-
Και χωρίς e pedal. Όπου θα φορτιζε περισσότερο την μπαταρία!!!!
Δηλαδή με e pedal ίσως είχες και κατω από 3 λιτρα!!!!
Για μεγάλο c suv, που δεν έχει ανοίξει και το μοτέρ του.....άψογα!Πόσο καταναλώνουν τα αντίστοιχα c suv diesel με λιγότερη ιπποδύναμη στις ίδιες συνθήκες; 7-8 λίτρα; Με πόσο Νοχ μέσα;
Εγώ στα 22 χλμ/ώρα μέση κατανάλωση έχω 4,5-5λ /100 χλμ σε επίπεδο οδόστρωμα με απαλή επιταγχυνση. Ζυγίζω 900 κιλά και έχω ακριβώς το μισό μέγεθος!!!
-
Lap για να είμαι ειλικρινής, ήμουν σ'όλη τη διαδρομή στο ECO, με 2/3 της διαδρομής e-pedal και Β mode εναλλάξ ( "παίζω" λίγο μέχρι να τα μάθω). Μόλις η μπαταρία έπιανε 40-50% φόρτιση πάταγα και το κουμπί EV. Στιγμιαία είδα και 3,0lt. Επίσης,όπως λένε, έχει σημασία κι η εξωτ.θερμοκρασία..
Η ουσία είναι ότι λειτουργεί όπως αναμενόταν. Μες στην πόλη -και σε κάποιες περιαστικές- μπορεί να κάνεις καλές καταναλώσεις και σε ανοιχτό δρόμο/Εθνική οδό θα έχεις τις κλασσικές καταναλώσεις μέχρι τα 120. Από κει και πάνω, έχω ταξίδι εκτός Αττικής τον επόμενο μήνα,οπότε θα δούμε... -
Λεπτομέρεια στη μόνωση του QQ (φώτο από την μεριά της πόρτας οδηγού,το μαύρο υλικό σαν πεπιεσμένο φελιζόλ). Δεν το έχω ξαναδεί σε προηγ. αυτοκίνητά μου.
Βλέπω σ'αυτή την 3η γενιά του QQ πρέπει να έπεσε αρκετή δουλειά και προσοχή στην υλοποίηση του. Πιθανά λόγω και γκρίνιας από κατόχους του προηγούμενου J11 μοντέλου (αν κι ο γαμπρός μου μετά από 8 χρόνια με το QQ είναι ευχαριστημένος)
-
Χαχα ακριβώς την ίδια έχει και το suzuki. Ακριβώς ομως
-
@lap said in Nissan Qashqai 2021:
Χαχα ακριβώς την ίδια έχει και το suzuki. Ακριβώς ομως
Σ'αυτά τα σημεία;
Στο Scross δε θυμάμαι ανάμεσα στους μεντεσέδες των μπροστά θυρών να έχει μόνωση... Μόνο μέταλλο.. -
Ναι ακριβώς στα ίδια σημεία και ίδιο χρώμα αφρολεξ..
-
Στον 8:02 οι καταναλώσεις.
Στο 10:35 τα θετικά: - Ροή οδήγησης (ομαλή οδηγική συμπεριφορά) - Άνεση -Εσωτερικό ευρύχωρο και ποιοτικό -Τεχνολογία και ADAS
Tα αρνητικά: - δεν έχει έξοδο για σκι στο πίσω κάθισμα - μη ρυθμιζόμενο υποβραχιόνιο - τα γραφικά του info -
Αστεία τα αρνητικά, μακάρι να είναι απροβλημάτιστο για πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα. Είναι εξαιρετικό σύνολο με το epower.
-
-
-
Το ζήτημα είναι εάν η τεχνολογία που πλασάρει ως επαναστατική η nissan στα 41.000 ευρώ στη βασική έκδοση, έχει κάποιο νόημα δεδομένου ότι έχει κατανάλωση 8λ. σε εθνική και 6 εντός πόλης, προσθέτοντας τουλάχιστον 200-300 κιλα στο σασί του αυτοκινήτου (με ότι αυτό συνεπάγεται). Τα full hybrid έχουν μικρότερη κατανάλωση από το epower, χωρίς το έξτρα βάρος των 200-300 κιλών. Για να έχει εμπορική επιτυχία θα έπρεπε να επιτυγχάνει κατανάλωση μικρότερη ενός full hybrid και μεγαλύτερη ενός ηλεκτρικού, στο οποίο μάλλον απέτυχε η nissan, ακυρώνοντας εν μέρει τον λόγο ύπαρξης της νέας αυτής τεχνολογίας. Η λειτουργία του θερμικού ως γεννήτριας αποκλειστικά, η γνώμη είναι ότι δεν θα μακροημερεύσει λόγω του μικρού οφέλους σε κατανάλωση σε σχέση πάντα με την τιμή αγοράς του.
-
Το σύστημα ουσιαστικά αναπτύχθηκε για να αντικαταστήσει τους diesel που έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό η εταιρεία. Με λίγα λόγια, πολύ κακό για το τίποτα.. επιδόσεις/κατανάλωση/τέλη κυκλοφορίας παρόμοια με τον ανταγωνισμό σε diesel, και σε σχέση με το αρχαίο Κadjar πάλι κοντά είναι (εκτός του 0-100 που υπερτερεί αυτό)
-
Στα πρώτα 1016χλμ. που έχω κάνει με 70% εντός νομού Αττικής και 30% αστικά,δείχνει 5,7λτ. Από το τελευταίο γέμισμα -πριν 40 μέρες-,δείχνει για τα 500χλμ. που πραγματοποιήθηκαν 5,3λτ. Λόγω υποχρεώσεων,επιφυλάσσομαι ακόμη όμως και για ένα ταξίδι εκτός του νομού.
Έχω δει και 4,7-4,8 και για πολύ μικρές αποστάσεις (πέριξ των 10χλμ). και 3,3-3,6λτ.
Με την ως τώρα εμπειρία μου,μου φαίνεται πως τo QQ έχει 0,5-1λτ/100χλμ. περισσότερη κατανάλωση από το CC και 1 λίτρο λιγότερη από φουλ υβριδικά Sportage/Tucson. Δηλ. βρίσκεται κάπου στη μέση της κατηγορίας του.
Επίσης,ένα ρόλο -ίσως για τη διαφορά μισόλιτρου- παίζουν κι οι διαστάσεις των τροχών,αφού στις περισσότερες δημοσιογραφικές δοκιμές είναι το φουλ εξοπλισμένο με τις 20" ζάντες,αντί τις 18άρες που έχω εγώ.
Σίγουρα και το βάρος παίζει ρόλο,θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάποιες εκπτώσεις σε ηχομόνωση και υλικά όπως άλλοι κατασκευαστές και να κερδίσουν κι άλλα δέκατα κατανάλωσης,αλλά δεν γίνεται να έχεις και την "πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο".Για να δώσω και μια χρήσιμη πιστεύω πληροφορία,έχω καταφέρει 5μησι χλμ. κινούμενος EV (χωρίς να κάνω ουρά από πίσω και χωρίς κορνάρισμα-κράξιμο),σε eco κι αφού έχω γεμίσει προηγουμένως πάνω από το μισό της μπαταρίας,με Β mode (ακόμη το μαθαίνω όμως).Βέβαια,ο τύπος παρακάτω πέτυχε 9χλμ., συνεχούς EV με 20άρες ζάντες, 2η καλύτερη επίδοση,υπολλείπεται μόνο από ένα παλιό Prius με ρεκόρ 10χλμ(!):
https://it.motor1.com/reviews/653327/nissan-qashqai-e-power-consumi/
"Grazie alla batteria da 1,97 kWh e alla possibilità di scegliere la modalità elettrica EV sono riuscito (in condizioni ideali e a batteria ricaricata in discesa) a percorre a zero emissioni un tratto di circa 9 km. Quasi un record, battuto solo dalla vecchia Toyota Prius Hybrid che era arrivata a 10 km."Τον έχω ξαναποστάρει,αλλά εδώ υπάρχει κι ένας πίνακας με τις καταναλώσεις πολλών δοκιμών για αυτή την τυποποιημένη διαδρομή των Ιταλών σε 360χλμ.
https://it.motor1.com/reviews/213238/le-auto-che-consumano-meno-la-classifica-del-roma-forli/Εν κατακλείδι,είναι ένα ευχάριστο αμάξι και οδηγικά, -όχι το τέλειο,όπως ισχύει για όλα τα αγαθά-, που βρίσκεται κάπου μεταξύ καταναλώσεων κι επιδόσεων μιας CC (χωρίς να έχει το ελληνικό "ρίσκο" του 2λιτρου) και των Τucson/Sportage με χαμηλότερες επιδόσεις από αυτά,αλλά με καλύτερες καταναλώσεις.Υπάρχει και το Austral fullhybrid,αλλά με τέτοιες τιμές εκκίνησης,είναι πάρα πολύ μακριά...
-
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
Στα πρώτα 1016χλμ. που έχω κάνει με 70% εντός νομού Αττικής και 30% αστικά,δείχνει 5,7λτ. Από το τελευταίο γέμισμα -πριν 40 μέρες-,δείχνει για τα 500χλμ. που πραγματοποιήθηκαν 5,3λτ. Λόγω υποχρεώσεων,επιφυλάσσομαι ακόμη όμως και για ένα ταξίδι εκτός του νομού.
Έχω δει και 4,7-4,8 και για πολύ μικρές αποστάσεις (πέριξ των 10χλμ). και 3,3-3,6λτ.
Με την ως τώρα εμπειρία μου,μου φαίνεται πως τo QQ έχει 0,5-1λτ/100χλμ. περισσότερη κατανάλωση από το CC και 1 λίτρο λιγότερη από φουλ υβριδικά Sportage/Tucson. Δηλ. βρίσκεται κάπου στη μέση της κατηγορίας του.
Επίσης,ένα ρόλο -ίσως για τη διαφορά μισόλιτρου- παίζουν κι οι διαστάσεις των τροχών,αφού στις περισσότερες δημοσιογραφικές δοκιμές είναι το φουλ εξοπλισμένο με τις 20" ζάντες,αντί τις 18άρες που έχω εγώ.
Σίγουρα και το βάρος παίζει ρόλο,θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάποιες εκπτώσεις σε ηχομόνωση και υλικά όπως άλλοι κατασκευαστές και να κερδίσουν κι άλλα δέκατα κατανάλωσης,αλλά δεν γίνεται να έχεις και την "πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο".Για να δώσω και μια χρήσιμη πιστεύω πληροφορία,έχω καταφέρει 5μησι χλμ. κινούμενος EV (χωρίς να κάνω ουρά από πίσω και χωρίς κορνάρισμα-κράξιμο),σε eco κι αφού έχω γεμίσει προηγουμένως πάνω από το μισό της μπαταρίας,με Β mode (ακόμη το μαθαίνω όμως).Βέβαια,ο τύπος παρακάτω πέτυχε 9χλμ., συνεχούς EV με 20άρες ζάντες, 2η καλύτερη επίδοση,υπολλείπεται μόνο από ένα παλιό Prius με ρεκόρ 10χλμ(!):
https://it.motor1.com/reviews/653327/nissan-qashqai-e-power-consumi/
"Grazie alla batteria da 1,97 kWh e alla possibilità di scegliere la modalità elettrica EV sono riuscito (in condizioni ideali e a batteria ricaricata in discesa) a percorre a zero emissioni un tratto di circa 9 km. Quasi un record, battuto solo dalla vecchia Toyota Prius Hybrid che era arrivata a 10 km."Τον έχω ξαναποστάρει,αλλά εδώ υπάρχει κι ένας πίνακας με τις καταναλώσεις πολλών δοκιμών για αυτή την τυποποιημένη διαδρομή των Ιταλών σε 360χλμ.
https://it.motor1.com/reviews/213238/le-auto-che-consumano-meno-la-classifica-del-roma-forli/Εν κατακλείδι,είναι ένα ευχάριστο αμάξι και οδηγικά, -όχι το τέλειο,όπως ισχύει για όλα τα αγαθά-, που βρίσκεται κάπου μεταξύ καταναλώσεων κι επιδόσεων μιας CC (χωρίς να έχει το ελληνικό "ρίσκο" του 2λιτρου) και των Τucson/Sportage με χαμηλότερες επιδόσεις από αυτά,αλλά με καλύτερες καταναλώσεις.Υπάρχει και το Austral fullhybrid,αλλά με τέτοιες τιμές εκκίνησης,είναι πάρα πολύ μακριά...
Η διαφορά στην αντίστοιχη CC πόσο είναι (σε χρήματα, όχι μικροσταγονιδια καυσίμου!);
Το QQ νομίζω είναι μία πάρα πολύ καλή περίπτωση μέσου όρου αυτήν τη στιγμή.
Αντικειμενικά είναι ένα καλύτερο αυτοκίνητο,.και έπρεπε να κάνουν κάτι καλύτερο από το προηγούμενο QQ. Η Toyota δεν είχε καν μοντέλο πριν από το CC ώστε να πρέπει να το ξεπεράσει. Το C-HR που έπαιζε ανάμεσα στις κατηγορίες θα δούμε ότι θα έχει κάνει συγκεκριμένα βήματα μπροστά επίσης..
-
αφού στις περισσότερες δημοσιογραφικές δοκιμές είναι το φουλ εξοπλισμένο με τις 20" ζάντες
Δίνουν αυτό και για έναν άλλο λόγο: έχει την ανάρτηση πολλαπλών πίσω, με τις 20" ζάντες και έτσι είναι ακόμα καλύτερο στον δρόμο.
-
@fanis75 said in Nissan Qashqai 2021:
αφού στις περισσότερες δημοσιογραφικές δοκιμές είναι το φουλ εξοπλισμένο με τις 20" ζάντες
Δίνουν αυτό και για έναν άλλο λόγο: έχει την ανάρτηση πολλαπλών πίσω, με τις 20" ζάντες και έτσι είναι ακόμα καλύτερο στον δρόμο.
Για το epower ο διαμορφωτης δείχνει πολαπλών σε όλες τις εκδόσεις εκτός της βασικής Premium. Δεν ξέρω αν είναι λάθος...
-
Ίδιες καταναλώσεις έχω σε 2.500Κμ με την Tonale (18αρες ζάντες) και σχεδόν 60/40 αστική /περιαστική χρήση (και ένα ταξίδι 600Κμ) με την διαφορά ότι ίσως λόγω μικρότερης μπαταρίας (0.8Kw) πάνω από 2κμ δεν πάει αμιγώς ηλεκτρικά η ΑR.
Πόση χωρητικότητα έχει η μπαταρία του QQ?Edit :το είδα μετά 1.97Κw λέει για το QQ.Άρα απόλυτα λογική η διαφορά στην δυνατότητα κάλυψης υπερδιπλάσιας απόστασης αμιγώς ηλεκτρικά.
-
@sgl said in Nissan Qashqai 2021:
Ίδιες καταναλώσεις έχω σε 2.500Κμ με την Tonale (18αρες ζάντες) και σχεδόν 60/40 αστική /περιαστική χρήση (και ένα ταξίδι 600Κμ) με την διαφορά ότι ίσως λόγω μικρότερης μπαταρίας (0.8Kw) πάνω από 2κμ δεν πάει αμιγώς ηλεκτρικά η ΑR.
Πόση χωρητικότητα έχει η μπαταρία του QQ?Edit :το είδα μετά 1.97Κw λέει για το QQ.Άρα απόλυτα λογική η διαφορά στην δυνατότητα κάλυψης υπερδιπλάσιας απόστασης αμιγώς ηλεκτρικά.
Kαλή κατανάλωση και για την Alfa.
Aπ'την άλλη το QQ είναι μεν full hybrid,αλλά έχει να "ταϊσει" και 60 άλογα (την 130άρα δεν έχεις;) παραπάνω με την ανάλογη διαφορά επιδόσεων (εκτός τελικής ταχύτητας). -
Ναι ακριβώς με τα 130 την βασική έκδοση με 18αρες ζάντες.
Χθες έχοντας άδεια και εκμεταλλευόμενος τον ωραίο καιρό ξεκίνησα από Νέα Μάκρη και έκανα μόνος μου μια μεγάλη και όμορφη βόλτα μέχρι το Σούνιο. Πήγα από Μαραθωνος-Μεσογειων- κέντρο-Συγγρου-παραλιακή και γύρισα από παραλιακή-Βουλιαγμένης-περιφερειακό Καρέα—401-Μεσογειων-Μαραθωνος.
Σχεδόν χωρίς κινηση το κέντρο εκτός από λίγα φανάρια και αρκετά ανοίγματα μετά την Γλυφάδα.
Ένα χαμόγελο όταν έσβησα τον κινητήρα επιστρέφοντας σπίτι.Όλα αυτά με συν μια καλή κατανάλωση
-
Το κέντρο τι το ήθελες.. Από Ν Μάκρη-Λαύριο και ανατολική αττική βόλτες, άντε και να γύρναγες από Βάρκιζα πιο καλά θα ήτανε κατά τη γνώμη μου. Μερακλής πάντως
Nissan Qashqai 2021