-
Οταν λες οτι ρυθμιζεται το hud το διαπιστωσες ? γιατί εγω δεν κατάφερα να το ρυθμισω , και τον πωλητη που ρωτησα μου είπε δεν ρυθμιζεται.
Παντως οσοι ψαχνονται με δανειο να κοιτάξουν διαφορες αντιπροσωπείες γιατι τα επιτοκια παιζουν και οι διαφορές ειναι μεγαλες σε 84 δοσεις με 10Κ προκαταβολή η διαφορες είναι πάνω από 1000 ευρω στο τελικό κοστος απο τους τοκους.
Ναι, κάτω αριστερά από την κολόνα του οδηγού έχει ένα σταυρό, όπως για τους καθρέφτες φάση (άλλωστε και αυτό ένας καθρέπτης είναι) και πάει πέρα-δώθε-πάνω-κάτω! Έχει και 2 ακόμη κουμπάκια που κάτι ρυθμίζουν (μάλλον ευκρίνεια, ίσως για ανθρώπους με γυαλιά;). Μόνος μου το βρήκα επιτόπου, άλλωστε το αυτοκίνητο μου το έδωσαν ερήμην να κάνω ότι θέλω. Νομίζω ήταν λογική η θέση του, ήταν ακριβώς εκεί στο πρώτο σημείο που κοίταξα!
Γενικά δεν έχω δει HUD που να μου προσφέρει κάτι. και αυτό δηλαδή απογοητευτικό είναι, δεν ξέρω αν είναι selling point.
Τα δικά μου selling point θα ήταν α) κινητήρες PSA β) οι αναρτήσεις δουλεύουν, για κορυφαία άνεση μετράει πολύ γ) καλύτερες πίσω θέσεις από το C-HR και περισσότερους χώρους/αποσκευές από το Ιαπωνικό δ) καλές τιμές για C κατηγορία (σε συνδυασμό με τους κινητήρες και δυνατότητες που έχει)
Ωραία και η bazeless σχεδίαση της οθόνης, να τα λέμε και αυτά. Το οργανάκι ανάμεσα στο τιμόνι, δεν το έψαξα να πω την αλήθεια, κάπως για λύπηση ήταν! κονσολίτσα οκ, μία χαρά είναι, έχει και θηκούλες, βέβαια οδήγησα την κορυφαία έκδοση που είχε τα πάντα όλα, σε απλούστερες δεν τα έχει όλα (ή δεν έχει τις φορτίσεις, και ένα καπάκι; δεν κατάλαβα καλά).
πολύ επιφανειακός ο χώρος αποσκευών.
Το μοχλάκι για το αυτόματο δεν με βόλεψε να ξέρετε, μάλλον με ένα stick δουλεύει καλύτερα το πράγμα.
Από χώρους επίσης, δεν ένιωσα και τεράστιες διαφορές από ένα π.χ Crossland/Aircross, ειδικά στη θέση οδήγησης. Γενικά άνετο αυτοκίνητο, πίσω δεν βλέπεις τίποτα, έχει και μία γραμμή στη μέση!
Η γνώμη μου βέβαια, όπως την εκφέρω και στο νήμα του Crossland, ότι τα καινούργια PSA είναι ολοκληρωτικά καλύτερα, και για 1-2.000 αξίζει σίγουρα να πάει κάποιος σε ένα από τα Mokka - 2008 - C4 (κατά σειρά μήκους).
-
Στο ζωρο αποσκευων μηπως ειχε το πατωμα στην υψηκοτερη θεση;
-
Στο ζωρο αποσκευων μηπως ειχε το πατωμα στην υψηκοτερη θεση;
Aς πούμε ότι το Crossland μετρημένο στο Autotriti έχει 413λίτρα, και το C4 374λίτρα, και φαίνονται και τα 2 τόσο.
Για να καταλάβουμε, το Leon δηλώνεται 380 λίτρα, και μετριέται στα 360 λίτρα (όχι μεγάλη απόκλιση, τα χειρότερα τα έχει η Renault από ότι έχω καταλάβει). και το Yaris 286λίτρα, και είναι 289 (μετρήθηκε μεγαλύτερο από το δηλωμένο κατά 3 λίτρα).
-
.....σε φελιζόλ.... Διότι στην πραξη οι βαλίτσες δείχνουν το όφελος όγκο. Δεν μεταφέρει κανεις ουτε αμμο ουτε φελιζόλ
Είχα ποσταρει πως το yaris χωρά ίσες βαλίτσες με το polo ασχέτως από τα νουμερα
-
.....σε φελιζόλ.... Διότι στην πραξη οι βαλίτσες δείχνουν το όφελος όγκο. Δεν μεταφέρει κανεις ουτε αμμο ουτε φελιζόλ
βεβαίως, στην πραγματικότητα το Crossland/Aircross έχουν πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα φόρτωσης πάνω από την εταζέρα, δηλαδή ένα αυτοκίνητο 15-20 εκατοστά μεγαλύτερο, έχει ήδη 40λίτρα λιγότερο, στην τελική μπορεί να φτάσει η διαφορά και στα 100λίτρα δηλαδή (και παραπάνω αν φορτώσεις μέχρι τον ουρανό, που πρακτικά δεν μπορείς στο C4, γιατί έχει καμπύλη).
Άρα, ένα αυτοκίνητο 15-10εκατοστά μικρότερο (βάζω 2 τιμές για τα 2 μικρά) έχει και 70-100 λίτρα περισσότερες αποσκευές.
Τα νούμερα δεν τιμούν το μεγαλύτερο αυτοκίνητο.
-
Αν και αρχικά με ξένισε η εμφάνιση της c4 ομολογώ ότι όσο τη βλέπω τόσο μου αρεσει.
Μπαίνει κι αυτή στη λίστα λοιπόν μαζί με vitara 4wd και focus active σαν αντικαταστατης του scala σε λίγο καιρό
Κι επίσης έχω αρχίσει να καλοβλεπω την έκδοση 1.5 110 d. ενώ αρχικα το πετρέλαιο το είχα ξεγράψει.
-
Lap wrote:
βεβαίως, στην πραγματικότητα το Crossland/Aircross έχουν πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα φόρτωσης πάνω από την εταζέρα, δηλαδή ένα αυτοκίνητο 15-20 εκατοστά μεγαλύτερο, έχει ήδη 40λίτρα λιγότερο, στην τελική μπορεί να φτάσει η διαφορά και στα 100λίτρα δηλαδή (και παραπάνω αν φορτώσεις μέχρι τον ουρανό, που πρακτικά δεν μπορείς στο C4, γιατί έχει καμπύλη).
Άρα, ένα αυτοκίνητο 15-10εκατοστά μικρότερο (βάζω 2 τιμές για τα 2 μικρά) έχει και 70-100 λίτρα περισσότερες αποσκευές.
Τα νούμερα δεν τιμούν το μεγαλύτερο αυτοκίνητο.
Αυτο με την εταζερα πολυ σωστό. Θυμαμαι μαλωνα για αυτο οταν πρώτο παρουσιάστηκε το aircross.. Ψεξε να το δεις. Για αυτο και τα πολυμορφίκα ειναι πολυ πρακτικά. Με αυτο τονσκεπτικο ομως μπαινει απο τα πλαγια και το jazz. Ανωτερο ολων σε ολα απο οτι λετε, εκτος του ονομαστικου χωρου αποσκευων και της σχεδιασης, οπου οταν θα χρειαστεις αυτα τα εξτρα λιτρα μια φορα το ετος αντε δυο, σηκωνεις την εταζερα και τελος. Ολο τον υπολοιπο χρονο απολαμβανεις οτι και τα μεγαλυτερα ευρωπαϊκά και μαλιστα πολυ καλύτερα, ( τεραστιοι χωροι, ποιοτητα, ηχομονωση, αυτοματο κιβωτιο, κινηση με ηλεκτρισμο μεχρι τα 80χλμ/ωρα, ασφαλεια 10 αερόσακων.... Κτλ....)
Ηοοοοοοοοοοοοοndaaaaaaaaa
Off topc off
-
Οταν λες οτι ρυθμιζεται το hud το διαπιστωσες ? γιατί εγω δεν κατάφερα να το ρυθμισω , και τον πωλητη που ρωτησα μου είπε δεν ρυθμιζεται.
Παντως οσοι ψαχνονται με δανειο να κοιτάξουν διαφορες αντιπροσωπείες γιατι τα επιτοκια παιζουν και οι διαφορές ειναι μεγαλες σε 84 δοσεις με 10Κ προκαταβολή η διαφορες είναι πάνω από 1000 ευρω στο τελικό κοστος απο τους τοκους.
το HUD ρυθμίζεται κανονικότατα, υπάρχει διακόπτης στα αριστερό μέρος του ταμπλο χαμηλά,με όλες τις επιλογές
on/off-αριστερά -δεξιά-φωτεινότητα.Εμενα με βόλεψε απίστευτα!
-
Και τα τσακάλια οι πωλητές μου είπαν δεν ρυθμίζεται!
-
Και τα τσακάλια οι πωλητές μου είπαν δεν ρυθμίζεται!
Καλά άσε ψηλέ πήρα προχθές να ρωτήσω κάτι πραγματάκια και μου βγήκε ένας μπάρμπας στο τηλέφωνο ούτε ταρίφας από το Κερατσίνι τέτοια φάση. Λες και είμαστε παλιοφιλοι από το καφενείο. Άσε που δεν είχε ιδέα ότι και αν τον ρώτησα.
Αν πάω ποτέ να τσεκαρω το C4 θα πάρω πρώτα τηλέφωνο τον δικό μου πωλητή της Peugeot να μου πει με ποιόν να μιλήσω απο Citroen γιατί και στο πρόσφατο παρελθόν που πήρα να κανονίσω td γτ c5 μια βδομάδα κάναμε να συνεννοηθούμε. Ότι να'ναι είναι και υποτίθεται ότι πρώτα από όλα Citroen ήταν ο (μπαμπάς) Γιαννίρης.
Να πας να το ξαναδείς αν σε βολεύει το HUD γιατί τσάμπα μας ανησύχησες. Έβλεπα και εγώ τον σταυρό αριστερά του τιμονιού και έλεγα θαναι καμία μ@λ@κι@ touch sensitive για τα φώτα ala VAG...
-
Εδώ πωλητής της Σιτροέν,μόλις του ανέφερα ότι τα 18αρια λάστιχα που του φόρεσαν είναι πανάκριβα με κοιτούσε σαν εξωγήινο....μέχρι που κοίταξε τιμές και πάγωσε το χαμόγελο στα χείλη....δεν είχε πάρει καν χαμπάρι ότι έχουν γύρω στα 700....
-
Έχει έναν μικρό αεροδυναμικό θόρυβο στους καθρέπτες μετά τα 150χλμ, αλλά συγκριτικά με τα περισσότερα αυτοκίνητα θα έλεγα ότι αγγίζει premium ηχομόνωση (αν επιτρέπεται να το πω αυτό) και σε σχέση με όλα τα αυτοκίνητά μου και τα περισσότερα που έχω οδηγήσει τελευταία, η καμπίνα του είναι πραγματικά ήσυχη.
Μη σας περιγράψω τι γίνεται στα 150 στα άλλα αυτοκίνητά μου! Κλείνω τη μουσική γιατί δεν μπορώ να την ακούσω.
Πρέπει εδώ να τονίσω ότι τα Primacy 4 είναι ΠΟΛΥ ήσυχα ελαστικά. Τα Turanza είναι καταπληκτικά σε κράτημα αλλά έχουν θόρυβο. Από φθηνά, τα Energy Saver είναι αρκετά ήσυχα επίσης (και κρατααααανε! Αν δεν άλλαζα το πολύ στα 4 χρόνια, μπορεί και να κρατάγανε καμία δεκαετία!)
Μικρό αεροδυναμικό θόρυβο με Cd 0.34 στα 150.. Μήπως επειδή είναι Peugeot ο αέρας κάνει στην άκρη? Χαχα
-
Dublin wrote:
Έχει έναν μικρό αεροδυναμικό θόρυβο στους καθρέπτες μετά τα 150χλμ, αλλά συγκριτικά με τα περισσότερα αυτοκίνητα θα έλεγα ότι αγγίζει premium ηχομόνωση (αν επιτρέπεται να το πω αυτό) και σε σχέση με όλα τα αυτοκίνητά μου και τα περισσότερα που έχω οδηγήσει τελευταία, η καμπίνα του είναι πραγματικά ήσυχη.
Μη σας περιγράψω τι γίνεται στα 150 στα άλλα αυτοκίνητά μου! Κλείνω τη μουσική γιατί δεν μπορώ να την ακούσω
Πρέπει εδώ να τονίσω ότι τα Primacy 4 είναι ΠΟΛΥ ήσυχα ελαστικά. Τα Turanza είναι καταπληκτικά σε κράτημα αλλά έχουν θόρυβο. Από φθηνά, τα Energy Saver είναι αρκετά ήσυχα επίσης (και κρατααααανε! Αν δεν άλλαζα το πολύ στα 4 χρόνια, μπορεί και να κρατάγανε καμία δεκαετία!)
Μικρό αεροδυναμικό θόρυβο με Cd 0.34 στα 150.. Μήπως επειδή είναι Peugeot ο αέρας κάνει στην άκρη? Χαχα
Υπάρχουν μετρήσεις, πήγαινε δες τες, από ότι φαίνεται είναι πιο ήσυχο από Golf, π.χ.
Η αεροδυναμική δεν έχει σχέση με τον θόρυβο της καμπίνα, παίζουν άπειροι παράγοντες ρόλο και μηχανικές λύσεις, δεν σπάει κάνα φράγμα του ήχου ούτε κάνας τοίχος είναι το αυτοκίνητο.
-
Dublin σε ευχαριστούμε για το review πολύ κατατοπιστικό. Μία διαφωνία έχω ως προς τα καθίσματα που γράφεις.Εγώ τα θεωρώ ότι προσφέρουν πραγματικά στην άνεση και στην άπλα που νιωθεις μέσα στο αμάξι.Ωραία, αφράτα και άνετα νόμιζα οτι βρίσκομαι στον καναπέ του σαλονιού μου!
-
Dublin σε ευχαριστούμε για το review πολύ κατατοπιστικό. Μία διαφωνία έχω ως προς τα καθίσματα που γράφεις.Εγώ τα θεωρώ ότι προσφέρουν πραγματικά στην άνεση και στην άπλα που νιωθεις μέσα στο αμάξι.Ωραία, αφράτα και άνετα νόμιζα οτι βρίσκομαι στον καναπέ του σαλονιού μου!
Σίγουρα είναι πολύ καλά! απλά, π.χ στο 2008, έχει επίσης πολύ καλά καθίσματα, χωρίς να τα διαφημίζει! Δεν θα το έβαζα σαν selling point ανάμεσά τους, αρκετά καλά αυτοκίνητα έχουν και καλά καθίσματα.
αυτό εννοώ, σίγουρα είναι πάνω από τον μέσο όρο της κατηγορίας. π.χ από Kamiq/Arona/Crossland είναι εμφανώς καλύτερα, τώρα που μου έρχονται στο μυαλό αλλά αν πας στη C κατηγορία, και άλλοι έχουν καλές υλοποιήσεις.
-
Δεν καταλαβαίνω τίποτα απ'όσα λέει,απλά το βάζω γιατί 1η φορά βλέπω σε βιντεάκι το κόκκινο σαλόνι στο εσωτερικό:
-
Ωραίο.... Λετε το facelift να ομορφυνει μπροστά;
Δεν εχετε να πειτε, ερωτηση με ουσια.....
-
Ωραίο.... Λετε το facelift να ομορφυνει μπροστά;
Δεν εχετε να πειτε, ερωτηση με ουσια.....
αν πάρουν στην citroen τον σχεδιαστή του sx4 πολύ πιθανό
-
Αυτες ειναι μεταγραφές. Οχι κατι παλτα...
τέτοιο κελεπούρι με τέτοια μεγάλη σχεδιαστική επιτυχία στο ενεργητικό του, κρίμα είναι να πάει χαμένο
-
Αυτες ειναι μεταγραφές. Οχι κατι παλτα...
CITROEN C4 III mod 2021