-
@lap said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Γράψε στο google αεροδυναμική πολυκατοικίας, κάπου εκεί.
Εντάξει κρυωσες με το αστείο ή να πω και άλλο.
0,35 έχει το προηγούμενο
\xaxaxa έλεγα μήπως ήταν στην κατηγορία "αεροδυναμική περίπτερου "
-
@yem said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Γράψε στο google αεροδυναμική πολυκατοικίας, κάπου εκεί.
Εντάξει κρυωσες με το αστείο ή να πω και άλλο.
0,35 έχει το προηγούμενο
\xaxaxa έλεγα μήπως ήταν στην κατηγορία "αεροδυναμική περίπτερου "
Χαχα! Νομίζω υπερβάλει λίγο ο φίλος μας! Περίπτερα ξεκάθαρα είναι τα Tuscon και τα τοιαύτα (βάλε και C5 μέσα και άλλα πολλά) πάντως! Τα δικά μας είναι περιπτερακια!
Τα SUV δεν φημίζονται για την αεροδυναμική τους, τα παίρνεις για χώρους κυρίως, γι' αυτό βγαίνουν τα coupe Crossover τώρα (Ford Active/Xceed, C-HR, DS4, C4, κ.λ.π) για να κερδίσουν σε αεροδυναμική και να χάσουν σε πρακτικότητα. Έχει τόσο μεγάλη επιτυχία το θέμα, που πλέον δημιουργούνται υποομάδες.
Φυσικά δεν το έχω οδηγήσει το 308, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι αρκετά καλύτερο από το προηγούμενο, αλλά και το προηγούμενο δεν ήταν μάπα για να πεις ότι θα δεις και καμία ανάσταση..στους περισσότερους τομείς ήταν αρκετά κοντά στην κορυφή της κατηγορίας του τότε πριν χρόνια (κυκλοφόρησε το 2013 να θυμίσουμε).
Η πλατφόρμα είναι η C που χρησιμοποιεί όλος ο όμιλος και είναι εξέλιξη της προηγούμενης.
(3η γενιά, βελτιώθηκε για να παίρνει και PHEV, αλλά όχι ηλεκτρικά).Η πρώτη γενιά ήταν σε παλιότερη πλατφόρμα.
Η πιο σύγχρονη πλατφόρμα του ομίλου είναι η B, γι' αυτό υπάρχει πρόβλεψη για απ' ευθείας ηλεκτρικά.
-
15 μέρες μετά την ανακοίνωση του τιμοκαταλόγου, η Peugeot αναθεωρεί τις τιμές του νέου 308 προς τα κάτω! Σε μια εποχή που όλα ανεβαίνουν, ένα χιλιαρικάκι δεν έβλαψε κανέναν.
-
Και ήδη έκαναν 1000 ευρώ για το λανσάρισμα,μην το ξεχνάμε.
-
Το 1.000άρικο του λανσαρίσματος αφορούσε μόνο στις 1.2 110 active plus και 1.5d 130 active plus.
Tώρα έπεσαν και οι υπόλοιπες εκδόσεις. Οι 2 που προανέφερα δε μειώθηκαν επιπλέον. -
Kαλά όλα αυτά,αλλά στον επίσημο τιμοκατάλογο εδώ κι ένα μήνα γιατί δεν ανεβάζουν τις τιμές;
Πρεπει κάποιος να τις μαθαίνει στο μιλητό από τον εκάστοτε έμπορο; -
@georgemit said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Το 1.000άρικο του λανσαρίσματος αφορούσε μόνο στις 1.2 110 active plus και 1.5d 130 active plus.
Tώρα έπεσαν και οι υπόλοιπες εκδόσεις. Οι 2 που προανέφερα δε μειώθηκαν επιπλέον.Εμένα μου την είχαν δώσει και στην allure πάντως…
-
Με έκπτωση ή χωρίς, οι τιμές αυτές είναι απλησίαστες...
3000 πρέπει να κόψουν όχι 1000 αλλά και πάλι κανείς δεν παίρνει μη crossover/suv σε αυτά τα λεφτά. -
-
Καινούργιο μοντέλο είναι πρέπει να πουλήσουν, δεν έχουν επιλογή. Εκτός από το γόητρο θα υπάρχουν σίγουρα και εμπορικά θέματα. Θα τους φόρτωσε η μαμά Peugeot καμιά 500αριά κομμάτια και θα τους είπε κόψε το λαιμό σου και πούλα, τόσα λεφτά επένδυσα για το φτιάξω, πρέπει να τα βγάλω.
Πάντως προς τιμή τους η τιμή είναι πολύ καλή. -
@dimsabas said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
15 μέρες μετά την ανακοίνωση του τιμοκαταλόγου, η Peugeot αναθεωρεί τις τιμές του νέου 308 προς τα κάτω! Σε μια εποχή που όλα ανεβαίνουν, ένα χιλιαρικάκι δεν έβλαψε κανέναν.
Κουράγιο εκεί στην πεζω , καλομαθε η γριά στα σύκα! Ξέχασαν ότι το 308 δεν είναι σουβ! Τώρα κόψαν 1000 από το λίπος , αλλά πάλι είναι πολλά. Πιστεύω σύντομα θα μιλάμε για +2Κ κάτω , φυσικά αν δεν τσιμπήσει η αγορά στην "προσφορά" -1Κ.
-
@georgemit said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Δεν σε αμφισβητώ,άλλωστε εγώ Δεκέμβριο είχα πάει πρώτη φορά μόλις βγήκαν οι κατάλογοι…
-
Η έκπτωση των 1000 ευρώ είναι αυτή που ισχύει από τα τέλη Νοεμβρίου σχεδόν, ως προωθητικό πακέτο. Την έχουμε αναφέρει ουκ ολίγοι, σε προηγούμενα post εδώ και πολύ καιρό και ισχύει για όλες τις εξοπλιστικες εκδόσεις του μοντέλου. Πριν λίγες μέρες προχώρησα σε παραγγελία allure plus και μπήκε κανονικά η έκπτωση των 1000 ευρώ συν περαιτέρω οικονομική έκπτωση από την αντιπροσωπεία και κάποια μικροδωρακια, συν το πράσινο μεταλλικό χρώμα δωρεάν.
Προφανώς δίνουν παράταση στο προωθητικό μέχρι να πουλήσουν τα μοντέλα που θέλουν σε αυτή την τιμή. Δεν γνωρίζω για πόσο καιρό θα ισχύει, μου είπαν ωστόσο ότι μέσα στο 2022 θα υπάρξουν άλλες 2-3 αυξήσεις στην τιμή (την ίδια πληροφορία μου είπαν και από Toyota, hyundai για να μην λέμε μόνο για peugeot). Ενδεικτικά για το yaris cross αναμένουν άλλες 2 αυξήσεις περί των 700-800 ευρώ η καθεμία και στην hyundai περίπου στα 400-500 για το i20 πχ. -
Καλόταξιδο, να το χαρείς
Πόσο σου βγήκε με το κλειδί;
-
Καλόταξιδο, να το χαρείς
Πόσο σου βγήκε με το κλειδί;
Με το πράσινο μεταλλικό στα 26300. Μπόρεσα το έκανα 3 test drive 40λεπτα περίπου και προσωπικά με ικανοποίησε στα περισσότερα επίπεδα για τα δικά μου δεδομένα. Είχα και την κάψα από το 208, οπότε δεν ήθελα και πολύ Απλά λόγω δουλειάς δεν είχα πολύ χρόνο να σκεφτώ το χρώμα, καύσιμο και το κιβώτιο. Μόνο για την έκδοση ήμουν σίγουρος. Οπότε για την ώρα έκλεισα allure plus, βενζίνη (1.2 με 130 άλογα), χειροκίνητο και πράσινο μεταλλικό χρώμα. Ο πωλητής είπε ότι μπορώ μέσα σε 1 μήνα να κάνω ότι αλλαγές θέλω. Πχ σκέφτομαι αν αξίζει να πάω στο λευκό περλε (νομίζω ότι θα είναι πιο διαχρονικό), καθώς επίσης και στο αυτόματο κιβώτιο ή σε πετρέλαιο. Απλά επειδή δεν κινούμαι σε μεγάλα αστικά κέντρα δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει τα 2500 το αυτόματο, ή πχ στα πόσα χλμ αξίζει η διαφορά στο πετρέλαιο και τέτοια... Αναμονή μου έδωσε 5-6 μήνες, αν και υπάρχει πιθανότητα και στο 4μηνο. Επίσης στις λεπτομέρειες του συμβολαίου παρατήρησα ότι αναφέρει πως μπορείς να ακυρώσεις για οποιονδήποτε λόγο και η προκαταβολή θα επιστραφεί κανονικά (στην περίπτωση που το Astra είναι κατά πολύ φθηνότερο )
-
Εσύ δεν είσαι το παλικάρι που μένεις με την κοπελιά μακρυά και κάνεις πολλά χιλιόμετρα;
Αν ναι, diesel, χειροκίνητο.Ωραίο είναι το πράσινο αλλά δεν το έχω δει από κοντά για σιγουριά.
-
Με το καλό να το παραλάβεις….εγώ πάντως θα πήγαινα για αυτόματο πετρέλαιο. Δεν ξέρω πόση είναι η διαφορά με αυτό που έκλεισες αλλά αυτό το αυτοκίνητο φωνάζει για αυτόματο.
-
Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο christosvvs. Νομίζω είσαι ο Χρήστος που είχε γίνει ολόκληρη συζήτηση στο Forum για το αν ήταν προτιμότερο να κρατήσεις το αυτοκίνητο του πατέρα σου ή να πάρεις δικό σου. Οπότε χαίρομαι διπλά, ε φαντάζομαι σου δώσαμε κι εμείς ένα σπρωξιματάκι, μια παραινεσούλα κάτι...
-
-
Το πρώτο μου αυτοκίνητο ήταν ένα citroen xanthia με ένα παρόμοιο πράσινο-κυπαρισσί χρώμα. Λίγο πιο σκούρο απ' αυτό. Μου αρέσει πολύ, είμαι και συναισθηματικά δεμένος...
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)