-
@alexandros-k said in DS4 2021:
@fanis75 said in DS4 2021:
Αφου Peugeot/ Citroen ιδια αμαξια ειναι κατα 90%. Ιδια πλαισια , ιδια μηχανικα μερη. Μονο εμφανιση αλλαζει και οι ρυθμισεις της αναρτησηςΑκριβώς....άρα κάπως πρέπει να διαφοροποιηθούν. Και αυτό γίνεται με την εμφάνιση και την έμφαση σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ποιος ο λόγος να βγαίνει ένα 208 GTI με απλά διαφορετικό σήμερα....δες πόσο διαφορετικά είναι το C3 με το 208 η το 3008 με το C5 Aircross. Πλέον έχουν ξεκάθαρο χαρακτήρα και προσανατολισμό.
-
@fanis75 said in DS4 2021:
Αφου Peugeot/ Citroen ιδια αμαξια ειναι κατα 90%. Ιδια πλαισια , ιδια μηχανικα μερη. Μονο εμφανιση αλλαζει και οι ρυθμισεις της αναρτησηςΑκριβώς....άρα κάπως πρέπει να διαφοροποιηθούν. Και αυτό γίνεται με την εμφάνιση και την έμφαση σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ποιος ο λόγος να βγαίνει ένα 208 GTI με απλά διαφορετικό σήμερα....δες πόσο διαφορετικά είναι το C3 με το 208 η το 3008 με το C5 Aircross. Πλέον έχουν ξεκάθαρο χαρακτήρα και προσανατολισμό.
H πλακα ειναι οτι ουτε η Peugeot βγαζει κατι σπορ πλεον .(Ισως μονο το 508PSE). Απο την πρωην PSA δεν βλεπω κατι σπορ πια .
-
H πλακα ειναι οτι ουτε η Peugeot βγαζει κατι σπορ πλεον .(Ισως μονο το 508PSE). Απο την πρωην PSA δεν βλεπω κατι σπορ πια .
Αλήθεια είναι, αλλά είναι και λίγο θέμα ορισμού του τι είναι σπορ. Π.χ. κάποιος με ένα 308 ή 3008 με 300 άλογα, μπορεί να το θεωρεί αρκετά σπορ ενώ κάποιος άλλος όχι.
-
Αλήθεια είναι, αλλά είναι και λίγο θέμα ορισμού του τι είναι σπορ. Π.χ. κάποιος με ένα 308 ή 3008 με 300 άλογα, μπορεί να το θεωρεί αρκετά σπορ ενώ κάποιος άλλος όχι.
Με 300 αλογα βγαινουν και pick up. Δεν ειναι σπορ οσο και να θελει καποιος
-
Με 300 αλογα βγαινουν και pick up. Δεν ειναι σπορ οσο και να θελει καποιος
Ολα σχετικά είναι...ο καθένας μας έχει διαφορετικό ορισμό για το "σπορ", είναι πολύ γενικός όρος. Κάποιος θεωρεί σπορ την Ιουλία με 280 άλογα και κάποιος άλλος απλά ένα γρήγορ σεντάν και θέλει την QV για να την θεωρήσει σπορ.
Να μου πεις "Hot Hatch", ναι είναι λίγο πιο εξειδικευμένο και δεν έχει πια η PSA, γιατί δεν πουλάνε και επίσης δεν έχει τα φράγκα για τόσο εξειδικευμένο μοντέλο.
-
Το 208 καλα ειχε πουλησει και σαν gti . Οπως και ολοι οι προκατοχοι του. Πιστευω ακομα θα πουλαγε , γιατι ειχε παραδοση . Τεσπα. Μεγαλη κουβεντα και ειμαστε εκτος θεματος
-
Το 208 καλα ειχε πουλησει και σαν gti . Οπως και ολοι οι προκατοχοι του. Πιστευω ακομα θα πουλαγε , γιατι ειχε παραδοση . Τεσπα. Μεγαλη κουβεντα και ειμαστε εκτος θεματος
Αν πουλούσε καλά θα έπαιρνε πωλήσεις από αλλη μάρκα της εταιρείας που έχει για σπορ προσανατολισμό (πχ alfa romeo) οπότε κανιβαλισμός.
Βεβαια ακόμα η alfa όλα και όλα 3 μοντέλα έχει μονο, αλλά υποτίθεται αυτό θα άλλαξει και θα έχει πληρη γκάμα
-
Αν πουλούσε καλά θα έπαιρνε πωλήσεις από αλλη μάρκα της εταιρείας που έχει για σπορ προσανατολισμό (πχ alfa romeo) οπότε κανιβαλισμός.
Βεβαια ακόμα η alfa όλα και όλα 3 μοντέλα έχει μονο, αλλά υποτίθεται αυτό θα άλλαξει και θα έχει πληρη γκάμα
Οταν βγηκε το 208 ΙΙ ηταν PSA ακομα. Δεν ειχαν σκοπο να βγαλουν Gti εκδοση και το ειχανε πει . Ασε που και σαν Stellantis δεν εχουν μικρο σπορ αμαξι.
-
Οταν βγηκε το 208 ΙΙ ηταν PSA ακομα. Δεν ειχαν σκοπο να βγαλουν Gti εκδοση και το ειχανε πει . Ασε που και σαν Stellantis δεν εχουν μικρο σπορ αμαξι.
Δεν διαφωνούμε αλλά εχουν πάρει αποφάσεις οι μάρκες τους να εκπρoσωπούν συγκεκριμένα πράγματα τώρα που είναι STELLANTIS. Τότε που ήταν PSA δεν ξέρω τι έγινε
Η Pegueot πάντως από ότι κατάλαβα ΔΕΝ θα βγάζει σπορ μοντέλα γενικά. εχει το 508 σπορ θα μου πεις αλλά από ότι έχω καταλάβει τέτοια μοντέλα θα είναι εξαίρεση εξάλου μιλάμε για πολύ μικρες πωλήσεις και όχι για ενα 208 sport που θα ήταν μεγάλα τα νούμερα και θα ήταν κανιβαλισμός
Νομίζω ότι θα βγάλει η alfa σπορ μοντέλα και σε μικρά. Mito ή όπως αλλιώς το ονομάσει
Μπορεί να κάνω και λάθος
-
Δεν διαφωνούμε αλλά εχουν πάρει αποφάσεις οι μάρκες τους να εκπρoσωπούν συγκεκριμένα πράγματα τώρα που είναι STELLANTIS. Τότε που ήταν PSA δεν ξέρω τι έγινε
Η Pegueot πάντως από ότι κατάλαβα ΔΕΝ θα βγάζει σπορ μοντέλα γενικά. εχει το 508 σπορ θα μου πεις αλλά από ότι έχω καταλάβει τέτοια μοντέλα θα είναι εξαίρεση εξάλου μιλάμε για πολύ μικρες πωλήσεις και όχι για ενα 208 sport που θα ήταν μεγάλα τα νούμερα και θα ήταν κανιβαλισμός
Νομίζω ότι θα βγάλει η alfa σπορ μοντέλα και σε μικρά. Mito ή όπως αλλιώς το ονομάσει
Μπορεί να κάνω και λάθος
Ολα αυτα τα DS4 με C4 , 308με Astra , 208 με Corsa , κτλ δεν ειναι κανιβαλισμος ? Το ιδιο κανει και το VAG . Αλλά αυτοι βγαζουν ακομα καποια σπορ μοντελα.
-
Το (πρώην) PSA είχε και έχει κόλλημα με τους ρύπους. Όσο ισχύει αυτό τόσό θα βλέπουμε τους ασθενικούς 1200αρηδες και 1500αρηδες και μετά το χάος. Φυσικά η μπαλά θα τους πάρει και τους άλλους της Στελλαντις με εξαίρεση κάτι πυροτεχνήματα τύπου QV που και πάλι δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα ξαναδούμε.
-
Επειδή ενδιαφέρομαι για αγορά του ds4 cross
αν υπάρχει κάποιος που το έχει θα ήθελα να μάθω ποιες είναι οι εντυπώσεις και αν αξίζει να προβώ στην αγορά τουΤο Cross εκτός από τα πλαστικά απέξω έχει το traction control & το hill decent assist που τα πληρώνεις πάνω από 1,000€. Αν αξίζει αυτό θα στο πουν άλλοι που έχουν ιδέα του συστήματος. Δεν έχει καμία άλλη διαφορά.
Το αμάξι απέξω είναι πολύ ωραίο - εντυπωσιακό...
Μέσα η σούπερ ντουπερ πγιότητα δεν υπάρχει παντού, υπάρχουν σημεία τσιπιας: κάτι φιλέτα "αλουμινίου" που είναι sanitas sanitas, κατι ψευτο δερμάτινα που είναι πλαστικούρες. Κάλυμμα καθισμάτων, μόνο στην performance μου φάνηκε καλό με τα alcantara.
Το μπες βγες πίσω είναι θέμα, είμαι αδύνατος 1.73 60κιλα και χτύπησα κεφάλι αρκετες φορές. Οι χώροι για το μήκος του, έτσι κ έτσι. Κατώφλι μπαγκαζ βαθή.
Λίγο που το οδήγησα είναι πολύ άνετο στην ανάρτηση χωρίς να είναι βάρκα, ο 1.2 επιμένω πως κάνει ΠΟΛΥ φασαρία αν πιεστεί στο sport mode, που δεν ταιριάζει καθόλου στην αύρα του αυτοκινήτου.
Η ανάρτηση που λένε τα παιδιά είναι έξτρα, μπαίνει με πακέτο μαζί με τις 20ρες ζάντες, πολλοί λένε πως δεν κάνει τίποτα ιδιαίτερο σε σχέση την απλή.
Ότι και να προσθέσεις η τιμή πάει κοντά στα 40κ και εκεί έκανα πίσω.
Το Formentor χωρίς πολλές φιοριτουρες του κλείνει το μάτι, ακόμα και το εσωτερικό του παρότι πιο απλό έχει μια λιτότητα που βγάζει ποιότητα πάρα τα σκληρά πλαστικά.
Δες το και αυτό πριν πάρεις την απόφασή σου.
-
Αν ενδιαφέρεσαι μόνο για cross, ρίξε μια ματιά στο Mazda cx 30 ..... με awd , αυτόματο, φουλ εξοπλισμένο και περισσεύουν και 3000 για το φόρο πολυτελείας που θα χρειαστείς στη δεκαετία λόγω κυβισμού
-
Το DS4 είναι ακριβό, γιατί είναι ιδιαίτερο σε σχεδιασμό.
Ούτε χώρους έχει, παραπάνω από τον ανταγωνισμό, λίγο καλύτερους από του 308, ανάλογους με το C4, στο Αστρα δεν έχω μπεί.Από εκεί και μετά η πολυτέλεια για την πολυτέλεια, που ίσως πλησιάζει και τα όρια του κίτς.
Στα όρια του κίτς πλησιάζουν πολλά νέα μοντέλα, ιδιαίτερα με τις φωτεινές υπογραφές τους, αλλά και με τα νίκελ και τα εσωτερικά τους.
Προσωπικά θεωρώ όλη την σειρά της ντιες, σαν σχεδιασμό ανάγκης, τουλάχιστον για τα 3 - 7 και 9 και σαν ημιτελή προσπάθεια το 4.
Από την άλλη το ότι το σέατ έγινε κούπρα, δεν σημαίνει κάτι. Δηλαδή ενώ το Τεράκο ήταν μια χαρά αμάξι, δεν πούλαγε σαν σέατ και θα το πάρουμε σαν κούπρα ?
Το Μάζντα , είναι ένα πολύ στενό αμάξι γενικά και πάρα πολύ στενό για το μέγεθος του. Το 4 είναι πιο άνετο.
Προσωπικά έχω περάσει την εποχή της αγοράς ακριβών αυτοκινήτων, αλλά για όσους ενδιαφέρονται, το 4 είναι πιο ιδιαίτερο από τα άλλα δύο. Και τα λεφτά πολλά βέβαια.
-
Το cx30 είναι όντως πιο στενάχωρο από το ds4. Αλλά το ότι είναι φθηνότερο δείχνει ότι έχει χαθεί η μπάλα με τις τιμές στα περισσότερα μοντέλα...
-
Το Μάζντα το έχω...
Το ds4 το είδα στο trcoff.....Οι διαφορές εσωτερικά είναι ελάχιστες .... μάλλον στα 2- 3 εκατοστά στα γόνατα των πίσω .... χώρο αποσκευών 430 και τα δύο....
Από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων -
Εγώ είμαι 1,94 και 120+ κιλά. Ετσι τα αμάξια τα συγκρίνω στα όρια τους.
Τα μάζντα 3 , σεντάν, χάτς και 30, έχουν πολύ μικρούς χώρους για το μέγεθος τους.Οπως και το 308. Το DS4 είναι πολύ πιο άνετο μέσα, αλλά χάνει και αυτό σαν χαμηλότερο την ώρα που σκύβεις για να περάσεις την πόρτα.
-
Εγώ είμαι 1,94 και 120+ κιλά. Ετσι τα αμάξια τα συγκρίνω στα όρια τους.
Τα μάζντα 3 , σεντάν, χάτς και 30, έχουν πολύ μικρούς χώρους για το μέγεθος τους.Οπως και το 308. Το DS4 είναι πολύ πιο άνετο μέσα, αλλά χάνει και αυτό σαν χαμηλότερο την ώρα που σκύβεις για να περάσεις την πόρτα.
Για το μέγεθος τους θα διαφωνήσω....λίγα στο ίδιο μέγεθος είναι αισθητά πιο άνετα.....
Μπορεί να έχουν μικρό χώρο για το μέγεθος σου....
δλδ στο c3 έισαι άνετα;
ηστο ds4 θα ήσουν άνετα -
Στο 3 αιρκρός είμαι πολύ πιο άνετα από το CX-30, αλλά και πολλά ακόμα.
Βασικά μόνο το Κάμικ είναι το ίδιο άνετο με το Αιρκρος. -
DS4 2021