-
Τα συνεργεία θα παρέχουν φόρτιση στους πελάτες τους. Το ξενοδοχείο επίσης. Οπότε μάλλον δεν μπορείς να φορτίσεις. Αλλά αφού μένεις δίπλα, ποιο είναι το πρόβλημα;
-
Η ερώτηση ήταν υποθετική. Δεν έχω ηλεκτρικό προς το παρόν, αλλά ούτε και χώρο για φόρτισή του. Απλά ήθελα να μάθω αν όλα αυτά τα σημεία φόρτισης που βλέπω στον χάρτη είναι προσβάσιμα στον καθένα, ή απλά είναι 'ειδικού σκοπού'. Γιατί αν είναι μόνο για πελάτες τοτε τα πραγματικά σημεία είναι πολύ λιγότερα (πχ polis park)
-
Νομίζω ότι αν πατήσεις πάνω σε κάθε σταθμό, ενόσω είσαι ήδη στη σελίδα τού Plugshare, αναφέρει αναλυτικά αν είναι προσβάσιμος, ωράρια, χρεώσεις. Αλλά είναι δεδομένο ότι κάποιοι σταθμοί δεν είναι για κοινή χρήση. Αυτοί που ανέφερες σε συνεργεία και ξενοδοχεία θα ήταν οξύμωρο να είναι για όλους. Αν και κάποια απομακρυσμένα ξενοδοχεία, όπως ένα στο Λιμένι που έβλεπα πρόσφατα, είναι για όλους γιατί δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκεί γύρω και γιατί βολεύεται κι αυτός, αφού βγάζει κέρδος από τη φόρτισή σου ΚΙ από τον καφέ που θα πιεις όσο φορτίζεις.
-
Ο μόνος λόγος που ασχολήθηκα είναι επειδή κάποιος ανέφερε την ιστοσελίδα. Υπέθεσα ότι είναι αντίστοιχη του fuelgr.gr για ηλεκτρικά. Αν τα μισά είναι ιδιωτικά/μη προσβάσιμα ποιο το νόημα; Αν είναι ας βάλουν και τους ιδιώτες που έχουν φορτιστή σπίτι τους τότε στη λίστα.
-
Έχει νόημα για τους πελάτες και μόνο.αλλά έστω αυτοί καλό είναι να το γνωρίζουν .οι υπόλοιποι θα πάνε σε φορτιστή δια το κοινόν.γενικώς η ύπαρξη φορτιστή σε συνεργείο ουσιαστικά θα εξυπηρετήσει το ίδιο το συνεργείο για να τσεκάρει τα προς επισκευή ή για σέρβις ηλεκτρικά ιχ. Σε ξενοδοχείο είναι απλά ένας κράχτης για τον μελλοντικό πελάτη, μια πρόσθετη παροχή.θα παίξει πολύ πιστεύω στα ξενοδοχεία ημιδιαμονής..
-
Ο μόνος λόγος που ασχολήθηκα είναι επειδή κάποιος ανέφερε την ιστοσελίδα. Υπέθεσα ότι είναι αντίστοιχη του fuelgr.gr για ηλεκτρικά. Αν τα μισά είναι ιδιωτικά/μη προσβάσιμα ποιο το νόημα; Αν είναι ας βάλουν και τους ιδιώτες που έχουν φορτιστή σπίτι τους τότε στη λίστα.
Το νόημα είναι ότι όποιος προγραμματίζει επίσκεψη σε ένα άγνωστο μέρος, θα μπει και θα ελέγξει/ενημερωθεί για το πού μπορεί να φορτίσει. Αυτά ξενοδοχεία καραέχει νόημα. Στα συνεργεία μάλλον όχι.
-
Nέος φορτιστής από την ΑΒΒ, ισχύος 360kw, ο ισχυρότερος στον κόζμο, αφού ο προηγούμενος ήτο ένας ...350kw από την ίδια εταιρεία. Όμως η πραγματική αλλαξοπαιχνιδιά δεν είναι στην μέγιστη ισχύ αλλά κάπου αλλού:
είναι ο μόνος φορτιστής που μπορεί να φορτίζει ταυτόχρονα έως και 4 οχήματα, επιμερίζοντας την ισχύ του ανάλογα με τις ανάγκες.
Αυτό θα είναι σωτήριο σε ένα ΣΕΑ μιας εθνικής οδού π.χ. μια Δευτέρα του Πάσχα. -
Εικόνα από το μέλλον χθες στο ΣΕΑ Σπαθοβουνίου. Δύο ηλεκτρικά ιχ για να φορτίσουν, ο ένας περίμενε τον προηγούμενο. Και που να σφίξουν (ανέβουν) τα ποσοστά τους...
-
Καλά, μόνο έναν έχουν; Ακόμα και στο ΑΒ στον Βόλο έχουν 4 θέσεις. Ένς φορτιστής = 2 θέσεις.
-
Κι αν δε δούλευε ο δεύτερος;
-
Mπαταρίες στερεάς κατάστασης από το 2025, αλλά πρώτα στα υβριδικά της Τουότα και μετά στα ηλεκτρικά της διότι εκτός από το υψηλό κόστος έχουμε και αυτό :
Οι περισσότερες μπαταρίες ιόντων-λιθίου χρειάζονται 20 με 30 λεπτά σε ταχυφορτιστή, για να γεμίσουν στο 80%. Η Toyota θέλει με τις νέες μπαταρίες να μειώσει τον χρόνο φόρτισης σε όσο χρόνο διαρκεί η πλήρωση του ρεζερβουάρ ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ θέλει οι μπαταρίες αυτές να διατηρούν το 90% της ενεργειακής τους απόδοσης για διάστημα 30 ετών.
Η εταιρεία βλέπει επίσης τα υβριδικά ως ένα είδος δοκιμαστικής βάσης για μπαταρίες στερεάς κατάστασης, καθώς ο Pratt εξηγεί ότι οι κύκλοι φόρτισης και εκφόρτισης είναι πιο έντονοι, τονίζοντας ότι τα υβριδικά αντιπροσωπεύουν μια “σκληρότερη δοκιμή” για αυτές τις μπαταρίες. Κλείνοντας, ο Pratt θεωρεί αναπόφευκτο ότι οι solid-state μπαταρίες θα τοποθετηθούν στα ηλεκτρικά οχήματα, μόλις μειωθεί αρκετά το κόστος των πρώτων υλών τους.Καλά νέα, αν και κάτι μου λέει ότι θα πάρει χρόνια ακόμη αυτό για να γίνει πραγματικότητα.
https://www.autoblog.gr/2022/01/07/toyota-to-prwto-autokinhto-me-solid-state-mpataria-ews-to-2025/
-
Το 21 είδα αρκετά ev κυρίως kona, i3 και m3. Τα σταθμεύουν κανονικά εκτός γκαράζ. Ολοι αυτοί θεωρητικά έχουν κάποιο σημείο φόρτισης στην εργασία τους; ή χρησιμοποιούν αυτές τις εφαρμογές που έχουν βγει που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα σημεία φόρτισης που έχουν δημιουργηθεί;
-
Ή τα φορτίζουν μία στο τόσο. Ο διπλανός μου, κάτοχος Μ3Ρ, το φορτίζει κάθε 10 μέρες περίπου. Μερικά έχουν πολύ μεγάλη μπαταρία για αστική χρήση.
-
@dimsabas said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Ή τα φορτίζουν μία στο τόσο. Ο διπλανός μου, κάτοχος Μ3Ρ, το φορτίζει κάθε 10 μέρες περίπου. Μερικά έχουν πολύ μεγάλη μπαταρία για αστική χρήση.
Το λιγουρευομαι και γω το m3p!
-
Όταν διαβάζω τέτοια άρθρα, πάει ο νους μου ότι θα μας πουπουλομαδήσουν. Και τα καύσιμα θα αυξηθούν, και η κιλοβατώρα.
Η BP πιστεύει πως οι ταχυφορτιστές της θα γίνουν σύντομα πιο κερδοφόροι από ό,τι οι πωλήσεις βενζίνης στα πρατήρια.
-
Χρειάζεται να τοποθετούνται 14.000 δημόσιοι φορτιστές κάθε βδομάδα μέχρι το 2030 στην ΕΕ για να πιάσουμε τα όρια που έχουν τεθεί, αλλά προς το παρόν μπαίνουν σκάρτα 2.000!
https://carselectric.gr/14-000-fortistes-ilektrikon-tin-evdomada-eos-to-2030/
-
@dstou said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Χρειάζεται να τοποθετούνται 14.000 δημόσιοι φορτιστές κάθε βδομάδα μέχρι το 2030 στην ΕΕ για να πιάσουμε τα όρια που έχουν τεθεί, αλλά προς το παρόν μπαίνουν σκάρτα 2.000!
Και που να βρεθεί τόσο ρεύμα να τροφοδοτούνται τόσα εκατομμύρια φορτιστές ταυτόχρονα!?!?!
-
@fanis75 said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Και που να βρεθεί τόσο ρεύμα να τροφοδοτούνται τόσα εκατομμύρια φορτιστές ταυτόχρονα!?!?!
Όλο και κάποια μελέτη θα υπάρχει, αλλά καλού κακού βρες κανά δυο πάνελ ηλιακά για την ταράτσα.
-
@fanis75 said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
@dstou said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Λιγνίτη, ή ότι έχει ο καθεις..
"Την παράταση της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ για δύο χρόνια και τη συνέχιση της λειτουργίας μίας λιγνιτικής μονάδες μέχρι το 2028 αυξάνοντας παραλλήλως την εξόρυξη του λιγνίτη κατά 50%, ώστε να μειωθεί βραχυπρόθεσμα η εξάρτηση από το φυσικό αέριο, προανήγγειλε από την Κοζάνη κατά την τελετή των εγκαινίων του φωτοβολταϊκού πάρκου των ΕΛΠΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης."
Και ένα άλλο.
"Σύμφωνα με τα στοιχεία του ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, στο μίγμα παραγωγής ρεύματος η λιγνιτική παραγωγή έχει αυξηθεί στο 19,83%, από 7% κατά μέσο όρο τον προηγούμενο μήνα, το φυσικό αέριο έχει περιοριστεί στο 47%, από 55% κατά μέσο όρο, οι ανανεώσιμες πηγές συμβάλλουν στο 21% του παραγόμενου ρεύματος και τα υδροηλεκτρικά στο 3%. Στο 3,55% είναι το εισαγόμενο ρεύμα και στο 4,5% το ρεύμα από τη διασύνδεση της Κρήτης. Φαίνεται πάντως ότι η αυξανόμενη χρήση του λιγνίτη έχει κάποια επίδραση στη χονδρική ρεύματος, που σήμερα έπεσε στα 279 η μεγαβατώρα, από 344 ευρώ χθες.
Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς, επίτροπος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, την προηγούμενη εβδομάδα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ευρύτατα ο λιγνίτης από τις χώρες της ΕΕ ως εναλλακτική στο ρωσικό αέριο. «Δεν υπάρχει κανένα ταμπού σ’ αυτή την έκτακτη κατάσταση», είχε πει ο Τιμερμανς."
-
Βρε συ βάζε καμία πηγή να διαβάζουμε και το υπόλοιπο.
Εδώ έχεις δίκιο και συμφωνώ μαζί σου.
Ότι έχει ο καθένας. Τετοια τάξη τέτοια αλφάδια δεν έχω ξαναδεί.Δεν ξέρω, αρχίζω να πιστεύω πως κάποιοι πολιτικοι δεν έχουν βασική μηχανική αντίληψη.
Πότε και πού θα βρεθουν τοσα Gigawatts;;;
Εγώ άσχετος είμαι, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Μάλλον επειδή είμαι άσχετος.
Εγώ πιστεύω πως το μέλλον θα είναι ένα μίγμα επιλογών. Από ev, και βιοκαυσίμων.
Κανένα από τα δύο δεν μπορεί να γίνει αποκλειστική πηγή κίνησης.
Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων