-
Το diesel 1.5 , δεν πληρωνει και τελη κυκλοφοριας απο οτι καταλαβα . Εχει κατω απο 122gr/km CO2 κατα WLTP , σε ολες τις εκδοσεις συμφωνα με την σελιδα της Peugeot
-
Σωστά! Αρκετά psa με τον 1.5 δεν πληρώνουν τέλη. Για μένα ήταν και κριτήριο επιλογής, όχι τοσο για την εξοικονόμηση όσο για το ψυχολογικό από τα τόσα μαμησιάτικα με 15 χρόνια 2λιτρα.
-
Ααα σε ευχαριστούμε πολύ!!!.... Μιας και δε πληρώνεις εσύ τελη θα τα πάρουν από εμάς με αύξηση.
-
@stefan147 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Γιατί οι βενζίνης δεν έχουν τα δικά τους θέματα αξιοπιστίας? Κι αν έχουμε πληρώσει αστοχίες και σ΄ αυτούς.
Όλα πάντως υπάρχουν για να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Όποιος μπορεί να έχει ένα "στόλο" με λίγο απ' όλα, είναι το ιδανικό.
Ανέφερα το adblue γιατί αναφέρεται πολύ συχνά και από τα όσα διάβασα έχει και ακριβό κόστος επισκευής. Ίσως βέβαια όντως να τα γλιτώνεις αυτά τα λεφτά από την οικονομία στα καύσιμα, όπως ανέφερε και ο criuser. Για τον 1.2 βενζίνη έχει ακουστεί κάτι?
-
Ειχαν θεμα με τον ιμαντα που διαλυόταν και κομματακια αυτου βουλωναν την σιτα της αντλιας λαδιου
Και σαν αμεσου ψεκασμου βουλωνουν οι αυλοι και βαλβιδες εισαγωγης και θελουν καθαρισμα -
@christosvvs said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
@stefan147 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Γιατί οι βενζίνης δεν έχουν τα δικά τους θέματα αξιοπιστίας? Κι αν έχουμε πληρώσει αστοχίες και σ΄ αυτούς.
Όλα πάντως υπάρχουν για να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Όποιος μπορεί να έχει ένα "στόλο" με λίγο απ' όλα, είναι το ιδανικό.
Ανέφερα το adblue γιατί αναφέρεται πολύ συχνά και από τα όσα διάβασα έχει και ακριβό κόστος επισκευής. Ίσως βέβαια όντως να τα γλιτώνεις αυτά τα λεφτά από την οικονομία στα καύσιμα, όπως ανέφερε και ο criuser. Για τον 1.2 βενζίνη έχει ακουστεί κάτι?
Εκτός από τα παραπάνω, ο 1.2 έχει κι ευαίσθητους πολλαπλασιαστές. Ζήλεψαν τα vag? Ποιος ξέρει?
-
Τελικά όπως τα λέτε πιο καλός έχει βγει ο 1.5 ντίζελ. Το adblue δεν στο κάλυπταν στην εγγύηση;
-
Και τα 2 μοτέρ εγώ τα θεωρώ από τα πιο αξιόπιστα της εποχής τους. Δεν είχαν γενικευμένα θέματα, απλά είχαν συγκεκριμένες ευαισθησίες. Δύσκολα κάποιο θα προβληματίσει σημαντικά ένα προσεκτικό κάτοχο.
-
@tkin73 said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Τελικά όπως τα λέτε πιο καλός έχει βγει ο 1.5 ντίζελ. Το adblue δεν στο κάλυπταν στην εγγύηση;
Το adblue προφανώς καλυπτόταν στην διάρκεια της εγγύησης, απλά αν είχες βγει από αυτήν ίσχυε μια σιωπηρή ανάκληση και στο κάλυπταν υπό συγκεκριμένους όρους (έως 5 ετών ηλικία αυτοκινήτου, έως 100κ χλμ και συντήρηση εντός δικτύου )
-
Εντάξει αυτό με το να διαλύεται ο ιμάντας του 1.2 ακούγεται λίγο τραγικό....άραγε ακόμα διαλύονται; Δεν αφορούσε συγκεκριμένη παρτίδα;
-
Προφανώς και είναι τραγικό απλά δε είναι και τόσο συχνό. Είναι περιπτώσεις που έσκασαν στο ιντερνετ κυρίως και έγιναν γνωστές. Πχ εχω πάνω από 15 αμάξια (C3, 308, 3008, Crossland) σε εταιρικό στόλο μ' αυτό το μοτέρ και κάμποσα χλμ στην πλάτη τους και κανένα δεν έχει βγάλει κάτι σχετικό.
Αν ήταν κάτι γενικευμένο, πχ dsg, όλο και κάτι θα είχε σκάσει.
-
-
Μια χαρά το ευχαριστήθηκα που το πάτησα μέχρι τα 150-155 κατέβασε 2 ταχύτητες μια χαρά.
Και κανένας ήχος κινητήρα δεν ενοχλεί σε κίνηση. Σε στάση οκ η τεχνολογία του ντίζελ τον έχει αυτό τον ήχο άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο.
Σε κίνηση όλα καλά. Μόνο ο αεροδυναμικός θόρυβος που ανέφερα με ενόχλησε και αρκετά μάλισταπαντου γραφουν οτι στα ταξιδια και ειδικα με μεγαλες ταχυτατες δεν ακουγεται τιποτα!!μου εκανε εντυπωση αυτο που λες για περιεργο εκνευρεστικο θορυβο!ρωτησες εαν φταιει το συγκεκριμενο αμαξι που οδηγησες?καμια τσιμουχα ξερω γω?? ή πιστευεις οτι ειναι θεμα κακου αεροδυναμικου σχεδιασμου απο τη μαμα εταιρεια?
-
Δεν υπάρχει πιο αθόρυβη κύλιση από το 308 μην λέμε ότι ναναι. Κρίνοντας από την κύλιση του δικού μου ΜΚ2 (16" μαμά λάστιχα, του χρόνου θα του περάσω Primacy 4 που θα γίνει ακόμα καλύτερο) το ΜΚ3 παίζει να είναι πλέον πιο αθόρυβο και από τα Golf/A3. Παντού λένε (μάλιστα το autogefuhl είχε κάνει pov back 2back 308 MK2/3 & Leon) ότι το ΜΚ3 είναι εξαιρετικό σε κύλιση. Το κράζω όπου πρέπει αλλά σε κάποια πράγματα τα οποία γνωρίζω δεν σηκώνω κουβέντα.
-
Κι εγώ με ΜΚ2 είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Ο θόρυβος κύλισης σε υψηλες ταχυτητες είναι όντως αεροδυναμικός (κινητήρας και ελαστικά δεν ακούγονται) αλλά και πάλι είναι χαμηλός.
Έχω δημοσιεύσει φωτό με 64db στα 130χλμ/ώρα, τιμή εξαιρετική θεωρώ για την κατηγορία του αυτοκινήτου.
Αν στο ΜΚ3 βελτίωσαν ακόμα περισσότερο την ηχομόνωση και την αεροδυναμική, θα πρέπει να είναι απο τα καλύτερα αυτοκίνητα σε ποιότητα κύλισης για τα λεφτά του.
Επιφυλάσσομαι μόνο για τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης που του φοράνε -
@plev said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Μια χαρά το ευχαριστήθηκα που το πάτησα μέχρι τα 150-155 κατέβασε 2 ταχύτητες μια χαρά.
Και κανένας ήχος κινητήρα δεν ενοχλεί σε κίνηση. Σε στάση οκ η τεχνολογία του ντίζελ τον έχει αυτό τον ήχο άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο.
Σε κίνηση όλα καλά. Μόνο ο αεροδυναμικός θόρυβος που ανέφερα με ενόχλησε και αρκετά μάλισταπαντου γραφουν οτι στα ταξιδια και ειδικα με μεγαλες ταχυτατες δεν ακουγεται τιποτα!!μου εκανε εντυπωση αυτο που λες για περιεργο εκνευρεστικο θορυβο!ρωτησες εαν φταιει το συγκεκριμενο αμαξι που οδηγησες?καμια τσιμουχα ξερω γω?? ή πιστευεις οτι ειναι θεμα κακου αεροδυναμικου σχεδιασμου απο τη μαμα εταιρεια?
Τι να σου πω το ανέφερα στον πωλητή , έσμιξε τα φρύδια αλλά δεν απάντησε κάτι!
Μια φορά το έκανα βόλτα 25 λεπτά για καμιά 30 χλμ. Ακουγόταν διαρκώς κάπου εκεί στα 70 χλμ ξεκινούσε και δεν σταματουσε ποτέ μπροστά από την κολώνα - καθρέφτη-φτερο αριστερή μεριά πάντως του οδηγού.
Ανοιγοκλεισα τα παράθυρα για να δω μπας και παίζει κάτι αλλά δεν άλλαξε. Δεν ήταν στιγμιαίος θόρυβος για να πω μου φάνηκε. Ήταν διαρκώς εκεί.
Αεροδυναμικός θόρυβος σαν να σφυρίζει ανοικτό παράθυρο ένας ήχος στροβιλισμου.
Αν φυσικά ανοίξεις ραδιόφωνο και ξεχαστεις προφανώς παύει να σε ενοχλεί. Αλλά σε ήσυχη καμπίνα ήταν υπαρκτός.
Μπορεί να σφύριζαν και τα λάστιχα το αμάξι είχε προφανώς λίγα Χλμ -
Πάντως στο C4 mk2 hdi που είχα... το οποίο συγγενεύει με το αντίστοιχο 308... υπήρχε πολύ καλή κύλιση όντως... αλλά μετα τα 70-80 χλμ την ώρα ήταν γνωστό σε όλους ότι κάνανε ένα αεροδυναμικό σφύριγμα οι καθρέφτες.... μόνο αυτό άκουγες μέχρι τα 130χλμ. Τίποτε άλλο....μήπως και στο καινούργιο συμβαίνει το ίδιο?
-
@dgrgtc said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Πάντως στο C4 mk2 hdi που είχα... το οποίο συγγενεύει με το αντίστοιχο 308... υπήρχε πολύ καλή κύλιση όντως... αλλά μετα τα 70-80 χλμ την ώρα ήταν γνωστό σε όλους ότι κάνανε ένα αεροδυναμικό σφύριγμα οι καθρέφτες.... μόνο αυτό άκουγες μέχρι τα 130χλμ. Τίποτε άλλο....μήπως και στο καινούργιο συμβαίνει το ίδιο?
Και εμένα για καθρέφτη μου έκανε από την αρχή αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος σε 25-30 λεπτά που ασχολείσαι και με άλλα πράγματα ταυτόχρονα.
-
Απλά είναι υπερβολικά ήσυχο και ακούγονται οι αεροδυναμικοι θόρυβοι των καθρεφτών.
Φλασια!!!!! για αυτό κάποιες θεϊκές εταιρίες δεν βάζουν πολυ μόνωση στους θόλους. Για να μην ασχολείσαι με τους καθρέφτες.
Α ρε τζαπωνια!!!! -
@plev said in Peugeot 308 P5/Mk3 (2021):
Τι να σου πω το ανέφερα στον πωλητή , έσμιξε τα φρύδια αλλά δεν απάντησε κάτι!
Μια φορά το έκανα βόλτα 25 λεπτά για καμιά 30 χλμ. Ακουγόταν διαρκώς κάπου εκεί στα 70 χλμ ξεκινούσε και δεν σταματουσε ποτέ μπροστά από την κολώνα - καθρέφτη-φτερο αριστερή μεριά πάντως του οδηγού.
Ανοιγοκλεισα τα παράθυρα για να δω μπας και παίζει κάτι αλλά δεν άλλαξε. Δεν ήταν στιγμιαίος θόρυβος για να πω μου φάνηκε. Ήταν διαρκώς εκεί.
Αεροδυναμικός θόρυβος σαν να σφυρίζει ανοικτό παράθυρο ένας ήχος στροβιλισμου.
Αν φυσικά ανοίξεις ραδιόφωνο και ξεχαστεις προφανώς παύει να σε ενοχλεί. Αλλά σε ήσυχη καμπίνα ήταν υπαρκτός.
Μπορεί να σφύριζαν και τα λάστιχα το αμάξι είχε προφανώς λίγα Χλμμαλιστα..ο στροβιλισμος οφειλεται σε μη καλη εφαρμογη,κλεισιμο, ειτε του παραθυρου ειτε του καπω.εαν εφταιγαν οι καθρεφτες ειναι διαφορετικος ο θορυβος.ο θορυβος απο καθρεπτες ειναι λογω μετωπικης επιφανειας..ακουγεται διαφορετικα .Μαλλον ελλατωματικο αμαξι για τεστ drive δινουνε!! Τι να πεις ρε παιδι μου!!επαγγελματισμος και ελλαδα!
Peugeot 308 P5/Mk3 (2021)