-
@gi said in Nissan Qashqai 2021:
Υπάρχει κάποια άποψη για το x-tronic cvt σε J12; π.χ. θόρυβος, αίσθηση κτλ. Θεσσαλονίκη δυστυχώς δεν υπάρχει διαθέσιμο για test drive, ούτε ανατολικά ούτε δυτικά.
Σε ένα σύντομο TD, μου ειχε φανεί άθλιο, και είχα τεστάρει διαφορά αυτόματα εκείνη την περίοδο.
Επίσης πρέπει να ανεβάζει την κατανάλωση πολύ εύκολα σε 2ψηφιο νούμερο.
Το QQ με το epower από την άλλη ήταν ενα πολύ καλό αυτοκίνητο.
-
Βριλήσσια-Σκλαβενίτης Ν.Χαλκηδόνα, διαδρομή 11.4χλμ., 26km/h μ.ω.τ., ανάκτηση 9χλμ.,κατανάλωση 2,9lt/100km:
-
Έχει Σκλαβενίτηδες και πιο κοντά.
-
Είμαι πολύ κοντά στην αγορά του Nissan Qashqai Premium με αυτόματο κιβώτιο με τιμή γύρω στα 34.400 (μπήκαμε στο χορό, θα χορέψουμε). Το e-power μου φαίνεται υπερβολικά ακριβό για το τι προσφέρει. Μπορεί κάποιος να μου δώσει πραγματικές καταναλώσεις παίρνει μέχρι στιγμής από το αυτοκίνητο;
Σκέφτομαι ίσως να ανέβω λίγο σε χρήματα, στα 36.700 για να πάω στο Kia Niro, όπου και οικονομικό θα είναι και σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη μεταπολιτική αξία, καθώς πραγματικά είναι πολύ λιγότερα στην αγορά.
-
@fotonios said in Nissan Qashqai 2021:
Είμαι πολύ κοντά στην αγορά του Nissan Qashqai Premium με αυτόματο κιβώτιο με τιμή γύρω στα 34.400 (μπήκαμε στο χορό, θα χορέψουμε). Το e-power μου φαίνεται υπερβολικά ακριβό για το τι προσφέρει. Μπορεί κάποιος να μου δώσει πραγματικές καταναλώσεις παίρνει μέχρι στιγμής από το αυτοκίνητο;
Σκέφτομαι ίσως να ανέβω λίγο σε χρήματα, στα 36.700 για να πάω στο Kia Niro, όπου και οικονομικό θα είναι και σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη μεταπολιτική αξία, καθώς πραγματικά είναι πολύ λιγότερα στην αγορά.
Για το QQ που θες,δεν ξέρω.
Για το e-power Premium που έχω εδώ και περίπου 5μησι μήνες,στα συνολικά 3200χλμ. δείχνει 5,8-5,9 lt/100 (με το ~ 60-65% εκτός Αθήνας κι απ'αυτό το 30% εκτός Αττικής). Δηλ. περίπου 1000χλμ. εκτός Αττικής,1000χλμ. εκτός Αθήνας -αλλά εντός Αττικής- κι άλλα 1000-1200 εντός της πόλης.Αν θες full hybrid και δεν πολυκαίγεσαι για επιδόσεις,το Niro είναι πολύ καλή προοπτική.Το είχα τεστάρει κι ήταν ένα από τα δυνατά υποψήφια,αν δεν κατέληγα στο QQ.
-
@dstou said in Nissan Qashqai 2021:
Έχει Σκλαβενίτηδες και πιο κοντά
Ακόμη καλύτερα και Βασιλόπουλο που πήγαινες και με τα πόδια.
Πέρα από την πλάκα,επέστρεφα χθες από τα Β.Π. στο σπίτι μου και το έβαλα σαν στίγμα για να καταλάβει κάποιος τη διαδρομή. -
Το χειροκίνητο είχε μέση δοκιμής στα 8,5 λίτρα. Το αυτόματο θα είναι ακόμα παραπάνω. Καλύτερα να πας σε full hybrid, θα πάρεις τα χρήματά σου πίσω και με το παραπάνω από τη διαφορά στην κατανάλωση, τα τέλη κυκλοφορίας και τη μεταπώληση. Αμάξι με 9+ λίτρα κατανάλωση βενζίνης δε θα πωλείται με τίποτα σε ελάχιστα χρόνια.
-
@dimsabas said in Nissan Qashqai 2021:
Το χειροκίνητο είχε μέση δοκιμής στα 8,5 λίτρα. Το αυτόματο θα είναι ακόμα παραπάνω. Καλύτερα να πας σε full hybrid, θα πάρεις τα χρήματά σου πίσω και με το παραπάνω από τη διαφορά στην κατανάλωση, τα τέλη κυκλοφορίας και τη μεταπώληση. Αμάξι με 9+ λίτρα κατανάλωση βενζίνης δε θα πωλείται με τίποτα σε ελάχιστα χρόνια.
Το θέμα όμως δεν είναι και πόσα χιλιόμετρα κάνεις μέσα στο χρόνο αλλά και που τα κάνεις για να δεις αν θα έχεις απόσβεση; Επίσης, για μεταπώληση, ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω, αν κάποιος θα αγόραζε full hybrid στο μέλλον όπου η μπαταρία του ήδη έχει ταλαιπωρηθεί κάποια χρόνια (τουλάχιστον 10 στη δική μου περίπτωση γιατί δεν νομίζω να το πουλούσα πριν τα 10).
-
Πολύ σωστά. Όσο πιο πολλά χιλιόμετρα, τόσο μεγαλύτερη η απόσβεση. Όσο περισσότερα αστικά χιλιόμετρα, ακόμα μεγαλύτερη. Όταν έλεγα για μεταπώληση, δεν είχα κατά νου δεκαετία και βάλε. Τότε θα είναι και τα δύο τελείως ξεπερασμένα. Θα είναι σα να πουλάς τώρα ένα Cherokee εικοσαετίας. Απλώς το 2.4 έχει μια μικρή πιθανότητα να πουληθεί, ενώ το 3.7 καμία.
-
Απλώς το 2.4 έχει μια μικρή πιθανότητα να πουληθεί, ενώ το 3.7 καμία.
Με συγχωρείς, αλλά δεν κατάλαβα σε ποιά μετρική αναφέρεσαι με το 2.4 και με το 3.7.
Στη σύγκριση των δύο αμαξιών, παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο εδώ που τα λέμε. Η Kia δίνει 6 χρόνια εγγύηση, ενώ η Nissan 3! Επίσης, ποιοτικά στο εσωτερικό τα πράγματα είναι πιο εξελιγμένα και εργονομικά. Στα μηχανικά από τη μια έχεις Νότια Κορέα και από την άλλη Ιαπωνία (ή Γαλλια). Τέλος παιδιά να πω, οτι σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, δεν μπορείς να κάνεις test drive το Kia Niro. Πως ακριβώς περιμένει η εταιρία να το πουλήσει;
-
Με συγχωρείς, αλλά δεν κατάλαβα σε ποιά μετρική αναφέρεσαι με το 2.4 και με το 3.7.
Στη σύγκριση των δύο αμαξιών, παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο εδώ που τα λέμε. Η Kia δίνει 6 χρόνια εγγύηση, ενώ η Nissan 3! Επίσης, ποιοτικά στο εσωτερικό τα πράγματα είναι πιο εξελιγμένα και εργονομικά. Στα μηχανικά από τη μια έχεις Νότια Κορέα και από την άλλη Ιαπωνία (ή Γαλλια). Τέλος παιδιά να πω, οτι σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, δεν μπορείς να κάνεις test drive το Kia Niro. Πως ακριβώς περιμένει η εταιρία να το πουλήσει;
To Νiro είναι πολύ καλό υβριδικό,στο έγραψα κι εγώ παραπάνω.
Όμως, δεν είναι από τα μοντέλα της Kia που θα έχει καλή μεταπώληση, όπως το Sportage,το Xceed ή το Stonic.Δεν μπορώ να προσδιορίσω το λόγο (ίσως η σχεδίαση του, -αν και σε μένα φάνηκε ουδέτερη,ούτε χάλια,ούτε κάτι ιδιαίτερο-). Δεν το λέω σίγουρα,αλλά αυτή τη διαίσθηση μου αφήνει (της μη καλής μεταπώλησης,σε σχέση με τα υπόλοιπα Kia). -
Με την επεκταση εγγυησης δεν φτανει τα 6 χρονια?
Λογικα δεν θα εχει καποιους περιορισμους.Για το 2.4/3.7 λογικα εννοει τον κυβισμο.
Το 3.7 για καποιον με μεγαλη βαρκα αξιζει. -
Το αυτόματο το οδηγησες και σου φάνηκε καλό;
-
@netgeo said in Nissan Qashqai 2021:
Αν εννοείς το Qashqai ναι το οδήγησα και μου άρεσε όσο διήρκεσε το test drive. Το Niro δεν υπάρχει για test drive. Έχεις άποψη για κάποιο από τα δύο στην οδήγηση; Θα μου ήταν χρήσιμες απόψεις.
-
@netgeo said in Nissan Qashqai 2021:
Αν εννοείς το Qashqai ναι το οδήγησα και μου άρεσε όσο διήρκεσε το test drive. Το Niro δεν υπάρχει για test drive. Έχεις άποψη για κάποιο από τα δύο στην οδήγηση; Θα μου ήταν χρήσιμες απόψεις.
QQ θα προτιμούσα από Niro, αλλά είμαι άσχετος για να σε συμβουλεψω.
Το QQ σαν σκάφος είναι πραγματικά αναβαθμισμένο σε σχέση με το προηγούμενο, αλλά το κιβώτιο και το τιμόνι δεν μου άρεσαν.
Αν σου φάνηκε οκ προχωράς, δες λίγο κατανάλωση από κάνα sprint monitor όλοι λέγαν για υψηλή κατανάλωση στο αυτόματο.
-
ΕΒΑ(emerg.brake assist) στο QQ σήμερα, Check: o.k.
Στη γέφυρα της Μεταμόρφωσης ένας παππούς σε παπί μπροστά μου,ανάβει πράσινο ξεκινά και μετά κόβει χωρίς λόγο -χωρίς να'χει και φως του stop στο γ@μοπαπό του -. Αναβόσβηνε "ερυθρόλευκο" το καντράν,ήχος ειδοποίησης κι ακαριαίο φρενάρισμα! -
Τελευταίο update:
Σημερινή διαδρομή 46χλμ. Χ3 φορές σήμερα προς κι από το εξοχικό.
α) Φεύγω το πρωί από εκεί για να έρθω ιατρείο, β) το απόγευμα 5μ.μ. ξαναπάω εξοχικό για κάτι εργασίες του αλουμινά και γ) επιστρέφω στο σπίτι κατά τις 8:30μ.μ.α) διαδρομή 5,0lt/100km, ανάκτηση 22χλμ. β) 5,4lt/100 με κλιματισμό 1η σκάλα στους 25βαθμούς,ανάκτηση 21χλμ. γ) 4,5lt /100, ανάκτηση 21χλμ.
Σύνολο απόστασης138χλμ. και σύνολο ανάκτησης 64χλμ. (σχεδόν το 50%) για καθαρά υπεραστική διαδρομή (ελάχιστα σε αστικό ιστό)
-
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
Τελευταίο update:
α) Φεύγω το πρωί από εκεί για να έρθω ιατρείο, β) το απόγευμα 5μ.μ. ξαναπάω εξοχικό για κάτι εργασίες του αλουμινά και γ) επιστρέφω στο σπίτι κατά τις 8:30μ.μ.α) διαδρομή 5,0lt/100km, ανάκτηση 22χλμ. β) 5,4lt/100 με κλιματισμό 1η σκάλα στους 25βαθμούς,ανάκτηση 21χλμ. γ) 4,5lt /100, ανάκτηση 21χλμ.
Σύνολο απόστασης138χλμ. και σύνολο ανάκτησης 66χλμ. (σχεδόν το 50%) για καθαρά υπεραστική διαδρομή (ελάχιστα σε αστικό ιστό)
Ωραίος γιατρέ!!! Λίγο περισσότερα για την διαδρομή θα ήθελα.
αυτοκινητόδρομος, ανηφοροκατηφορος, στροφιλικι, φόρτωμα κλπ -
@nickthetrib said in Nissan Qashqai 2021:
@panormus772 said in Nissan Qashqai 2021:
Τελευταίο update:
Σύνολο απόστασης138χλμ. και σύνολο ανάκτησης 66χλμ. (σχεδόν το 50%) για καθαρά υπεραστική διαδρομή (ελάχιστα σε αστικό ιστό)
Ωραίος γιατρέ!!! Λίγο περισσότερα για την διαδρομή θα ήθελα.
αυτοκινητόδρομος, ανηφοροκατηφορος, στροφιλικι, φόρτωμα κλπΗ διαδρομή ήταν Αγ.Απόστολοι Αττικής-Ν.Χαλκηδόνα. Στην 1η και 3η μπήκα από Μεταμόρφωση(λόγω αυξημ.κίνησης στην Εθνική που έδειχνε το google maps),στην 2η από Ν.Χαλκηδόνα στο Σκλαβενίτη ως έξοδο Αγ.Στέφανο,όλο Εθνική).Είχε απ'όλα,εκτός από το βαρύ φόρτωμα (μόνο δυο μεγάλες σακκούλες και στην τελευταία διαδρομή και συνοδηγός). Χρόνος ταξιδιού κάθε φορά, ελαφρά λιγότερο από 1ώρα.
-
Εγώ θα ήθελα λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία στο αρκούδι. Δεν ζεστενοσουν??
Μια χαρά από κατανάλωση εντός Αττικής.
Nissan Qashqai 2021