-
@lap said in MG (SAIC) forum:
Αυτό ακριβώς τίποτα αλλο.
Η Ελλάδα έχει ένα μόνιμο βαρίδι
πάνω της που είναι το χρέος. Αυτό δημιουργείται λόγω των εξωτερικών ελλειμμάτων της χώρας. Συνεπώς το να αυξάνουμε το ΑΕΠ μας καταστρέφοντας τα ισοζύγια μας οδηγεί στην καταστροφή. Ο μόνος τρόπος να έχουμε μια ισορροπία είναι να έχουμε υψηλότερο ρυθμο αύξησης του ΑΕΠ από ότι το χρέος. Αυτό όμως για να συμβεί με κατεστραμμένο το εξωτερικό ισοζύγιο μπορεί να συμβεί μονάχα εάν κάποιος από τους συντελεστές του ΑΕΠ πληθωριζεται έντονα. Και αυτός είναι η κατανάλωση. Αυτό θα οδηγήσει σε ένα τέλμα όπου μετά θα καμφθεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, αλλά το χρέος θα ναι εδώ.Για αυτό πρέπει να μειώσουμε το ποσοστό αεπ προς χρέος αλλά με διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο που είναι εξαγωγικό
Υ.γ
Παιδιά πάμε σε άλλο νήματο βαριδι που εχει η Ελλαδα ειναι οτι υπαρχουν οικογενειες που απομηζουν την χωρα πιθανον καταλοιπο της τουρκοκρατιας αλλα μπορει και οχι. αυτες οι οικογενειες δυστυχως ειναι εξαιρετικα χαμηλου επιπεδου και ειναι τροχοπεδη για την αναπτυξη της χωρας.
-
@dettol said in MG (SAIC) forum:
@wantone said in MG (SAIC) forum:
Δεν συμφωνω οτι δεν μπορει να αποκτησει βιομηχανια και για τον πληθυσμο που πρεπει να αυξηθει υπαρχει τροπος πχ να προσλαμβανουν μονο πολυτεκνους στο δημοσιο.
Βιομηχανια αποκτας αρχικα δινοντας φορολογικα κινητρα επισης πιεση να φορολογηθουν τα τουρκικα αυτοκινητα και προιοντα που ερχοντε στην ΕΕ και με παρομοια μετρα.
Το πως αυξανεις τον πληθυσμο και αποκτας βιομηχανια δειτε τι εχει κανει η Τουρκια που πλησιαζει να γινει μεγαθηριο. Σε λιγα χρονια θα ειναι και το κατα κεφαλη εισοδημα τους υψηλοτερο απο το Ελληνικο.
Η τουρκια εχει βιομηχανια επειδη εχει μεγαλο πληθυσμο, χαμηλο εργατικο κοστος και προφανως εκαναν και πολιτικες επιλογες ωστε να τις προσελκυσουν (φοροαπαλλαγες, χαμηλους φορους κτλπ). Αν παει μια ελληνικη κυβερνηση να κανει τα ιδια,
α. οι αριστεροι θα βγουν στους δρομους για τις φιλοκαπιταλιστικες πολιτικες που ευνοουν το μεγαλο κεφαλαιο και πινουν το αιμα του εργατη
β. η εε θα τους τραβηξει το αυτι για αθεμιτο ανταγωνισμο απεναντι σε αλλες ευρωπαικες χωρες (οτι εγινε με την ιρλανδια)Εισαγωγη πληθυσμων ειναι η μονη λυση στο δημογραφικο. Καλως ή κακως, αυτο ειναι και ισχυει σε ολο τον δυτικο κοσμο (εκτος αμερικης).
Οσο για την τουρκια, ηταν ηδη πολλοι περισσοτεροι απο εμας και συνεχιζουν να γεννουν, εν μερει τουλαχιστον, λογω μουσουλμανικου θρησκευματος.Δεν εχει σχεση τα πολλα παιδια με το μουσουλμανικο θρησκευμα.
-
Φτάνει πια με τα off topic το έχουμε γαμ το θέμα!
-
@fanis75
Πέτα όλα στην χαβούζα, στο νήμα της πολιτικής, ή σβηστα -
@vdx said in MG (SAIC) forum:
δεν ειναι τοσο οφφ-τοπικ νομιζω ο πιθανον αγοραστης κινεζικου αυτοκινητου θα πρεπει να ειναι ανετος οτι αγοραζει ενα καλοσχεδιασμενο και ποιοτικο προιον.
-
@wantone said in MG (SAIC) forum:
δεν ειναι τοσο οφφ-τοπικ νομιζω ο πιθανον αγοραστης κινεζικου αυτοκινητου θα πρεπει να ειναι ανετος οτι αγοραζει ενα καλοσχεδιασμενο και ποιοτικο προιον.
Ε ναι πως θα αγοράσεις κινέζικο αυτοκίνητο αν δεν γνωρίζεις τα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται κι αν η Ελλάδα μπορεί να αναπτύξει βιομηχανία ή όχι;
Άνοιξα ένα νέο thread για το MG3 Καθώς πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που έχει καλές προοπτικές για την Ελλάδα και εκτός απροόπτου θα διαγράψει καλή πορεία.
-
Αχ Κούλα ειναι το MG3
-
Το θέμα είναι ότι λέει πως είναι γενικά ένα καλύτερο αυτοκίνητο από το yaris.
Ωχ ωχ ωχ
Και να μην είναι καλύτερο από το Yaris. Τίθεται το ερώτημα. «Είναι το Yaris 7-8000€ καλύτερο από το mg3;”
Κανενα ερωτημα δεν τιθεται. Ευκολα ειναι καλυτερο .
Γιατι ειναι δοκιμασμενο στα χρονια, γιατι η εισαγωγικη ειναι σοβαρη, γιατι εχει τεραστιο δικτυο, γιατι δινει μεγαλη εγγυηση αλλα εχεις και την σιγουρια οτι σπανια θα την χρειαστεις.
Τι εχει η MG απεναντι σε αυτα;
Τι να τα κανεις τα 7 χρονια αν καθε 2-3 μηνες πας εστω για μκροπροβληματα;
Εγραψε πιο πισω κατοχος οχι πολυ ενθαρρυντικα πραγματα για μικροπροβληματα και την αντιμετωπιση του σερβις, οπως και την λειτουργια των συστηματων ασφαλειας
Αλλα και τιποτα απο αυτα να μην υπηρχε ειναι δυσκολο μια νεα εταιρια να την εμπιστευτει ο κοσμος και να δωσει τα λεφτα του εκει.
Θα πουλησει σαν ληζινγκ αρχικα, θα φτιαξει ονομα και βλεπουμε.
-
Όλα γίνονται σταδιακά, συμφωνώ.
Προς το παρόν η mg στην Αγγλία όπου πωλείται έχει καλούς δείκτες αξιοπιστίας. Από την αλλη τα παλαιότερα μοντέλα ήταν πιο απλοϊκά. Ατμοσφαιρικά μοντέλα και αρκετά σπορτίφ στην αίσθηση οδήγησης τους. Παρεμπιπτόντως το προηγούμενο MG3το έδιναν με όλα στα 12.000 ευρώ.
Η Toyota δυστυχώς την έχει δει κάπως. Γενικά, έχει χάσει κάπως το aftersale που έχει στην Ελλάδα.
Ενώ οι αυξήσεις που έχει κάνει είναι κοροϊδία. Και τα λεφτά μου τα πονώ όταν τα βγάζω.
Τέλος, η τιμή τα αλλάζει όλα και σε βάζει σε σκέψεις διότι + 7-8Κ για την ίδια έκδοση είναι ΠΑΡΑ πολλα
-
Όλα γίνονται σταδιακά, συμφωνώ.
Προς το παρόν η mg στην Αγγλία όπου πωλείται έχει καλούς δείκτες αξιοπιστίας. Από την αλλη τα παλαιότερα μοντέλα ήταν πιο απλοϊκά. Ατμοσφαιρικά μοντέλα και αρκετά σπορτίφ στην αίσθηση οδήγησης τους. Παρεμπιπτόντως το προηγούμενο MG3το έδιναν με όλα στα 12.000 ευρώ.
Η Toyota δυστυχώς την έχει δει κάπως. Γενικά, έχει χάσει κάπως το aftersale που έχει στην Ελλάδα.
Ενώ οι αυξήσεις που έχει κάνει είναι κοροϊδία. Και τα λεφτά μου τα πονώ όταν τα βγάζω.
Τέλος, η τιμή τα αλλάζει όλα και σε βάζει σε σκέψεις διότι + 7-8Κ για την ίδια έκδοση είναι ΠΑΡΑ πολλα
Η Toyota έχει το μονοπώλιο του hybrid. Η Renault ενώ προσφέρει μια πλήρης γκάμα από υβριδικά οι τιμες είναι απαγορευτικές χωρίς να έχουν απόδειξη ότι το αξίζουν. Η MG με το 3 hybrid έχει την ευκαιρία της ζωής της να καταστήσει σεβαστό μερίδιο του b segment και να χτίσει βάσει. Μην ξεχνάμε ότι η κατηγορία αυτή απευθύνεται σε άτομα νεαρής ηλικίας αν όχι νέους οδηγούς!
-
Η Renault ενώ προσφέρει μια πλήρης γκάμα από υβριδικά οι τιμες είναι απαγορευτικές χωρίς να έχουν απόδειξη ότι το αξίζουν
Είχα δει μεσαία έκδοση techno σε clio 31K ....με το κλειδί στο χέρι.
31Κ!!!!!!!
Είναι τρελοίΔηλαδή από την φιυλ του MG 7K διαφορά.
Γιατί ρε φίλε 7Κ....Γιατί;
Η διαφορά είναι η προκαταβολή για την επόμενη γενιά MG3 όταν λήξει η εγγύηση στα 7 έτη.
-
Η Renault ενώ προσφέρει μια πλήρης γκάμα από υβριδικά οι τιμες είναι απαγορευτικές χωρίς να έχουν απόδειξη ότι το αξίζουν
Είχα δει μεσαία έκδοση techno σε clio 31K ....με το κλειδί στο χέρι.
31Κ!!!!!!!
Είναι τρελοίΔηλαδή από την φιυλ του MG 7K διαφορά.
Γιατί ρε φίλε 7Κ....Γιατί;
Η διαφορά είναι η προκαταβολή για την επόμενη γενιά MG3 όταν λήξει η εγγύηση στα 7 έτη.
31κ€ το Clio. 29κ€ το Yaris .
Ποιοτικά δεν δεν θα έχουν ουσιαστικές διαφορά. Αυτοκτονία πόλης που θα στα ακουμπάνε κλπ. -
Δεν ξέρω αν θα έχουν. Εγώ πιστεύω θα έχουν. Αλλά η διαφορά ποιότητας θα ισούται για 7Κ ;;;;
Και εκεί ξεκινά ο πονοκέφαλος για όλους. Και για τους αγοραστές και για τους εισαγωγείς και για τα εργοστάσια
-
Βλέπω το MG δρα ως καταλύτης και ακόμα δεν ξεκίνησε η εμπορική του πορεία.
Μείωση της τιμής στο clio hybridhttps://www.car.gr/classifieds/cars/view/312813853-renault-clio
Δηλαδή όταν το είδα εγώ μου ζητούσαν κοντά 3500 ευρώ παραπάνω...γιατί έτσι!
Μακάρι να τους γυρίσει μπούμερανγκ και να χάσουν ότι κέρδισαν από την αισχροκέρδεια τους το προηγούμενο διάστημα.
-
Ρεναρα
-
Χωρας άνετα μέσα;
Εγώ όχι και δεν είμαι μπασκετμπολίστας. Εκατσα και στον συνοδηγό σε κάποιες διαδρομές και ο χώρος για τα πόδια μου ήταν ίδιος με το fiat panda
Και όταν λέω ίδιος, το εννοώ. Μετρημένος με γροθιές
Που και το panda δεν το λες άνετο, το αντίθετο -
Χωρας άνετα μέσα;
Εγώ όχι και δεν είμαι μπασκετμπολίστας. Εκατσα και στον συνοδηγό σε κάποιες διαδρομές και ο χώρος για τα πόδια μου ήταν ίδιος με το fiat panda
Που και το panda δεν το λες άνετο, το αντίθετοΣτο κλιο 4 χωράω άνετα (1,84 στα 79 kg) & κανω 45 k km το χρόνο με δαυτο. Σαν χώρος επιβατών είναι μια χαρά, σαν χώρο καργκο (τα δικά μας είναι κλούβα όχι ΙΧ) σαφέστερα μικρότερο απο του Yaris
Η αλήθεια είναι ότι Δεν έχω μπει στο τελευταίο. -
Πάνε μπες ιδιαίτερα στον συνοδηγό.
Έχει την κονσόλα απο αριστερά και το χερούλι της πόρτας από δεξιά. Δεν μένει καθόλου χώρος.Ένα δεν έιχε το χερούλι θα ήταν καλο
-
Βλέπω το MG δρα ως καταλύτης και ακόμα δεν ξεκίνησε η εμπορική του πορεία.
Μείωση της τιμής στο clio hybridhttps://www.car.gr/classifieds/cars/view/312813853-renault-clio
Δηλαδή όταν το είδα εγώ μου ζητούσαν κοντά 3500 ευρώ παραπάνω...γιατί έτσι!
Μακάρι να τους γυρίσει μπούμερανγκ και να χάσουν ότι κέρδισαν από την αισχροκέρδεια τους το προηγούμενο διάστημα.
Πρόσφατα μπήκα στο Clio για λίγο και η ποιότητα είναι μέτρια στην καλύτερη… Έχω την αίσθηση ότι η ποιότητα έχει πέσει σε όλα τα νέα αυτοκίνητα. Αυτό κάνει τα κινεζικά ακόμη πιο ανταγωνιστικά!
Στο full hybrid ποσά έτη εγγύηση δίνει; -
Χωρας άνετα μέσα;
Που και το panda δεν το λες άνετο, το αντίθετολαπ τι διαστάσεις έχεις? Γιατί εγώ στο Panda της συζύγου μια χαρά είμαι (1.87). ΟΚ δεν είναι σαν την Ε46, αλλά για μικρό αυτοκίνητο έως και άνετο το χαρακτηρίζω. Εξαρτάται τι περιμένει ο καθένας φυσικά.
Στα της MG είδα τις τελευταίες μέρες αρκετά στον δρόμο, όντως ξεκίνησαν καλά στις πωλήσεις τους. Με το νέο MG3 πιστεύω θα κάνουν το επόμενο βήμα.
MG (SAIC) forum