-
Να πω πάντως ότι για εμένα το αυτοκίνητο πρέπει, και τιμολογιακα είναι πολύ καλά, να ξεκινάει από τη Shine.
Υπερπλήρης και πολύ λογική αύξηση σε σχέση με την πρώτη έκδοση.
Εγώ δεν θα έπαιρνα ποτέ coupe crossover, αλλά για όσους κοιτούν κάτι αντίστοιχο, πιστεύω είναι η λογικότερη επιλογή αυτή τη στιγμή.
Να επαναλάβω ότι τα παιδιά στη Citroen λέγανε ότι είναι πολύ σφιχτά τιμολογημενο, οπότε δεν βλέπουν μεγάλες εκπτώσεις σύντομα. Εγώ νομίζω ότι θα γίνουν μόλις βγούν τα υπόλοιπα B suv/C του ομίλου, αλλά νομίζω και τώρα είναι μια ασφαλής αγορά.
Το Σεπτέμβριο βέβαια μπορεί να γλυτώσεις και χιλιάρικο (ανάλογα την έκδοση μπορεί και περισσότερο), αλλά πάντα βάζεις και την αξία χρήσης μέσα, αν το χρειάζεσαι και μέχρι τον Σεπτέμβριο έχεις κάνει και 7-8.000 τότε δεν περιμένεις τίποτα. Προσωπική γνώμη φυσικά.
-
Έκανα κι εγώ λοιπόν test drive στις γνωστές ευθείες προς Χαλκιδική, όπου δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για το πως στρίβει ένα αυτοκίνητο , πως συμπεριφέρεται στο όριο κτλ, κτλ.. Βέβαια, από άνεση, ποιότητα κύλισης , μόνωση το C4 είναι αλλου! Χαλί πραγματικά ! Καλοί χώροι , πίσω ορατότης μηδέν! Α! Εάν σας παίρνει οικονομικά πάρτε το αυτόματο! Ολοκληρώνει τη νιρβανα. Αν δεν είσαι ο τύπος που στιβει το αμάξι σε στροφές , ορεινές διαδρομές και τέτοια, είναι από τις top επιλογές σ αυτή την κατηγορία τιμής. Όσον αφορά στο εσωτερικό, 5αστερο! Γιατί όμως στροφόμετρο on demand, και μάλιστα σε μέγεθος 2ευρου?Αυταααα!
-
Να πω πάντως ότι για εμένα το αυτοκίνητο πρέπει, και τιμολογιακα είναι πολύ καλά, να ξεκινάει από τη Shine.
Υπερπλήρης και πολύ λογική αύξηση σε σχέση με την πρώτη έκδοση.
Εγώ δεν θα έπαιρνα ποτέ coupe crossover, αλλά για όσους κοιτούν κάτι αντίστοιχο, πιστεύω είναι η λογικότερη επιλογή αυτή τη στιγμή.
Να επαναλάβω ότι τα παιδιά στη Citroen λέγανε ότι είναι πολύ σφιχτά τιμολογημενο, οπότε δεν βλέπουν μεγάλες εκπτώσεις σύντομα. Εγώ νομίζω ότι θα γίνουν μόλις βγούν τα υπόλοιπα B suv/C του ομίλου, αλλά νομίζω και τώρα είναι μια ασφαλής αγορά.
Το Σεπτέμβριο βέβαια μπορεί να γλυτώσεις και χιλιάρικο (ανάλογα την έκδοση μπορεί και περισσότερο), αλλά πάντα βάζεις και την αξία χρήσης μέσα, αν το χρειάζεσαι και μέχρι τον Σεπτέμβριο έχεις κάνει και 7-8.000 τότε δεν περιμένεις τίποτα. Προσωπική γνώμη φυσικά.
+1
Η shine κι εγώ νομίζω ότι είναι η χρυσή (πλούσια) τομή, και μάλλον όντως είναι σφιχτά τιμολογημένο αφού και στην Ισπανία οπου κατασκευάζεται, οι τιμές είναι περίπου ίδιες.
-
Γιατί όμως στροφόμετρο on demand, και μάλιστα σε μέγεθος 2ευρου?Αυταααα!
Γιατί, ειδικά με το αυτόματο (η πιο σωστή επιλογή...αυτό το αυτοκίνητο είναι για αυτόματο και μόνο!), δεν χρειάζεται το στροφόμετρο. Χαλάει (ή παρεμβαίνει) στην νιρβάνα του οδηγού! Ειλικρινά όμως τώρα, πόσοι ασχολούνται με το στροφόμετρο (και δεν μιλάω για εδώ μέσα)? Και σε αυτόματο δεν ασχολείσαι καν, αλλάζει όταν χρειάζεται.
-
taxidiaris wrote:
Γιατί όμως στροφόμετρο on demand, και μάλιστα σε μέγεθος 2ευρου?Αυταααα!
Γιατί, ειδικά με το αυτόματο (η πιο σωστή επιλογή...αυτό το αυτοκίνητο είναι για αυτόματο και μόνο!), δεν χρειάζεται το στροφόμετρο. Χαλάει (ή παρεμβαίνει) στην νιρβάνα του οδηγού! Ειλικρινά όμως τώρα, πόσοι ασχολούνται με το στροφόμετρο (και δεν μιλάω για εδώ μέσα)? Και σε αυτόματο δεν ασχολείσαι καν, αλλάζει όταν χρειάζεται.
Ακριβως επειδή είναι on demand βάλτο το ρημάδι , κι οποίος θέλει ας το βλέπει!
-
Στο moka που έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά η ζάντα 7x18 4x108 ET35 και κέντρο 65.1 έχουν την 18αρα με 215/55/18 ιδανικό και όχι οριακό όπως το 195..
-
Εγώ πάντως μια χαρά ορατότητα είχα από το πίσω τζάμι ...
Για μένα το ότι δεν είναι ψηλό με μπλοκάρει ...
Αλλά θα έρθει και 4 αιρκρος λένε...
-
Ακριβως επειδή είναι on demand βάλτο το ρημάδι , κι οποίος θέλει ας το βλέπει!
Δεν θα ήταν Σιτροέν τότε...είπαμε κάποια πράγματα είναι διαφορετικά μόνο και μόνο για την διαφορετικότητα!
-
Εγώ πάντως μια χαρά ορατότητα είχα από το πίσω τζάμι ...
Για μένα το ότι δεν είναι ψηλό με μπλοκάρει ...
Αλλά θα έρθει και 4 αιρκρος λένε...
Έχει και αυτή τη γραμμή στη μέση του οπτικού πεδίου, κάπως είναι, αλλά δεν νομίζω ότι είναι μεγάλο θέμα, όλα τώρα κάπως χάνουν στην πίσω ορατότητα, ειδικά τα crossover και ακόμα ειδικότερα τα coupé crossover, αλλά και γενικά τα περισσότερα.
To νέο DS4 το είδες πίσω;;!! Ένα φινιστρινακι!
Πάντως για Aircross 4 το βλέπω λίγο δύσκολο για εδώ κοντά, θα έκοβε ΑΜΕΣΑ πωλήσεις από το C4 και μόλις βγήκε. Δεν χωράει εύκολα κάτι μεταξύ 4.36 και 4.50μετρων (C5 Aircross).
Εδώ η Ford και έχει 2 μικρά SUV και κολώνει να βγάλει κάτι ανάμεσα στο Puma και το Kuga (4.2 στα 4.61μετρα!).
-
-
Ωραιο σχεδιο.
Καλα πιο πολυ crossover το κόβω. Παρα suv
-
-
https://www.caroto.gr/2021/02/06/citroen-c4-c-cross-1-2-puretech-130-eat8-test-drive/
Κάπως όπως τα λέει είναι.
Με diesel σίγουρα θα δεις πολύ μικρές καταναλώσεις.
Στην φωτογραφία 21 δείχνει το ρυθμιστικό του HUD (και αυτός αναφέρει ότι δεν τον βολεύει, δεν είμαι μόνος μου τελικά!)
Και στην 28 βλέπουμε τη γραμμή στη μέση από τη μικρή αεροτομή, που όμως κόβει λίγο την ορατότητα.
-
Στα φανάρια μπροστά αν βάψεις το πλαστικό φιλετακι στο κάτω μερος στο χρώμα του αυτοκινήτου ' μικραίνουν' μου αρέσουν πιο πολύ
-
μπα , χάνει την τσακπινιά του
-
Με ένα πρόχειρο ψάξιμο στον γούγλη θα διαπιστώσετε ότι 195/60-18 υπάρχουν μόνο δυό-τρία λάστιχα όλα κι΄ όλα.
Αναρωτιέμαι δύο πραγματάκια: Τι σκεφτόταν ο ψυχανόμαλος που αποφάσισε την διάσταση, και η 16άρα ζάντα που φοράει η φτηνή έκδοση του αυτοκινήτου τι διάολο διάσταση θα έχει ;;;;
-
Με ένα πρόχειρο ψάξιμο στον γούγλη θα διαπιστώσετε ότι 195/60-18 υπάρχουν μόνο δυό-τρία λάστιχα όλα κι΄ όλα.
Αναρωτιέμαι δύο πραγματάκια: Τι σκεφτόταν ο ψυχανόμαλος που αποφάσισε την διάσταση, και η 16άρα ζάντα που φοράει η φτηνή έκδοση του αυτοκινήτου τι διάολο διάσταση θα έχει ;;;;
Ναι έτσι είναι, ελάχιστα ελαστικά υπάρχουν....αλλα θα βγούν και άλλα στο μέλλον, ακόμα είναι αρχή. Προφανώς και είχαν κάποιο τεχνικό λόγο που τα έβαλαν, δεν είναι ότι ξύπνησαν κάποιο πρωί και είπαν να βάλουν την πιο περίεργη διάσταση που μπορούν να βρουν. Θα έχουν κάνει έρευνα σε σχέση με την ανάρτηση για να πετύχουν τον συνδυασμό άνεσης που θέλουν.
Όσο για τις 16αρες, φοράνε 215/65/16.
-
Αν είναι όντως αυτή η διάσταση του ελαστικού, είναι ανθρώπινο, υπάρχουν τα πάντα από επιλογές, η διαφορά είναι μόλις -0,7% και το κόστος αντικατάστασης θα είναι σίγουρα χαμηλότερο.
Βέβαια θα γίνεται ακόμα πιό 'μαλακό' το κονσεπτ (πλαϊνό ύψους 139,75 χιλ (16άρα) αντί 117 χιλ (18άρα)
-
Ένας λόγος γι αυτή τη διάσταση (185/60) είναι αυτός που λέει ο Φάνης για την καλύτερη ρύθμιση της άνεσης,αλλά μπορεί να είναι και για να πετύχουν ταυτόγχρονα και χαμηλότερη κατανάλωση κι εκπομπή ρύπων -μικρότερο πλάτος ελαστικού-,ώστε να είναι κοντά σε τιμές mild hybrid (πάρ'όλο που δεν έχουν τέτοιους κινητήρες ακόμα).
-
Θα επιχειρήσω να μπω στο μυαλό του ψυχανωμαλου.
Η λογική μικρό πλάτος, μεγάλη διάμετρος μου θυμίζει τη λογική της i3 όπως έγραψα και πιο πάνω.
Μήπως λοιπόν είναι λάστιχο φτιαγμένο για την ηλεκτρική e c4 και το φόρεσαν και στη θερμική για κάποιον περιορισμό του κόστους ίσως;
CITROEN C4 III mod 2021