-
-Να μιλήσεις με customer service της toyota hellas, τα αυτοκίνητα τα εισάγει και πληρώνει η toyota και ο αντιπρόσωπος μεσολαβεί για εσένα προς την toyota και τσεπώνει την προκαταβολή. Οπότε ενημερώνεις toyota για τη συμπεριφορά του αντιπροσώπου και θα πάρεις ταχύτατα την προκαταβολή, είναι καθαρά κακή μεταχείριση αντιπροσώπου.
-Ως προς πανοραμική, είναι ασφαλέστατο διότι έχει ενισχυμένες κολώνες, ενώ η γυάλινη επιφάνεια και να σπάσει δεν θα γύρει προς τη καμπίνα διότι στην πανοραμική τoυ cc έχει κάθετη κολώνα κατά μήκος της πανοραμικής που εξυπηρετεί αυτόν τον λόγο ( αντιθέτως στις ανοιγόμενες ενιαίες πανοραμικές ναι σε περίπτωση ανατροπής δεν θα θρυμματισθεί αλλά σαν γυάλινος όγκος θα γείρει προς την καμπίνα με κίνδυνο τα κεφάλια).
-Όσο για τετρακίνηση, όποιος τη θεωρεί απαραίτητη την επιλέγει.
-Ως προς τη σύγκριση του leon με cc δεν το συζητώ καν, όπως και με golf που έχω εγώ, δηλαδή εάν ήταν της συζύγου μου το cc θα το ιδιοποιούμουν και θα της έδινα για πλάκα το leon, ας είναι και 300 άλογα, η διαφορά επιπέδου των δύο αυτοκινήτων είναι κάτι παραπάνω από αγεφύρωτη. Νομίζω stef ότι κατά βάθος για εσένα το αγόρασες και όχι για τη σύζυγο, μπαίνω στη θέση σου και ομολογώ ότι δεν μπορώ να φανταστώ να οδηγώ εγώ το golf και η γυναίκα μου το cc, θα έκανα ανταλλαγή σε αυτή τη περίπτωση.. -
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
-Να μιλήσεις με customer service της toyota hellas, τα αυτοκίνητα τα εισάγει και πληρώνει η toyota και ο αντιπρόσωπος μεσολαβεί για εσένα προς την toyota και τσεπώνει την προκαταβολή. Οπότε ενημερώνεις toyota για τη συμπεριφορά του αντιπροσώπου και θα πάρεις ταχύτατα την προκαταβολή, είναι καθαρά κακή μεταχείριση αντιπροσώπου.
-Ως προς πανοραμική, είναι ασφαλέστατο διότι έχει ενισχυμένες κολώνες, ενώ η γυάλινη επιφάνεια και να σπάσει δεν θα γύρει προς τη καμπίνα διότι στην πανοραμική τoυ cc έχει κάθετη κολώνα κατά μήκος της πανοραμικής που εξυπηρετεί αυτόν τον λόγο ( αντιθέτως στις ανοιγόμενες ενιαίες πανοραμικές ναι σε περίπτωση ανατροπής δεν θα θρυμματισθεί αλλά σαν γυάλινος όγκος θα γείρει προς την καμπίνα με κίνδυνο τα κεφάλια).
-Ως προς τη σύγκριση του leon με cc δεν το συζητώ καν, όπως και με golf που έχω εγώ, δηλαδή εάν ήταν της συζύγου μου το cc θα το ιδιοποιούμουν και θα της έδινα για πλάκα το leon, ας είναι και 300 άλογα, η διαφορά επιπέδου των δύο αυτοκινήτων είναι κάτι παραπάνω από αγεφύρωτη. Νομίζω stef ότι κατά βάθος για εσένα το αγόρασες και όχι για τη σύζυγο, μπαίνω στη θέση σου και ομολογώ ότι δεν μπορώ να φανταστώ να οδηγώ εγώ το golf και η γυναίκα μου το cc, θα έκανα ανταλλαγή σε αυτή τη περίπτωση..αχαχαχαχα
-
-Ως προς τη σύγκριση του leon με cc δεν το συζητώ καν, όπως και με golf που έχω εγώ, δηλαδή εάν ήταν της συζύγου μου το cc θα το ιδιοποιούμουν και θα της έδινα για πλάκα το leon, ας είναι και 300 άλογα, η διαφορά επιπέδου των δύο αυτοκινήτων είναι κάτι παραπάνω από αγεφύρωτη. Νομίζω stef ότι κατά βάθος για εσένα το αγόρασες και όχι για τη σύζυγο, μπαίνω στη θέση σου και ομολογώ ότι δεν μπορώ να φανταστώ να οδηγώ εγώ το golf και η γυναίκα μου το cc, θα έκανα ανταλλαγή σε αυτή τη περίπτωση..
Ώπα ώπα ώπα...ποια διαφορά είναι αγεφύρωτη???
Κατ' αρχάς προφανώς το αγόρασα ΚΑΙ για μένα γιατί όπως έχω γράψει άπειρες φορές θα το οδηγώ αρκετά. ΑΛΛΑ το Λεον υπερτερεί σε κάθε πιθανό τομέα έναντι του ΨΨ εκτός από την κατανάλωση και την άνεση. Χώρους έχουν ίδιους, εξοπλισμό ίδιο, τεχνολογία ίδια και τώρα γκάζια, φρένα, τιμόνι, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις κτλ ας μη μιλήσουμε καν.
Το Λεον προσφέρει το 90% της πρακτικότητας και άνεσης του ΨΨ ενώ παράλληλα μπορεί να μπει στις Σέρρες και να γράψει 1.35 στο ρελαντί και με πολιτικά λάστιχα. Δεν έχουν καμία επαφή τα δύο αμάξια. Όπως ακριβώς το λες. Απλά το Λεόν θα καψει και 10-11λτ (εύκολα 8.5λτ στο ταξίδι με 140) αλλά θα πάει και με ταχύτητες που είναι για πολύμηνη παρακράτηση διπλώματος/άδειας και απαγόρευση ψήφου ίσως.
ΠΡΟΣΟΧΗ: δε λέω ότι είναι κακό το ΨΨ. Προφανώς και δεν πιστεύω κάτι τέτοιο όταν έχω εκταμιεύσει 40Κ για ένα. Αλλά σε σχέση με το Κούπρα όντως...δεν έχουν καμία επαφή...
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Ώπα ώπα ώπα...ποια διαφορά είναι αγεφύρωτη???
....γκάζια, φρένα, τιμόνι, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις κτλ ας μη μιλήσουμε καν.
Το Λεον προσφέρει το 90% της πρακτικότητας και άνεσης του ΨΨ ενώ παράλληλα μπορεί να μπει στις Σέρρες και να γράψει 1.35 στο ρελαντί και με πολιτικά λάστιχα. Δεν έχουν καμία επαφή τα δύο αμάξια. Όπως ακριβώς το λες.Αυτά καλό είναι να μην λέγονται/γράφονται εδώ μέσα γιατί σε βλέπω στη Μακρόνησο να σπας γιαπωνέζικες πέτρες!
-
Τα αυτονόητα είναι αυτά. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
-
Το 2005 είχα βάλει και εγώ στο mr2 ρυθμιζόμενη ανάρτηση, αλλά από τότε έχουν περάσει αρκετά.. χρόνια, έχω πρόβλημα πλέον με τη μέση μου και δεν αντέχω τόσες κακουχίες, επιλέγω πιο ευγενικά προς τη σπονδυλική μου στήλη αυτοκίνητα. Όσο για τις επιταχύνσεις με leon είναι άχρηστες όπως ήταν και με το mr2, το οποίο είχε πίσω κίνηση και πολύ χαμηλό στήσιμο, ήσουν ένα με το δρόμο όταν καθόσουν, δεν αντέχονται πλέον αυτά μεγαλώσαμε. Νομίζω ότι το 0-100 σε 7,5 του cc μου είναι αρκετό τώρα πια.
-
Το ότι μεγαλώνουμε και θέλουμε πιο "γεροντίστικα" αυτοκίνητα είναι λογικό. Το παράλογο είναι να κάνουμε το άσπρο μαύρο για να πείσουμε τους άλλους ότι το δικό μας είναι το καλύτερο απ όλα, το πιο γρήγορο, το πιο, το πιο.... κουραστικό εν τέλει! (το λέω γενικότερα, όχι για σένα)
-
E μιλάμε για άλλα πράγματα...ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες (μαμίσιες) αναρτήσεις που έχει το Λεόν σημαίνει ότι στο comfort πάει στο 80-90% της άνεσης ενός cc ενώ στο mode cupra είναι τραπέζι.
Αν θες αυτοκίνητο και όχι μεταφορικό μέσο καμία επιτάχυνση δεν είναι άχρηστη. Μιλάμε σε εντελώς άλλη βάση. Αυτά που αναφέρω πάντως είναι εντελώς αντικειμενικά. Δεν έχει να κάνει με προσωπικές προτιμήσεις, τι χρειάζεται ο καθένας και τι όχι.
-
-Ως προς τη σύγκριση του leon με cc δεν το συζητώ καν, όπως και με golf που έχω εγώ, δηλαδή εάν ήταν της συζύγου μου το cc θα το ιδιοποιούμουν και θα της έδινα για πλάκα το leon, ας είναι και 300 άλογα, η διαφορά επιπέδου των δύο αυτοκινήτων είναι κάτι παραπάνω από αγεφύρωτη. Νομίζω stef ότι κατά βάθος για εσένα το αγόρασες και όχι για τη σύζυγο, μπαίνω στη θέση σου και ομολογώ ότι δεν μπορώ να φανταστώ να οδηγώ εγώ το golf και η γυναίκα μου το cc, θα έκανα ανταλλαγή σε αυτή τη περίπτωση..Τρολαρουν ασυστολα μερικοί και προσφέρουν άφθονες στιγμές γέλιου! Μπα σε καλό σας μεσημεριατικα!
-
Χαίρομαι που ευθύμησες...αυτό δείχνει ότι οι ιδιοκτήμονες της γαλλικής αυτοκίνησης έχετε καλή αίσθηση του χιούμορ, ενώ της γερμανικής και ιαπωνικής πλέον σχολής είμαστε ολίγον χοντροκομμένοι.. Υποθέτω, ότι η γαλλική γνώση περί αυτοκίνησης συνδυάζεται και με πιάνο; (έτσι δεν λέγεται τα πλήκτρα στο 3008;)
-
Με τα σχόλια σου με έκανες να δω πότε βγήκε το Golf 6, εντάξει είναι πιο παλιό από το Leon mk3.
Γιατί μου έκανε εντύπωση η ηχομόνωση που αναφέρεις.
Το Golf 5 που έχουμε είναι άθλιο σε ηχομόνωση, το Λεον του 2013 είναι καλύτερο του ψψ σε ηχομόνωση χαλαρά...
-
Χαίρομαι που ευθύμησες...αυτό δείχνει ότι οι ιδιοκτήμονες της γαλλικής αυτοκίνησης έχετε καλή αίσθηση του χιούμορ, ενώ της γερμανικής και ιαπωνικής πλέον σχολής είμαστε ολίγον χοντροκομμένοι.. Υποθέτω, ότι η γαλλική γνώση περί αυτοκίνησης συνδυάζεται και με πιάνο; (έτσι δεν λέγεται τα πλήκτρα στο 3008;)
Δεν ξέρω αν έχει σχέση, αλλά όντως έκανα Γαλλικά και πιάνο, όπως επίσης έχω μείνει και Γαλλία.
Τώρα να αναφέρεις το χιούμορ στην ίδια πρόταση με Γερμανία και Ιαπωνία νομίζω δεν χρειάζεται επεξήγηση...
-
Νομίζω ότι το ξεχειλώσαμε με ειρωνία και αυτοσαρκασμό, και για να μην ξεχνιόμαστε ας επανέλθουμε στο πόσο όμορφο, καλό, ασφαλές και οικονομικό αυτοκίνητο είναι το cc.
-
Ηρθαν και τα φλας μεχρι να αλλαξω ολοκληρα το φαναρια. Τελικα ειναι Τ20 οι λαμπες των φλας και δε φαινεται πουθενα στα σπεκς.
-
τους διακοπτες στα μπουτον των παραθύρων τους έβαλες?
-
Ναι αμε. Νομίζω είχα ανεβάσει και φώτο αλλά έχει διχρωμία με το διακόπτη των καθρεφτών και τώρα έχω παραγγείλει άλλο από Corolla sedan που είναι μπλε ο φωτισμός του για να ταιριάζει.
-
-
@stefan147 για δώσε κανα λινκ για τις λάμπες, το σκέφτομαι κι εγώ για τα πίσω φλας και τις λάμπες της όπισθεν.
Θα παράγγελνα από autobeam.uk αλλά με φόρους και μεταφορικά μου βγαίνουν τα διπλά λεφτά. -
Νομίζω ότι το ξεχειλώσαμε με ειρωνία και αυτοσαρκασμό, και για να μην ξεχνιόμαστε ας επανέλθουμε στο πόσο όμορφο, καλό, ασφαλές και οικονομικό αυτοκίνητο είναι το cc.
Μπα... ειρωνία και αυτοσαρκασμός είναι τα δεκάδες ποστ εδώ μέσα από ανθρώπους που προσπαθούν να βελτιώσουν τα βασικά που ούτε καν προσφέρει η Toyota.. ούτε καν θέμα δεν το κάνουμε για να μην νιώσει άσχημα ο κόσμος.
Η επιλογή άκρως σεβαστή για όλους και αναμφισβήτητα καλή για κάποιους.
-
@dublin έχεις σκεφτεί ποτέ το εξής; Το Toyota υστερεί σε κάποιους τομείς, πράγματι, για τους οποίους όσοι το επιθυμούν μπορούν να παρέμβουν όπως ακριβώς εδώ ο φίλος με το CC που γουστάρει και του ρίχνει χρήμα εκεί που πονάει σε λαμπτήρες, διακόπτες, ηχεία, ηχομόνωση κλπ κλπ εφόσον παράλληλα αντέχει η τσέπη του.
Εμείς στο PSA που δεν μπορούμε να κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ για τα προβληματικά infotainment, για τα χαζά ηλεκτρολογικά προβλήματα που μας κάνουν φιλαράκια με την αντιπροσωπεία και με το θέμα πχ του ιμάντα χρονισμού στον 1.2 puretech που ξαναβρήκαμε οι ιδιοκτήτες την πίστη μας η οποία χάθηκε μετά και την 4η σταυροφορία με τόση προσευχή μην μας βρει κανακακό έχεις να σχολιάσεις κάτι;
Προσωπικά θα άλλαζα θέση μαζί τους αύριο το πρωί αν με ρωτάς και είχα αυτό το ability να καμπυλώνω τον χρόνο....
ΥΓ: #mexri_telous ^^
Toyota Corolla Cross