-
@realzeus said in Toyota Corolla Cross:
@superfast5 said in Toyota Corolla Cross:
απίθανη δύναμη, επιτάχυνση
Το οδήγσα πριν μια βδομάδα. Νόστιμο είναι, αλλά απίθανη δύναμη; Γέλασα με την καρδιά μου...
Πες μου άλλο καινούριο αμάξι με αυτή την κατανάλωση οποιαδήποτε τεχνολογίας με αυτό τον προσανατολισμό (οικογενειακό) και σε αυτή την τιμή περίπου να το οδηγήσω μήπως μου ξέφυγε. Μια χαρά πάει στο δρόμο και για προσπέραση δεν κανεις τον Σταύρο σου πριν.
-
0-100: 7,5" εχει
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
0-100: 7,5" εχει
Τόσο έκανε το τρίλιτρο V6 (mondeo st-220) που είχα , όταν μπορούσε και έβαζε τα άλογα του κάτω ...
Ένα CC 4κίνητο με τιμή ίδια (36000 € το ST το 2005) θα κάνει παντού και πάντα 7,5 δευτ με το 1/3 της κατανάλωσης και με 450€ λιγότερα ετήσια έξοδα (900ΤΚ -450 ΦΠ) .. εντάξει δεν θα έχει τελική 250 χλμ... -
Οι εποχές αλλάζουν. Εδώ σου λένε πως το πίεσαν και πάνω από 5,5 δεν είδαν.
Δίλιτρο c suvμε 200 άλογα το πίεσαν και δεν περάσει τα 5,5!!!
-
Πήγα και το είδα σήμερα στην αντιπροσωπεία της πόλης μου. Δυστυχώς έχουν μόνο ένα για βιτρίνα και δεν το δίνουν για test drive. Οι εντυπώσεις μου: Επιβλητικό από έξω, δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου. Από κοντά είναι σίγουρα πιο όμορφο από ότι σε φωτογραφίες. Απογοητευτικό μέσα και δεν μιλάω για την ποιότητα των υλικών της καμπίνας που είναι μια χαρά, αλλά για τους ανεμικούς χώρους πίσω. Είμαι 1.80 και για να έχω επαρκή άνεση στα πόδια έπρεπε να καθίσω στητός, καμαρωτός σε ορθή γωνία. Σε μεγάλα ταξίδια που αναγκαστικά χαλαρώνεις και «χύνεσαι» στο κάθισμα σίγουρα δεν θα είναι άνετα. Απαράδεκτη εκμετάλλευση χωρών για ένα αμάξι κατηγορίας c. Το kamiq είναι πιο άνετο, το captur στα ίδια επίπεδα. Επίσης τι θέμα με τις πόρτες έχει η Toyota; Έχει επενδύσει τόσα και όντως προσφέρει κορυφαία powertrains και δεν μπορεί να φτιάξει μια πόρτα πορτ μπαγκάζ που να μην αναγκάζεσαι να σκύβεις για να μην βρεις; Ίσως αν το οδηγούσα να είχα άλλη γνώμη αλλά η εντύπωση που μου άφησε είναι πολύ χλιαρή
-
Το κόλπο είναι να σηκώσεις σε μεσο ύψος το κάθισμα. Όλα έρχονται σε μια αρμονία γύρω σου.
-
Η Consumer Reports στην Αμερική αναφέρει ότι τα ηλεκτρικά και τα μεγάλα pick-ups είναι οι δύο κατηγορίες με τα περισσότερα προβλήματα, σε αντίθεση με τα υβριδικά που βρίσκονται στην κορυφή της αξιοπιστίας (άρθρο στο car and motor). Παρεμπιπτόντως, η vw ετοιμάζει προς διάθεση το νέο tiguan με υπερσύγχρονο... εν έτει 2023 θερμικό κινητήρα (tsi δηλαδή 12 ετών στην πραγματικότητα..) και plug in έκδοση. Οπότε tsi κινητήρα για πάντα μέχρι να γίνουν όλα ηλεκτρικά. Επενδύσεις 0 στην εξέλιξη υβριδικών κινητήρων. Τελικά μόνο οι Ιάπωνες δίνουν φράγκα για εξέλιξη κινητήρων. Οπότε ψηφίζουμε Ευρώπη για πλαστικά και Ιαπωνία για κινητήρα.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Η Consumer Reports στην Αμερική αναφέρει ότι τα ηλεκτρικά και τα μεγάλα pick-ups είναι οι δύο κατηγορίες με τα περισσότερα προβλήματα, σε αντίθεση με τα υβριδικά που βρίσκονται στην κορυφή της αξιοπιστίας (άρθρο στο car and motor). Παρεμπιπτόντως, η vw ετοιμάζει προς διάθεση το νέο tiguan με υπερσύγχρονο... εν έτει 2023 θερμικό κινητήρα (tsi δηλαδή 12 ετών στην πραγματικότητα..) και plug in έκδοση. Οπότε tsi κινητήρα για πάντα μέχρι να γίνουν όλα ηλεκτρικά. Επενδύσεις 0 στην εξέλιξη υβριδικών κινητήρων. Τελικά μόνο οι Ιάπωνες δίνουν φράγκα για εξέλιξη κινητήρων. Οπότε ψηφίζουμε Ευρώπη για πλαστικά και Ιαπωνία για κινητήρα.
Το κόστος της μπαταρίας των υβριδικών τα κατατάσσει αυτόματα ως τη χειρότερη επιλογή. Πωλούνται αυτή τη στιγμή σε ίδια έως και χαμηλότερη τιμή από τα αντίστοιχα απλά.
-
Λογικό δεν είναι αυτό? Γιατι να εξελίξει ντε και καλά υβριδικό σαν της Toyota? O κάθε κατασκευαστής κάνει τις επιλογές του. Απόλυτες λύσεις δεν υπάρχουν. Η Toyota επενδύει 20 χρόνια στο σύστημά της και τόσο της πήρε να το κάνει (σχετικά) ανταγωνιστικό. Έως τώρα έβγαζε κάτι αστεία, αναιμικά μοτεράκια που τα βλέπανε οι "παλαιολιθικοί" TSI και γελάγανε.
Η Φάουβε θα πάει κατευθείαν σε ηλεκτρικά. Γιατί να φάει πορους να κάνει μισά βήματα? Πιο πολύ με αγχώνει το γεγονός ότι μέχρι και η Τουότα πήγε στο ημίμετρο του plug in για να δώσει αξιόλογες αποδόσεις παρά το ότι η Φάουβε βγάζει ακόμα θερμικούς. Μακάρι να συνεχίσει κιόλας για να προλάβουμε να πάρουμε κανένα σοβαρό αμάξι που δε θα είναι 2.5 τόνους για να έχει 300-400 άλογα.
-
Σε άλλον πλανήτη ζεις.
Ο λόγος που έβγαλε η toyota τέτοια μοτέρ είναι οι ρύποι. Οι tsi ήταν δεκάδες φορές πιο ρυπογόνοι. Για αυτό και σήμερα αυτή η εξέλιξη των tsi καθίσταται αδιάφορη σε ένα μέλλον με μεγάλη προσοχή των ρυπων. Συνεπώς η vw έχασε.
Λες και η toyota δεν μπορούσε αν θέλει να βγάλει μοτέρ για να πουλάει μαγκιά. Κατασκευαστής των wrc, και f1!!! -
Μα εγώ δεν εξέτασα τους λόγους που οδήγησαν τον κάθε κατασκευαστή στην κάθε επιλογή. Και είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι η Φάουβε έχασε. Εκείνη (μαζί με μερικούς άλλους) ορίζει το παιχνίδι αρα είναι ψιλοδύσκολο να χάσει.
Και εννοείται και η Τουότα μπορει να βγάλει ότι θέλει. Έχει και τους πόρους και την τεχνογνωσία και το κάνει κιόλας τώρα τελευταία. Γι' αυτο και είναι μηδενιστικό και λάθος να ακυρώνουμε το οτιδήποτε καθώς για όλα υπάρχει χώρος και κοινό.
-
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε μαζική παραγωγή, προσιτά και με φθηνές μπαταρίες έχουν τουλάχιστον 10 έτη και λίγο λέω. Βασικό πρόβλημα, πέραν της φόρτισης (φορτιστές σε πολυκατοικίες χωρίς πυλωτές, δίκτυο σε επαρχία κλπ) θεμελιώδες πρόβλημα είναι ότι εάν γίνει μαζική ή χρήση τους δεν θα αντέξουν τα δίκτυα φόρτισης των πόλεων. Τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που δεν μπορεί να σηκώσει το σύστημα είτε στην Ελλάδα είτε σε άλλες χώρες. Οπότε όποιος θέλει αθόρυβη εκκίνηση και κύλιση (τουλάχιστον μέχρι τα 100 χλμ) μη αντιληπτό start and stop και χαμηλές καταναλώσεις, τα υβριδικά θα είναι για πολλά χρόνια μονόδρομος.
-
Ξέχασα να επισημάνω ότι εννοώ τα σοβαρά , πλήρως υβριδικά oxι τα mild hybrid
-
Οπότε όποιος θέλει αθόρυβη εκκίνηση και κύλιση (τουλάχιστον μέχρι τα 100 χλμ) μη αντιληπτό start and stop και χαμηλές καταναλώσεις, τα υβριδικά θα είναι για πολλά χρόνια μονόδρομος.Ακριβώς. Άρα με την ίδια λογική όσοι αντίστοιχα θέλουν σοβαρές επιδόσεις και οδηγική ευχαρίστηση αναγκαστικά θα στρέφονται στους tsi και τους αντίστοιχους θερμικούς αυτού του πλανητή.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Μα εγώ δεν εξέτασα τους λόγους που οδήγησαν τον κάθε κατασκευαστή στην κάθε επιλογή. Και είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι η Φάουβε έχασε. Εκείνη (μαζί με μερικούς άλλους) ορίζει το παιχνίδι αρα είναι ψιλοδύσκολο να χάσει.
Και εννοείται και η Τουότα μπορει να βγάλει ότι θέλει. Έχει και τους πόρους και την τεχνογνωσία και το κάνει κιόλας τώρα τελευταία. Γι' αυτο και είναι μηδενιστικό και λάθος να ακυρώνουμε το οτιδήποτε καθώς για όλα υπάρχει χώρος και κοινό.
Δεν είναι έτσι, τα κεφάλαια για την ανάπτυξη κάθε νέου πρότζεκτ είναι δεδομένα υπόκεινται σε ελέγχους από το ΔΣ που εξετάζει την απόσβεση τους και τα προσδοκώμενα κέρδη της εταιρίας σε συνάρτηση τον χρόνο.
Θεωρητικά ναι μια vag μπορει να φτιάξει τα πάντα, πρακτικά όμως δεν βγαίνουν τα κουκιά τόσο εύκολα όσον αφορά την υψηλή τεχνολογία
Για αυτό θεωρώ πως έχει χάσει τον αγώνα της υβριδικοτητας απέναντι στην Toyota στα mainstream μοντέλα μέσου κόστους. Και ειναι εμφανές πλέον. Όλη η γκάμα της toyota κινείται πλέον σε υβριδικά μοντέλα, οταν η vag προσφέρει μόνο mild hybrid ή phev στα ακριβότερα
Πλέον η toyota πέρασε στην 5η γενιά του συστήματος της καινοσοι τα δοκιμάσατε καταλάβατε ότι είναι σε άλλο επίπεδο. Η vw ακόμα δεν προσφέρει υβρδικο και οι άλλοι είναι στην 5η εξέλιξη με συσσωρευμένη εμπειρίαΗ χειρότερη όλων στον τομέα αυτό είναι η psa όπου ακόμα παλεύει με τους diesel και προσφέρει μόνο ηλεκτρικά ή phev με πολύ ακριβό κόστος αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην μεταβατική μορφή που είναι τα υβριδικά
-
Οδηγώ golf, δηλαδή τον περίφημο tsi κινητήρα τα τελευταία 10 χρόνια, το οποίο όπως έχω ξαναπεί θα το κρατήσω ως δεύτερο. Τα περί οδηγικής απόλαυσης είναι κάπως σχετικά. Νομίζω ότι έφθασε ο καιρός, εφόσον κάποιος διαθέτει τα χρήματα να αγοράσει κάτι πιο εξελιγμένο από τούρμπο - κομπρέσσορα...Καθημερινά για να πάω στη δουλειά και να επιστρέψω καίει 15-20 ευρώ για πλάκα (μέσος όρος κατανάλωσης 9) χωρίς να το ζορίζω. Εάν το ζορίσω δεν ξεδιψάει με τίποτα...
-
Σκέψου το διλοτρο υβριδικό μοτέρ σε ένα αμάξωμα σαν την corolla hatch με 200 άλογα και 4 λίτρα μέσα στην πόλη.
Μιλάμε για μια άλλη γενιά αυτοκινήτων. Τεράστια διαφορά.
-
Για αυτό είναι αστεία πλέον τα μοτερ vw - peugeot. To έχασαν το τρένο και το ξέρουν.. για αυτό προσπαθούν να μεταβούν στα ηλεκτροκίνητα κατευθείαν. Ωστόσο, η ηλεκτροκίνηση για μαζική παραγωγή προσιτή θέλει τουλάχιστον 10 χρόνια, εάν παγιωθεί μαζικά ποτέ...
-
Εδώ η dacia πλέον από το 2023 θα βγάλει full hybridμε το σύστημα της Ρενώ στο sandero
Ένα dacia θα είναι μια γενιά πιο μπροστά από τα υπόλοιπα απλα βενζινοκίνητα της vw και psa
-
Για αυτό είναι αστεία πλέον τα μοτερ vw - peugeot. To έχασαν το τρένο και το ξέρουν.. για αυτό προσπαθούν να μεταβούν στα ηλεκτροκίνητα κατευθείαν. Ωστόσο, η ηλεκτροκίνηση για μαζική παραγωγή προσιτή θέλει τουλάχιστον 10 χρόνια, εάν παγιωθεί μαζικά ποτέ...
Στην Ελλαδα ούτε σε 30. Αλλά ποιος χεστηκε για την Ελληνική αγορά...
Για εμάς εδω τα υβριδικά είναι μονόδρομος γι αυτο και η Toyota κανει και θα συνεχίσει να κανει παρτυΗ αγορά στην Ελλαδα αυτη την στιγμη ενός βενζινοκίνητου με πλανο να κρατηθεί πάνω απο 5 χρονια είναι μια κάκιστη αγορά.
Toyota Corolla Cross