-
Άρα της Ψορόλα δουλεύει καλύτερα.
-
Εξαρτάται ποιον ρωτάς. Αν ρωτήσεις τη γυναίκα μου (και τις περισσότερες γυναίκες φαντάζομαι) θα σου πουν κέυμαν δαγκωτό κι ας γίνουν παρανάλωμα. Εγώ θα προτιμούσα κάτι ενδιάμεσο σε σχέση με αυτό που περιέγραψα για τα δύο αυτοκίνητα. Πχ τέσλα δουλεύουν πολύ ευχάριστα.
-
@georgemit said in Toyota Corolla Cross:
Στο -20 βαζεις την ποιο μεγαλη ρυθμιση μεχρι να ζεσταθει ο κινητηρας, γιαυτο ειναι η πολυ ζεστη, μολις ζεσταθει η καμπινα βαζεις την 1η σκαλα για συντηρηση και μονο.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Εξαρτάται ποιον ρωτάς. Αν ρωτήσεις τη γυναίκα μου (και τις περισσότερες γυναίκες φαντάζομαι) θα σου πουν κέυμαν δαγκωτό κι ας γίνουν παρανάλωμα. Εγώ θα προτιμούσα κάτι ενδιάμεσο σε σχέση με αυτό που περιέγραψα για τα δύο αυτοκίνητα. Πχ τέσλα δουλεύουν πολύ ευχάριστα.
Μάλλον αυτό το ενδιάμεσο που λες έχει το Μάζντα.
Υπάρχουν 3 σκάλες, δυνατή (κάψιμο), μεσαία και συντήρηση. -
Πάντως όσοι βολευεστε με τα θερμαινόμενα μόνο, μην ξεχνάτε πως οι υβριδικες μπαταρίες είναι μέσα στην καμπίνα (κάτω απ το πίσω κάθισμα) και πρέπει ο χώρος να στεγνώνει από ατμοσφαιρική υγρασία.
Είναι προτεινόμενο το ερκοντίσιο και ο ζεστός αέρας που και που. -
Του yudo ακόμα καλύτερα.
Μόνο μια σκάλα (μέτρια ήπια ζεστή) όχι 3 για να μην είσαι αναποφάσιστος. Και μονο στον οδηγό . Η συνοδηγός όχι, να ζηλευει
-
@cirus said in Toyota Corolla Cross:
Του yudo ακόμα καλύτερα.
Μόνο μια σκάλα (μέτρια ήπια ζεστή) όχι 3 για να μην είσαι αναποφάσιστος. Και μονο στον οδηγό . Η συνοδηγός όχι, να ζηλευει
Μήπως δεν βγάζει η μπαταρία για ...δύο καθίσματα?
-
@georgekn said in Toyota Corolla Cross:
Του yudo ακόμα καλύτερα.
Πολύ πιθανόν
-
Του yudo ακόμα καλύτερα.
Χαχαχαχα όχι έβαλαν μόνο ένα για να ζηλευει η σύντροφος όλα μελετημένα
-
Του yudo ακόμα καλύτερα.
Ή απλά είναι οδηγοκεντρικό αυτοκίνητο.
-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά
Θα ήθελα να μιλήσω για κατανάλωση του 1.8 140hp, μιας και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες εκτός απ τον Πήλιο που μπορείς να μας διαφωτίσει.
Φίλος το έχει εδώ και λίγο καιρό και με διαδρομές σε εθνική και ανέβα κατέβα βουνό (το κυνηγάει, χωρίς να το λυπάται) είδα συνολική κατανάλωση 6 λίτρα (δεν θυμάμαι σύνολο χλμ.) στο app του στο κινητό.
-
Το κοίταξα τώρα και δείχνει 5λτ/100χλμ μέση συνολική η εφαρμογή, έχω 2100χλμ αλλά είναι κυρίως αργά αστικά χλμ και λίγο επαρχιακό, με 400χλμ περίπου εθνική.
Το χαμηλότερο που έχω δει συνολική μέση ήταν 4.5λτ και μέγιστο 6λτ
Τα ντίζελ μου δείχνανε μέση κατανάλωση απο 5.5 ετήσια, ως 6.5-7λτ στην πολύ αστική χρήση.Δεν θεωρώ ότι 6λτ είναι αφύσικο, εξαρτάται απ τις διαδρομές και το στυλ οδήγησης. Επίσης η θερμοκρασία περιβάλλοντος μεταβάλει πολύ την κατανάλωση.
Αυτό που είδα είναι πως το αμαξι έχει γκάζι, έως πολύ γκάζι όταν το ζητήσεις, κι αν το βάλεις στο power αντί για eco κι υιοθετήσεις επιθετικό στυλ, αντίθετα με ότι πιστεύουμε ή πως ήταν παλιά τα Prius, ο κινητήρας ακολουθεί και σε προδιαθέτει για παραπάνω. Δεν το είχα νιώσει έτσι το προηγούμενο chr, φαίνεται πως τα τελευταία 1.8 είναι γρήγορα όταν το θες και φυσιολογικά θα φάνε λίγο περισσότερο.Σημασία έχει η κατανάλωση σε ετήσια βάση και σε ρεαλιστικές συνθήκες, μη δίνετε Σημασία σε προσκαιρες μεταβολές και υπερβολές.
-
Εγώ τω μεταξύ, χτες και σήμερα είδα κάτι περίεργο. Η μπαταρία να είναι κοντά στο 80-90%, μόνο ένα κουτάκι άδειο στο διάγραμμα, και να μπαίνει πιο συχνά ο θερμικός και να τη διατηρεί τόσο ψηλά.
(Ένα τις προηγούμενες μέρες γέμιζε μέχρι τη μέση περίπου).Πήγε την κατανάλωση 5.2λτ
Υποθέτω πως το κάνει λόγω κρύου, κυρίως για το καλοριφέρ της καμπίνας (που στεγάζει και τη μπαταρία λίθου) αλλά και για τα λάδια-μέταλλα του μοτέρ.
Και κρατώντας στο φουλ τη μπαταρία λιθιου, εξοικονομεί κάποια απ τη ξοδεμένη για θέρμανση ενέργεια, αλλά πιθανον αυξάνει και την εσωτερική αντίσταση, άρα και θερμοκρασία, των στοιχείων. -
Από ηχομόνωση πως είναι στα 120-130 σε σχέση με το aircross; Αέρας, δρόμος, κινητήρας;
Έχεις τα καθίσματα σε γκρι ή σε μαύρο ύφασμα;
Είδα σε ένα Test κοντινό (youtube) στα καθίσματα και είδα να έχουν βγει χνούδια όπως τα πουλόβερ (δεν το έχω δει σε άλλο αυτοκίνητο) για αυτό ρωτάω.
-
Κάτω του μέσου όρου στα 120-130, αεροδυναμικοι θορυβοι στο a-pillar και αρκετο βουητο απο την κυληση. Πολύ κάτω του μέσου όρου στα 140+ και με διαρκές άγχος να μη χρειαστεί να επιταχύνεις και αρχίσει και το ενοχλητικό μουγκρητό.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Κάτω του μέσου όρου στα 120-130, αεροδυναμικοι θορυβοι στο a-pillar και αρκετο βουητο απο την κυληση. Πολύ κάτω του μέσου όρου στα 140+ και με διαρκές άγχος να μη χρειαστεί να επιταχύνεις και αρχίσει και το ενοχλητικό μουγκρητό.
Ίσως για αυτό τον λόγο πάνε όλοι με 110;
Τωρα θα μου πεις επίσης αυτοί οι όλοι λένε πως δεν έχουν παρατηρήσει ενοχλητικό θόρυβο. Αλλά πάνε με 110.
Πω πω μπερδεύτηκα τώρα..
Toyota Corolla Cross