-
Συγχαρητηρια
-
Εγώ πάντως με το 180 mh manual έχω στα πρώτα 10000 χλμ μέση κατανάλωση 6,9 και στα επόμενα 7500 6,7. Σε επαρχιακούς δρόμους που η ταχύτητα λόγω αναγλύφου ή κίνησης δεν υπερβαίνει τα 80-100 χλμ οι καταναλώσεις παίζουν από 4,7-5,7 λίτρα. Σε ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ 115-130 η κατανάλωση είναι μεταξύ 6,2-6,8 λίτρα. Συνήθως με 4 άτομα και φορτωμένο. Αν θες και ξέρεις μπορείς να το οδηγήσεις οικονομικά. Αν γουστάρεις γκάζι και αλλαγές στις 5000 στροφές, το διψήφιο έρχεται για πλάκα. Μέγιστη αυτονομία που έχω πετύχει 916 χλμ με τα 54 λίτρα του ρεζερβουάρ και όχι μέχρι το χείλος το καύσιμο. Και περιλάμβανε εκδρομή στον Προυσσο μέσω ράχης Τυμφρηστού (1200μ) και Πήλιο μέσω Χανίων (1200μ επίσης). Όνειρο η κατοχή του full hybrid όπου στην πόλη και περιαστικά θα έγραφε ιστορία.
-
@skier-72 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Εγώ πάντως με το 180 mh manual έχω στα πρώτα 10000 χλμ μέση κατανάλωση 6,9 και στα επόμενα 7500 6,7. Σε επαρχιακούς δρόμους που η ταχύτητα λόγω αναγλύφου ή κίνησης δεν υπερβαίνει τα 80-100 χλμ οι καταναλώσεις παίζουν από 4,7-5,7 λίτρα. Σε ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ 115-130 η κατανάλωση είναι μεταξύ 6,2-6,8 λίτρα. Συνήθως με 4 άτομα και φορτωμένο. Αν θες και ξέρεις μπορείς να το οδηγήσεις οικονομικά. Αν γουστάρεις γκάζι και αλλαγές στις 5000 στροφές, το διψήφιο έρχεται για πλάκα. Μέγιστη αυτονομία που έχω πετύχει 916 χλμ με τα 54 λίτρα του ρεζερβουάρ και όχι μέχρι το χείλος το καύσιμο. Και περιλάμβανε εκδρομή στον Προυσσο μέσω ράχης Τυμφρηστού (1200μ) και Πήλιο μέσω Χανίων (1200μ επίσης). Όνειρο η κατοχή του full hybrid όπου στην πόλη και περιαστικά θα έγραφε ιστορία.
Πρέπει να κάνεις παγκόσμιο ρεκόρ οικονομίας με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο! Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς άλλος να τα πιάσει αυτά τα νούμερα πάντως, δεν είναι καθόλου ενδεικτικά.
Οι θεωρητικές, που όπως ξέρουμε δεν ισχύουν σε πραγματικές συνθήκες,
Κατανάλωση καυσίμου Low Phase 7.9
Κατανάλωση καυσίμου Medium Phase 6.3
Κατανάλωση καυσίμου High Phase 5.6
Κατανάλωση καυσίμου Extra High Phase 7.1
Κατανάλωση καυσίμου Συνδυαστικός Κύκλος 6.6
Εκπομπές CO2 (g/km) WLTP* 150και στα reviews οι μέσοι όροι είναι λίγο κάτω από 9 (αν θυμάμαι καλά). 4.7 δηλαδή δεν αναφέρεται πουθενά!
-
@dublin said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Πρέπει να κάνεις παγκόσμιο ρεκόρ οικονομίας με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο! Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς άλλος να τα πιάσει αυτά τα νούμερα πάντως, δεν είναι καθόλου ενδεικτικά.
Εκπομπές CO2 (g/km) WLTP* 150και στα reviews οι μέσοι όροι είναι λίγο κάτω από 9 (αν θυμάμαι καλά). 4.7 δηλαδή δεν αναφέρεται πουθενά!
Στις δύο ομάδες του Tucson στο Facebook έχω όντως τις τη χαμηλότερη κατανάλωση.
-
Στις δύο ομάδες του Tucson στο Facebook έχω όντως τις τη χαμηλότερη κατανάλωση.
Χαχα! Εννοείται! Έχει φίλος μου το αυτόματο (μέχρι να έρθει το PHEV) και είναι πάντα διψήφιος!
-
@apix said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@avg_tcs said in Νεο Hyundai Tucson :
@apix said in Νεο Hyundai Tucson :
@nikos-3 said in Νεο Hyundai Tucson :
@apix said in Νεο Hyundai Tucson :
@sdk said in Νεο Hyundai Tucson :
Σας ευχαριστω όλους για τις γνώμες σας, είναι σημαντικό να ακούς και άλλες ιστορίες - γνώμες - συμβουλές. Δεν έχετε άδικο όλοι σας, αποφάσισα λοιπόν να περιμένω και εγώ τη σειρά μου. Συνέβαλε στο οτι βρήκα και όχημα για να κινούμε στο μεταξύ ... Σας ευχαριστώ και πάλι.
Χαιρετώ την τεράστια παρέα σας.
Νέος στο φόρουμ, πρώτο μου ποστ.Εντελώς τυχαία βρήκα το φόρουμ αυτό και ως ένας αθώος υποψήφιος κάτοχος του συγκεκριμένου μοντέλου, πίστευα ότι στις 30 Απριλίου θα έχω το αυτοκίνητο, όπως μου είχαν πει στις 5 Νοεμβρίου 2022, όταν και έγινε η παραγγελία. Δεν περνούσε από το μυαλό μου ότι μπορεί και να μην έρθει στην ώρα του το αυτοκίνητο. Παρά το ότι γνωρίζω για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις άλλων εταιρειών.
Από τη στιγμή που διάβασα τα ποστς πολλών χρηστών εδώ, αποφάσισα να πάρω αύριο πρωί πρωί ένα τηλέφωνο, ώστε να διαπιστώσω σε τι στάδιο βρίσκεται η παραγγελία και αν όντως σε 2 εβδομάδες θα είναι το αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη (Βελμάρ). Γιατί πολύ απλά πίστευα ότι είναι αυτονόητο ότι στις 30 (μου είπαν "ίσως και νωρίτερα") θα έχουμε το αυτοκίνητο.
Εννοείται ότι θα ενημερώσω για το τι θα μου πουν.
Και πάλι χαιρετίζω όλα τα μέλη.
Για λεγε, τι έκδοση έχεις παραγγείλει; κιβώτιο μηχανικό ή auto, 4x2 ή 4x4, premium ή istinvtive, χρώμα...
Και εγώ και ένα συγγενικό μου πρόσωπο περιμένουμε στις 30 Απριλίου τα ίδια ακριβώς μοντέλα, απλά σε διαφορετικό χρώμα.
1.6 180ps 48v (iMT), δηλαδή μηχανικό κιβώτιο, έκδοση Premium.
Εγώ σε χρώμα Dark Knight, ο συγγενής μου σε λευκό.Είχες ενημέρωση τελικά από τη Βελμάρ για τις ημερομηνίες ;
Την Τρίτη το πρωί θα πάρω τηλέφωνο, δεν πρόλαβα χθες. Θα ενημερώσω άμεσα εδώ με ποστ.
Να πάρεις την κεντρική αντιπροσωπεία. Αυτοί έχουν την λίστα παραγωγής, η οποία ανανεώνεται κάθε 20 μέρες. Εγώ είχα μάθει την άφιξη πριν με πάρουν τηλέφωνο από τον αντιπρόσωπο.
Χρόνια Πολλά!
-
Χρόνια Πολλά σε όλους, τα κατάφερα και εγώ και έπεσα κάτω από τα 10. Αθήνα - Ίσθμια και πίσω (110 max με κίνηση), με περιαστικές Λουτράκι, 8,5 μέση. Φυσικά έχω ακόμα μόνο 1,500km. Για να δούμε τι θα δούμε...
-
Πολύ κουβέντα για την κατανάλωση που κατά την προσωπική μου άποψη δεν έχει και νόημα.η κατανάλωση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες αλλά και από το ίδιο το όχημα φυσικά.εχω κάνει 2 ταξίδια (την ίδια διαδρομή) και στο πρώτο έκανα 240 χλμ με 7,2λ/100χλμ και το δεύτερο 8,1 έχοντας 750χλμ όλα και ολα .Η διάφορα ήταν ότι στο πρώτο ταξίδι δεν ήξερα το αυτοκίνητο και πήγαινα πιο συντηρητικά .στο 2ο ταξίδι οδήγησα όπως είναι ο τρόπος που οδηγούσα όλα μου τα αυτοκίνητα.4 άτομα γεμάτο πορτμπαγκάζ και ερκοντισιον με ταχύτητες στην ΕΟ από 120-150(στρώνει ακόμα και δεν βάζω cc και παίζω και με το στροφόμετρο).η διαδρομή επίσης είναι 78χλμ ΕΟ και το υπόλοιπο επαρχιακό δίκτυο με στροφιλικια και μεγάλο βουνό να ανέβεις και να κατεβεις.η κατανάλωση του λοιπόν είναι απόλυτα λογική για 1600 κιλά αυτοκίνητο με αυτές τις ιπποδυνάμεις.ουτε η καλύτερη ούτε η χειρότερη και πραγματικά στο 2ο ταξίδι το κατα ευχαριστήθηκα και φυσικα δεν με ενδιαφέρει αν έκαψα 1 λίτρο περισσότερο (και 2 να έκαιγα πάλι θα το ευχαριστιομουν).
@dublin αν ο φίλος σου πήρε το τουσον (mhev) για να κάνει μικρές τοπικές διαδρομές μάλλον έχει διαλέξει λάθος αυτοκίνητο.εγω προσωπικά διψήφιο δεν έχω δει μέχρι τώρα μέσα στην πολη εκτός από μικρές τοπικές αποστάσεις 2-3 χλμ με σταματά ξεκινά και Μαξ ταχύτητα τα 40. -
@rockulas said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Πολύ κουβέντα για την κατανάλωση που κατά την προσωπική μου άποψη δεν έχει και νόημα.η κατανάλωση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες αλλά και από το ίδιο το όχημα φυσικά.εχω κάνει 2 ταξίδια (την ίδια διαδρομή) και στο πρώτο έκανα 240 χλμ με 7,2λ/100χλμ και το δεύτερο 8,1 έχοντας 750χλμ όλα και ολα .Η διάφορα ήταν ότι στο πρώτο ταξίδι δεν ήξερα το αυτοκίνητο και πήγαινα πιο συντηρητικά .στο 2ο ταξίδι οδήγησα όπως είναι ο τρόπος που οδηγούσα όλα μου τα αυτοκίνητα.4 άτομα γεμάτο πορτμπαγκάζ και ερκοντισιον με ταχύτητες στην ΕΟ από 120-150(στρώνει ακόμα και δεν βάζω cc και παίζω και με το στροφόμετρο).η διαδρομή επίσης είναι 78χλμ ΕΟ και το υπόλοιπο επαρχιακό δίκτυο με στροφιλικια και μεγάλο βουνό να ανέβεις και να κατεβεις.η κατανάλωση του λοιπόν είναι απόλυτα λογική για 1600 κιλά αυτοκίνητο με αυτές τις ιπποδυνάμεις.ουτε η καλύτερη ούτε η χειρότερη και πραγματικά στο 2ο ταξίδι το κατα ευχαριστήθηκα και φυσικα δεν με ενδιαφέρει αν έκαψα 1 λίτρο περισσότερο (και 2 να έκαιγα πάλι θα το ευχαριστιομουν).
@dublin αν ο φίλος σου πήρε το τουσον (mhev) για να κάνει μικρές τοπικές διαδρομές μάλλον έχει διαλέξει λάθος αυτοκίνητο.εγω προσωπικά διψήφιο δεν έχω δει μέχρι τώρα μέσα στην πολη εκτός από μικρές τοπικές αποστάσεις 2-3 χλμ με σταματά ξεκινά και Μαξ ταχύτητα τα 40.Sportage πήρε, και θα είναι PHEV - απλά έχει αργήσει λίγο - και ξέρει γιατί ακριβώς το πήρε, είναι γνώστης.
Δεν έχεις δει διψήφιο μέσα στην πόλη;!
Κανείς 8 εθνική και 8 πόλη;!Επίσης, δεν είμαστε στο νήμα της Corolla, τι σημασία έχουν αυτά; Προφανώς διάλεξες με άλλα κριτήρια και πολύ σωστά κατά την γνώμη μου, και φυσικά δεν κάνει 4.6 που γράφτηκε το αυτοκίνητο, ούτε το PHEV δεν περιμένουμε να κάνει τόσα λίγα..
-
@dublin αν ο φίλος σου πήρε το τουσον (mhev) για να κάνει μικρές τοπικές διαδρομές μάλλον έχει διαλέξει λάθος αυτοκίνητο.εγω προσωπικά διψήφιο δεν έχω δει μέχρι τώρα μέσα στην πολη εκτός από μικρές τοπικές αποστάσεις 2-3 χλμ με σταματά ξεκινά και Μαξ ταχύτητα τα 40.Sportage πήρε, και θα είναι PHEV - απλά έχει αργήσει λίγο - και ξέρει γιατί ακριβώς το πήρε, είναι γνώστης.
Δεν έχεις δει διψήφιο μέσα στην πόλη;!
Κανείς 8 εθνική και 8 πόλη;!Επίσης, δεν είμαστε στο νήμα της Corolla, τι σημασία έχουν αυτά; Προφανώς διάλεξες με άλλα κριτήρια και πολύ σωστά κατά την γνώμη μου, και φυσικά δεν κάνει 4.6 που γράφτηκε το αυτοκίνητο, ούτε το PHEV δεν περιμένουμε να κάνει τόσα λίγα..
Αναφέρθηκε ότι έχει το αυτόματο tucson και ότι βλέπει μόνο 2ψηφια.οπως είπα έχω δει και εγώ σε τοπικές διαδρομές των 2-3 χλμ με μέγιστη ταχύτητα τα 40 χλμ .από Περιστέρι πχ να πάω Παλαιό Φάληρο στην Αμφιθέας με κίνηση στο ποτάμι είμαι είμαι στα 8-9αναλογα την κινηση.εθνικη ανέφερα 2 ταξίδια το ένα με 7,2 και το άλλο 8,1 και πάντα φορτωμένος με ερκοντισιον ,χωρίς cc και πολύ συχνές αυξομειώσεις της ταχύτητας 120-150.το 4,6 επουδενί δεν είναι εφικτό εκτός και αν το μετρήσουμε πχ μια κατηφορική διαδρομή το οποίο είναι και λάθος.
-
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Για λεγε, τι έκδοση έχεις παραγγείλει; κιβώτιο μηχανικό ή auto, 4x2 ή 4x4, premium ή istinvtive, χρώμα...
Και εγώ και ένα συγγενικό μου πρόσωπο περιμένουμε στις 30 Απριλίου τα ίδια ακριβώς μοντέλα, απλά σε διαφορετικό χρώμα.
Εγώ σε χρώμα Dark Knight, ο συγγενής μου σε λευκό.Είχες ενημέρωση τελικά από τη Βελμάρ για τις ημερομηνίες ;
Την Τρίτη το πρωί θα πάρω τηλέφωνο, δεν πρόλαβα χθες. Θα ενημερώσω άμεσα εδώ με ποστ.
Να πάρεις την κεντρική αντιπροσωπεία. Αυτοί έχουν την λίστα παραγωγής, η οποία ανανεώνεται κάθε 20 μέρες. Εγώ είχα μάθει την άφιξη πριν με πάρουν τηλέφωνο από τον αντιπρόσωπο.
Χρόνια Πολλά!
Eυχαριστώ για το σχόλιο. Καλημερίζω το φόρουμ.
Ακριβώς αυτό έκανα, καθώς δεν κατέστη δυνατό να συνομιλήσω με κάποιον υπεύθυνο στη Bελμάρ Θεσσαλονίκης. Αναμονή στο τηλέφωνο και μετά έπεφτε η γραμμή ενώ περίμενα να με συνδέσουν.
Μετά από επικοινωνία με μία ευγενικότατη κυρία στην κεντρική αντιπροσωπεία στην Αθήνα, ενημερώθηκα ότι το αυτοκίνητο φυσικά και δεν θα παραδοθεί στις 30 Απριλίου. Είναι ακόμα στην Τσεχία, 8ο στη λίστα παραγωγής και μου είπε ότι πάμε για μέσα Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου. Να πω ότι δεν στεναχωρέθηκα; Θα πω ψέματα. Εννοείται πως μας βγάζει εκτός σχεδίων εντελώς, καθώς 2,5 μήνες πίσω..... δεν είναι λίγο και ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ, ούτε καν 1 εβδομάδα πριν την ημερομηνία παράδοσης. Δεν ασχολήθηκαν. Αν δεν έπαιρνα τηλέφωνο, δεν θα με ενημέρωναν ποτέ. Το θεωρώ εντελώς ανεύθυνο και ασόβαρο από μέρους τους, καθώς δεν τους δίνεις 30 ευρώ για μία μπλούζα. -
Χρόνια Πολλά!
Ακριβώς αυτό έκανα, καθώς δεν κατέστη δυνατό να συνομιλήσω με κάποιον υπεύθυνο στη Bελμάρ Θεσσαλονίκης. Αναμονή στο τηλέφωνο και μετά έπεφτε η γραμμή ενώ περίμενα να με συνδέσουν.
Μετά από επικοινωνία με μία ευγενικότατη κυρία στην κεντρική αντιπροσωπεία στην Αθήνα, ενημερώθηκα ότι το αυτοκίνητο φυσικά και δεν θα παραδοθεί στις 30 Απριλίου. Είναι ακόμα στην Τσεχία, 8ο στη λίστα παραγωγής και μου είπε ότι πάμε για μέσα Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου. Να πω ότι δεν στεναχωρέθηκα; Θα πω ψέματα. Εννοείται πως μας βγάζει εκτός σχεδίων εντελώς, καθώς 2,5 μήνες πίσω..... δεν είναι λίγο και ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ, ούτε καν 1 εβδομάδα πριν την ημερομηνία παράδοσης. Δεν ασχολήθηκαν. Αν δεν έπαιρνα τηλέφωνο, δεν θα με ενημέρωναν ποτέ. Το θεωρώ εντελώς ανεύθυνο και ασόβαρο από μέρους τους, καθώς δεν τους δίνεις 30 ευρώ για μία μπλούζα.Για αυτό να ξέρεις ότι υπεύθυνη είναι η Βελμάρ. Από τον Μητρόπουλο που αγόρασα εγώ, με πήρε ο πωλητής τέλος Ιανουαρίου, (ο οποίος μου είχε πει αρχικά για Ιανουάριο "με κάθε επιφύλαξη λόγω της κατάστασης") για να με ενημερώσει ότι θα καθυστερήσει. Το αυτοκίνητο τελικά παραδόθηκε 3 Μαρτίου.
-
Χρόνια Πολλά!
Μετά από επικοινωνία με μία ευγενικότατη κυρία στην κεντρική αντιπροσωπεία στην Αθήνα, ενημερώθηκα ότι το αυτοκίνητο φυσικά και δεν θα παραδοθεί στις 30 Απριλίου. Είναι ακόμα στην Τσεχία, 8ο στη λίστα παραγωγής και μου είπε ότι πάμε για μέσα Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου. Να πω ότι δεν στεναχωρέθηκα; Θα πω ψέματα. Εννοείται πως μας βγάζει εκτός σχεδίων εντελώς, καθώς 2,5 μήνες πίσω..... δεν είναι λίγο και ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ, ούτε καν 1 εβδομάδα πριν την ημερομηνία παράδοσης. Δεν ασχολήθηκαν. Αν δεν έπαιρνα τηλέφωνο, δεν θα με ενημέρωναν ποτέ. Το θεωρώ εντελώς ανεύθυνο και ασόβαρο από μέρους τους, καθώς δεν τους δίνεις 30 ευρώ για μία μπλούζα.Kαλησπέρα και υπομονή φίλε μου. Ελπίζω το αυτοκίνητο να σε ανταμείψει , με την έλευση του. Έστω και δυομιση μήνες αργότερα.
Ήθελα να σε ρωτήσω λίγο τη διαδικασία που ακολούθησες όσον αφορά την επιλογή του αυτοκινήτου σου, όταν πήγες στην αντιπροσωπεία. Το ρωτάω για να κάνω και εγώ τους δικούς μου συνειρμούς.
Η επιλογή σου στο αυτοκίνητο, ήταν από εκείνα που εμφάνιζε το σύστημα τους ή ήταν λίγο πιο random; Του τύπου θέλω αυτό το αμάξι με αυτό το χρώμα κλπ;
Διότι εμένα μου έβγαλε το σύστημα τους, προγραμματισμένη παραγωγή του τάδε αυτοκινήτου που επέλεξα και το έκλεισα χωρίς να αλλάξω τίποτα από αυτά που είχε ως προγραμματισμένη αρχική παραγωγή.Σήμερα μίλησα και εγώ μαζί τους στα κεντρικά, έτσι από περιέργεια.
Καταρχάς μου είπαν οτι είναι πολύ νωρίς για το δικό μου. Είμαι περίπου στο δίμηνο αναμονής και η πιθανή άφιξη ορίστηκε για τα τέλη Αυγούστου.
Θα σταθώ όμως σε δύο σημεία, σχετικά με τη δική μου επικοινωνία.
Πρώτον μου είπα οτι τα υβριδικά (γιατί τέτοιο παρείγγειλα) αργούν κάτι τις παραπάνω.
Και δεύτερον μου ειπαν, οτι το 2ο εξάμηνο του 2023 , η κατάσταση με τις παραδόσεις θα εξομαλυνθεί αρκετά, αν όλα πάνε καλά (μου είπα η κυριούλα). Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, δε θα έλεγε και κάτι διαφορετικό, αλλά εντάξει.Όλο το σεντόνι προέκυψε, για να καταλάβω στο περίπου, το τί διαδικασία ακουλουθείται και κάτω από ποιές συνθήκες και προυποθέσεις, παρατηρείται καθυστέρηση.
Έχει σημασία δηλαδή να επιλέξεις κάποιο αυτοκίνητο από εκείνα που βγάζει το σύστημα τους, ως προγραμματισμένα προς παραγωγή χωρίς να ζητήσεις καμία αλλαγή; Παίζει ρόλο το υβριδικό ή το αυτόματο κιβώτιο ; Ή ό,τι άλλο.Ευχαριστώ και σορρυ για το κατωσέντονο.
-
@avg_tcs said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Χρόνια Πολλά!
Μετά από επικοινωνία με μία ευγενικότατη κυρία στην κεντρική αντιπροσωπεία στην Αθήνα, ενημερώθηκα ότι το αυτοκίνητο φυσικά και δεν θα παραδοθεί στις 30 Απριλίου. Είναι ακόμα στην Τσεχία, 8ο στη λίστα παραγωγής και μου είπε ότι πάμε για μέσα Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου. Να πω ότι δεν στεναχωρέθηκα; Θα πω ψέματα. Εννοείται πως μας βγάζει εκτός σχεδίων εντελώς, καθώς 2,5 μήνες πίσω..... δεν είναι λίγο και ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ, ούτε καν 1 εβδομάδα πριν την ημερομηνία παράδοσης. Δεν ασχολήθηκαν. Αν δεν έπαιρνα τηλέφωνο, δεν θα με ενημέρωναν ποτέ. Το θεωρώ εντελώς ανεύθυνο και ασόβαρο από μέρους τους, καθώς δεν τους δίνεις 30 ευρώ για μία μπλούζα.Kαλησπέρα και υπομονή φίλε μου. Ελπίζω το αυτοκίνητο να σε ανταμείψει , με την έλευση του. Έστω και δυομιση μήνες αργότερα.
Ήθελα να σε ρωτήσω λίγο τη διαδικασία που ακολούθησες όσον αφορά την επιλογή του αυτοκινήτου σου, όταν πήγες στην αντιπροσωπεία. Το ρωτάω για να κάνω και εγώ τους δικούς μου συνειρμούς.
Η επιλογή σου στο αυτοκίνητο, ήταν από εκείνα που εμφάνιζε το σύστημα τους ή ήταν λίγο πιο random; Του τύπου θέλω αυτό το αμάξι με αυτό το χρώμα κλπ;
Διότι εμένα μου έβγαλε το σύστημα τους, προγραμματισμένη παραγωγή του τάδε αυτοκινήτου που επέλεξα και το έκλεισα χωρίς να αλλάξω τίποτα από αυτά που είχε ως προγραμματισμένη αρχική παραγωγή.Σήμερα μίλησα και εγώ μαζί τους στα κεντρικά, έτσι από περιέργεια.
Καταρχάς μου είπαν οτι είναι πολύ νωρίς για το δικό μου. Είμαι περίπου στο δίμηνο αναμονής και η πιθανή άφιξη ορίστηκε για τα τέλη Αυγούστου.
Πρώτον μου είπα οτι τα υβριδικά (γιατί τέτοιο παρείγγειλα) αργούν κάτι τις παραπάνω.
Και δεύτερον μου ειπαν, οτι το 2ο εξάμηνο του 2023 , η κατάσταση με τις παραδόσεις θα εξομαλυνθεί αρκετά, αν όλα πάνε καλά (μου είπα η κυριούλα). Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, δε θα έλεγε και κάτι διαφορετικό, αλλά εντάξει.Όλο το σεντόνι προέκυψε, για να καταλάβω στο περίπου, το τί διαδικασία ακουλουθείται και κάτω από ποιές συνθήκες και προυποθέσεις, παρατηρείται καθυστέρηση.
Έχει σημασία δηλαδή να επιλέξεις κάποιο αυτοκίνητο από εκείνα που βγάζει το σύστημα τους, ως προγραμματισμένα προς παραγωγή χωρίς να ζητήσεις καμία αλλαγή; Παίζει ρόλο το υβριδικό ή το αυτόματο κιβώτιο ; Ή ό,τι άλλο.Ευχαριστώ και σορρυ για το κατωσέντονο.
Εγώ θα σου πω την πρόσφατη δικιά μου ιστορία αν βοηθάει.παραγγελια τέλη Οκτώβρη αυτοκίνητο όχι σε λίστα παραγωγής(μάλιστα ο Μητρόπουλος με παρότρυνε για χειροκίνητο για ταχύτερη παράδοση) αλλά χωρίς έξτρα(mhev 150ps distinctive) και ενώ αρκικα μου είχαν πει 8-10 μήνες ήρθε τελωνείο τέλη Φλεβάρη και μέσα Μάρτη παρελαβα
-
@avg_tcs said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Χρόνια Πολλά!
Εγώ θα σου πω την πρόσφατη δικιά μου ιστορία αν βοηθάει.παραγγελια τέλη Οκτώβρη αυτοκίνητο όχι σε λίστα παραγωγής(μάλιστα ο Μητρόπουλος με παρότρυνε για χειροκίνητο για ταχύτερη παράδοση) αλλά χωρίς έξτρα(mhev 150ps distinctive) και ενώ αρκικα μου είχαν πει 8-10 μήνες ήρθε τελωνείο τέλη Φλεβάρη και μέσα Μάρτη παρελαβα
Οπότε μιλάμε για 5-6 μήνες αναμονής ουσιαστικά. Και παράδοση νωρίτερα του αναμενομένου. Δε ξέρω αν οι γραμμές παραγωγής της hyundai, είναι ενισχυμένες σε κάποιους κωδικούς αυτοκινήτων (πχ 150ps) που είναι ίσως και πιο εμπορικά και εφικτά οικονομικά για μεγαλύτερο κομμάτι αγοραστών, από ότι ένα Plug-in gia παράδειγμα. Και είναι και πιο σύντομη η παράδοση τους.
Βοηθητική ασφαλώς και η δική σου εκδοχή. Ένα ακόμα κομματάκι αυτού του ατέρμονου παζλ. Εύχομαι ήδη να το χαίρεσαι πολύ το αυτοκίνητο και όλα να πηγαίνουν πρίμαΝα προσθέσω, πως στην περίπτωση που ένα αυτοκίνητο, υπάρχει στην λεγόμενη λίστα παραγωγής (προ-συμφωνημένα προς παραγωγή αυτοκίνητα για διάθεση στην εκάστοτε χώρα πχ), όταν το επιλέγεις χωρίς καμία αλλαγή ή προσθήκη, αυτόματα το ίδιο το σύστημα σου, βάση της (υποτιθέμενης) προγραμματισμένης παραγωγής, σου δίνει ημερομηνία παραλαβής. Μου το έδειξε και ο πωλητής, οτι αυτόματα βγήκε η ημερομηνία, καθώς επίσης εκτυπώθηκε και στο χαρτί της παραγγελίας μου. Δεν υπήρξε κάποια υπόθεση ή εικασία δηλαδή από τη μεριά του πωλητή σχετικά με το ΑΝ και Πότε. Άσχετα εν τέλει, αν έρθει ή όχι στις αναμενόμενες ημερομηνίες.
-
Περιμένω εδώ και 3 μήνες ανταλλακτικό για την ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά. Ευτυχώς είναι μόνο ένδειξη στον εγκέφαλο και στη πλαφονιέρα και η κλειδαριά δουλεύει κανονικά, αλλιώς θα το είχα κάνει μεγάλο θέμα. Αύριο θα επικοινωνήσω και με τα κεντρικά γιατί από την αντιπροσωπεία μου ανέφεραν το αμάξι είναι καινούργιο και δεν έχει ανταλλακτικά (που σε λίγο θα βγει το facelift). Ωραία 5ετή εγγύηση, αν το ένα ανταλλακτικό κάνει 6 μήνες. Που να τρακάρουμε ή να πάθουμε σοβαρή ζημιά, λογικά πάμε για άλλο αυτοκίνητο. Κρίμα πάντως οι κακές αντιπροσωπείες να χαλάνε το όνομα της εταιρείας.
-
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι στην γραμμή παραγωγής υπάρχουν delays start n stops εμβόλιμα λόγω Α/Β παραγόντων, αυτό δυσκολεύει πολύ το quality assurance με αποτέλεσμα να παραδίδονται αυτοκίνητα με προβλήματα. Και η Hyundai φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση. Δεν γνωρίζω κατά ποσο οι αντιπροσωπείες στην Ελλάδα αξιοποιούν τα μέσα που διατίθενται από την Hyundai για συχνότερη ενημέρωση.
Παρεμπιπτόντως τα tucson που έρχονται Ελλάδα σε ποιο εργοστάσιο κατασκευάζονται;
-
Χρόνια Πολλά σε όλους, τα κατάφερα και εγώ και έπεσα κάτω από τα 10. Αθήνα - Ίσθμια και πίσω (110 max με κίνηση), με περιαστικές Λουτράκι, 8,5 μέση. Φυσικά έχω ακόμα μόνο 1,500km. Για να δούμε τι θα δούμε...
Έτσι μπράβο και κράτησε το επίδομα για ... μπύρες!
-
@czio said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι στην γραμμή παραγωγής υπάρχουν delays start n stops εμβόλιμα λόγω Α/Β παραγόντων, αυτό δυσκολεύει πολύ το quality assurance με αποτέλεσμα να παραδίδονται αυτοκίνητα με προβλήματα. Και η Hyundai φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση. Δεν γνωρίζω κατά ποσο οι αντιπροσωπείες στην Ελλάδα αξιοποιούν τα μέσα που διατίθενται από την Hyundai για συχνότερη ενημέρωση.
Παρεμπιπτόντως τα tucson που έρχονται Ελλάδα σε ποιο εργοστάσιο κατασκευάζονται;
Τσεχία
-
@cardio1972 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Έτσι μπράβο και κράτησε το επίδομα για ... μπύρες!
Τις ήπια ήδη
Hyundai Tucson NX4 (2020)