-
Τα πρώτα 6.700 χμλ (4X4 180 HP, auto)
Χρόνια Πολλά!
Με αφορμή ένα επαναλαμβανόμενο θόρυβο σε ανωμαλίες του οδοστρώματος σα μικρά χτυπήματα που μάλλον προέρχεται από πίσω δεξιά, πήγα στην αντιπροσωπεία στις 17/12.
Το αυτοκίνητο αρχικά μπήκε στον εγκέφαλο για ενημερώσεις και πράγματι άλλαξε η πληροφόρηση στο ταμπλό, δίνοντας accumulative info όπως θα δείτε στη φώτο, όπου πράγματι η μέση κατανάλωση είναι στο λογικότατο 8.4/100, δοθεντος όμως όπως έχω πει πολλάκις ότι το αυτοκίνητο οδηγείται στην Ε. Ο. χωρίς πολλή κίνηση (ιδίως το πρωί), στο πρόγραμμα eco, δεν φορτώνεται και δεν το πιέζω.
Η αλήθεια είναι ότι βρίσκω την κατανάλωση πολύ δίκαιη για το βάρος του και την αυτόματη τετρακίνηση.
Όσον αφορά το θόρυβο, λιπανθηκε η πίσω εταζιερα αλλά δεν μπορώ να πω ότι το θέμα λύθηκε.
Μου πρότειναν να το αφήσω εκεί τον ερχόμενο μήνα κατόπιν ραντεβού κ να μου δώσουν αυτοκίνητο αντικατάστασης.
Παρατηρώ ότι ο θόρυβος (επαναλαμβανόμενα χτυπήματα) εμφανίζεται με το αυτοκίνητο κρυο (άρα και την ανάρτηση) και μειώνεται ή δεν τον ακούω, όταν το πορτ μπαγκαζ είναι φορτωμένο.
Το μυαλό μου πάει ακόμα και στη στήριξη των αντικειμένων κ της hybrid μπαταρίας, κάτω από το κάλυμμα του πορτ μπαγκαζ - θεωρώ όμως ότι το έλεγξαν. Ο τεχνικός δεν άκουσε τίποτα στον έλεγχο που έκανε (μόνος του) στο δρόμο, πριν μου το παραδώσει. Η εταιρεία δεν έχει δώσει ανάκληση για τέτοια δυσλειτουργια.
Όμως, όταν έδωσα αρ. κυκλοφορίας, εκτυπωθηκσν 4 σελίδες από το server της hyundai με κάθε λεπτομέρεια, αλλάχθηκε λοιπόν μέχρι ένα θαμπωμενο μπουτον αριστερά στο τιμόνι, πριν καν το πω στον τεχνικό! Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής έγινε και η τοποθέτηση του αυτοκινήτου στον εγκέφαλο με τα νεώτερα updates που προανέφερα. -
8.4 κατανάλωση με φουλ ευνοϊκές συνθήκες δλδ εο εκο χωρίς πίεση χωρίς φόρτωμα δεν το λες και καλή κατανάλωση καθώς είναι πρακτικά η μικρότερη που μπορεί να πετύχει το όχημα.
Εο φορτωμένο στο σπορ συνεπώς θα έχει εύκολα το 10-11 νούμερα αρκετά ψηλότερα από ανταγωνισμό οχημάτων ανάλογου όγκου και επιδόσεων. -
@tkin73 said in Νεο Hyundai Tucson :
8.4 κατανάλωση με φουλ ευνοϊκές συνθήκες δλδ εο εκο χωρίς πίεση χωρίς φόρτωμα δεν το λες και καλή κατανάλωση καθώς είναι πρακτικά η μικρότερη που μπορεί να πετύχει το όχημα.
Εο φορτωμένο στο σπορ συνεπώς θα έχει εύκολα το 10-11 νούμερα αρκετά ψηλότερα από ανταγωνισμό οχημάτων ανάλογου όγκου και επιδόσεων.Μη ξεχνάμε ότι έχει βάρος 1.700 κιλά κενό!
Μιλάω συγκριτικά με το Volvo S60 T3 152 HP το οποίο με τις ίδιες συνθήκες οδήγησης καταναλωνε 7.8/100 και ένα καινουριο, νοικιασμένο panda που έφτανε σχεδόν τα 7/100!Προφανώς και δεν το λέω οικονομικό, αλλά συνυπολογιζοντας ενεργητική ασφάλεια με την τετρακίνηση, θεωρώ ότι το αυτοκίνητο ανήκει στα πιο ασφαλή C-SUV
@tkin73 said in Νεο Hyundai Tucson :
Εο φορτωμένο στο σπορ συνεπώς θα έχει εύκολα το 10-11 νούμερα αρκετά ψηλότερα από ανταγωνισμό οχημάτων ανάλογου όγκου και επιδόσεων. -
Λογικά τα νούμερα. Στα χέρια μου θα είχε εύκολα 12-13.. κάτι υπερφυσικά 7-8 που διαβάζω σε παρόμοια οχήματα υπό κανονικές συνθήκες (πόλη, μεγαλύτερες τελικές) τα βλέπω και γελάω..
Νομίζω σε τέτοια οχήματα diesel makes the most sense..
-
@dublin said in Νεο Hyundai Tucson :
Λογικά τα νούμερα. Στα χέρια μου θα είχε εύκολα 12-13.. κάτι υπερφυσικά 7-8 που διαβάζω σε παρόμοια οχήματα υπό κανονικές συνθήκες (πόλη, μεγαλύτερες τελικές) τα βλέπω και γελάω..
Συμφωνώ - το θέμα είναι να είμαστε κατά το δυνατόν αντικειμενικοι και όχι να επαινουμε την επιλογή του αυτοκινήτου επειδη την κάναμε εμείς...
-
Kuga σε ΕΟ με sport και 130-140km , 4 ατομα και φορτωμενο με αποσκευες γραφω βαρια 7-7,5. Με eco μονος μου και με ευνοικες συνθηκες οδηγησης εχω δει και 5l/100 km. Αμα ξεφυγω και το πατησω με 160-170 εχω γραψει και 11l/100km.Μακραν το πιο οικονομικο C SUV.
-
Στα 120 χλμ/ώρα 5-5,2 λίτρα γράφει το Swift με acc
-
@regresso said in Νεο Hyundai Tucson :
Kuga σε ΕΟ με sport και 130-140km , 4 ατομα και φορτωμενο με αποσκευες γραφω βαρια 7-7,5. Με eco μονος μου και με ευνοικες συνθηκες οδηγησης εχω δει και 5l/100 km. Αμα ξεφυγω και το πατησω με 160-170 εχω γραψει και 11l/100km.Μακραν το πιο οικονομικο C SUV.
Να σημειώσω για να είμαι σαφής, ότι το 80% των μετακινήσεων είναι σε Ε. Ο. και πιο συγκεκριμένα στη Λ. Κηφισού όπου πολύ πρωί δεν έχει κίνηση, το απόγευμα όμως έχουμε συνήθως μπιτιλιαρισματα.
Σε αμιγώς Ε. Ο. Έχω δει περί τα 6.5 - 7.2 /100 με ταχύτητες έως 130 χλμ /ώρα, χωρίς φορτίο -
@lap said in Νεο Hyundai Tucson :
Στα 120 χλμ/ώρα 5-5,2 λίτρα γράφει το Swift με acc
Πολύ καλή κατανάλωση, αλλά εντελώς άλλη κατηγορία και χωρίς χρήση acc στην περίπτωση μου
-
Το point μου είναι πως ένα αυτοκίνητο πολης με 920 κιλά βαρος, καλη αεροδυναμική, ένα άτομο μέσα με 3000 σ.α.λ και acc καταναλώνει ελάχιστα λιγότερο από αυτοκινητα με διπλάσιο βάρος και αεροδυναμική περιπτέρου...κατι δεν μου βγαίνει.
-
Το point μου είναι πως ένα αυτοκίνητο πολης με 920 κιλά βαρος, καλη αεροδυναμική, ένα άτομο μέσα με 3000 σ.α.λ και acc καταναλώνει ελάχιστα λιγότερο από αυτοκινητα με διπλάσιο βάρος και αεροδυναμική περιπτέρου...κατι δεν μου βγαίνει.
Να διευκρινίσω ότι στο Τucson, oταν αφήσετε το γκάζι και οι αισθητήρες δεν αντιληφθούν επερχόμενη ανηφόρα, ο κινητήρας σβήνει και ανάβει ένδειξη "sailing". Προφανώς βοηθά στην οικονομία και αυτή η λειτουργία, ειδικά στην Ε. Ο. ...
-
@d_m said in Νεο Hyundai Tucson :
Να διευκρινίσω ότι στο Τucson, oταν αφήσετε το γκάζι και οι αισθητήρες δεν αντιληφθούν επερχόμενη ανηφόρα, ο κινητήρας σβήνει και ανάβει ένδειξη "sailing". Προφανώς βοηθά στην οικονομία και αυτή η λειτουργία, ειδικά στην Ε. Ο. ...
Για το Kuga λέει, εσύ μία χαρά και αξιόπιστα τα λες, και ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες.
-
@dublin said in Νεο Hyundai Tucson :
@d_m said in Νεο Hyundai Tucson :
Για το Kuga λέει, εσύ μία χαρά και αξιόπιστα τα λες, και ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες.
Ευχαριστώ πολύ. Ούτως ή άλλως ό, τι γράφω είναι από προσωπικές παρατηρήσεις που προκύπτουν στη χρήση και όχι θεωρητικά και προσπαθώ να αποφεύγω τις όποιες υπερβολές, πράγμα που πιστεύω ότι κάνουν επίσης οι πιο πολλοί στο forum.
-
Αν πρόκειται να κάνουμε συγκρίσεις, πλέον όλα τα αυτοκίνητα έχουν υπολογιστή ταξιδιού και τα τελευταία χρόνια μέχρι εφαρμογή στο κινητό, οπότε δώστε αυτά τα στοιχεία που περιλαμβάνουν και μέση ταχύτητα, καταναλώσεις ανά διαδρομή και τέτοια. Τα "κατ εκτίμηση" του κάθε οδηγού πλέον δεν έχουν νόημα.
Επίσης η διαφορά απ το 5-6λτ του χιλιαριου πόλης μέχρι το 8 μπορεί να μην εντυπωσιάζει σαν νούμερο, σαν ποσοστό % όμως μιλάμε για τεράστια αύξηση. -
Έχουμε για παραδειγμα 25% υψηλότερη κατανάλωση σε αυτοκίνητα με 85% βαρύτερο αμάξωμα και χειρότερη αεροδυναμική.
-
@piliourits said in Νεο Hyundai Tucson :
Αν πρόκειται να κάνουμε συγκρίσεις, πλέον όλα τα αυτοκίνητα έχουν υπολογιστή ταξιδιού και τα τελευταία χρόνια μέχρι εφαρμογή στο κινητό, οπότε δώστε αυτά τα στοιχεία που περιλαμβάνουν και μέση ταχύτητα, καταναλώσεις ανά διαδρομή και τέτοια. Τα "κατ εκτίμηση" του κάθε οδηγού πλέον δεν έχουν νόημα.
Επίσης η διαφορά απ το 5-6λτ του χιλιαριου πόλης μέχρι το 8 μπορεί να μην εντυπωσιάζει σαν νούμερο, σαν ποσοστό % όμως μιλάμε για τεράστια αύξηση.α. Προσωπικά ανάρτησα φώτο με τη μέση κατανάλωση, άρα δε μιλώ κατ' εκτίμηση...
β. Η χρήση, το βάρος, οι διαστάσεις, ο εξοπλισμός ενεργητικής κ' παθητικής ασφάλειας, οι χώροι του 1.000ριου πόλης με αυτά ενός τετρακίνητου c suv είναι εντελως ετεροκλητες, συνεπώς πρέπει να συγκρίνουμε την κατανάλωση σε ομοιογενείς κατηγορίες, διαφορετικά συγκρίνουμε απλώς ανόμοια πράγματα... -
Έχουμε για παραδειγμα 25% υψηλότερη κατανάλωση σε αυτοκίνητα με 85% βαρύτερο αμάξωμα και χειρότερη αεροδυναμική.
Πολύ, μα πάρα πολύ εύκολα η κατανάλωση γίνεται >25%, 50 % ή και 100 % αν προσεγγίζει συχνά το γκάζι το πάτωμα, για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που έχω, πιστέψτε με!...
-
Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία και ασφαλή χιλιόμετρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος κάτοχος γνωρίζει αν υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ του 7cvt και του 6ΑΤ αυτόματων κιβωτίων. Επίσης θα σύστηνε κάποιος την τετρακίνηση της HUNDAI ως ικανοποιητική;Οι 2 χιλιάδες επιπλέον μου φαίνονται αρκετά δελεαστική τιμή τη στιγμή που άλλες εταιρείες κατά μ.ο την κοστολογουν 3.5 κ.
-
Δεν αμφισβητώ τα νούμερα που γράφει ο καθένας μας, πραγματικά είναι, αλλά οι συνθήκες δεν είναι οι ίδιες.
Λαπ δεν είναι ακριβως έτσι. Μιλάμε για 40% αύξηση κατανάλωσης σε περίπου αντίστοιχα βαρύτερο αμάξωμα. Ο αεροδυναμικος συντελεστής ίσως έχει πολύ μικρή διαφορά και παίζει κύριο ρόλο μόνο στις υψηλές ταχύτητες, γιατί και το σουζουκι δεν είναι ιδιαίτερα αεροδυναμικο.
-
@nicolas1988 said in Νεο Hyundai Tucson :
Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία και ασφαλή χιλιόμετρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος κάτοχος γνωρίζει αν υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ του 7cvt και του 6ΑΤ αυτόματων κιβωτίων. Επίσης θα σύστηνε κάποιος την τετρακίνηση της HUNDAI ως ικανοποιητική;Οι 2 χιλιάδες επιπλέον μου φαίνονται αρκετά δελεαστική τιμή τη στιγμή που άλλες εταιρείες κατά μ.ο την κοστολογουν 3.5 κ.
Καλησπέρα,
Σε ό, τι αφορά την τετρακίνηση, η αυτόματη εμπλοκή της ανά άξονα εμφανίζεται live σε γράφημα στο ταμπλό, εσείς δεν νιώθετε διαφορά στην οδήγηση και απλώς στρίβετε γρήγορα (πολύ γρήγορα) χωρίς φόβο για την τροχιά του αυτοκινήτου. Τη μόνιμη εμπλοκή που αφορά ταχύτητες έως 50 χλμ /ώρα δεν την έχω χρησιμοποιήσει. Προσωπικά τη θεωρώ ένα μεγάλο plus στην οδική συμπεριφορά, στους δρόμους - γυαλί που κινούμαστε...
Hyundai Tucson NX4 (2020)