-
Στα 5-6 κατοστάρικα η δικιά μου σύσταση είναι να βρεις την καλύτερη 49-50άρα Sony που είναι εντός του προϋπολογισμού σου. Και καλή εικόνα και λειτουργικό Android.
Αυτή ας πούμε είναι μια πολύ καλή επιλογή: https://www.skroutz.gr/s/22329555/Sony-KD-49XH8096-Smart-4K-UHD-49.html Και αν σε παίρνει από μέγεθος βγαίνει και σε 55άρα στα 630 Ευρώ. Because size does matter!
Tι ρυθμο ανανεωσης εχει; Το 400 τι σημαινει; Νομιζω κανει προσομειωση αλλα δεν ειναι 400 τα πραγματικα.
Εχω χρονια να ασχοληθω με τεχνολογια τηλεορασεων.
-
Harisna23 size matters δυστυχώς δεν με παίρνει στην κουζίνα για ποιο μεγάλη, στο σαλόνι χωράνε παπάδες αλλά δεν καθόμαστε σαλόνι, αράζουμε δίπλα στο ψυγείο
Μείνε λοιπόν στη 49άρα που παρέθεσα.
-
γιεμ αφου γραφει ο καθεις, πραγματικα μενω εκπληκτος απο το ποσο μπορει καποιος να ασχοληθει με μια τιβι, ας γραψω και εγω....
λοιπον εγω αγοραζω αποκλειστικα lg. γιατι παιζει τα παντα χωρις να ασχολουμαι και κυριως γιατι εχει το καλυτερο τηλεχειρηστηριο με καλη αναγνωριση φωνης, βαριεμαι τα πολλα-πολλα. εικονα οτι δινει η ντιτζεα παιζει μια χαρα και το νετφλιξ επισης. για να δω ταινια και να γουσταρω θα παω σινεμα. μου ειναι αδυνατον να φχαριστηθω θεαμα σε σαλονοτραπεζαρι ή κουζινα με το μοτερακι του ψυγειου μπακραουντ και τη μυρωδια απο το κουνουπιδι
-
Γιεμ, εγώ - εν αντιθέσει με το γάτο - έχω χρόνια να αγοράσω τηλεόραση, αλλά παρακολουθώ τις εξελίξεις. Η συμβουλή που σου έδωσα για Sony μου έχει μεταφερθεί από ειδικό (επαγγελματία) σε θέματα εικόνας. Ότι δηλαδή σε χαμηλομεσαίες τιμές οι Sony παίζουν καλύτερα από τους ανταγωνιστές τους (Samsung, LG). Και με το έξτρα μπόνους του Android.
-
Οντως και η Sony είναι καλές.
Αλλά μόνο το όνομα δεν μετράει. Πρέπει να δεις το κάθε μοντέλο ξεχωριστά.
Υπάρχουν κάποια κανάλια στο youtube που κάνουν τεσρ. Μαθαίνεις πολλα. Έχει έναν με ένα τυπα με παραξενα μαλλια, σαν περουκα. Αυτός είναι καλος.
-
Αν κάποιος θέλει να το ψάξει με τι βι πρέπει να αναφέρει και τι υλικό βλέπει, απόσταση θέασης, budget και να κάνει έρευνα αγοράς. Άλλο 300 ευρώ και άλλο 700 και πάει λέγοντας. Έχω και εγώ μια συμπάθεια σε Sony (αν και πήρα samsung πρόσφατα) γιατί ανταποκρίνονται καλύτερα στην κίνηση από τον ανταγωνισμό.
-
Αν κάποιος θέλει να το ψάξει με τι βι πρέπει να αναφέρει και τι υλικό βλέπει, απόσταση θέασης, budget και να κάνει έρευνα αγοράς. Άλλο 300 ευρώ και άλλο 700 και πάει λέγοντας. Έχω και εγώ μια συμπάθεια σε Sony (αν και πήρα samsung πρόσφατα) γιατί ανταποκρίνονται καλύτερα στην κίνηση από τον ανταγωνισμό.
Έγραψα στην αρχή : Η TV θα παίζει πολλές ώρες μέσα στην μέρα και κατά κύριο λόγο δορυφορική - νετφλιξ - παιδικά - you tube , οπότε οσο λιγότερες ευαισθησίες έχει τόσο το καλύτερο .
Η απόσταση από την tv ποικίλη από τα μικρά που είναι στα 2-3 μ από την γυναίκα που κάθεται στα 3+ και από εμένα που είμαι μια στο ψυγείο 0.5μ και μια στο θρόνο 4μ.
Δεν θα πάω από τα 300 στα 700 αλλά αν δεν με καλύψει κάποια στα 500-600 ίσως να δώσω τα 800€(πραγμα δύσκολο) να πω ότι με την 42' lg lcd 8+ (μην πω δέκα) ετών που έχω τώρα είμαι ικανοποιημένος, θα ψάξω να βρω τα specs της να δω πόσο μεγάλες διαφορές θα έχει με τις τωρινές.
@gatoz το ψυγείο είναι lg και ακούγεται μόνο σε νεκρικη σιγή, κουνουπίδι jamais- μπρόκολο oui!
Γενικά στην κουζίνα ή σε δωμάτιο όπως σαλονοκουζινα + παιδιά μικρά στο δίπλα δωμάτιο είναι σχεδόν ακατόρθωτο να παρακολουθήσεις μια ταινιάρα με Full ήχο και με μεγάλη προσοχή, πάντα θα υπάρχει ένα φως αναμμένο, μια υποψία κλαμματος μια κραυγή : μπαμπά τσίσα κτλ... Για αυτό και δεν θα πάω σε μεγάλο ποσό που μπορεί να εγγυηθεί και καλύτερο αποτέλεσμα θεάματος. Μια μεσαίου βεληνεκούς και οι καλές ταινίες σινεμά
-
Τώρα το πρόσεξα @yem .. Λοιπόν δώσε 300 και κάτω για εκθεσιακή και τα ρέστα σε νταντά η πρόταση μου
-
θα ψάξω να βρω τα specs της να δω πόσο μεγάλες διαφορές θα έχει με τις τωρινές
Στα χαρτιά θα έχει διαφορές. Αλλά στην πράξη, στο αυτί και στο μάτι είναι τελικά αυτό που μετράει. Και αυτό μπορείς να το αντιληφθείς μόνο όταν τις βάλεις δίπλα δίπλα να παίζουν το ίδιο πρόγραμμα. Η εκθεσιακή JVC 40'' που αγόρασα έναντι πινακίου φακής την προηγούμενη εβδομάδα, ξεφτίλιζε ότι υπήρχε δίπλα της (ένα σετ 7-8 μοντέλων), ακόμα και LG περσινό μοντέλο των 380 ευραίων, και έχανε μόνο από τη Σόνυ 43'' των 450 ευρώ, και μόνο στο λευκό. Όλες έπαιζαν το ίδιο πρόμο, ένα διαφημιστικό του Κώτσου όπου κάτι χαζοχαρούμενοι αγόραζαν και μετά πέρναγαν από το ταμείο για τις δόσεις τους. Στα χαρτιά είμαι σίγουρος ότι η LG θα ήτο πολύ καλύτερη.
-
Εντάξει μην τις κάνουμε και τίποτα σπουδαίο, αλλά οι φτηνές jvc του Κώτσου είναι 'πολύ καλές για τα λεφτά τους', πήρα κι εγώ για τους παππούδες. NETFLIX & YOUTUBE μια χαρά.
Αλλιώς για όποιον ψάχνει ποιότητα το χέρι βαθιά στη τσέπη και OLED.
Η λύση 'φθηνης' Sony δεν είναι άσχημη... LG είχε κάποτε την καλύτερη υποστήριξη στην Ελλάδα, αλλά δεν φαίνονται και τόσο αξιόλογες οι φθηνές τους. Philips είναι σε καθεστώς 'παραεισαγωγης' νομίζω, δεν έχουν αντιπροσωπεία και σέρβις στην Ελλάδα. Για τη χρήση που θες πάντως σε 50αρα, μείνε μέχρι τα 600‐700€.
-
σε νταντά μπας και πάμε και κανένα σινεμά..
Η τβ που παίζει τώρα είναι αυτή , οκ χάνει κάπου στα μαύρα αλλά απο κίνηση εικόνας πάει καλά οπότε και με τα 50-60hz καλά θα είμαι.
Το λειτουργικό της LG δεν το λές και τέλειο αλλά τα κάνει όλα καλά , το λειτουργικό android το έχω δει μόνο σε turboX και μου φάνηκε σαν tv box , το κακό είναι ότι γύρο στα 500ε αν βάλεις 48-50' με android έχει μόνο αυτές τις αξιόλογες και δεν έχει samsung - lg, πρέπει να πάω βόλτα σε μαγαζιά ...
-
Γιετου, άσε τους παππούδες να λένε και ψάξε την υπόθεση. Η νέα γενιά δεν αφήνει τίποτα στο περίπου.
Λοιπόν όπως το φανταστικα η Panasonic φαίνεται πολύ καλή για τα χρήματα της.
Απο εικόνα τα πάει εξαιρετικά. Πολύ κοντά σε oled και πολύ μακρυά από τις φθηνές.
Even the factory settings are not as bad as elsewhere, in True Cinema mode the Panasonic turned out to be a real model boy in terms of color fidelity. The Panasonic represented 93 percent of the color gamut contained in movies. Only more expensive QLED or OLED televisions even richer and clearer colors come closer to 100 percent. Cheaper models, on the other hand, look downright bland at around 75 percent. Good to know: The Panasonic can handle all of the HDR processes currently in use, including Dolby Vision and HDR10 +. A practical light sensor can be activated in the menu, which adapts the image to the brightness of the room. However, it only works with normal films and TV programs; with HDR, its use is limited to the exotic HDR10 + Adaptive format
Απο ηχο ομως είναι μέτρια.
https://www.computerbild.de/artikel/avf-Tests-Fernseher-Panasonic-JXW834-Android-TV-30269565.html
-
γιεμ αφου γραφει ο καθεις, πραγματικα μενω εκπληκτος απο το ποσο μπορει καποιος να ασχοληθει με μια τιβι, ας γραψω και εγω....
λοιπον εγω αγοραζω αποκλειστικα lg. γιατι παιζει τα παντα χωρις να ασχολουμαι και κυριως γιατι εχει το καλυτερο τηλεχειρηστηριο με καλη αναγνωριση φωνης, βαριεμαι τα πολλα-πολλα. εικονα οτι δινει η ντιτζεα παιζει μια χαρα και το νετφλιξ επισης. για να δω ταινια και να γουσταρω θα παω σινεμα. μου ειναι αδυνατον να φχαριστηθω θεαμα σε σαλονοτραπεζαρι ή κουζινα με το μοτερακι του ψυγειου μπακραουντ και τη μυρωδια απο το κουνουπιδι
Tα κουνουπίδια σήμερα δεν μυρίζουν όπως παλιά, δεν ξέρω γιατί αλλά έτσι είναι.
-
Ασχολείται κανείς εδώ μέσα με τηλεοράσεις να μου πει ποια από τις δύο παρακάτω αξίζει περισσότερο για υπνοδωμάτιο; Κοιτάω μόνο σοβαρούς κατασκευαστές. Όχι Τουρκίες, vestel κλπ...
https://www.skroutz.gr/s/18465800/LG-Smart-Τηλεόραση-LED-Full-HD-32LM6300PLA-HDR-32.html
https://www.skroutz.gr/s/27379900/LG-Smart-Τηλεόραση-LED-Full-HD-32LM631C-HDR-32.html
-
Για απλή χρήση φαντάζομαι, δηλαδή TV, ταινίες. Αν έχει Direct LED και από HDR10 και μετά είσαι οκ.
Εγώ πάντως δε θα έπαιρνα εν έτη 2021 μη 4Κ TV. Θα μου πεις που θα τη χρησιμοποιήσεις. Κι εγώ έτσι έλεγα μέχρι να μεταβώ σε λίγα χρόνια στο XBOX Series X αλλά ακόμα και τώρα βλέπω ταινίες σε 4Κ ή και youtube. -
Πάντως παίδες, για όποιον ενδιαφέρεται για κάτι καλύτερο υψηλότερης τιμής, το γνωστό κομπιουτεροκατάστημα τις δύο τελευταίες Κυριακές έχει βγάλει 65αρα ολεντ στα 1400, κι όχι σειρά Α, τις επόμενες... λίγα κομμάτια κράχτη εννοείται. αλλά εγώ συγκρατούμαι και δεν αγοράζω ούτε φέτος.
-
εγω καποια στιγμη πηρα μια 28αρα lg για το υπνοδωματιο. ειναι μικρο αλλωστε. το υπνοδωματιο κριου, ετσι τα φτιαχνετε οι μεγαλοεργολαβοι αφου για εμας των λαικων οικογενειων. δεν ειναι καν fhd. αλλα σγα που το προσεχω ποτες, θα δω καμμια σειρα για κατι δευτερα μεχρι να ξεραθω στον υπνο. ουτε καν τσοντα. ομως τζατζ την πατησα, προσεξε μην τη πατησεις και εσυ. οι μικρες lg δεν εχουν αυτο το ωραιο το χειριστηριο που οπου δειχνει βγαζει βελακι σαν ποντικι. και δεν ταιριαζει αυτο που εχουν οι μεγαλες. οποτε μεχρι να βρω το δε οφις στο νετφλιξ εχω χασει το μισο ξυπνιο μου υπολοιπο.
-
Μια χαρά είναι τα δωμάτια. Εγώ έχω 24αρα οθόνη αλλά έχω ήσυχη την συνείδηση μου και κοιμάμαι αμέσως. Άλλωστε σαν οικοδόμος ξυπνάω πρωί
-
Κατάντια είναι τα δωμάτια στις νεότερες ελληνικές οικοδομές. Έχουν τεράστια μπαλκόνια σε όλη την πρόσοψη για να αράζουν τα περιστέρια και μικρά δωμάτια μέσα.
Ο ορισμός της παράνοιας.
Έχει δίκιο ο gatoz για το χειριστήριο της lg. Χωρίς αυτό η χρήση της τηλεόρασης είναι η μέρα με τη νύχτα. Βέβαια εσύ νύχτα θέλεις να παρακολουθείς οπότε ίσως σου ταιριάζει και χωρίς αυτό. Χαχα καλό ε;
Τεσπά, και εγώ έχω αυτό το χειριστήριο και πραγματικά αλλάζει όλη την εμπειρία μεταφοράς στα διάφορα μένου και στο youtube και νετφλιξ.
Όσον αφορά την ανάλυση και αυτό είναι σχετικό.
Εφόσον είναι 32 ιντσες η full hd είναι μια χαρά. Τα ppi μετρούν και μια 32 full hd έχει τα ίδια ppi με μια 65 άρα 4ΚΔηλαδή αρκετά καλη όχι όμως φανταστική, μπορείς όμως να δεις σχετικά καλή εικόνα από την απόσταση που κάθεσε μεσα στα κλουβιά που φτιάχνουν οι φίλοι του ταξιδευτή
Εν ολίγης, πάρε μια με direct led και αν μπορείς με το χειριστήριο......και καλόν ύπνο.
-
@panos2171 said in Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους:
Για απλή χρήση φαντάζομαι, δηλαδή TV, ταινίες. Αν έχει Direct LED και από HDR10 και μετά είσαι οκ.
Εγώ πάντως δε θα έπαιρνα εν έτη 2021 μη 4Κ TV. Θα μου πεις που θα τη χρησιμοποιήσεις. Κι εγώ έτσι έλεγα μέχρι να μεταβώ σε λίγα χρόνια στο XBOX Series X αλλά ακόμα και τώρα βλέπω ταινίες σε 4Κ ή και youtube.Ναι για πολύ απλή χρήση, στο υπνοδωμάτιο. Τα κλασσικά ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια και αν παίζει και το youtube.
Βασικά για 28άρα έψαχνα αλλά βλέπω ότι έχουν καταργηθεί. Οπότε υποχρεωτικά 32άρα.
Στο θέμα τηλεόρασης έχω μείνει υπερβολικά πίσω. Όπως και στο θέμα των κινητών. Retro καταστάσεις.
Τηλεοράσεις και Τεχνολογία τους