-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Δοκιμή στο Drive της 4κίνητης: https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-toyota-corolla-cross-20-iybrid-awd-i
Σε ανοιχτό δίκτυο όσο κι αν πιέσεις, πέρα από τον έντονο θόρυβο που παράγει όταν ξεζουµίζεται το υβριδικό σύστηµα, δύσκολα θα υπερβείς τα 6,7 lt/100 km!Μαλωμενος με την αλήθεια ο συντάκτης! Πραγματικά δύσκολα πάνω από το 6.7 το πολύ να πας 9.1 που το πήγα εγώ. Σε πόσο πρόβατα απευθύνονται; Θεωρούν ότι αυτος που θα το πάρει δεν θα το γκαζωσει ποτέ; 200 άλογα και δεν θα δοκιμάσεις ποτέ να πας με 150? ....δεν ντρέπονται που τα γράφουν αυτά;
https://ibb.co/NK0pkcR
Δύσκολα υπερβαίνεις τα 6.7! Αρκεί να πατήσεις το γκάζι ως τα 150 και κάνεις το λάθος να ανέβεις και μια ανηφόρα για μερικές εκατοντάδες μέτρα... -
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Μαλωμενος με την αλήθεια ο συντάκτης! Πραγματικά δύσκολα πάνω από το 6.7 το πολύ να πας 9.1 που το πήγα εγώ.
Η δικιά σου δοκιμή δεν είναι αντιπροσωπευτική. Προφανώς σε 10-15' οδήγηση μπορείς να παες και 10+. Μιλάμε για καθημερινές, ρεαλιστικές συνθήκες. Και εγώ έχω δει 10αρια στο δικό μου, 3 φορές σε 19.000χλμ. Τι σημαίνει αυτό, ότι καίει 10αρια?
Πάρτο π.χ ένα ΣΚ όχι για ξέσκισμα, αλλά για αντικατάσταση του Κρος και δες μέσα σε αυτό το ΣΚ με την κανονική χρήση που κάνεις πόσο θα κάψει...αυτό ειναι αντιπροσωπευτικό.
ΥΓ: Κια εγώ σε πολά TD καίω πολλά σε σχέση με τις δοκιμές....προφανώς, αφού τα πάω κόφτες συνέχεια...αλλά δεν οδηγώ έτσι καθημερινά.
-
Tkin συγχωρα με άλλα έχω την αίσθηση πως πέρασες τη νοητή γραμμή τις εύλογης απορίας και αναζήτησης της αλήθειας περί κατανάλωσης και πλέον κινείσαι στο επίπεδο της συνομωσιολογιας.
Οι πάντες σου λένε ότι είναι υπερβολικά οικονομική στη χρήση. Όσοι την έχουν αγοράσει, οι δοκιμαστές, τα βίντεο στο youtube, εσύ ο ίδιοςπου την πίεσες και που θα έπρεπε να είχε 5 λίτρα διαφοράς από το ντίζελ σου ενώ έχει 1 λίτρο οντας πολύ πιο δυνατή σε ιπποδύναμη και πιο βαριά από εσένα. Παρόλα αυτα εσύ επιλέγεις να βρεις παραθυρακια σε υποπεριπτώσεις για να μας πει τι;
Τι σημαίνει αυτό το 9,1 που μας βάζεις; Με το πόδι στο πάτωμα για 200 άλογα c suv και ανηφόρα;
Και πάλι πολύ λίγο είναι.Το δικό σου diesel έκαψε 8 λίτρα στο ίδιο τεστ που δοκίμασες την Toyota. Είναι τα 8 λίτρα αντιπροσωπευτικό δείγμα του diesel s cross;
Και ξαναλέμε όλοι, στην πόλη και πέριξ αυτής θα έβλεπες τεράστια διαφορά υπέρ του υβριδικού συστήματος.
Λες ολόκληρη Τογιότα να πληρώνει όλον τον πλανήτη να λέει ψέματα για να σε κοροϊδέψει εσένα και να πουλήσεις το diesel σου; -
Όταν λες πραγματικά δύσκολα να πας πάνω από 6.7λτ γράψε χωρίς να ζοριζεις το αμάξι! Είναι δύσκολο να πεις την αλήθεια; Ασε την ανηφόρα αν πας ΕΟ με 150 χλμ το 9.1 το δικό μου θα γίνει ξαφνουν 6.7 το πολύ που λέει στο τεστ; Δεν θα γίνει 8.0-8.5? Άρα γιατί λες ότι είναι δύσκολο να πας. Πες είναι δύσκολο να πας κινούμενος με τις νόμιμες ταχύτητες πάνω από 6.7 και πάντα σε ευθεία εκεί άντε να το δεχτώ. Γενικά ότι είναι δύσκολο είναι παραπληροφόρηση.
Δλδ αν ανέβεις το Πήλιο ή τον Μπράλο ή ότι έχετε στην Πελοπόννησο ανηφορική διαδρομή χωρίς να πηγαίνεις χαλαρά αλλά απαιτητικά πάλι δεν θα περάσει τα 6.7? Ή στην ανηφόρα δεν το μετράμε γιατί μετά έχει κατηφόρα;....λαπ το οδηγησαμε το αμάξι και έχουμε άποψη. Πάρτο μια βόλτα και γράψε 5 χλμ στον κιφισο και στην ΕΟ με 105 για να ικανοποιηθεις....
Το αμάξι είναι καλό και δεν καίει πολλά υπό συνθήκες μην υπερβάλλουμε όμως και γράφουμε υπερβολές.
Και 8 άρια γράφει και 9αρια αρκεί να το γκαζωσεις! Όπως όλα τα αμάξια. Όταν το γκαζωσεις καιει!
Όταν πας με 20-30 χλμ με πρώτη δευτερα για τους άλλους που καίνε 10 εσύ μάλλον καιες 4-5 ( δεν το έχω τσακατει αλλά πιστεύω τους κατόχους σε αυτό το κομμάτι) -
Για μέσο όρο εννοεί, τον μέσο όρο μετράει. Σου λέει δηλαδή πως ακόμα και μέσα στην πόλη να το πιέζεις, λογικά με απότομες επιταχύνσεις στα φανάρια κτλ, και πάλι δεν μπορείς να περάσεις αυτα τα λίτρα.
Στην πόλη και πέριξ αυτής είναι όλη η οικονομία που μειώνει τον μέσο όρο. Εκεί ακόμα και το καλύτερο diesel καταναλώνει τα διπλάσια.Αλλά ακόμα και σε ταξίδι είναι στα επίπεδα ενός diesel. Ξαναλέω...200 άλογα βγάζει
Όχι 120 -
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Για μέσο όρο εννοεί, τον μέσο όρο μετράει. Σου λέει δηλαδή πως ακόμα και μέσα στην πόλη να το πιέζεις, λογικά με απότομες επιταχύνσεις στα φανάρια κτλ, και πάλι δεν μπορείς να περάσεις αυτα τα λίτρα.
Στην πόλη και πέριξ αυτής είναι όλη η οικονομία που μειώνει τον μέσο όρο. Εκεί ακόμα και το καλύτερο diesel καταναλώνει τα διπλάσια.Αλλά ακόμα και σε ταξίδι είναι στα επίπεδα ενός diesel. Ξαναλέω...200 άλογα βγάζει
Όχι 120Αυτός όταν έλεγε όσο και να το ζοριζεις δεν πας πάνω από 6.7 αναφερόταν στην πόλη; Και εγώ σου λέω ότι αν ανέβεις τον Μπράλο με 100 χλμ που δεν είναι δα και καμιά φοβερή δύσκολη ταχύτητα για όποιον έχει οδηγήσει εκεί θα έχει μο όχι στιγμιαία ταχύτητα αρκετά πάνω από το 6.7 που γράφει....αυτός ο μο δεν μετράει; Αθήνα Τρίπολη με 140 αν πας με 5 λτ μο θα πας;
-
Μέσος όρος σημαίνει 33% πόλη, 33% περιαστικές μετακινήσεις 33% αυτοκινητόδρομο.
Δηλαδή μια μέση χρήση ενός μέσου χρήστη.
-
Μέσος όρος σημαίνει 33% πόλη, 33% περιαστικές μετακινήσεις 33% αυτοκινητόδρομο.
Δηλαδή μια μέση χρήση ενός μέσου χρήστη.
Δεν λέμε για μέση χρήση αυτός λέει ότι όσο και να ζορισεις το αμάξι ! Δλδ όταν θα πάω ανέβω στα Ζαγοροχώρια θα πρέπει μετά να κάνω τον ταξιτζή μια βδομάδα στην Ομόνοια για να πατσισω τον μο;
Μην λέμε τα ίδια το αμάξι μαζί με τα υβριδικά της Χόντα είναι κορυφή σε κίνηση μέσα στις δύο μεγάλες πόλεις σε έντονη κυκλοφορία. Εκεί δεν έχουν συναγωνισμό.
Όταν τα βγάλεις εθνική καίνε περισσότερο από ένα οικονομικό ντίζελ.
Ο συνολικός μο εξαρτάται από το μίγμα οδήγησης του κάθενα. -
Ρε συ τρολαρεις;
Ειναι η ανάβαση στα Ζαγοροχώρια ανοιχτό δίκτυο;
Γιατί θα κάψει ένα diesel κατω από 8-10 λίτρα σε τέτοια διαδρομή;
Ανοιχτό δίκτυο είναι η εθνική οδός
-
Ρε συ τρολαρεις;
Ειναι η ανάβαση στα Ζαγοροχώρια ανοιχτό δίκτυο;
Γιατί θα κάψει ένα diesel κατω από 8-10 λίτρα σε τέτοια διαδρομή;
Ανοιχτό δίκτυο είναι η εθνική οδός
Αν θα καψει κάτω από 8-10 στα Ζαγοροχώρια ένα οικονομικό ντίζελ; Τελείως εύκολα δεν θα πάει πάνω από 6.5...το έχω κάνει ....
-
Στην ανάβαση;
Αποκλείεται.
Απλά θα κοίταζες τον μέσο όρο που περιλαμβάνει και το ταξίδι σου μέχρι να φτάσεις εκεί.
Το τεστ της αναφοράς το έκανες και το είδες και μόνος σου.Με +80 άλογα παραπάνω και μεγαλύτερο βάρος έγραψε +1 λίτρο από το πιο οικονομικό diesel της αγοράς.
-
Δεν θα ήταν πιο απλό με τα σημερινά ψηφιακά εργαλεία να δημοσιεύουν τέτοιου τύπου μετρήσεις, όπως το εργοστασιακο γαλλικό σοφτγουερ που το κοροϊδεύουμε κιόλας;
Δεν λέμε σε ένα διαφημιστικό επί πληρωμή δελτίο τύπου των περιοδικών, αλλά όλοι αυτοί οι δοκιμαστές και ριβιούερς.Παραπάνω είναι το Βόλος-Πορταρια σήμερα στην άνοδο και την κάθοδο (με κάποια παραπάνω χιλιόμετρα κρύο μέσα στην πόλη πριν την άνοδο).
Με δοκιμές στην αντλία, το πολύ 0.3λτ να είναι η απόκλιση απ την εφαρμογή.Όταν συγχωνευθουν οι διαδρομές δίνουν:
Κάπως έτσι έπρεπε να μας τα παρουσιάζουν οι δοκιμαστές, να χουμε ξεκάθαρη εικόνα.
Εγώ τα νούμερα για τα ΤΟΥΟΤΑ όπως έγραψα τα πιστεύω, αλλά αναλόγως το τεραιν θα υπάρχουν πολλές και μεγάλες διακυμάνσεις, γιατί όλο το όφελος είναι στην ανάκτηση, κι όχι στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της καύσης, όπως στο ντίζελ. Επίσης το υβριδικο δεν ακούει στο βαρύ ή ελαφρύ πόδι, τόσο όσο τα άλλα αυτοκίνητα, ο φάκελος λειτουργίας είναι πιο καθορισμενος και σταθερός (γι αυτό και δεν αδειάζει ποτέ η μπαταρία όπως λέμε)
Άλλο να κινείται μεταξύ Τρικάλων Λάρισας κι άλλο να ανεβοκατεβαινει Δομοκο ή ΜπραλοΑλλά αν δημοσιευόταν χωριστά μια ανάβαση (παρόλη την ανάκτηση στις φουρκέτες) ή "ατελείωτη" ευθεία, θα είχε μεγαλύτερη "στιγμιαία" κατανάλωση το ΤΟΥΟΤΑ, εφόσον στο πρώτο χιλιόμετρο θα εξαντλούσε το απόθεμα μπαταρίας και θα ήταν μόνιμα ενεργή η "γεννήτρια".
Σε ΜΟ πραγματικής ζωής όμως, περίπου όπως τα γράφουν θα καίει. -
Δεν έχω οδηγήσει την Corolla αλλά έχω κάνει εκτεταμένο τεστ drive σε ανάλογο αυτοκίνητο.Crv 4κινητο αν θυμάμαι έχει 190+ άλογα.Στην πόλη όντως η κατανάλωση του είναι αστεία με το ev mode ενεργοποιημένο.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι ότι σε πορεία στα 140 αυτοκινητόδρομο με ελάχιστα ανοίγματα πιο πάνω η κατανάλωση ανέβηκε χαλαρά στα9+++!!!Το αυτοκίνητο επιταχύνει αστραπιαία για τον όγκο και τα κιλά του βεβαια αλλά καίει!!!!Η δοκιμή στην εθνική έγινε με επιλεγμένο το sport mode και φυσικά είχε αρκετή φασαρία από τον κινητήρα.Αλλιώς το μόνο που ακούς είναι ελάχιστα οι καθρέφτες.
Το περίεργο είναι ότι στην επιστροφή με σχετικά ίδια ταχύτητα 125-135 αλλά με το πρόγραμμα οικονομίας επιλεγμένο η κατανάλωση μειώθηκε πολύ χαμηλά πάλι γύρισα Αθηνα με 5,4 περίπου και έδειχνε ότι θα έπεφτε κι άλλο.
Δηλαδή με σχετικά ίδιες συνθήκες υπήρξε μεγάλη διαφορά μόνο από την επιλογή προγράμματος οδήγησης! -
Θα επιχειρήσω για άλλη μία φορά να δώσω ένα τέλος στο ατέρμονο εκρεμμές του ποιός την έχει μικρότερη: ένα βενζινουβρίδιο ή ένα τουρμποντίζελ.οβερόλ πάντα, και ολ άδερ ήκουαλς, που λένε και οι παλιοί.
Λοιπόν, θα σας κουφάνω. Δεν έχει σημασία το ποιό είναι. Διότι και τα δύο είναι αρκετά οικονομικά, το καθένα με τα δυνατά αλλά και αδύνατα σημεία του. Αλλά οι όποιες διαφορές μεταξύ τους στο τέλος της χρονιάς μετριούνται σε μερικές δεκάδες ευρώ, άντε κανά 150άρι, βαριά, για μια μέση χρήση πάντα. Ήτοι ένα ποσό που δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για την επιλογή σας.
Πάρτε, επιτέλους, αυτό που σας κάνει περισσότερο κλικ, και μην ανησυχείτε πόσο (λίιγότερο) θα καίει σε σχέση με το άλλο.
Έλεος, γκώσαμε. -
Συνεχίζοντας την σκέψη του dstou, γενικά να παίρνετε αυτό που γουστάρετε οδηγικά, εντός φυσικά των οικονομικών δυνατοτήτων του καθενός. Εκτός αν είστε ταξιτζήδες* ή fleet managers σε εταιρεία. όπου και το τελευταίο ευρώ μετράει. Η οδηγική αίσθηση είναι σημαντικότερη για τον ιδιώτη όμως.
*φίλος ταξιτζής πάντως πήρε C220 CDi, αντί ενός οικονομικότερου Skoda π.χ., επειδή ήθελα και το γκαζάκι του.
-
Ναι αλλά αν συμφωνήσουμε δεν θα έχει κάποιο ενδιαφέρον το νήμα.
-
@dstou said in Toyota Corolla Cross:
Έλεος, γκώσαμε.
Αυτό και +1 επίσης στο τελευταίο post του Αλέξανδρου. Βλέπω 10 ειδοποιήσεις στο νήμα και λέω "ωχ πάλι τα ίδια"....
-
Όχι μη σταματάτε τη σύγκριση hybrid vs diesel γιατί έχω πάρει πάρει ποπ κορν και παρακαλουθώ
Βέβαια είναι διαφορετικά πράγματα και στηρίζονται σε άλλες αρχές λειτουργίας δλδ το turbo diesel ή βενζίνα εκμεταλλεύεται την ενέργεια των καυσαερίων για να γυρίσει τη τουρμπίνα να δώσει παραπάνω αέρα+καύσιμο και να ανεβάσει την ιπποδύναμη, αποδοτικό είναι αν οδηγείς με σταθερές στροφές και απολαυστικό όταν πατάς το γκάζι.
Το υβριδικό εκμεταλλεύεται την ενέργεια από τη κύλιση και τη πέδηση που θα χανόταν αλλιώς και φορτίζει την υβριδική μπαταρία.
Συμπερασματικά ένας λάθος οδηγός μπορεί να βγάλει λάθος συμπεράσματα δλδ να οδηγάς το τουρμπάτο σε 1500-2000 ή να πλακώνεις το υβριδικό και να μη το αφήνεις να ρολλάρει.
Κατά τα άλλα συνεχίστε παρακολουθεί κόσμος.εντιτ: ξέχασα να γράψω και το υβριδικό είναι απολαυστικό γιατί ο ηλεκτροκινητήρας δίνει ροπή από χαμηλά, ειδικά τα toyota που έχουν αρκετά δυνατούς.
-
Η διαρκης κόντρα στα υβριδικά - ντίζελ γίνεται ως έναν βαθμό γιατί σε κάθε αναφορά μου σε θέματα κατανάλωσης θα πεταχτεί ο λαπ με τα γνωστά τσιτατα του τα ντίζελ πέθαναν , καιες 10 καίει 2 , καίνε σίγουρα λιγότερο τα υβριδικά, κοκ προσπαθώ να πω τα αυτονόητα που ξέρουμε όλοι ότι στον ανοικτό δρόμο χάνεται το πλεονέκτημα , όπως και σε επαρχιακούς με ανηφόρες αλλά πάντα θα υπάρχει μια ισοπεδωτικη απάντηση με πέταμα της μπάλας στην εξέδρα.
Το αμαξι είπαμε overall έχει δυνατό πακέτο που καλύπτει πολλά κουτάκια για αρκετό κόσμο.
Δεν είναι premium στην ποιότητα υλικών , στην ηχομόνωση, στο φινίρισμα αλλά είναι σβέλτο όταν το θες από τα περισσότερα της κατηγορίας , οικονομικό όταν το θες από τα περισσότερα,
χοροπηδά λιγότερο από το πολλά βαρύ 3008.
Οκ overall είναι χειρότερο από το υβριδικό κασκαι μάλλον αλλά ξεκινά -10Κ κάτω οπότε σταματά η κουβέντα. Αν το τιμολογουμε και η Τογιότα 41 μάλλον θα έδινε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα βλέποντας από το τι σου δίνει στα 31. -
Ναι αλλά αν συμφωνήσουμε δεν θα έχει κάποιο ενδιαφέρον το νήμα.
Μια χαρά νόημα θα έχει αν σταματήσουμε τα ίδια και τα ίδια και το λέω πρωτα στον εαυτό μου.
Toyota Corolla Cross