-
Σε αυτή την περίπτωση θα είχε βρει κάτι άλλο να πουλάει. Γενικώς, οι μεγάλοι πάντα το κάνουν αυτό, ποδηγετούν την αγορά δηλαδή, όπου τους παίρνει βέβαια, γιατί απλά μπορούν . Έτσι κονομάνε.
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
επιμένοντας στην υβριδική τεχνολογία, να παρουσιάσει και ενδιαφέροντα σχεδιαστικά - οδηγικά αυτοκίνητα, χωρίς να ξεφύγει ο λογαριασμός, τώρα δρέπει τους καρπούς των προσπαθειών της, με ρεκόρ πωλήσεων παγκοσμίως.
Στην Ευρώπη ίσως, αλλά στην Αμερική, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά της, μόνον το 1/4 των πωλήσεων είναι ηλεκτροποιημένα (κάθε είδους): https://www.prnewswire.com/news-releases/toyota-motor-north-america-reports-us-september-and-third-quarter-2022-sales-results-301639031.html
-
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
επιμένοντας στην υβριδική τεχνολογία, να παρουσιάσει και ενδιαφέροντα σχεδιαστικά - οδηγικά αυτοκίνητα, χωρίς να ξεφύγει ο λογαριασμός, τώρα δρέπει τους καρπούς των προσπαθειών της, με ρεκόρ πωλήσεων παγκοσμίως.
Στη Ευρώπη ίσως, αλλά στην Αμερική, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά της, μόνον το 1/4 των πωλήσεων είναι ηλεκτροποιημένα (κάθε είδους): https://www.prnewswire.com/news-releases/toyota-motor-north-america-reports-us-september-and-third-quarter-2022-sales-results-301639031.html
Προφανώς, λόγω της διαφορετικής κουλτούρας της αφθονίας, των φθηνών καυσίμων κλπ. Αλλά και εκεί η διείσδυση των ηλεκτροποιημενων είναι πλέον ραγδαία, με πρωτοστατούσα ασφαλώς την Toyota:
https://www.reuters.com/business/autos-transportation/us-hybrid-electric-car-sales-hit-record-highs-2022-01-06/ -
Η οποία άνοιξε εργοστάσιο μόνο για hybrids πριν δύο τρία έτη.
-
Απορία προς κατόχους έκδοσης Active Plus. Τελικά από ότι κατάλαβα και ενημερώθηκα τα μεσαία και μεγάλα φώτα είναι led. Τι εντυπώσεις έχετε από ένταση και καθαρότητα φωτός. Φαντάζομαι δεν συγκρίνονται με αυτά της έκδοσης Style αλλα σίγουρα θα είναι καλύτερα από απλά αλογόνου.
-
@superfast5 said in Toyota Corolla Cross:
Απορία προς κατόχους έκδοσης Active Plus. Τελικά από ότι κατάλαβα και ενημερώθηκα τα μεσαία και μεγάλα φώτα είναι led. Τι εντυπώσεις έχετε από ένταση και καθαρότητα φωτός. Φαντάζομαι δεν συγκρίνονται με αυτά της έκδοσης Style αλλα σίγουρα θα είναι καλύτερα από απλά αλογόνου.
Δεν νομίζω πως το έχει κανείς ακόμα. Εμένα που είναι από τα πρώτα μου είπαν ότι αυτή την εβδομάδα θα έρθει ο κοτσαδόρος να τον βάλουν για να μου το στείλουν. Αλλά και όταν θα το πάρω δεν έχω και style διαθέσιμο για να συγκρίνω.
Σε σχέση πάντως με το civic 2002 που οδηγώ τώρα θα είναι η μέρα με την νύχτα.
-
Απορία, μέχρι να τοποθετηθεί ο κοτσαδόρος το αμάξι βρίσκεται σε γκαράζ; Έχεις επισκεφθεί τον αντιπρόσωπο να δεις που το έχουν; Ρωτάτω, λόγω κακής εμπειρίας σε αντιπροσωπεία άλλης εταιρείας όπου το αμάξι που είχε αγορασθεί από πελάτη και βρισκόταν στο κατάστημα επέτρεπαν σε πελάτες να μπαινοβγαίνουν για το δουν και να το περιεργαστούν!
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Απορία, μέχρι να τοποθετηθεί ο κοτσαδόρος το αμάξι βρίσκεται σε γκαράζ; Έχεις επισκεφθεί τον αντιπρόσωπο να δεις που το έχουν; Ρωτάτω, λόγω κακής εμπειρίας σε αντιπροσωπεία άλλης εταιρείας όπου το αμάξι που είχε αγορασθεί από πελάτη και βρισκόταν στο κατάστημα επέτρεπαν σε πελάτες να μπαινοβγαίνουν για το δουν και να το περιεργαστούν!
To αυτοκίνητο είναι στην Καστοριά και εγώ στην Πάτρα, οπότε...
-
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
Στη Ευρώπη ίσως, αλλά στην Αμερική, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά της, μόνον το 1/4 των πωλήσεων είναι ηλεκτροποιημένα (κάθε είδους): https://www.prnewswire.com/news-releases/toyota-motor-north-america-reports-us-september-and-third-quarter-2022-sales-results-301639031.html
Προφανώς, λόγω της διαφορετικής κουλτούρας της αφθονίας, των φθηνών καυσίμων κλπ. Αλλά και εκεί η διείσδυση των ηλεκτροποιημενων είναι πλέον ραγδαία, με πρωτοστατούσα ασφαλώς την Toyota:
https://www.reuters.com/business/autos-transportation/us-hybrid-electric-car-sales-hit-record-highs-2022-01-06/Επειδη οι Αμερικανοι ειναι των ακρων δεν πηγαινουν σε μεσοβεζικες λυσεις , και φυσικα ενισχυουν δυναμικα και την "δικη" τους Tesla αφου ειναι η Ναυαρχιδα του κλαδου.
-
Σήμερα είδα φευγαλέα ένα λευκό active plus στην Πάτρα (που δεν είναι το δικό μου ) . Αρχίζουν να κυκλοφορούν.
-
Περιμένει κάποιος παράδοση τον Δεκέμβριο; Για όσους περιμένουμε Ιανουάριο (5/1 ) υπάρχει κάποια πληροφορία;
-
Εγώ τελευταία φορά που ρώτησα πριν κάνα 2βδομαδο ακόμα έβλεπαν 5/1.
-
Ο πωλητής ή μέσω toyota hellas σου είπαν για 5/1;
-
Πωλητής. Τουότα έχω καιρό να ρωτήσω για να μην τους ζαλίζω τον έρωτα. Πλάκα πλάκα κάτσε να στείλω ένα email...
-
Από πωλητή δεν πρόκειται να μάθεις, θα σου πουν το ποίημα, δηλαδή 5/1. Μέσα στην εβδομάδα θα ρωτήσω και εγώ μέσω toyota.
-
Μα και ο πωλητής μου δείχνει την οθόνη με το σύστημά που βλέπει. Δε μένω στο κουβεντιαστό. Ήταν προαπαιτούμενο αυτό για να κλείσω το αμάξι. Του λέω θα μου στέλνεις screenshot ή θα βλέπω απευθείας την οθόνη σου αλλιώς δεν το κλείνω το αμάξι. Την έπαθα μία φορά που περίμενα 9.5 μήνες σα μλκς, δε την ξαναπατάω.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Μα και ο πωλητής μου δείχνει την οθόνη με το σύστημά που βλέπει. Δε μένω στο κουβεντιαστό. Ήταν προαπαιτούμενο αυτό για να κλείσω το αμάξι. Του λέω θα μου στέλνεις screenshot ή θα βλέπω απευθείας την οθόνη σου αλλιώς δεν το κλείνω το αμάξι. Την έπαθα μία φορά που περίμενα 9.5 μήνες σα μλκς, δε την ξαναπατάω.
Οι μεγάλοι χρόνοι αναμονής είναι η νέα κανονικότητα. Οι εταιρείες πουλάνε ακριβότερα λιγότερα αυτοκίνητα, τα αυτοκίνητα έχουν υψηλή ζήτηση, η ζήτηση με την σειρά της αυξάνει το κύρος και την υπεραξια του προϊόντος. Το κόστος παραγωγής σε εργατοώρες μειώθηκε οι απαιτήσεις σε ενέργεια έπεσαν και η αύξηση τιμής στον τελικό καταναλωτή υπερκάλυψε το κόστος πρώτων υλών. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψουν στην πριν 2 χρόνια κατάσταση.
-
Εάν έχεις κάποιο γνωστό στη toyota μίλησε και θα σου πει πότε προβλέπεται περίπου η παράδοση. Το σύστημα βγάζει 5/1και θα συνεχίζει να βγάζει 5/1, ωστόσο εκ των έσω γνωρίζουν εάν ισχύει ή όχι
-
Πάντως σε ιστοσελίδες εξωτερικού γράφουν ότι σε Γαλλία, Αγγλία κλπ δεν έχει ξεκινήσει η διάθεση του cc γιατί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει το εργοστάσια στην Ιαπωνία.
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Οι μεγάλοι χρόνοι αναμονής είναι η νέα κανονικότητα. Οι εταιρείες πουλάνε ακριβότερα λιγότερα αυτοκίνητα, τα αυτοκίνητα έχουν υψηλή ζήτηση, η ζήτηση με την σειρά της αυξάνει το κύρος και την υπεραξια του προϊόντος. Το κόστος παραγωγής σε εργατοώρες μειώθηκε οι απαιτήσεις σε ενέργεια έπεσαν και η αύξηση τιμής στον τελικό καταναλωτή υπερκάλυψε το κόστος πρώτων υλών. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψουν στην πριν 2 χρόνια κατάσταση.
E καλά δεδομένα όλα αυτά και γνωστά. Εγώ δεν έχω θέμα να περιμένω. Έχω θέμα όσο περιμένω να μην έχω έλεγχο της (όποιας) προόδου.
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Εάν έχεις κάποιο γνωστό στη toyota μίλησε και θα σου πει πότε προβλέπεται περίπου η παράδοση. Το σύστημα βγάζει 5/1και θα συνεχίζει να βγάζει 5/1, ωστόσο εκ των έσω γνωρίζουν εάν ισχύει ή όχι
Και στην Τουότα το ίδιο ακριβώς σύστημα με τον πωλητή βλέπουν. Το "πρόβλημά" μου εμένα είναι ότι πριν 2 εβδομάδες εξακολουθούσαν να βλέπουν το 5/1 αλλά παράλληλα το αυτοκίνητο να μην είναι κατασκευασμένο. Αν ακόμα βλέπουν 5/1 και μη κατασκευασμένο το αμάξι, τότε έχουμε θέμα γιατί δε βγαίνουν οι χρόνοι.
Toyota Corolla Cross