-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Σχεδιαστικά το cc διαφοροποιείται στην Αμερική, Ευρώπη και Ασία. Επίσης, τον πιο πλούσιο εξοπλισμό διαθέτει στην Αμερική με δυνατότητα τοποθέτησης adaptive front lights με auto leveling, διχρωμίες σε εσωτερικό και ταμπλό και άλλα.. τα οποία στην Ευρώπη και Ασία δεν υφίστανται.
Οταν γίνει το facelift στην Ευρώπη, κυκλοφορούν διάφορα σχέδια που δείχνουν ότι θα μοιάζει κάτι μεταξύ chr και bz4x, δηλαδή καμία σχέση με αυτό της Ασίας.Αν το κάνουν να μοιάζει με bz4x η chr δεν θα μιλάμε για facelift αλλά για αλλαγή γενιάς.
Η λογική λέει ότι θα αλλάξουν λίγο την μάσκα μπρος πισω. Σίγουρα πάντως θα πρέπει να φρεσκαρουν αρκετα το εσωτερικό γιατί εκεί είναι που πάσχει και πρεπει να ερθει λιγο πιο κοντα στην εποχη...Anyway εδώ ακομα μέχρι και πριν λίγες μερες είχαν παραλάβει 100 άνθρωποι όλοι κι όλοι με τον 1.8... είναι πολύ νωρις να συζητάμε για facelift στην Ευρώπη...
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@otto-skg said in Toyota Corolla Cross:
Αυτά που βλέπετε είναι εκδόσεις Ασίας, πάντα υποδεέστερες και σχεδιαστικά και σαν εξοπλισμός έναντι των δυτικών αγορών. Θεωρώ απίθανο να έρθει αυτό το facelift στην Ευρώπη. Όταν γίνει το facelift στην Ευρώπη, υπολογίζω γύρω στο 2025 (με παράδοση το 2026), δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπουμε στην Ασία, αλλά θα έχει επιρροές από το ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας το μπουζου4ξου.
Το facelift που ανέβασε το Γιώργος (gdelio) αν προσέξετε καλά είναι full extra σαν την έκδοση lounge εδώ.
Όθων είδες οτι λειπει και η τραβέρσα απο την ηλιοροφη... είναι φουλ πανοραμική πλεον...
Και στο τωρινό μοντέλο από εκεί που τελειώνει το παρμπρίζ, αρχίζει η ηλιοροφή ….. αν κατάλαβα σωστά τι λες Γιώργο
-
Όχι, εννοώ οτι δεν έχει τραβέρσα στην ηλιοροφή πλεον.
δες το βιντεο και τις φωτογραφίες
-
Σε καποιες αγορες νομιζω ουτε πριν ειχε. Επισης σε καποιες αλλες ειχε μικρη ανοιγομενη και οχι πανοραμικη.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Σε καποιες αγορες νομιζω ουτε πριν ειχε. Επισης σε καποιες αλλες ειχε μικρη ανοιγομενη και οχι πανοραμικη.
Αν στην Ασία η ηλιοροφή ήταν πάντα έτσι χωρις τραβέρσα και πριν, τότε λογικά στην ευρώπη δεν έχει έρθει ή δεν θά ερθει έτσι για λογους ασφάλειας. Μάλλον δεν θα περνουσε κάποιο τεστ η προδιαγραφή
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Αν στην Ασία η ηλιοροφή ήταν πάντα έτσι χωρις τραβέρσα και πριν, τότε λογικά στην ευρώπη δεν έχει έρθει ή δεν θά ερθει έτσι για λογους ασφάλειας. Μάλλον δεν θα περνουσε κάποιο τεστ η προδιαγραφή
Υποθέτω οτι το χώρισμα στην πανοραμική συγκρατεί το γυαλί σε περίπτωση ανατροπής για να μην κρεμάσει στα κεφάλια των επιβατων. Εάν παρατηρήσεις είναι εσωτερικά τοποθετημένο, δηλαδή τρέχει εξωτερικά ενιαία γυάλινη επιφάνεια μέχρι πίσω κ στην εσωτερική του πλευρά (καμπίνα) υπάρχει στη μέση της γυάλινης επιφάνειας η τραβέρσα
-
Υπάρχουν ενα σωρό αυτοκίνητα με τεράστιες ηλιοροφές χωρις τραβέρσες, οπως το Peugeot 5008 (προηγούμενη έκδοση) το VW caddy. Δεν πιστεύω οτι έχει μπει για να μην κρεμάσει το τζάμι σε περίπτωση ανατροπής. Κάποιο άλλο σοβαροτερο θέμα ασφάλειας - ακαμψίας του αυτοκινήτου παίζει
-
Μπορεί να υπάρχει για την αποφυγή στρέβλωσης του πλαισίου της πανοραμικής, ίσως σε αυτό οφείλεται η ανυπαρξία τριγμων από τη πανοραμικη
-
Μπορεί να υπάρχει για την αποφυγή στρέβλωσης του πλαισίου της πανοραμικής, ίσως σε αυτό οφείλεται η ανυπαρξία τριγμων από τη πανοραμικη
Το γυαλί της πανοραμικής στρεβλώνει λιγότερο από τη λαμαρίνα των 1-2 χιλιοστών.
Δύο ευρωπαϊκά αυτοκίνητα είχα με πανοραμική (μη ανοιγόμενη) ηλιοροφή και κανένα δεν είχε τραβέρσα μεταξύ των B-pillars, ούτε τριγμούς από την πανοραμική. -
Το μόνο που ζήλεψα είναι η πανοραμική. Με ενοχλεί το δοκάρι στη μέση στο δικό μου. Επίσης θυμίζει αρκετά Volvo η γρίλια μπροστά
-
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
έχει παραλάβει κάποιος CC 2.0 που να το παράγγειλε μέσα στο 2023 ?
για αυτό κανείς κάτι;
έστω άκουσα , έμαθα , μου είπανε .... -
για αυτό κανείς κάτι;
έστω άκουσα , έμαθα , μου είπανε ....Ένα παλικάρι παρέλαβε προχθές 2.0 style με παραγγελία Δεκ 22 Δεν ξέρω ποσό σε βοηθάει.
-
@petritis said in Toyota Corolla Cross:
για αυτό κανείς κάτι;
έστω άκουσα , έμαθα , μου είπανε ....Ένα παλικάρι παρέλαβε προχθές 2.0 style με παραγγελία Δεκ 23. Δεν ξέρω ποσό σε βοηθάει.
Δεκέμβριο 23 και παρέλαβε τώρα?!?! Δλδ σε 2 μήνες?
Ήταν λογικά από κάποια ακύρωση παραγγελίας θεωρώ
Ποιος ξέρει πότε το είχε παραγγείλει αυτός που το ακύρωσε -
για αυτό κανείς κάτι;
έστω άκουσα , έμαθα , μου είπανε ....Ένα παλικάρι παρέλαβε προχθές 2.0 style με παραγγελία Δεκ 23. Δεν ξέρω ποσό σε βοηθάει.
Ποιος ξέρει πότε το είχε παραγγείλει αυτός που το ακύρωσεΣορυ ! Πωωω Δεκ 22 ήθελα να γράψω 15 μήνες περίμενε…
Κάνω edit κ το παραπάνω μνμ
-
για αυτό κανείς κάτι;
Ποιος ξέρει πότε το είχε παραγγείλει αυτός που το ακύρωσεΣορυ ! Πωωω Δεκ 22 ήθελα να γράψω 15 μήνες περίμενε
α έτσι μάλιστα, βγάζει πιο πολύ νόημα!
σε ευχαριστώ πολύ!
και ναι με βοήθησε πολύ αυτό που είπες (βελτίωση ψυχολογίας, κλπ)γνωρίζεις μήπως πότε είχε αρχική ημερομηνία παραλαβής κι αν του έκαναν κάποια παραχώρηση που άργησε (αν δλδ άργησε με βάση την αρχική εκτίμηση) ;
-
για αυτό κανείς κάτι;
Ποιος ξέρει πότε το είχε παραγγείλει αυτός που το ακύρωσεΣορυ ! Πωωω Δεκ 22 ήθελα να γράψω 15 μήνες περίμενε
σε ευχαριστώ πολύ!
και ναι με βοήθησε πολύ αυτό που είπες (βελτίωση ψυχολογίας, κλπ)γνωρίζεις μήπως πότε είχε αρχική ημερομηνία παραλαβής κι αν του έκαναν κάποια παραχώρηση που άργησε (αν δλδ άργησε με βάση την αρχική εκτίμηση) ;
Δεν ξέρω ποσό έξω έπεσε στην αρχική ημερομηνία παράδοσης. Το μόνο που ξέρω είναι ότι του κάναν δώρο ένα service και απορρόφησαν μέρος της αύξησης. Ότι έγραψε δλδ το παλικάρι στο Toyota Corolla cross Greek Club στο FB.
-
για αυτό κανείς κάτι;
σε ευχαριστώ πολύ!
Δεν ξέρω ποσό έξω έπεσε στην αρχική ημερομηνία παράδοσης. Το μόνο που ξέρω είναι ότι του κάναν δώρο ένα service και απορρόφησαν μέρος της αύξησης. Ότι έγραψε δλδ το παλικάρι στο Toyota Corolla cross Greek Club στο FB.
Ευχαριστώ
Ενδιαφέρον και το group, δεν το είχα υπόψιν -
Περί facelift κλπ κλπ... η μαμα Τογιοτα απάντησε οτι το μοντέλο που ειδαμε όλοι ειναι ΜΟΝΟ Ταϊλάνδη
-
Σχετικά με το facelift έχετε κάποιο νέο εάν θα έρθει Ευρώπη μέσα στο έτος; Είναι να παραλάβω τον άλλο μήνα και με έχει βάλει σε σκέψεις...
Τώρα που πήρε αύξηση 1 μήνα πριν την παραλαβή και ουσιαστικά δεν πήρε κάποια αναβάθμιση η skyview γνωρίζετε εάν κάνουν κάποια έκπτωση ή κάποιο επιπλέον δώρο; τζάμπα 400€ θέλουν να πάρουν χωρίς κάτι να έχει αλλάξει. -
@baskovli said in Toyota Corolla Cross:
Σχετικά με το facelift έχετε κάποιο νέο εάν θα έρθει Ευρώπη μέσα στο έτος; Είναι να παραλάβω τον άλλο μήνα και με έχει βάλει σε σκέψεις...
Τώρα που πήρε αύξηση 1 μήνα πριν την παραλαβή και ουσιαστικά δεν πήρε κάποια αναβάθμιση η skyview γνωρίζετε εάν κάνουν κάποια έκπτωση ή κάποιο επιπλέον δώρο; τζάμπα 400€ θέλουν να πάρουν χωρίς κάτι να έχει αλλάξει.Κάθε 3 με 3.5 χρόνια βγαζει facelift συνήθως η Toyota.
Η κδοση του CC στην Ταϊλάνδη βγήκε μέσα 2020 και το facelift ανακοινώθηκε τώρα, αρχές 2024.
Ελλάδα το CC 2.0 ήρθε τέλη του 2022 άρα λογικά facelift περιμένουμε να ανακοινωθεί τελη 2025 - αρχές 2026.
Με τον 1.8 βγήκε για παραγγελία μέσα του 2023 (βεβαια τώρα αρχίζει και παραλαμβάνει ο πολυς ο κοσμος) οπότε αν πάει με την ίδια λογική καλό 2027...
Toyota Corolla Cross