαζεται να εχει gaming mode για χαμηλο input lag και να ειναι 4k hdr. -
@dettol said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
εχω καιρο να ασχοληθω με την αγορα της τηλεορασης, αλλα νομιζω οτι στο 500αρικο μονο συμπαθητικες 55αρες θα βρεις. Αν θες να παιξεις στα 65, θα πρεπει να ανεβεις τουλαχιστον κατα 50%.
Την θες για gaming οποτε χρειαζεται να εχει gaming mode για χαμηλο input lag και να ειναι 4k hdr.Διπλασίασε το 500 αρικο για 65 άρα και πάλι για νορμαλ πραγματα!
-
Εγω εδω θα κοιτουσα με βαση τα ζητουμενα.
Καλυπτει τα περισσοτερα και δεν ξεφευγει πολυ στην τιμη.
Γενικα αν θες ιντσες αλλα 4Κ/120Hz και να ειναι σοβαρη σε ολα της κατω απο 1200-1300 στις 65 ιντσες δυσκολα. -
Να ρωτήσω κάτι?
Τι σαλόνια έχετε? Γήπεδα?
Εγώ πέρσι πήρα 55αρα και το μετάνιωσα. Μάλλον η επόμενη θα είναι μικρότερη. -
@gtsartsal said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Να ρωτήσω κάτι?
Εγώ πέρσι πήρα 55αρα και το μετάνιωσα. Μάλλον η επόμενη θα είναι μικρότερη.ναι ρε συ
απορω...
τοσο φτωχαρος ειμαι? -
Να ρωτήσω κάτι?
Εγώ πέρσι πήρα 55αρα και το μετάνιωσα. Μάλλον η επόμενη θα είναι μικρότερη.κοινως, στα 2.5μ για να "δεις" 4κ, θες 65αρα. Δεν νομιζω οτι 2.5μ αποσταση καναπε-τηλεορασης ειναι σαλονι-γηπεδο
-
Να ρωτήσω κάτι?
Εγώ πέρσι πήρα 55αρα και το μετάνιωσα. Μάλλον η επόμενη θα είναι μικρότερη.κοινως, στα 2.5μ για να "δεις" 4κ, θες 65αρα. Δεν νομιζω οτι 2.5μ αποσταση καναπε-τηλεορασης ειναι σαλονι-γηπεδο
αμ δεν ειναι ετσι, εχει δικιο ο ματσουντουχος
εαν εχεις 2.5 μετρα μονο για την αποσταση, εχεις και χωρο να τη βαλεις χωρις να κλεινει πορτοπαραθυρα, εχεις χωρο για τα περιφεριακα της, χωρο για τραπεζαρια να τρως και για να κατσεις
σε 100τμ διαμεριζμα με 3 υπνοδωματια αυτο ειναι αδυνατο -
-
@gatoz said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Να ρωτήσω κάτι?
αμ δεν ειναι ετσι, εχει δικιο ο ματσουντουχος
εαν εχεις 2.5 μετρα μονο για την αποσταση, εχεις και χωρο να τη βαλεις χωρις να κλεινει πορτοπαραθυρα, εχεις χωρο για τα περιφεριακα της, χωρο για τραπεζαρια να τρως και για να κατσεις
σε 100τμ διαμεριζμα με 3 υπνοδωματια αυτο ειναι αδυνατο55αρα αδύνατο ,θα στραβωθείς!75αρα μονο
-
Να ρωτήσω κάτι?
Εμένα μου φαίνεται τεράστια η τηλεόραση μου ακόμα και όταν καθομαι περίπου στα 2 μέτρα. Όταν τις καλές θέσεις τις πιάνουν τα παιδιά και είμαι στον κάθετο καναπέ, είμαι σχεδόν στο 1 μέτρο και με ζορίζει!
-
Να ρωτήσω κάτι?
Εγώ πέρσι πήρα 55αρα και το μετάνιωσα. Μάλλον η επόμενη θα είναι μικρότερη.Θέμα συνήθειας ειναι. Η σωστή θέαση γίνεται από απόσταση 4 έως 6 φορές το ύψος της οθόνης. Στις 16:9 τηλεοράσειςς αυτό ειναι πιο μικρό από τις τετράγωνες. Για παράδειγμα στην 55αρα ειναι 60εκ. άρα βέλτιστη απόσταση θέασης ειναι 2.5 έως 3.5 μέτρα - αυτό δεν ειναι κανένα τεράστιο σαλόνι.
Εγώ ειμαι στα 2.60 και πάλι η 55αρα μου φαίνεται απλά ΟΚ και εαν είχα μεγαλύτερη δεν θα έλεγα όχι, συνηθίζει το μάτι. Στο παλό σπίτι είχα 32αρα που μετά έγινε 40αρα και μετά 50αρα...έεε κάθε φορά η νέα μου φαινόταν μεγάλη, σε 1 εβδομάδα είχα συνηθίσει και σε μερικούς μήνες μου φαινόταν μικρή!
Στην 65αρα συγκριτικά, το ύψος ειναι 80εκ, οπότε μιλάμε για απόσταση 3 ώς 5 μέτρα - πάλι δεν ειναι κανα τεράστιο σαλόνι, μάλλον μικρό θα έλεγα. π.χ. ένα σαλόνι 30τμ (που ειναι μικρό), ειναι 5χ6.
-
Στην τηλεόραση και στην συναγρίδα ,όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα!Το μέγεθος μετράει,όχι να ξέρεις να το χρησιμοποιείς!
-
2.5-3μ κατω απο 65αρα ειναι αμαρτια...
Και γω με 65αρα ειμαι στα 2,5μ και ανετα μπαινει 75αρα.
Μεχρι να συνηθισει το ματι ειναι.
Τωρα αν καποιος δεν εχει χωρο αλλαζει αυτο.
Πλεον τα περισσοτερα σπιτια ειναι σαλονοτραπεζαριοκουζινα... -
Να ρωτήσω κάτι?
Εμένα μου φαίνεται τεράστια η τηλεόραση μου ακόμα και όταν καθομαι περίπου στα 2 μέτρα. Όταν τις καλές θέσεις τις πιάνουν τα παιδιά και είμαι στον κάθετο καναπέ, είμαι σχεδόν στο 1 μέτρο και με ζορίζει!
ιδανικα, αυτο που θελεις ειναι η οθονη να σου γεμιζει το field of view. Το 1μ ναι ειναι υπερβολικο, ειδικα αν ειναι υπο μεγαλη γωνια, οπου αρκετες τηλεορασεις "ξεβαφουν".
Πρακτικα, τα περισσοτερα σαλονια ανετα υποστηριζουν 75αρες. Το θεμα ειναι καθαρα οικονομικο, αλλα οσο πεφτουν οι τιμες τους, ανεβαινουν οι ιντσες που πωλουνται. Πριν μερικα χρονια οι 55αρες ηταν οι top seller, τωρα εχει μεταφερθει στις 65αρες ο τιτλος αυτος. -
Εφόσον κάποιος θέλει να βλέπει ταινίες σε περιβάλλον κινηματογράφου η λύση είναι προτζέκτορας και πανί το οποίο μαζεύει και εξαφανίζεται.
Είναι δυνατόν να βλέπεις στο σαλόνι σου σε 65αρα και 75αρα τηλεόραση, σχεδόν αποκρουστικό, δεν θα μπορούσα να καθίσω ούτε λεπτό στο σαλόνι με κλειστή τη τηλεόραση. Για να μην βλέπω τη τηλεόραση την έχω εντοιχίσει (55αρα) σε πλαίσιο μέσα στον τοίχο (γυψοσανίδα) και όταν δεν τη χρησιμοποιώ κατεβαίνει διακοσμητικό πανί και την εξαφανίζω. Να ακούς τα βινύλια ή τα cd σου και να βλέπεις τη γκουμούτσα κλειστή...
Σε σπίτια φίλων έχω δει 65αρα τηλεόραση η οποία στην πραγματικότητα καταλαμβάνει το 1/3 του τοίχου, καλή η οπτική αλλά χρειάζεται και η αισθητική στην ζωή μας. -
Πολύ σωστά τα λέει ο Dettol,αν βλέπετε υπό γωνία,αποφύγετε τα va πάνελ ,είναι αυτά που <<ξεβαφουν>>
-
Να ρωτήσω κάτι?
ιδανικα, αυτο που θελεις ειναι η οθονη να σου γεμιζει το field of view. Το 1μ ναι ειναι υπερβολικο, ειδικα αν ειναι υπο μεγαλη γωνια, οπου αρκετες τηλεορασεις "ξεβαφουν".
Πρακτικα, τα περισσοτερα σαλονια ανετα υποστηριζουν 75αρες. Το θεμα ειναι καθαρα οικονομικο, αλλα οσο πεφτουν οι τιμες τους, ανεβαινουν οι ιντσες που πωλουνται. Πριν μερικα χρονια οι 55αρες ηταν οι top seller, τωρα εχει μεταφερθει στις 65αρες ο τιτλος αυτος.καπου αλλου ειναι η κουβεντα για την τεραστια ακριβεια στα σπιτια
τι λεμε τωρα...
τα 5 παραπανω τμ στο σαλονι δεν υπαρχουν ή για να υπαρξουν σημαινει δανειο μεχρι τα 84 -
@nmsm2 said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Εφόσον κάποιος θέλει να βλέπει ταινίες σε περιβάλλον κινηματογράφου η λύση είναι προτζέκτορας και πανί το οποίο μαζεύει και εξαφανίζεται.
Είναι δυνατόν να βλέπεις στο σαλόνι σου σε 65αρα και 75αρα τηλεόραση, σχεδόν αποκρουστικό, δεν θα μπορούσα να καθίσω ούτε λεπτό στο σαλόνι με κλειστή τη τηλεόραση. Για να μην βλέπω τη τηλεόραση την έχω εντοιχίσει (55αρα) σε πλαίσιο μέσα στον τοίχο (γυψοσανίδα) και όταν δεν τη χρησιμοποιώ κατεβαίνει διακοσμητικό πανί και την εξαφανίζω. Να ακούς τα βινύλια ή τα cd σου και να βλέπεις τη γκουμούτσα κλειστή...
Σε σπίτια φίλων έχω δει 65αρα τηλεόραση η οποία στην πραγματικότητα καταλαμβάνει το 1/3 του τοίχου, καλή η οπτική αλλά χρειάζεται και η αισθητική στην ζωή μας.Καλώς ή κακώς ,ευτυχώς δεν έχουμε όλοι την ίδια αισθητική,ούτε μέτρο αυτής.Οτι είναι για σένα αποκρουστικό για κάποιον άλλο είναι το εντελώς αντίθετο!
Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους